Allah rahmet eylesin. konuyu paylaşıyorum çünkü, bir web sitesinde yorum yapmışlar, beton mikseri aracı sola kırdı ve kazaya sebep oldu diye. ben baktım, mikser aracı dümdüz gidiyor. sonra sol şerit adeta yok oluyor. kazanın olduğu yerin biraz gerisinde ise sanki yol ortadan ikiye bölünüyor gibi. motorsikletli yolun kurbanı oldu diyesim geldi. bu durumun tıpkısının aynısını ben yaşadım nissan pickup navara ile. kıl payı geçmiştim tırı ama ben de yolu daraltan dubalar vardı ve sonuncusuna çarpmıştım. ![]() Kocaeli Gebze'de fenomen motorcu Saniye Yılmaz beton mikseriyle çarpıştı.
Star Ana Haber'e Abone Olmak İçin → https://www.youtube.com/@StarAnaHaber
Star Ana Haber Güncel Haberler→ https://www.youtube.com/playlist?list=PLku7YqVKGpL42XVzu4PCxRzgwyCPPt6OY
Star Ana Haber Tüm Bölümler→ https://www.startv.com.tr/program/star-haber
Star TV Canlı Yayın→ https://www.startv.com.tr/canli-yayin
Star TV Yayın Akışı→ https://www.startv.com.tr/yayin-akisi
#staranahaber #haber #sondakika #canlıyayın #startv https://www.youtube.com/watch?si=3DqwE6-6h_h_WQOC&v=Ye7K1KfgNck&feature=youtu.be |
Fenomen Motorcunun Hayatını Kaybettiği Kaza Anı

-
-
kornayı nasıl duysun bi kere kamyon süründe bide böyle bakımsız yıkık dökük genellik uzun yol yük taşıdıklarından ticari amaç kullanıldığı için lastik sanki yanınızda dönüyor gibi oluyor ticari araçlaradan uzun durun trafikde
-
kızda dikkatli olabilirdi tırın yanından arabayla geçerken bile tırsıyorum adamların görüş alanı çok kısıtlı çünkü iki şerit teke düşüyor gibi sanki kız hatalı gibi duruyor sola kırma filan göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Mayıs 2025; 0:35:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemkızda dikkatli olabilirdi tırın yanından arabayla geçerken bile tırsıyorum adamların görüş alanı çok kısıtlı çünkü iki şerit teke düşüyor gibi sanki kız hatalı gibi duruyor sola kırma filan göremedim.
evet kız hatalı dediğin gibi. yalnız şerit kayboluyor hiç uyarı levhası yok gibi. muhtemelen bütün suçu kızın üstüne atıp, kapatırlar. detayı da ahirete kalır, her zaman ki gibi. bu arada dediğin gibi kamyon ve benzeri araçların yanından geçerken değil yaya, araçla bile hemen sıvışmak lazım. lastik patlatan mikser de denk geldi bana. ama ters şeritte yan yana denk geldik ve patlayan lastik de diğer taraftaydı. ankara'da mı ne bir yaya böyle bir olaya karışmıştı. belediye otobüsünün sağ arka lastiği patlayıp, bir lastik parçası yayanın kafasına vurmuştu..
-
Bizim yol burası , yol 3 şeritten, sola , ve orta ,sağ olarak ayrılır
Sol taraf da hızlıca gelip yolu kaçırmamak için hamle yapıyor bunu bilinçli yapamaz o da yolu biliyor ama basiret kapandığında olay bitmiştir
Ordan sağ gidemez mikser de düz gitmek zorunda koca tır taksi değil ki hemen hamle yapsın, fren yapsa daha kötü çıkamaz ordan yani tırci içinde kötü senaryo dik yokuşta denk gelmiş herşey bir anda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ya şimdi yüksek tonajlı araçmış demek, rampa yola çıkıyor demek, yani bunlar kandırmaca geliyor bana. bu tip araçların ihtiyaç olmaması durumunda gidecekleri tek yer en sağ şerittir. orta şerit bile değil. bu kazada en büyük pay motorcuya ait ama kazaya zorlayan sebeplere de bakarsak eğer, yani bir çok sebep saymak mümkün yine. miksere bile pay çıkar. ben kızın bu yolu bildiği kanaatine varamadım. bu yolun zamanlaması olmaz, başka kazalar da olur orada.
-
Yolu biliyor , çünkü en sağ şerit yan yola bağlanır orda da evi var , oraya gelmeden önce köprü var köprü iki şerit zaten adam sağ şeritten geliyor, köprü geçince şerit, sola dönüş sağ bağlantı yolu ve orta şerit diye ayrılıyor garip bir yol
Adam çıkınca zaten kendisi sağ serite geçecek öncesinde sağ şeritte yokuş aşağı inerden şeritler bölündüğünde adam solda kalıyor gibi oluyor yokuş sonunda şerit ikiye düşüyor
Şimdi tırcı aynaya bakmış olsa, mesafesini görüp gelmez diye düşünse bile, motorcular saniyesinde hız arttırıp yanlış hesaplamaya neden olabiliyorlar.
Bir keresinde karşıya geçiyordum, en yakın gördüğüm araba neredeyse 200-300metre uzakta görünüyordu. Adımımı attım, yolun ortasına geldim ki, herif son hızla önümden geçti. Araç lamborghini. Şimdi bu adam bana çarpsa ben mi suçlu olurdum? Artistlik yaptı işte kendince.
