Şimdi Ara

Fiat Egea'nın aşırı kalitesiz olması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
3
Favori
26.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taksici arabasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasret62

    1.3 multijet 95 hp ben gitmiyor demiyorum aktarmasi kotu gaza basiyorsun arac cok gec algiliyor frene basiyorsun durmuyor araci hissetmiyorsun.

    Aktarma gucun yola aktarilmasidir. Sizin dediginiz baska birsey hocam
    Mesela 200 beygir bir arac 100e 9 saniyede cikiyorsa aktarmasi kotudur deriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 4 Haziran 2017; 1:27:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Egeanın lounge paketine baktınız mı? Bide hb ve sw versiyonlarının lounge modeline bakın parasına göre baya iyiler egea sw'nin fiyatıda 96 bin. Bu fiyata bundan iyi donanımlısı var mı başka?

    Var tabi. Ful 1.6 dizel ege çıktığında lansman fiyatı 69 du. Tofaş çalışanı arkadaşımın üstüne alacaktım. Golfü görünce vazgeçip 1.4 tsi golf aldım. Çok çok daha iyisi işte. 96 verilmez o araca. Benzinli golf veya benzinli astra daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Az önce baktım higline passat variant 160 bin lira aradaki farkı hesaplayamadınız heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yerli diye 50.000 tl ye araba alıp paramı çöpe atmam gider 100 e 150 ye passat mondeo insignia yada 2. Elde bmw audi vs alırım adam gibi arabaya binerim. Eğer satmak istiyorlarsa iyi araba yapsınlar mesela bugün 50 bine araba alıyoruz 50 de vergi veriyoruz demekki vergi olmasa yerli arabayı 50 bine 100 bin kalitesinde ki arabayı satabilirler. Ama bizde zihniyet hep ters işler. 50 lik arabaya 100 vergi koyarız 150 ye sattırıriz kendi arabamızı da 30 a mal eder vergiyle 100 isteriz sonrada neden yerli arabaya binmiyorsunuz der eleştiririz. Ben araç alırken egea ya baktım hemde paket olana araba o kadar kalitesizdi ki içinden çin malı oyuncak misali plastik kokusu geliyordu aracın fiyatı 3 ay önce 80 bin civarındaydı bende gittim 84 e 2015 model insignia aldım yani aracı egea yla kıyaslamak çok ayıp olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taraflı görüş paylaşmış siniz bence. Akrabanın 70 bin km deki fiat linea sina bindim vites geçişleri inanılmaz derece de rahatti hem yolları kısa hem de tıkır tıkır geçiyordu kendi aracim insignia dan bile iyi vites geçişleri vardı hatta 2015 golf le ayni vites geçişleri vardı yolları daha kısaydı ama ve golf 20 bin km de olmasına rağmen 3. Vites gaza basınca titriyordu. Tarım sesi ise hicbir şekilde yoktu en bozuk yolda da kullandım yok yani parçalar sapa sağlam yerleştirilmişti. Ben gayet beğendim fiyatına gore tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yolda bir araba gördüm, arka plakanın üzerinden ucunda ufak birşey olan siyah bir kablo sarkıyordu. Geri görüş kamerasımıydı neydiyse,hangi araçmış da bu kadar dandik yapmışlar diye araca baktım. Egeaydı Egeada geri görüş kamerası varmı bilmiyorum ama eğer varsa en üst paketinde vardır!!
  • Şubat ayı gibi 4 günlüğüne baz paket 1.3 mjet Egea almıştık ikame araç olarak Aracın iç mekan kalitesi gerçekten kötü yol tutuşunu test etmedim bir şey söyleyemem ama araç yolu bayaa hissettiriyordu. (İç mekanı C4 e göre 2 sınıf aşağıda ) Açıkçası o fiyatlara 0 Egea alacağıma gider 2.el Octavia Megane Corolla vs alırım (Sedan olarak)
  • doğan göstergesi bu;

    Fiat Egea'nın aşırı kalitesiz olması



    bu da Egea göstergesi...

