Şimdi Ara

Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
32
Favori
134.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rockford Fosgate kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sizin araca ses yalıtımını yapan yer değil mi bu? Yeri de yakınmış Mavişehir tarafına, uğrayayım müsait bir vakitte. Lastikten de parça kopardı namussuz, neyse ki korumalı kısıma gelmiş, zaten değişecek lastikler...

    Şehir içi 1 litre düşüş harika. Acaba yazılım yerine Racechip mi taktırsam diyorum. Abim kanıma girdi, elleme aracın orijinal yazılımını diyor Kendisinde de Racechip var, gayet memnun. Fiyat farkı da pek yok gibi.

    Bir de İngiliz kökenli Superchips var, o epeyce pahalı ama dünya çapında memnuniyet seviyesi yüksek.
  • Evet doğrudur, yeri gördüğünüzde şaşırmayın gittiğinizde ne dediğimi anlayacaksınız :)

    2008'den beri bu işlerle uğraşıyorum. Racechip ile yazılımın birbiri ile alakası yok, modül sistemler çok farklı ve aracı sürekli kandırdığı için hiç te sağlıklı değil. Her aracıma yazılım yaptırdım aldığımda bir tek bunda uzun sürdü yaptırmam bu kadar 40.000km boşuna bekledik.

    Superchips yaptırabilirsiniz lisanslı uygulayıcı bayisinde.
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Yok yok, L'nin genel olarak daha geniş hissettirmesinin nedeni yüksek tavandır demek istemiştim :) 500X L'den 5-6 santim kadar daha alçak zira.

    Ben tek çocuklu bir aile olsaydım yine de X alırdım ama tercih meselesi tabii. 2 çocuk olsaydı L de almaz station wagon bir araca bakardım :)
  • Rockford Fosgate kullanıcısına yanıt
    Meraklandım :) Evet Racechip biraz "yalancı" bir sistem aslında. Superchips İstanbul merkezliymiş ama geçen hafta sordum, sıklıkla İzmir'e de gezici ekipleri geliyormuş. Birkaç saatte halledip gidiyorlar. 1800 lira demişlerdi sanırım ücretine. Biraz yüksek tabii.
  • Sizin araçla bir deneyip farkını görelim bence direkt olarak :) Hem siz de yaptırırsanız onun da farkına bakarız.
  • Rockford Fosgate kullanıcısına yanıt
    Olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler benim araç Popstar olduğu için Bi-Xenon mercekli farlarım bulunmuyordu, ben de bir çift Cross Plus Bi-Xenon mercekli far aldım, haftasonu montajını yapıp heralde ilk retrofit uygulamayı gerçekleştireceğim 500X için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Beyler benim araç Popstar olduğu için Bi-Xenon mercekli farlarım bulunmuyordu, ben de bir çift Cross Plus Bi-Xenon mercekli far aldım, haftasonu montajını yapıp heralde ilk retrofit uygulamayı gerçekleştireceğim 500X için.
    Vay, çok iyi, hayırlı olsun güle güle kullanın, iyi kolay bulmuşsunuz
  • Rockford Fosgate kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın sorması ayıp, ne kadara aldınız? Sıfır mı?



    Bi-xenon'lar hem güzel aydınlatıyor hem de estetik olarak sönükken bile çok güzel duruyor sanırım üstünde Philips D5S ampul vardı. Ben de bunları daha güçlüleri ile değiştirsem mi diyordum.



     Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    9012 Kullanıyor
    http://www.lightbulbs4cars.com/fiat%20bulb%20guide

    Şu konuda da okursanız;
    http://www.fiat500usaforum.com/showthread.php?27277-Anyone-upgraded-their-headlights

    Edit: 2000TL + balast +ampul şeklinde aldım. Yaklaşık heralde 2750ye mal olacak işçilik benden olur haftasonu. İsterseniz gelin siz de DetailingPoint Batu ile birlikte halledicez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 15 Kasım 2018; 13:40:52 >




  • Rockford Fosgate kullanıcısına yanıt
    Yok kastettiğim bendeki (ve artık sizdeki) bi-xenon'un ampulü idi Sanırım şundan vardı xenon'larda;

    https://www.philips.co.uk/p-m-au/automotive/news/automotive-articles/article/the-entry-into-premier-league-of-car-lighting

    Fiyatı makulmüş. Güle güle kullanın. Aslında bu hafta sonu hem tanışmak için hem de jantı göstermek için uğrayacaktım ama İstanbul'da toplantı çıktı, yarın gidip Pazar günü döneceğim.