Hep söylüyorum, motor işi sakat iş. 10-20 yıldır kullanıyorum ustayım desen bile bir anlık gaflet hayatına mal olabilir. 35+ yaş belki temkinli kullanır ama gençler için tehlikeli.
bisiklet kullanan biriyim, bazı bisikletli arkadaşlarım İstanbul içinde yola çıktıklarında dümdüz ilerleyeceklerini hayal ediyolar. mesela bi minibüs yolcu indirecek olsa durup kavga ediyolar.
bu tarz arkadaşlarım bazen yokuş aşağı yerlerde yola çıkıp dümdüz yüksek süratte gidiyorlar, bunda sorun yok ama, sağdan araç kalkış yapınca kavga ediyolar neden çıktın diye.
abi İstanbul burası. araç çıkar. minibüs çeker. ben şahsen hepsini kabullendim. yavaş kullanıyorum. yokuş aşağı hızlandıysam ve ilerde sağda araç varsa o araç çıkınca durabileceğim ölçüde yavaşlıyorum. proaktif önlem alıyorum.
mesela Göztepe kavşağına bisiklet ile yaklaşırken, sağdan E5 bağlantı yan yolunun başlangıcı olan yerde ben durup sağa çekiyorum bisikleti, dönüp arkama bakıyorum, araç yoksa yaya geçidinden karşıya geçip devam ediyorum. bunu yapıyorum çünkü bisiklet ile orada şeritte kalıp dümdüz sürüş yapmak tehlikeli, soldan gelen araç sağdaki bağlantı yoluna dalıyo ve bu çok normal. aracın da suçu yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Mayıs 2025; 8:47:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kız ölüme gitmiş açıkçası.
-
Sabah kaldırımda yürürken virajda tek yönlü yolda karşıdan gelen ÖHO yüskek kaldırımı sıyırarak yanımdan geçti.
Yol 2 şeritli olduğu halde viraja hızlı giren zibidi beni de yanında götürecekti...
-
Allah rahmet eylesin.
Kamyon, Tır, Mikser, Otobüs gibi taşıtlara trafikte 10 kat daha fazla dikkatli yaklaşmak gerekiyor.
Motorcular nasıl bu kadar hızlı ve riskli kullanıyorlar anlamıyorum.
Bu kazada olduğu gibi kendi hayatlarıyla kumar oynuyorlar.
Türkiye'de ki en ünlü ve en iyi 2 motosiklet sürücüsü diyebileceğimiz Altın Elbiseli Adam ve Tek Teker Arif bile saçma sapan kazalarda hayatlarını kaybettiler.
Hiçbirinden ders çıkarılmadı maalesef.
-
Düz giden yolun sol şeridi birden bitiyor, ne bir uyarı var öncesinde ne bir levha
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes motorcuyu suçlamış ama burada daralan o yolu kim tasarladıysa ve daralan yol tabelası koymadiysa o suçlu. Tabii motorcu da dikkatli olup yolun daraldığını daha önce fark edip erken fren yapsaydı veya daha yavaş gitseydi şimdi hayatta olabilirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 14 Mayıs 2025; 10:55:55 >
Sol şerit bitmez bu şekilde. Burası büyük ihtimal yola soldan bağlanan bir katılım şeridi.
Motorcunun hesap hatası ölümüne yol açmış.
-
Bana da öyle geldi, ülkedeki yollara ve şoförleri güvenip motosiklet kullanmak zor iş, Allah rahmet eylesin
yol daralıyor motorcu görüyor fren yapacağına kornaya basıyor.
bende motor kullanıyorum ve bu tür araçların yanında asla kalmam takip mesafesi korur uygunsa sollar geçerim, geçemezsem bile mesafeli şekilde arkasında kalırım ama asla dibine sağına soluna girmem.
korna bizi kurtarmaz fren kurtarır, malesef öğrenemedi, kırmızı kulağında dediği gibi kornaya skill muamelesi yapıyorlar sanki kornaya basınca karşı sürücü stun yiyip donup kalacak.
bunun yerine frene basıp geri dash atarak hayatta kalmak daha mantıklı.
malesef acı tecrübe, ailesine yakınlarına sabırlar dilerim.
Bende zamanında 4 silindir 600cc Suzuki racing kullandım şimdi ki nesil gibi 2 silindir 250 CC çin malı pancar motoru kullanmadım
Neyse demem o ki %85 acemi bilgisiz bu yeni nesil motosiklet kullanıcılarının kamyona çimento mikserine motosiklet ile o kadar yanaşmayacaksın herşey olabilir önüne araç çıkar önünde kaza olur aniden fren yapar durur vs bak milyonda bir olacak denk gelecek şey şerit aniden bitti kızda gitti vurdu kamyona neden gidip vurdu onuda bilmiyorum çok garip ama herkes acemi ülkede
Allah rahmet eylesin.
Benzer içerikler
- kadir mısıroğlu neden vatandaşlıktan çıkarıldı
- necip fazıl kısakürek atatürk düşmanı mı
- sezen aksu pkk
- elektrikli traktör ne oldu
- fulbright bursu alan türkler
- kaliforniyum nedir
- tango yasaklandı mı
- 2025 elektrikli araç satış rakamları
- elektrikli araçlarda ısı pompası ne işe yarar
- aircar fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X