Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (282. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.868
Cevap
131
Favori
751.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar güncellemeden sonra kaybolan dijital hız göstergesini geri getirebilen var mı ?
  • Merhabalar öncelikle sizlerin bilgilerinizden faydalanmak ve tavsiyelerinize başvurmak istiyorum. İlk aracım 2006 palio idi sonrasında 2014 yılında civic sedan elegance eco otomatik aldım şu anda ise 500l veya 500l living düşünüyorum. Şu an kullandığım araç benzin ve lpg li olduğu için ilk aracım olan 1.3 palio dizelin çekiş gücünü hiç hissedemedim. Arabayı değiştirme sebebim sadece daha büyük bir araç ihtiyacımız olduğu içindi. Şimdi gene aynı sebepten dolayı 500l ailesini düşünmeye başladım. İlk sorum biz üç kişilik bir aileyiz, çocuğumuz 2.5 yaşında olduğu için bagajın büyük olması gerekiyor (bebek arabasından dolayı ve uzun seyahatlerde ekstra bagaj kullanımı için) bundan dolayı 500l beni tatmin eder mi? İkinci sorum acaba araba dolu iken civicte yaşadığım çekişin yetersiz olması durumu karşıma çıkar mı? üçüncü sorum acaba civicten bu arabaya geçmem doğru olur mu? Son olarak da 500l yerine askeri personel indirimi kullanarak kadjar dizel otomatik almak mantıklı olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • Kadjar parası varsa 500l ye gerek yok. 500l rockstar 1.6 sahibiyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zygoma kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende beats edition 1.6 var. Ailemiz üç kişi ve kızımız iki buçuk yaşında. Bundan önceki arabam toyota corollaydı. Anlayacağınız benzer bir aileyiz. Aldığımdan dolayı en ufak bir pişmanlık dahi duymadım. Aracı geçen sene nisan ayında aldım ve şimdi 13bin km'de. Sizdeki kuşkular bende de vardı. Acaba sığar mıyız, bize yeter mi diye. Size şöyle söyleyeyim. Geçtiğimiz yaz kayın pederlerle birlikte bodruma gittik. Bagajda kızımızın arabası ile birlikte iki bavul, iki çanta, kızımızın koltuğunun altında bir buzluk ve arabada toplam 5 kişi. Gayet rahat gittik, araba yokuşta mokuşta tık demedi. Gerçi araç beats edition olduğu için 120 beygir, ama forumu takip ederseniz, 1.3 85 beygir araç ahiplerinin de çekişten ne kadar memnun olduklarını takip edebilirsiniz. Bu arada 500l mi 500l living mi derseniz, 500l derim, çünkü bagaj sadece 4 litre oynuyor.

    Kadjar hakkında bir fikrim yok ama sonuçta qasqai'nin kardeşi diyorlar, eğer öyleyse bagajı kötüdür, ancak asker indirimi de cidden düşünülmesi gereken bir değişken tabi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • senbaris kullanıcısına yanıt
    Evet. Yol bilgisayarı ayarlarından başlangıç sayfasını değiştirceksiniz. Güncelleme aldığında genel olarak ayarlar sıfırlanıyor otomatik kilitleme vs. O sayfa da tarih ve saate ayarlanıyor..
  • tanımam etmem ama eğer doğru ilan ise 8-10 bin tl gibi aşağısına ilan açmış

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sifirdan-farksiz-500l-1.3-mjet-rock-star-otomatik-vites-19.000-k-261382361/detay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senbaris

    Arkadaşlar güncellemeden sonra kaybolan dijital hız göstergesini geri getirebilen var mı ?

    aslında kaybolmuyor.
    Tam hatırlamıyorum ama menülerin içinde bayağı bi gezdim ve bulmuştum
  • Zygoma kullanıcısına yanıt
    Aslında bahsettiğiniz araçlar hem kasa hem motor artı f/p olarak kıyaslanmıyacak araçlar ama tecrübelerimizi yinede aktaralım.
    1. bi kere aracın bagajından kesinlikle memnun kalırsınzı ki bana kalırsa livinge bile gerek yok hele 500X bagajını gördükten sonra 500L bagajı velinimet
    2. Çekiş he halükarda 1,3 / 1,6 da ikisi de turbo dizel olduğu için kesinlikle civicten tork vs. olarak çok daha tatminkar olacak.ben otomatik 1,3 kullanıyorum
    çok kez dolu uzun yol tecrübem oldu ve bundan önceki 1,6 110 hp lik aracımı aratmadı desem yeridir.ama bazı arkadaşlar özellikle 1,6 tadını almış olanlar
    tabiki 1,6 diyebilirler ki aradaki hem tork hem cc hemde hp farkı ortada..size kalan her ikisini de deneyip tercih etmek kalacak.emin olacağınız şu her ikiside
    civici asla aratmaz bariz farkı görürsünüz zaten.
    3. Civic le 500L nin aslında segment farkından dolayı kıyaslanamayacğı görüşündeyim.Burada devreye ihtiyaç meselesi girer.Bunada siz karar vereceksiniz.
    4. Net söylüyorum ben aracımı çok seviyorum ama Kadjar da güzel araba




  • Muhtemelen 500L almayı düşünüyorum ama kadjara iyi bir fiyat alabilirsem fikrim değişir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viztay

    quote:

    Orijinalden alıntı: senbaris

    Arkadaşlar güncellemeden sonra kaybolan dijital hız göstergesini geri getirebilen var mı ?

    aslında kaybolmuyor.
    Tam hatırlamıyorum ama menülerin içinde bayağı bi gezdim ve bulmuştum

    Yeni kullanıcıyım, menülere tam hakim olamaya bilirim ama dijital hız göstergesi olması iyi olurdu. Ben bakındım bulamadım. Bulup hatırlayan varsa paylaşıda seviniriz.
  • ö.rümcek kullanıcısına yanıt
    4 lüleri yaktığınız düğmenin solundaki düğmelerle yol bilgisayarından ayar yapıcaksınız. Sekmeleri tam hatırlamıyorum ama başlangıç ekranıyla ilgili birşeydi
  • cemabay C kullanıcısına yanıt
    2013 popstar aracımı satıp geçen ay 2015 rockstar aldım ve bu lastikler aracın üzerinde geldi, sanıyorum bunlar yazın yaz lastiklerinden daha çok tüketime neden olup aşınmaya maruz kalıyorlar, kışın ise kar ve buz üzerinde kış lastiklerinden biraz daha az tutunmaya göre üretilmişler, ek olarak yağmurlu zeminde önceki aracın continental olan lastiklerinden çok daha iyi ve güvenli bir tutuşu var, normalde eski aracın kaydığı yerlerde yeni araç rayda gibi gitti.

    Özet olarak arada bir yerdeler ancak sök-tak yapmadan hem kış hem de yazın güvenle kullanılabilecek kadar iyiler fakat aşınma fazla olduğundan ömürlerinin kısa olacağınıda düşünüyorum.
  • mow M kullanıcısına yanıt
    Evet. Daha önceki yazımda aracımın 36.000 km olduğunu belirtmiştim. Aracı 3 ay önce aldığımda 34.500 km idi. Ve arka lastikleri çok iyi gördüğümden ön lastiklere öyle inceleyerek bakmadım. Aldığımdan bu tarafa islak zeminlerde hafif kayma hissediyordum. Karda da 3 m kadar zar zor gidince lastikleri lastikçiye baktırdım. Meğerse ön lastikler çok aşınmış (önden çekişli olduğundan) hemen hemen bitmeye yakındı. Bunun da nedeni ön lastiklerin 6.000 km de bir arkaya arkalarında öne alınmamasından kaynaklanıyormuş. O nedenlede ön lastikler çok aşınmış arakalar çok iyi.

    Dediğiniz gibi yazın yaz lastiklerinden daha çok tüketime neden oluyor. Zaten lastiğin AB Etiket değeri olarak Yakıt Verimliliği "E" belirtilmiş, yüksek bir değer.

    Ab etiket değeri olarak, İslak Zeminde Kavrama da 225/45/ R17 de "225" genişlik için "E" olarak belirtilmiş. (A en güvenli G en güvensiz değer) Ben daha önceki yazımda B olduğunu belirtmiştim. Fakat daha dar olan lastik içinmiş o değer. Genişlik artıkça karda ve islak zeminde güvenlik azalıyor.

    Aracım 36.000 km de olduğu için lastiğin kaucuğunun sertleşmiş olduğunuda düşünürsek, daha çok güvensizlik başlamış oldu. Neyse lastikleri Kış Lastiği ile değiştirdim. Goodyear Vector 4 sensionlarıda yazın kullanmayı düşünüyordum. Fakat önler bitmiş olduğu içinde yaz lastiği almak gerekecek.

    Goodyear Vector 4 sension sanıyorum ilk gerçek 4 mevsim lastik. M+S ve kar sembolü olan ilk lastik. Zamanına göre iyi bir lastik olarabilir. Fakat şimdilerde baya rakibleri çoğalarak Etiket değerlerine göre yakıt verimliliği artan ve islak zeminde A etiket değerlerine sahip 4 mevsim lastikler var.

    225/45 R17 etiket değerleri

    http://www.rezulteo-lastik.com.tr/goodyear-lastikler/vector-4seasons-lastik-2089



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemabay -- 11 Ocak 2016; 19:15:10 >




  • cemabay C kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz site hoşuma gitti her türlü bilgi mevcut teşekkürler. Continental lastikler sitedeki verilere göre daha iyi gözükmekle beraber belkide eski aracımda yıpranmalarından dolayı buradaki testlerden farklı bir deneyim yaşadım. Önceki aracı korkusuzca kaydırmayı başaramamıştım kontrol edemeyeceğim hissi çok fazlaydı, bunda ise öyle bir durum yok ama tabi 1 yıl sonra nasıl olacak bilmiyorum bir yazı bir kış görsün bakalım.
  • Teşekkür ederim. Bu bilgi paylaşım platformu çok güzel olmuş. Birkaç şey sormak istiyorum bende 2014 1.6 120bg beats edition var. Bu modelde hill folder varmı yada biryerden mi aktif ediliyor sanki birkaç kez yokuşta kaçırdı gibi. Birde anahtar ile otomatik cam kaldırma bir turlu çalıştıramadım. Galiba yok ayni model olanlarda da ayni mi. Yakıt olarak da 7 nin altına inemedim bir turlu acaba kullanımdan mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmerol O kullanıcısına yanıt
    Hill bir holder tüm modellerde var. Fakat 2 sn süresi var sonra fren tutmuyor .
    Anahtarlıkla camların otomatik kapanmasını bende merak ediyorum. Kılavuza bakıcam illaki bizim araçta da bu özellik vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talsuv61 -- 15 Ocak 2016; 19:13:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmerol O kullanıcısına yanıt
    Kapı açma butonuna uzun süre basılı tutarsanız camlar açılır.
  • Tesekkur ederim ama denedim olmadı galiba ya modül bozuk yada yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizim arabalarda, anahtardan açık camları kapatmak yok mu ?
  • Hocam 2013 1.3 mj Bi-color araca sahibim. Bende kumandadan kapıları açma tuşuna uzun süreli basınca cam açılıyor. aynı şekilde kapama tuşuna uzun süreli basınca camları kapatabiliyorsun. arada tutukluk yapıyordu, çalışmıyordu. pili değiştirince normale döndü.
  • 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.