Şimdi Ara

Fenerbahçeye 80-90bin kişilik yeni bir stad yapılsa nasıl olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
4.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye için ideal tribün kapasitesi büyük takımlar için 45000, Anadolu takımları için şehrin büyüklüğüne göre 15000-35000 dir. Sadece kapasitede değil en önemli kriter merkezi konum. Şehir dışında ulaşımı zor bir yerde 80000 kişilik stad yılda en fazla bir kez dolar. En güzel örnek Olimpiyat stadyumu. Merkezi yerde istanbulda o kadar büyük stad yapılamayacağına göre tartışmak bile anlamsız. Bir de işin futbol zevki kısmı var. Bu iş 20 tl bilet fiyatı yap dolsunla olmuyor. 80000 kişilik stad da tribün yapısı 3 katlı olur. 3. katta oturan kişinin izlediği futboldan zevk alması mümkün değil. Bilet fiyatı 20 tl de olsa ordan maç izleyeceğime tv den izlerim. 3. kat sahaya o kadar uzak ki dürbünle izleyebiliyorsun camp nou' da olduğu gibi. Camp Nou nasıl doluyor dersen Barcelonaya turistik geziye gelen stada gidiyor. Bir de çok düşük gelir grubuna satılıyor ucuz biletler. Ucuz biletten kastımda Türkiyede büyük takımların kale arkası tribünü bilet fiyatı kadar. Büyük kapasitenin gerekli olduğu tek konu UEFA organizasyonlarında final maçı kapasite kriteri. Zaten İstanbulda o kapasitede bir stad var bu tip durumlar için. Fb yerinde olsam 10 yıl sonra stadı yıkar aynı yere 45000 kişilik stad yaparım. Bilet fiyatlarını yüksek tutarım. Zaten olayın ekonomik kısmıda böyledir. 100 kişiye 10 liradan bilet satmakla 10 kişiye 100 liradan bilet satmak iktisadi anlamda aynı değildir. İnsanlar pahalı olanı elde etmeyi arzular. Mesela ingilterede insanlar için maça gitmek bir seçkinlik göstergesi. bilet bulabilmek o stadda olmak statü simgesi. Onun için tribünler dolu. Bilet fiytlarını ucuzlatırsanız seviye düşer ve uzun vade de futbola olan ilgi düşer. Türkiyede ki en önemli sorun bu. Tribüne seyirci çekmek için bilet fiyatları artmalı ve taraftar kimliği değişmeli.




  • Dolduramazsın ki stadı. Derbiler ve önemli Avrupa maçları dışında mümkünatı yok dolmaz. Bizim Türk takımlarına yapılacak stadların kapasitesi taş çatlasın 50-55 bin olur.
  • gereksiz olur.

    20 bin kişi bile olmuyor maçlarda artık.
    derbi maçlarında bile boşluklar oluyor, bilet bulunuyor.

    4-5 sene önce ölemiydi.
    bayanlar bile sırf stadı dolduruyodu.
    her maç 55 bin kişi oluyoduk.
  • Derbiler'de dolar, önemli avrupa maçlarında dolar, ama fiyatların da makul olması lazım, max 50-150 - derbiler 100-250 arası. Her yeri kombine yapacam derlerse unutusunlar, şampiyonluk maçında bile dolmaz. Ama en büyük avatajı artık kara borsaya para kaptırmayız.
  • 2 gün önce LPool-Stoke maçını izledim. 20 dakikada futbola doydum. Bizim ligde derbiler bile böyle heyecanlı ve güzel geçmiyor.
  • Eğer bizim stadın arazisini devlete verirsen kadıköy ruhu biter... Bakınız: AliSamiYen
  • Passolig gibi frenleyici etkenleri kaldırıp bilet fiyatlarında en az %50 civarında indirim yapılırsa taraftar desteği gelecektir. Şuan ki halde hem passolig gibi etkenler hem takımların bilet fiyatlarının pahalı olması üstüne ligin mücadeleci olmayışından dolayı taraftarın maçlara ilgi alakası yerlerde.
  • Dolmaz diyenleri anlamıyorum.Bundan bikaç seneye kadar 45 50 bine oynardık her maçımızı.Bu fiyat politikası +passo saçmalığı + aziz faktörü yüzünden bu haldeyiz.
    passo kalksın bilet fiyatları uygunlaşsın başada Ali Koç geçsin sen o zaman gör o stadı.Tabi bunlar hayal.
  • TOKİ de stat arazisine rezidansı yapıştırsın mis gibi olur değil mi???

    İlla bir stat yapılacaksa bu stat aynı arsada aynı lokasyonda yapılmak zorundadır. Tıpkı BJK'nin yaptığı gibi...

    Zamanında GS'ye itelediler dağ başında bir stat, adamlar benliklerini semt kültürlerini kaybettiler.

    İç saha maç günlerinde, hele bir de takımlar formda ve seyirci çekiyorsa gidin bir Kadıköy'e, bir Beşiktaş'a da atmosfer koklayın.

    GS'nin bu olayını ellerinden aldılar, GS yönetiminin en büyük hatasıdır.
  • Yapacaksın net 100 bin kişilik bi stad en ucuz bilet 10 lira olsa ya da 20 her türlü gidilir. Ama Fenerbahçe'nin halka açık bir takım olması, şeffaf, taraftarına deger veren bi yapıda olması lazım. Şu an ki yapı çok sert transfer haberi alamıyorsun, ne olup bittigini bilmiyorsun. Alınan oyuncunun neden alındıgını bilmiyorsun.
  • Bizim stadyum kapasitesi gayet ideal. Tek istediğim; çatının biraz restore edilip, akustik sorununa çare bulunması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fox Die

    3 büyükleri toplasan o kadar taraftar gitmiyor maçlara.. Nou Camp gibi mi olacağız sanıyorsunuz öyle olunca. Nou Camp' a gerek yok Anfield gibi olalım yeter.. YNWA..

    30-40 Tl ye bilet satilirsa full ceker.Millet'in alım gücü yok.Normal Dortmund tarzı kale arkaları yapılıp ucuza satılıp içeride rakibi boğarız.Şuan bile cehennem'e çeviriyoruz ama taraftar ateşli olduğu için boğarız.Loca yapılır asıl parayı locadan kazanırız.Birde V.İ.P. koltuklar yapılır.Onlar zaten para getirir.Ama şimdilik gereksiz bencede.Ama yinede kale arkalarını Dortmund gibi yapmamız gerek daha fazla taraftar çekip daha rahat maç çıkarırız.
  • Kimse kendisini boşuna kandırmasın bilet fiyatları düşse bile 5-6 maç dışında yine dolmaz. Bilet fiyatları geçmişte bunlardan daha uygunken sanki stadyumlar her maç ful çekiyordu. Fiyatlar elbette düşmeli ama tek başına bu yeterli değil. Taraftarları Stadyumlara çekecek başla şeylerin yapılması da şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881


    quote:

    Orijinalden alıntı: anilzxc

    En pahalı bileti 100 en ucuzunu 25 lira yaparsan,yap 80 binlik stad her maç ful çeksin.

    Benim mantığım da bu.

    Fiyatları anasının örekesi gibi yapıp stadı dolduramamaktansa sürümden kazan anasını satayım.

    spor organizasyonlarinda seyirci arttirkca birim basina maliyet artar.

    25 bin kisi 100 liradan, 50 bin kisi 50 liradan karsilastirmasinda 25 bin daha karli. guvenlikten tut yipranma bedeline kadar bir suru masraf ekleniyor.

    premium taraftar daha karli bu devirde ki tum avrupa kulupleri bunu yapmaya calisiyor.
  • Senede 3-5 maç 90 bin kişi gelecek diye bütün sezon 4te 1'i dolu stadla oynamak çok mantıksız. 4te 1'i dolu stadla ev sahibi gibi bile oynayamazsın.
  • Fenerin şuani stad bomboş zaten birtek galatasaray maçında geliyorlar
  • leş gibi futbol izlemek için kim niye stada gitsinki üstelik uçuk fiyatlara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Şu şike olaylarından sonra düzenli olarak Süper Lig'i takip edenlerin sayısı bile 80-90 bin yoktur.

    onu abd deki malum zat a söyleyin.ayrıca alakası yok.passolig gelmeden siz o fatih terimli dönemde bizde aykut kocaman ve ersun yanal zamanları full tribüne oynuyorduk.hatta 50 bin bayan bile doldurdu stadı bi maç.doğru bir tespit değil.
  • Bu sezon sadece Galatasaray, Beşiktaş ve ManU maçları kapalı gişe oynadı diğer maçlarda seyirci yok, bomboş gözükür stadyum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim taraftarlar bi Dortmund taraftarı gibi olmadıkça stadyum kapasiteleri 55 bini geçmemeli bence.Ne yazık ki iyi gün taraftarı var bizde.Sadece FB değil diğer kulüplerimizde de durum aynı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.