    Fiat Egea'nın aşırı kalitesiz olması



    doğan göstergesinin modernize edilmiş hali yaa..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Az önce baktım higline passat variant 160 bin lira aradaki farkı hesaplayamadınız heralde

    ege ve passat ne alaka??? sınıfları farklı bir kere. illa sw olacaksa tonla alternatif var ki zaten türkiye'de sw tutulmuyor. çok ta mesele değil. ha bir de illa ege yerine passat düşünülecekse passat trendline düşünülebilir. full ege yerine full passat biraz komik olurdu. trendline passat bile ege ile karşılaştırılamayacak kadar zengin.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Emin misin donanım olarak aynı olduklarına?



    Varsa bildiğin başka sw araç onu göster onla karşılaştıralım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    Linea neyse Egea Sedan da odur... Fazla bir beklentiye girmeye gerek yok...



    Başka bir araç değil, HB ile Sedan arasında bile dağlar kadar fark var...



    Sedan ile bir tur atın sonra HB ile aynı güzergah gidin HB sanki daha üst sınıf başka bir araç gibi geliyor

    stationwagon olanı da kaliteli. sedana özenmemişler nedense.

    egea iyi göründüğünden mi bu kadar göze batıyor diye düşünüyorum, linea böyle gömülmedi zamanında.
  • Araç kalitesiz zaten de siz muhtemelen bu forumdaki egeayı abartanların yazdıklarını okudukça beklentilerinizi yüksek tutup daha iyi zannettiniz. Dürüst olan yazıyordu zaten iyi değil, malzemesi şöyle, platformu böyle, c diye ittiriyorlar, kalitesinin alakası yok diye. Ama bazı fanatikleri tutturdu yok bal gibi c'de, yok ezber bozar da, şöyle güzel, böyle performanslı da. Fiat her zaman fiat işte. Onlar da trende uyup araçları büyütüp, iki reklam çekip fiyatları kökleyip biz kalite yaptık imajı vermeye çalışıyorlar. Nasıl bugün renault 120bine migene dizel satmaya çalışıyorsa aynı hesap.

    bazı arkadaşlar plasitk kalitesinini önemi yok demiş. NE alaka? Verdiğin paranın hakkını almak istersin. Telefon alınca göbdesi kalitesiz, plastik diye eleştiriyorsunuz ama, 70-80bin para verdiğinizde leş gibi leğen plastiği kullanılıonca nasıl rahatsız olmuyorsunuz? Dokunmanıza bile gerek yok bakınca bile ilk görüşte kalitesizliği adamın gözüne batıyor. Ha 90, 2000 model toyota, hyundai, renault binen adama batmaz da biraz yeni, biraz kaliteli araç kullanan adama tabi ki batar o. İş ellemek, fetişistlik değil yani. Sert plastiğin dezavantajlarını 1000 defa yazdık, yineletmeyin. Hem estetik değil, hem kötü görünüyor, hem kötü his veriyor hem de eskidikçe kötü oluyor. Ses, çıtırtı, çatlama vs. Bir markaya bakıyorsun sunny dick çaların kapağından hallice uçuk gri, dokununca esneyen, çıtkırıldım bir plastik kullanmış, bir başka markaya bakıyorsun deri görünümlü, deri hisli, yumuşak, tok, insana kaliteli hissi veren plastik kullanmış. Şimdi bu ikisi arasında estetik ve kullanım deneyimi anlamında nasıl fark olmaz?

    Pandizotta kolunu koyduğun yerin taş gibi plastik olması var, süngersi kadife kumaş döşeme olması var, suni deri döşeme olması var, nappa deri olması var. Hepsi kullanım deneyimini bal gibi etkiliyor. Suni deri montlar da orjinaliyle aynı işi görüyor ama bakınca bile suni olduğu belli oluyor, dokununca yapay geliyor, kimse almak giymek istemiyor, herkes hakiki deri istiyor. Demek ki herkesin bir kalite çıtası, estetik algısı var. Arabada niye olmayacakmış? Sanki çok ucuz bir şeyde dandik malzemeye göz yumalım. Adam ingilterede 10 maaşına passat alıyor, Sen 30-40 maaşına zor alırsın, tabi ki kullandığı malzemeye de bakacaksın, işçiliğe de, estetiğe de. Kolay mı kaç yıllık birkimi arabaya şak diye vermek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Emin misin donanım olarak aynı olduklarına?



    Varsa bildiğin başka sw araç onu göster onla karşılaştıralım.

    donanımları saymayı bırak bence artık. ege c sınıfındaki rakipleriyle bile başemedezken passat ile mi karşılaştırıyorsun? c sınıfında ege'den kötü bir sw göremiyorum ben. donanım sayısı önemli değil.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Niye önemli değil anlayamadım donanım önemli değilse şahine binelim sonuçta o da ayağı yerden kesiyor ne diye boşuna fazla para verelim ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 4 Haziran 2017; 16:24:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aoe_ kullanıcısına yanıt
    Aynen en üst donanımlı olan station wagon ile hatchback modeli, sedan zaten ticariciler için yapılmış içi güzel değil. SW ve HB versiyonu sedandan daha kaliteli. Bazıları fiyatına bakıp arabayı böyle görünce verdiği fazla paranın acısını hissediyor. Eee bu dönemde de para kıymetli kolay kazanılmıyor ondan gözlerine batıyor bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea fiyatina gore bir arac.



    Eger bir gun bmw, mercedes gibi firmalar egea ile ayni donanimda-segmentte ve ayni fiyatta sifir bir arac yaparsa o zaman egeanin kalitesine dua edersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracı bu kadar yermeyi anlayamıyorum. 1.6 benzinli otomatik lounge sedan kullandım. Kendi segmentine göre değerlendirecek olursam. 65 bin TL ye alınmıştı şu an 75 bin TL aynı araç.

    1- Araç tam bir fiyat/performans ürünü hiç kimse kusura bakmasın. Bu fiyatlarda rakip firmaların araçları bulamaz olduk.
    2- Araç malzeme kalitesi baz donanımda nasıl bilmiyorum ancak Lounge kullandım bana iyi geldi. Konsol üst kısmı yumuşak aşağılar sert. Kapıda deri gibi bir kaplama vardı güzeldi. Trim sesi falan hiç yoktu ayrıca.
    3- Aracın yol tutuşu ve konforu gayet güzeldi. 130 dan fazla basmadım ancak yol tutuşu bu hızlarda sıkıntı yaratmadı virajlarda vs.
    4- Aracın dış tasarımı harika epey heybetli ve güzel duruyor.
    5- Araca binince aracın bir kalite hissiyati oluyor. Direksiyon ağırlığı, oturuş pozisyonu, görüş açıları de iyi.

    Sevmediğim bir kaç yanı var.

    - Sedanda olan ortadaki küçük ekranın konumu ve küçüklüğü hoşuma gitmedi.
    - 1.6 benzinli, otomatik şanzıman kalkışlarda biraz atik değil.
    - Direksiyon biraz daha şık olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 4 Haziran 2017; 17:0:41 >




  • Forumun %90'ı egea ya da fiat ile eskiden kötü şeyler yaşadğını düşünüyorum

    sizene olm kalitesizse isteyen istediğini alır biner parasını siz mi veriyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Niye önemli değil anlayamadım donanım önemli değilse şahine binelim sonuçta o da ayağı yerden kesiyor ne diye boşuna fazla para verelim ki

    Önemli olan kalite diyorum nerelere gidiyorsun. Trend passat donanımıyla da kalitesiyle de boğar ege sw yi. O arabaya 100bin verilmez. Veren arabadan anlamıyordur. Kektir. Egeadan sonra golf bile kalitesiyle aklını alır adamın. Arabanın ismi bile ofsayt. Yahu egea ismi bi tek türkiyede kullanılıyor. Neden ege değil de egea? Neden tipo değil? Çünkü tipoyla aynı kalitede değil. Euroncapa girse tiponun aldığı 3 yıldızı bile alamazdı bu teneke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.