Şimdi Ara

Feral DPS Druid Rehberi PVE-PVP Gelmiştir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle selamlar, Geçen günlerde Tormintor'un açmış olduğu Shaman rehberi benide niyetlendirdi. Boş zamanım varken bilgilerimi paylaşayım dedim bende. Her türlü eleştiriye açığım.

quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

Bende feral talentin verdiklerini yazmak istedim.
    10. Seviyeye geçtiğinizde Cataclysm ile gelen "Titan Path" özelliği ile sizden bi "yol seçmenizi istiyor", guilde feral üzerine olduğu için feral seçtiğinizi varsayarak,10.Seviyede gelen özelliklere bakalım;
    1.Mangle;
    Feral Druid'in yegane,tartışılmaz en önemli yeteneği.Bunu kullandığınız zaman "weapon damage" üzerinden bir hasar vurur,ayrıyetten "bleed" efektlerini %30 arttıran bir debuff bırakır targete.@Hünerli'nin de dediği gibi targette her zaman kalmalı.
    2.Agrression;
    Attack Power'ınızı %25 arttırır.
    3.Vengeance(Bear Form'da aktif olur)
    Bear formda düşmanlar size vurdukça,belirli bir periyotta (aldığınız hasarın %5'i kadar ve HP'nizin max %10'u olucak kadar) Attack power kazanıyorsunuz.Cat form'a girdiğinizde efekt gidiyor.
    4.Feral Instinct
    Cat form'da prowl halinde iken düşmanlarınızın sizi görebilme ihtimalini düşürür.
    5.Masteryler(80.Seviyede Kazanılır)
    Cat form : Razor Claw ; DPS kaynağınız bleed damageleri arttırır.
    Bear form : Savage Defender ; Savage Defence özelliğinizin absorbunu arttırır.

PVE Talentler:

Neden talent'larımızı neden böyle dağıttık;
    Tier 1:
    İlk tierde dps için puan harcanacak pek bir yer yok, ama üçüde kullanışlı talentler.

Feral swiftness: DPS inize doğrudan katkısı yok, ama kullanışlı.
    Furor: İdeal bir boss fightta çok fazla form değiştirmezsiniz, ama hem alternatifi olmadığından hemde Healer'lara Innervate attığınızda daha fazla mana kazandırdığı için kullanışlı
    Predatory Strikes: Hayat kurtarabilen bir talent. Baktınız tank'ın 5k canı var, ancak healer yetiştiremeyecek, Atarsınız instant Healing touch'u tank kurtulur (Garantisini veremem) Kullanışlı bunada verin.

Tier 2:

Fury Swipes: DPS için şart. DPS inizi tek başına 1k falan arttırıyor. 3/3 vermelisiniz.
    Primal Fury: Eğer 3 combo point ve 0 enerjide çaresizce beklemek istemiyorsanız verin. Zorunlu talentlerden.
    Feral Aggresion: Ferocious Bite'in hasarını %10 arttırır. Şart değil ama boş puanlar buna verilebilir.
    Infected Wounds: Eğer Raid grubunuz sizden bir şeyleri slow lamanızı istiyorsa verin, öteki türlü şart değil.

Tier 3

King of the jungle: Şart. Verin diyorum başka birşey demiyorum.
    Feral charge: Mutlaka verilmeli.
    Stampede: Add fightları için mükemmel. Bossa da iyi bir açılış dps i için verilmeli.
    Thick hide: Tank değilsiniz, vermeyin.

Tier 4
    Leader of the pack: Mutlaka verin. %5 crit şansı kaçmaz.
    Brutal impact: Vermeniz şart değil, Ama bossların %80 inde interrupt edilmesi gereken birşeyler olduğu için verin.
    Nurturing instinct: Şart değil, ama kalan puanlarınızın birini buna verebilirsiniz. Fullemeyin.

Tier 5
    Primal Madness: Dps i acayip etkiliyor. Bunuda kaçırmayın fulleyin.
    Survival instincts: Kullanışlı. Özellikle baleroc fight'ında çok etkili.
    Endless Carnage: Şart. Verin.
    Natural Reaction: Tank değilsiniz. vermeyin.

Tier 6

Rend and Tear: Şart. verilmeli mutlaka.
    Blood in the Water: Çok yardımcı oluyor. %25 ten sonra Rip yenilemenize gerek kalmıyor.

