|
Herkese merhabalar. Ben 2018 model Fiat Egea 1.4 araç sahibiyim. Aracımı 8000 kmde ikinci el olarak 2020 yılında satın aldım. Aracım bütün bakımlarını, sorularını hep yetkili serviste yaptırdım. Sanayide veya başka bir yerde çivi bile çakılmadı. Ellerinizden öper iki tane bebeğim var onlarla seyahat ederken yolda kalmamak herhangi bir arıza yaşamamak iççin hep yetkili servise gittim. ayrıca geçen sene de garantisini uzattırdım. Aracım şu an 104.000 kilometrede. En son 98.000 kilometrede 19 mayısta ağır bakımlarını 45.000 tl ödeyerek yaptırdım. 10 Ağustosta aracımla annem ve çocuklarımla seyahat ederken araç hararet yaptı. Aracı hemen petrole çektim, orada kontrol ettiğimde termostatı kırılmış araç hararet yapmış. bu olay Manisa Alaşehir'de oluyor. Aracı kasko şirketi dahil rica minnet Akhisar'a çektirdi. Pazar günü olduğu için her yer kapalı, çekiciler de çalışmıyormuş. Annemin kuzeni sanayide tamirci o dükkanı açtı, termostatı değiştirdi. Termostatı değiştirirken de deprem oldu. Lifteki başka araçlar falan yerinden kaydı. Usta contada yanık olabilir ama bu haliyle Balıkesir'e git sorun olmaz dedi. Depremin de korkusuyla hemen ayrıldım. Eylül ayında aracımı satmaya alışıyorum eksperde conta yanık testinden kalıyor, ayrıca araç titreyerek çalışıyor. Bne de ekonomik sebeplerden dolayı eşimin kuzeni sanayici ona götürdüm. 104bindeki ful yetkili servis bakımlı araca rektefiye yaptırdım :d Farklı bir konudan dolayı 4442255 fiat mim ile görüşürken hep bakıma gittiğim servisten teknisyene bağladılar. O bağlayınca ben de 104inde ful yetkili servis bakımlı kendilerinin yağtığı ağır bakım sonrası 2 ayda ne için araca motor yaptırdığımı sorunca termostata bakmak zorunda olmadığını, proserdürlerinde termostat değişimi olmadığını, yaiadıklarımın talisizlik olduğunu söyledi. Ben de daha sonra 4442255'i arayarak durumu anlatarak şahsı ve servisi şikayet ettim. Beni başka bir yetkili servise çağırarak aracın kontrol edilmesini istedi. Servise randevu saatinde gittim servistekiler ne yapacağını bilmiyor ben onlara bakıyorum onlar bana bakıyor Bugün R....isimli bir kişi beni aradı Fİat gen.müd.uzmanmış. Araç hararet yapınca 4442255'i arayıp ücretli bir şekilde yetkili servise çektireceğimi o gün pazar günü olduğu için ertesi gün aracın kontrol edileceğini, nerede kalacaktım sorusunu soruca 2 tane bebekle kendi imkanlarımla kalacağımı bakımları yapan servisin bir kusuru olmadığını, başka bir yetkili servise kimin çağırdığını bilmediğini işin açıkçasının bütün suçun benim olduğunu beyan etti. Fiat'a göre full yetkili servis bakımlı aracın 4000 km sonra bakımdan 2 ay sonra yolda kalarak motor yemesi normalmiş. Yazmayı unuttum termostat ömürlü parça değil mi bakımda değişseydi diye sorduğumda dokümanlara bakacakmış servisin inisiyatifindeymiş falan dedi. Ben Fiat'tan herhangi bir maddi beklenti içinde değildim. Özür dileselerdi konuyu kapatırdım ama hem üst perdeden konuşup hm termostata kontrol edilmemesi üstüne yetkili serviste bütün işlemleri yaptırdığım halde başıma bunlar geldiği halde doşarda motor yaptırdığım içn yine beni suçlamaları, çoluk çocuk yolda kalmam canımı çok sıktı. Yasal hakkımı aramak istiyorum, sizden tavsiye bekliyorum. Eleştirirken empati yapmanızı ve ekonomik durumları göz önünde bulundurun. Herkese sağlıklı günler dilerim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt