Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.869
Cevap
131
Favori
752.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alın size bir de Tiguan ve 500L karşılaştırma fotosu. Hala 500L'ye ufak diyenlerin alnını karışlarım. Aralarındaki fark büyüklükten ziyade fiyatları
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


    Not: Fotograf cizgibey rumuzlu uyemize aittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 16 Kasım 2013; 11:44:15 >




  • 500l nin dort cekerinin cikmasini cok isterdim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızılcıksopası

    500l nin dort cekerinin cikmasini cok isterdim...

    Bence de yerden yüksekligi biraz daha arttırılmış 4x4 bi Rockstar fena olmazdı.

    Artık 500X'de göreceğiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 17 Kasım 2013; 11:07:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Integrale I kullanıcısına yanıt
    Aynen 500x i merakla bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

    10 gün önce arabamı teslim alarak, bugün de ilk mesajımı girerek aranıza katılmış bulunuyorum :)

    Arabayı almadan önce buradaki bütün yazılanları okudum ve bayilerle ona göre görüştüm. Siyah dışındaki bütün renklerini de beğendiğim için ellerinde olan kırmızıyı aldım. Aslında tavanı beyaz olsun istiyordum ama sadece tavan rengi için ekstradan 2000tl vermek istemedim. Çok istersem sonradan yaptırırım diye düşündüm. Almaya niyetlenip benim gibi önceden burada yazılanları okuyanlar için fiyatı da paylaşmak lazım. Araç 1.3 Panoramic Edition tek renk dualogic 54,750.

    10 günlük deneyimimden sonra aklıma takılan bazı sorular var. Birincisi çok yakıyormuş gibi geliyor. Burada bir depo ile yaklaşık 800km kullananlara denk gelmiştim ama benimki bu gidişle 500ü bile görmeyecek. Üstelik ekomodda kullanıyorum ama sıkışık trafiğe çok girdim, köprü trafiği gibi. (yakıtı Opet'ten aldım)

    Acaba motor açıldıkça tüketim düşer mi? Rodaj süresi yeni nesil motorlar için de geçerli midir? İlk zamanlar arabayı nasıl kullanmak gerekir bilmiyorum mesela. Kimileri motoru yormadan kullanmak lazım diyor kimileri de yüksek devirde motoru zorlamak lazım diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?




  • recreativo R kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.Yakıt konusunda kullandıkça düzeleceğini düşünüyorum.
  • 2500km (psikolojik rodaj kmsi) devirdim, değerleri sıfırladım, buca-bornova yaşar üniversitesi arası 4.8lt ortalama aldım, ortalama hız da 30km. Sakin kullandığımı söylemek isterim, araç yokuşlarda biraz canavarlaşıyor gibi geldi, düz yolda anlık tüketim 2.8 3.5 düzeylerini tutturuyorum tabi bilgisayar verisi. 1.3 Multijet Dualogic Rockstar. Arabayı ilk aldığımda 5 10 20kmde iken 6.5 lt ortalama veriyordu, demem o ki rodaj süresi tamamlayıncaya ve arabayı kullanış şekliniz oturuncaya kadar tüketimi kafanıza takmayın
  • bijon aralığı konusunda yardımcı olabilecek var mı?
  • recreativo R kullanıcısına yanıt
    500 km cok az. Kullanım tarzınız cok mu agresif? Yol bilgisayarı kac lt gösteriyor?

    Ben şahsen rodaj donemi yasamadım. Aldığım zaman da makul tüketim vardı, simdi 3500 km oldu. Değişen birsey yok. Her zaman ekonomik. Depoyu ortalama 180 liraya fulluyorum. Istanbul trafiğinde ve kısa mesafe kullanıyorum. Motor isinmadan kontak kapatıyorum, o derece. Buna rağmen 650 km yapıyorum cok rahat. Arac 1.3 dualogic bu arada.

    Bu aracın en buyuk artılarından birisi de makul yakıt tüketimi. Kasa ağır olmasına rağmen tüketim tatminkar. Üstelik otomatik vites olmasına rağmen manuelden daha az tüketim verisine sahip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • recreativo R kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarı ile kullandığınız güzergah yoğun...
    Bu durumda çok yakması normal olabilir.

    Ben ilk depo ile 800'ü geçtim ancak, çok da yoğun olmayan güzergahta ve kendi becerilerim dahilinde çok dikkatli kullanım ile.

    Siz de daha sakin bir güzergahta ölçüm alıp deneyebilirsiniz.

    "İlk zamanlar arabayı nasıl kullanmalı" sorunuz ile ilgili olarak benim de araştırmalar ile vardığım sonuç, "çok zorlamadan ancak değişken hız ve devir ile" şeklinde oldu.
  • Cevaplarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Kesinlikle agresif kullandığım söylenemez ama çoğunlukla tıkalı trafikte kullandım. Dün 250km'yi devirdim ve depo yarıda şuan. Ama kalkışlarda ilk günlerki gibi 17-18L/s olmuyor. Dediğiniz gibi gitgide değerler düşecek sanırım.
  • Yüksek değerleri gören arkadaşlara nacizane tavsiyem ; Gaz ce fren pedalını kullanırken altında YUMURTA varmış gibi yavaşça basmanız , iddia ediyorum değerler %30 düşecektir. Benim araç 580km oldu henüz ortalama 6.0 değerde eminim ki bu da düşecektir. Keyifli sürüşler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lustytr kullanıcısına yanıt
    hakkat miniymiş
  • selam fiat kardeşliği :) aramızdaki iletişim buraya yazıldığı kadarla mı kalacak ? fiatclub ı oluşturalım hemen.Bi ışık belirdi aklımda sitemizin adı Faytclub olabilir mesela fiatın diğer okunuşu fayt :) sticker(arabaya yapıştıracağımız etiket) dawww.faytclub.com olabilir.Trafikte gören siteye girip katılımı artırır. büyük buluşmalar yapalım daha aktif paylaşımlarımızla büyüyelim güçlü olalım servislerle nakti olan yatırımcılar gibi oturalım fiyatları aşağılara çekelim herkez kazansın.. keyifli sürüşler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geçen hafta arabanın anahtarını kaybettim. allahtan yedek anahtar vardı da çekiciye filan gerek kalmadı.
    Tabi sonra hemen servise gittim. Yeni anahtar için 500-600 TL arası bir fiyat verdiler. Ben de malasef kasko ile hallettim. Ayrıca şöyle bir durum var. Tofaş artık yeni araba alırken bluecard denen anahtarın kodunun yazılı olduğu kartı vermiyormuş. O yüzden o kartı da bir kereliğine sipariş etmeniz gerekiyor. Onun da masrafı 80 -90 TL civarı. Umarım kimsenin başına gelmez sadece bilginiz olsun istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hkn_hukuk kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler ve geçmiş olsun. 500tl de bi anahtara iyiymiş diğer firmalar da genelde böyle mi acaba
  • Valla anahtar kaybi denilince aklima yine bu haber geldi :Dhttp://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22565242.asp

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EgeKarasoy kullanıcısına yanıt
    o nedir ya. neyse bizimki çok iyimiş o zaman.
  • cizgibey kullanıcısına yanıt
    Site ismini beğenmedim hocam. İcinde 500L gecen birsey olmalı. Öbür türlü Fiat'in tum araçlarını kapsayan bir site algısı uyandırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorrento

    Site ismini beğenmedim hocam. İcinde 500L gecen birsey olmalı. Öbür türlü Fiat'in tum araçlarını kapsayan bir site algısı uyandırıyor.

    Görüşleri paylaşalım ben kabulüm , 500Lclub.com nasıl i30club iyiydi ama :)) Benim araç 2.kez start stop arızasını verdi bu arada. Dün akşam e5 te giderken , start stopu boşverip devam ederken hooop vites de iptal oldu mu size.Ahadaranzaaa 3. vitestes yukarı almadı araç , yavaşlayıp manuele geçirincede 2 den yukarı atmadı bağırdı haliyle sonra yine otoya aldım 3te sabit hızda 70 le gittim bi müddet sonra yol yardımı aradık beylikdüzü birmot nöbetçi yol yardımla görüştüm. Sağa çekip istop ettirip tekrar çalıştırdık neyse tüm arızalar gitti eve döndüm şu an hong kongtayım dönüşte servis yoku göründü tadım kaçtı açıkcası... herkese iyi günler keyifli sürüşler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.