Stat'lar;
    Hit: %5 Yeterli. Daha fazlasını zorlamayın.
    Weapon DPS: Bu en güçlü stat'ımız. ilvl'ı Aynı olan bütün silahlar size aynı DPS i verecektir. O yüzden Silahın hasarına değil, Verdiği statlara bakın.
    Mastery: Bizim için mükemmel, hatta harika. Olabildiğince yüksek tutun. Ne kadar yükselirse DPS iniz o kadar artar.
    Crit: Üçüncü en önemli stat'ımız. %50 ye yakın olmalı. (Benimki %45)
    Haste: Ne işe yaradığı anlayamadığım tek stat. Bleedlerimizi etkilemiyor, Sadece enerji regen arttırıyor diye biliyorum ama, birşey diyemeyeceğim.

Yani genel olarak;
    Hit cap> Weapon ilvl> Mastery > crit.

Gemler: Eğer Socket bonus olarak verdiği stat +20 Az ise, direk [Delicate Inferno Ruby] Yapıştırın.
    Meta olarakta [Agile Shadowspirit Diamond].

Enchantlar:
    Head: [Arcanum of the Ramkahen]
    Shoulders: [Greater Inscription of Shattered Crystal]
    Back: Major Agility (22 agility)
    Chest: Peerless Stats (20 to all stats)
    Wrists: Agility (50 agility)
    Hands: Greater Mastery (65 mastery)
    Legs: [Dragonscale Leg Armor]
    Feet: Major Agility (35 agility)
    Weapon: Mighty Agility (130 agility)

Rotasyon;

Stealth geçip Leap ile başlayın>>Pounce>>Ravage>>5 combo point olduysa Rip, olmadıysa Shred.

Sonrası çok basit. Mangle açık duradacak, Rake açık duracak, Rip açık duracak, Ferocious Bite boş buldukça atılacak.
    Berserk kullanacağınız zaman enerjinizi mutlaka fulleyin. Bunun için ben genelde Tigers Fury ile birlikte kullanıyorum. Yani Tigers fury açıyorum, Enerjim fulleniyor, sonrasındada hemen Berserk. Çok etkili oluyor.

Glyph'lar. Prime: [Glyph of Berserk] [Glyph of Rip] [Glyph of Shred] Major: [Glyph of Ferocious Bite] [Glyph of Rebirth] [Glyph of Feral Charge]..

Druid PVP Guide------------------------Druid'in zayıf yanları---------------

Selamlar herkeze... Dün çok üşendiğimden rehberi biterememiştim. Şimdi bu işe bir nokta koyuyorum. Yorumlarınızı BEKLERİM. Çok fazla eksiğim var çünkü

Sadece bazı talentlere neden verdiğimizi açıklayacağım, Tek tek açıklamak çok zor oluyor.

Tier 4

Nurturing instinct: Pvp de çok önemli bir talent. Hem healer'inizin işini kolaylaştırır hemde lifebloom vs. heallerinizi güçlendirir. Alınmalı.

Tier 5

Natural Reaction: Asında bir lüks, yani vermesenizde olur. Ama verirseniz çok büyük kolaylık sağlar. Aşağı yukarı her 3v3 takımında bir melee bulunur. Sizi cd lere beraber dokunulmaz yapar. (LMS build hariç)

PVP statleri: Hemen hemen PVE ile aynı. sadece 150 Spell penetration kasmalısınız. Gönlünüz isterse 195 te olabilir.

Genel olarak düellodan bahsedeceğim, Çünkü classları tanıyacağınız yegane pvp çeşidi. Düelloda ne yapacağını bilen arenadada ne yapacağını bilir.

Düşman 1: Warlock.

PVP locklar genelde affli oynar. O yüzden affli bazlı konuşacağım.

Warlockları kesmeniz için bilmeniz gereken tek şey Charge saklamak. Şarjlarınızı Fear için saklayın. Böylece kitelenemezsiniz. Trinketi İlk fearda kullanabilirsiniz. En uzun süreli fear çünkü. Daha sonra interrupt.

Tip: Cyclone asla kullanmayın lock üzerinde. Mecbur kalırsanız fear interrupt için kullanabilirsiniz. Çünkü lock neredeyse bütün hasarını DoT larla yapar ve cyclone hiçbir şekilde etki etmez. Combattan çıkıp görünmezde olamazsınız. İnstant cast lerinizi Heal ve Root a harcayın.

Düşman 2: Paladin

Holy paladine karşı bir taktik söyleyemeyeceğim, Ne anlatabilirim ki ? İnterrupt yapacaksınız.

