Şimdi Ara

Fiat Aegea aile uzun yol için güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avis'ten 1 aylığına Egea rezervasyonu yaptım aylar önce. Şehirlerarası aile ile akraba ziyaretlerinde bulunacağım senelik izin mayahiyetinde. Yaklaşık 3500 4000 km yol yapacağım. Ancak Egea'nın fiat olması, internete düşen yarızı olmayan kaza resimleri, euro ncap testinin bile olmayışı ve hepsinden önemlisi çoluk çocuğumla (biri 1.5 diğeri 6 yaşlarında) uzun yola çıkacak olmam açıkçası beni korkuttu?

    Neden Egea? Hesaplı idi. Yoksa Ford Focus tercih edecektim. Zira çok beğenmiştim, güvenli ve konforlu idi. Ancak en az bin bin beş yüz lira fark var şuan hatırlamıyorum, tekrar bakmam lazım. Sonra büyük geniş araç. Ayrıca yeni, daha önce denemediğim farklı bir araç denemek istedim. Daha önce Ford Fiesta, Ford Focus, Hyundai i20, Renault Fluence, Fiat Punto ve Hyundai qashqai denemişliğim var uzun yol.

    Egea hakkında endişem; güvenli olmadığını düşünmem, ve konfor eksikliği ihtimali. Neticede dediğim gibi aile ile uzun yol yapacağım. Hem güvenlik hem rahat etme önemli.

    Not: Hızlı, dikkatsiz kullanmam, max 120 yi geçmemeyi düşünüyorum.

    Ne dersiniz? Bu aracı tercih etmek doğru bir karar mı? Yoksa ne pahasına olursa olsun aracı değiştirmeli miyim?







  • Daha önce aracı test ettim iç malzeme kalitesi ve güvenlik konusunda bir şey diyemiyeceğim ama konfor konusunda inanılmaz rahat bir araba ve oldukça ferah manuel olanının 6 ileri vitesi var bir de çok hareketli bir motoru var kontağı açtığın anda yerinde duramıyor araç bir dene bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CezaRap77 -- 1 Ağustos 2016; 20:09:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı denediniz mi ? Yolculuğunuz nasıl geçti ?
  • yavuzb kullanıcısına yanıt
    5275 km yol yaptım. Çanakkale > Ankara > Sivas > Kayseri > Maraş > Saimbeyli > Adana > Konya > Seydişehir > Doğanhisar > Çanakkale

    1105 lira yakıt

    307 litre mazot tüketmişim.

    km de ortalama 21 kuruş yaktı.

    Araça gelince: Genişlik tatminkar, konfor iyiye yakın, güvenlik orta, hız 150 km den sonra güven vermiyor. Güç çok zayıftı, sollarken, minicik yokuş çıkarken mutlaka vitesi 2 ye bazen çoğu zaman 1 e almak gerekti. Güzel geçti, zevkli, eğlenceli, kazasızdı şükür. Yol boyunca 8 kaza gördüm, kimileri kanlı idi. 1 tane yaban tavşanı atladı önüme:) kurtardık. kırmızıda 2 serseri atladı motorla ben yeşilde geçerken. Ezilmekten son anda kurtuldular. Onun dışında yollarda akılsız, ahlaksız sürücüler boldu. Mesela adam ben kamyonu sollarken geliyor burnunu aracın kıçına dayıyor, yetmezmiş gibi bir de selektör yakmaya başlıyor ardı ardına. Be ahlaksız 15 saniye ayagını gazdan çeksen geberir misin? Benim canımı kendi canını neden tehlikeye atıyorsun? Ben napıyorum? Bi kaç defa frena dokunuyorum. Tabii adam ve yolcuları cama bi yapışıp oturuyorlar. Sonra kuzu kuzu yavaşlıyor. Bir de dönemeçlerde benim şeridime girip dönen beyinsizler vardı. Bunun için de tedbir olarak yavaş gidiyor ve davara çalar gibi tehlikeli dağ dönemeçlerine korna çalarak giriyordum.

    El-hasıl: Kiralama için ideal satın alma için asla. Neden? Malzeme kalitesi, işçilik, müşteriye saygı, tasarım (dışı hariç) o paraya değmez. Düşünün araç 20 binde. Kapı plastikleri zırlamaya başladı. Bir de içeri aşırı ses alıyor. Yalıtım berbat. Motor sesli. Öyle ki sanki bir atölyedesiniz. Bağıra bağıra konuşmanız gerekiyor. Özellikle 120 150 km hızlarında giderken. Ama Allah var çok ekonomikti. depoyu 120 130 a bi fullüyorsunuz. Sonra şehirlerarası yolculuğa çıkıyorsunuz. Ayrıca hayvani boyutta bagaj var.

    Bir defa tekeri yardım. 200 lira verip sıfırıyla değiştirdim. Avis faturasını istedi. Getirdim. Ama masrafı üzerime yıktılar sağ olsunlar. Neymiş yol yardımı aramalıymışım onlar bana teker getirecekmiş. Oldu canım. Adana Toros dağlarının tepesinde bir yayala köyünde bana helikopterle lastik yetiştireceksiniz. Kaldı ki aramıştım. Açmıyorlardı. Halbuki mini hasar sigortası da yaptırmıştım 30 günlük. Sağlık olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 21 Eylül 2016; 15:14:58 >




  • CezaRap77 kullanıcısına yanıt
    bendeki en alt donanımdı. sizdeki güçlü olandır üs donanım. yoksa araç dedigim gibi hafif bir rampa görsün tırmanamıyor yavaşsanız mutlaka 2 ye 1 e düşmeniz gerekiyor. İç mazleme kötü. Kaporta zayıf. güvenlik vasat. konfor fena değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 21 Eylül 2016; 15:17:36 >
  • Dizel otomatiği de gelmiş
  • Değil. EuroNCAP'ten 3 yıldız almış bir otomobil söz konusu.
  • Arkadaşlar Fiat Egea Çarpışma Testi videosuna linkten ulaşabilirsiniz.

    http://www.vidyoto.com/video-galeri/fiat-tip-guvenlik-paketi-ile-carpisma-testinden-4-yildiz-aldi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.