    O yüzden haftaya uğramayı düşünüyorum. Hatta bir ara lastik yuvalarına ve bagaj bölümüne izolasyon da yaptırabilirim




  • Ok ben soket tipi zannettim. Fotoları paylaşırım zaten sökme takma ve performans farkını
  • Evet haftasonu işlemleri tamamladım. Tahminimizden fazla maliyete sahip çünkü aldığım ampül ve balasları aracın sistemi çalıştırmadı. Sadece OEM Philips D5S kendinden balastlı ile çalışıyor gittim 1000TL ona verdim o şekilde sorunsuz tamamen orjinal şekilde sorunsuz çalıştırabildik. Dünya üzerinde ilk defa Halojen Fiat 500X'e OEM Bi-Xenon montajını yapmış olduk.

     Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


     Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


     Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


     Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


     Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı




  • Halojen fara göre xenon farlar ile arabanın resmen bakışları değişiyor değil mi

    Hayırlı olsun tekrar, güle güle kullan hocam

    Bu arada gündüz farı turuncuları merak ediyordum, ben de öyle yapacağım galiba. Gerçi arkadaş geçende yeni kasanın led far ve led DRL'lerini gösterdi, fiyatlarını merak ediyorum acaba takas vs. bişey yapılabilir mi... O da beni yoldan çıkarmak için gönderdi ama Xenon'u şahsen daha çok seviyorum.

    Led far aslında xenona göre işi "ucuzlatma" amaçlı. Led farların aydınlatma performansı çok beğenilmiyor çoğu araçta. Halojenden iyi, xenondan kötü diye geçiyor.




  • Valla şöle söleyim, mevcut farların servis fiyatı boş balast ve ampül olmadan 3700+kdv tanesi. Ledleri siz hesap edin. Bence alınabilecek tek mantıklı yeni kasa parçası gündüz farları olur. Tahmini 600TL gibi olur tanesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Valla şöle söleyim, mevcut farların servis fiyatı boş balast ve ampül olmadan 3700+kdv tanesi. Ledleri siz hesap edin. Bence alınabilecek tek mantıklı yeni kasa parçası gündüz farları olur. Tahmini 600TL gibi olur tanesi.
    Servisten hiç bişey almam hocam Piyasaya düşerse ne ala... Anca öyle. Evet gündüz farları güzel olabilir.
  • Güle güle kullanın. Aydınlatma performansları başarılı. Tabii ki premium bir arabadaki gibi değil, bahsettiğim D5s ampüller Xenon'a giriş seviyesi gibi bir şey ama her türlü halojenden iyi tabii ki.

    Ben de D5s'in bir üst modeli var mı diye bakıyordum, araştırırken gördüm ki D5s xenon ampüllerin tanesi 500 lira civarında. Kaskosuz gezmeyin

    Gündüz farlarımın sarı olması beni rahatsız ediyor (xenonlar beyaz olduğu için). Burada turuncu yapmakla ilgili yazışmıştık ama içime sinmedi. Fiyatı makul olursa servisten yeni modellerin led gündüz farlarını alabilirim belki.
  • D5S Far yıkamayı koymamak için 25W olarak 2000 lümen altı çıkartılmış bir Xenon çeşidi. Ama ben baya beğendim aydınlatmasını. Benim farlarda zaten Philips H4 Led vardı ama göz aldığı için bu sisteme geçtim, kullanmayı sindiremedim içime öle, yoksa bir selektörle öndekinin aklını alıyordu
  • Rockford Fosgate kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Keşke far yıkama olsaymış ama. Farlar kirlenince aydınlatma performansı belirgin azalıyor. H4'leri değiştirmekle iyi yapmışsınız, kaza yaptırır valla karşı tarafa
  • Arkadaşlar sizin araçlarda yol bilgisayarında lastik basınçlarını PSI/bar cinsinden gösteriyor mu? Benimki göstermiyor. Lastiklerim de hiç inmediği için bugüne kadar uyarı ışıkları da yanmadı.

    Youtube'da gördüğüm kadarıyla 500 serisinde yol bilgisayarında rakamsal olarak lastik basınçlarını gösteriyor olmalı. Kılavuzunda yazdığı şekilde (kontak MAR konumundayken menüden resetliyorsunuz, sonra aracı kapatıp açıyorsunuz) basınç ayarını resetledim, üstünden vakit de geçti ama göstermiyor hala. Normal mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.