Retri paladinler hasarlarını Holy olarak yaparlar ve bir druidin başını çok ağrıtır bu olay. Bear form geçip daha az hasar almayı unutun. Belki last stand olarak CD açmak için Bear geçebilirsiniz. Ayrıca %50 dmg reduceyi Cat form da kullanabilirsiniz retriye karşı.

Stun atar atmaz trinket kullanın. Çünkü siz stundayken Kanat açarsa bittiniz. Barskin sürekli açık duracak. Cd lerini açar açmaz (Kanat-Guardian-Zealory) Kaçmaya başlayın. Cyclone işinizi görür. Yakalanırsanız %50 dmg reduce açabilirsiniz.

Düşman 3: Rogue

Sizin için roglar ekmektir. Bear forma geçtikten sonra gıdıklarlar. Aklınızda olması gereken şeyler Nature's grasp-Cyclone-Fearie fire. Fearie fire çok çok çok önemli.

Stealth phase de muhtemelen ilk siz yakalanacaksınız. Rog cheap shot ile başladığı an barskin açın ve trinket saklayın. Eğer ardından Kidney Shot atar atmaz trinket kullanın. Çünkü en uzun süreli stun u bu. Feariefire-Mangle-Ve rake atın. Eğer 5 combo point olduysa rip atıp Bear form geçin. Sonra herşey yeniden başlayacak vs.

Düşman 4: Warrior

İşini bilen bir warrior sizi ağlatabilir. Aklınızda bulunması gereken şeyler= Roots-Natures grasp-Fearie fire-Cyclone.

Benden çok daha iyi açıklamış zybak efendi. Direk onun videosunu koyacağım.

Düşman 5: Mage
    Frost mage OP. Ama sizin için değil! ilk 2 freezing sizin üzerinizde bir naneye yaramaz. Dash-Stamepding roar basıp direk çıkabilirsiniz. Cone of Cold ile freezlerse direk stun atar. Burda trinket kulanıyoruz. Aklınızda bulunması gereken yegane şey ise Leap. Bunu blink e saklamalısınız. Eğer Sizi freeze lerse ve birşey yapamıyorsanız, Cyclone atıp freeze'in kırılmasını bekleyin.

Düşman 6: Hunter

Hunter sizi zorlayacak yegane classlardan. BM ise işiniz dahada zor. Açılışınızda mutlaka ama mutlaka 5 combo point biriktirip Rip atmalısınız. Eğer yapamayacaksanız Tigers fury kullanın.Önerim Leap i Arkaya zıpladığı zamana saklamanız. Ve eğer sizi kitelemeye başladıysa Cyclone atmaktan çekinmeyin. Root da işinizi görür. Eğer cyclone da Trinket kullanırsa bear form geçin ve Stunlayın. Bu stun sırasında hemen cat geçip Berserk kullanın ve işini bitirin. Deterrence kullandığında kendinize heal atın.

Priest-Shaman-DK guidesi hazırlayacak kadar tecrübeli değilim. Çünkü bende onları öldürmekte büyük sorunlar yaşıyorum.

------------------------Druid'in Zayıf yanları----------------------

Bir Feral druid baskı altında kalmak istemez. Eğer arenada feral'ı başı boş bırakırsanız başınıza belayı alırsınız.

Dikkat etmeniz gereken şey no1: Berserk açtığı zaman. Berserk açar açmaz cc lemeye başlayın. 3v3 te özellikle çok kolay bir işlem bu. Çünkü eğer berserk açıp healer'inize girerse Healer zor zamanlar yaşar.

Bir diğer önemli nokta ise Bear form last stand. Çoğu druid %50 dmg reduction'u Rage-can çeviren skille senkronize kullanır. İkisini beraber açarlar. Bu sırada özellikle meleelerin druid e saldırması Druid'e küfür gibidir. Hem vengeance biriktirir, Hem rage kazanır ki bu cd ile = health, Hemde gıdım hasar veremezsiniz. Druid bu cd leri açtığında kaçmaya bakın. Kimse druid e dokunmasın o sırada (özellikle meleeler) öylece druid 0 rage ile etrafta gezinir(ki buda onun kabusudur). O yüzden Druid i başlar başlamaz nukeliyip (Healeri cc de tutmaktafayda var) CD lerini kullandırın. Sonrada oynayın onunla. Çaresiz bir kedi çünkü o.

Off. Sonunda bitti rehber. Yorumlarınızı eksik etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece Şarkısı -- 11 Eylül 2011; 19:26:24 >

• Bende feral talentin verdiklerini yazmak istedim.
    10. Seviyeye geçtiğinizde Cataclysm ile gelen "Titan Path" özelliği ile sizden bi "yol seçmenizi istiyor", guilde feral üzerine olduğu için feral seçtiğinizi varsayarak,10.Seviyede gelen özelliklere bakalım;
    1.Mangle;
    Feral Druid'in yegane,tartışılmaz en önemli yeteneği.Bunu kullandığınız zaman "weapon damage" üzerinden bir hasar vurur,ayrıyetten "bleed" efektlerini %30 arttıran bir debuff bırakır targete.@Hünerli'nin de dediği gibi targette her zaman kalmalı.
    2.Agrression;
    Bear formda düşmanlar size vurdukça,belirli bir periyotta (aldığınız hasarın %5'i kadar ve HP'nizin max %10'u olucak kadar) Attack power kazanıyorsunuz.Cat form'a girdiğinizde efekt gidiyor.
    4.Feral Instinct
    Cat form'da prowl halinde iken düşmanlarınızın sizi görebilme ihtimalini düşürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

Bende feral talentin verdiklerini yazmak istedim.
    1.Mangle;
    2.Agrression;
    4.Feral Instinct

Teşekkürler, unutmuşum onları Ekliyorum ilk mesaja

• Orijinalden alıntı: Hünerli

Ne demek Çok güzel rehber olmuş.
    Bu arada tüm talentlerin türkçe açıklamasını yazıcaktım.Tier 3'de üşendim bıraktım
  • Orijinalden alıntı: Z.K

Orijinalden alıntı: Hünerli

Ne demek Çok güzel rehber olmuş.
    Bu arada tüm talentlerin türkçe açıklamasını yazıcaktım.Tier 3'de üşendim bıraktım

Hehe Bende bugün PVP rehberini yazmayı düşünüyordum, Talentleri yazmaya başlayınca vazgeçtim

• @Tormintor
    Teşekürler. Ekledim ilk mesaja

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece Şarkısı -- 11 Eylül 2011; 19:27:22 >
  • Güzel rehber olmuş eline sağlık. PVP rehberini ilk mesaja ekle bencer.
  • @HÜnerli Bana rehber isteyen sendegilmiydin diye pm attın bnde neden dedim cevap atmadın anlamadım orayı.

Bence Retri paladin ve mage hunterdan önce geliyor zorlukta.Retride cylne eksik etmemek lazım ve kacıp tekrar charge.Mage yapacak cok şey yok.

Arena sardım bu ara dikat edilmesi gereken bence takım olusturmak yani setup misal oyunda 10 tane nerdeyse hunterla girmisimdir 1 kere bile kazanamadık En etkili oldugmuz takım Warlock bir arkadas ile oldu 1.5k rating e geldik sonrada arka arka cok kaybettik puan önemi yok diye bu hafta tekarardan team acacagız.Warrior ilede cok saglam oluyorum hiçbir healer ile oynayamadım 2 dps girmek daha güzel oluyor benim icin.Mage arkadas ile denedik en son daha yeni alısıyor mage e 11 e 20 yaptık cd leri dogru kullanmayınca kesmek cok zor kim olursa olsun.

Hünerli bence bu konuya macrolarıda eklemen lazım hocam macro feral icin cok onemli bence

Ek:Eline sağlık güzel olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 12 Eylül 2011; 17:27:39 >

• helal çok prosun , cansın
  • Biri de "Arcane Mage" rehberi yapsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik

Biri de "Arcane Mage" rehberi yapsın

Arcane Blast,Arcane Blast > Arcane Missilles = HK
  • Cok guzel bir rehber olmus ama huntera zor rakip demen sasirtti, istisnasiz hem arenalarda hem bgde gidiklayan tek class ferali bayragi kacirirken arkamdan bi flag zone dan digerine kadar 30 düzine ok yagdiriyo fıs geliyo ziplayip hoplayip kacsa bear ol zaten 2-3k damage yapiyo cat formken rip at sonra bear ol ölmesini izle. Ben superim demiyorum zaten kardesimde feral druid ona soruyorum oda en kolayi hunter diyo. Tekrar soyluyorum konunu elestirmiyorum rehber super sadece hunter garip geldi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

Cok guzel bir rehber olmus ama huntera zor rakip demen sasirtti, istisnasiz hem arenalarda hem bgde gidiklayan tek class ferali bayragi kacirirken arkamdan bi flag zone dan digerine kadar 30 düzine ok yagdiriyo fıs geliyo ziplayip hoplayip kacsa bear ol zaten 2-3k damage yapiyo cat formken rip at sonra bear ol ölmesini izle. Ben superim demiyorum zaten kardesimde feral druid ona soruyorum oda en kolayi hunter diyo. Tekrar soyluyorum konunu elestirmiyorum rehber super sadece hunter garip geldi :)

Kusura bakma cevap vermekte biraz geciktim, Düello bazında konuştuğum için evet Hunterler biraz zor. En azından bana öyle geliyor. Çünkü Shotlarının steady shot hariç tamamı büyüsel hasar veriyor. Buda Bear mode off demek. Resist buff'ımız var evet ama bütün Hunterlar magic penetration cap lediği için bir naneye yaramıyor. Biz onlara vurdukça disangege cdsi kısalmasıda ayrı bir zorluk.

• Natural Reaction ayı formda iken dodge'un yanında %18 all dmg reduction veriyor.. 4k resi setle birlikte %60a yakın spell dmg reduce yapıyor.. birde cd filan acınca çoğu class ayılara neredeyse hiç vuramıyor.. Hunterların tek avantajı beast formda iken fear atabilmeleri.. snake ve frost traple rootlamasalar çok kolay inerler.. dikkat edilmesi gereken chargeları ve stunları dogru zamanda kullanmak.. ve mümkün oldugu kadar huntera yakın durmak..
  • Zaten form degistirerek slow efektlerden cok kolay kurtulabilirsin. Feral charge i cat formda basta kullanma, cok uzaklasirsa kullan yere beyaz seyden koyarsa adini bilmiyorum bear ol charge kullan, ağ atarsa dash kullan buza kapatirsa trinket. Yani huntera yaklasmak feral ile cok kolay geliyo. Hunterlara sormak lazim aslinda bide feral druid zorluyomu diye :D
  • Bir rog ile duel yaptim arenalarda cok kolay geliyordu 1e1 de adam stundan cıkarmadı cıktıgımda yattim dokunamadan yuh dedim..

Şimdi 4 5 kere daha yaptım şunu gördum eger adam ilk atagı yaparsa trinket dahil kullanımda 30k hp kalıyor bende cıktıgımda stunlarından bear stun rage depola regen bas 60k ya kadar geldim sonra berser vs ac 50k hpsi kaldı yattım

Ek:Adamla biraz muhabbet ettim adam king miş habermiz yok en iyi roguyum serverin dedi o yuzden beni kesemen cok zor vs gibisinden yazdı su achileri atti

Yaklasık 1.30saattir duratorda pvp yapiyoruz adami izliyorum daha 1 kişi yenemedi ya war dk ben lock priest mage hepsiyle kac kere yapti 1kere yatmadi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 14 Eylül 2011; 1:29:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Bir rog ile duel yaptim arenalarda cok kolay geliyordu 1e1 de adam stundan cıkarmadı cıktıgımda yattim dokunamadan yuh dedim..

Şimdi 4 5 kere daha yaptım şunu gördum eger adam ilk atagı yaparsa trinket dahil kullanımda 30k hp kalıyor bende cıktıgımda stunlarından bear stun rage depola regen bas 60k ya kadar geldim sonra berser vs ac 50k hpsi kaldı yattım

Ek:Adamla biraz muhabbet ettim adam king miş habermiz yok en iyi roguyum serverin dedi o yuzden beni kesemen cok zor vs gibisinden yazdı su achileri atti

Yaklasık 1.30saattir duratorda pvp yapiyoruz adami izliyorum daha 1 kişi yenemedi ya war dk ben lock priest mage hepsiyle kac kere yapti 1kere yatmadi..

demekki neymiş 2v2de 2000 ratinge ulaşınca king oluyomuşuz

• Ben bilmem kac rating e gelnce olunuyor adamı serverda kesen 1 kişi yok ona bakarım

Battlemaster olan varmı burada hiç ?
  • Battlemaster ne arar burda diger achiye baktım 2k rating istiyor 2k ratigni olan yok burda
  • Battlemaster olmak çok zor değil sadece sabır istiyor.. işin gücün olmayacak aylarca aynı karakterle bg yapacaksın pekala olunabiliyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.