Şimdi Ara

Fenerbahce neden buyuk klup degildir? (Serdar Ali Celikler'e)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fenerbahce'nin Niceliksel buyuklugu.

    Fenerbahce elbette cok buyuk kluptur. Taraftar sayisi ile, organizasyonu ile, yaristigi branslar ile. Yani sayisal olarak bir buyuklukten soz edilebilir. Bunu inkar eden yok.

    Fenerbahce'nin Niteliksel buyuklugu.

    Fenerbahce bu anlamda buyuk bir klup degildir. Fener Galatasaray derbisi sonrasi 24 subatta yayinlanana ali ece - serdar ali celikler vole programini izledim. SAC youtubetan yayinlanan programda altayin birinci kaleci olamayacagini ama cok gelecek vaadettigini soyledi. Ancak fenerbahce genc kaleci yetistirme yeri degildir ve muslera ayarinda biri alinmalidir dedi. Konumuz bu degil bu sadece misal olacak.

    Sonra Ali Koc u elestiren taraftarlara - uyanik olun, adam 50 milyon dolar hibe etti, tum kocu finansor etti dedi. Ve sonra sunu soyledi:

    " her baskan ogrenir. Ali koc ta baskanligi ve futbolu ogrenecek'

    'Uyanik olun." Yani diyorki ne guzel para veriyor uyandirmayin iste aliyi. Bosverin basariyi falan. Para verdigi surece istedigi gibi kluple oynayabilir.

    Bu gercekten 1900 lerden kalma feodal bir sistem. Agalik sistemi.

    Fenerbahce baskan yetistirme klubu mu? Iste fenerbahcenin 1900 leri asamayan ve onu niteliksel olarak buyymesini engelleyen anlayis.

    Sirf para veriyor diye fenerbahce bir baskanin egitim kampi olabilir mi? Sirf para veriyor diye kluple istedigi gibi oynayabilir mi?

    Galatasaray us dort senede bir baskan degistiriyor. Yapamayan gidiyor. Fenerbahce zamaninda yine aziz yildirim da sirf para veriyor, stad yapti, tesis yapti diye 20 sene baskanlik yaptirdilar. Adam şike yapti iceri girdi hapisteki adami baskan sectiler. Netice ortada.

    Aziz'den daha parali birini bulduklari anda azizi indirdirler daha paralisi geldi.

    Bu agalik duzeni feodal sistem ile ali kocun once baskanligi ogrenmesi beklenecek sonra basarili olmaya xalisacak fenerbahce anladigim kadari ile.

    Bugun fenerbahce baskani ne kadar buyukse o kadar buyuktur. Baskani futboldan ne kadar anliyorsa o kadar basarili olur. Durumlari budur. Bunda da sadexe taraftar saysindan cikisla bir buyukluk konusulur.

    Niteliksel bir buyuklukten, kurumsal bir organizasyondan, istikrardan soz edilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fenerbahçe rakibimiz falan degil
    Artik ciddiye almamaliyiz

    12 senedir Şampiyonlar Ligine gidemediler
    Fenerbahcenin rakibi Beşiktaş Trabzon dur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de Avrupa'da başarılı olamıyoruz ki. Avrupa'da başarılı olsak Fener'i filan takmam ben. Rakibimiz en aşağı Benfica, Tottenham, diğer Avrupa kulüpleri olur ama yok. Bu ligde şampiyon olma işini Bayern Münih gibi seriye bağlamalıyız. Böylece iyi bir yönetimin elinde istikrarlı bir gelir gider dengesi olur ve Avrupa'da başarı ihtimali artar. Ama ligde, Almanya'daki Bayern gibi, Fransa'daki Lyon gibi bir seri yakalamamıza izin vereceklerini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olasılıksız238 kullanıcısına yanıt
    Psg Bayern gibi lige ambargo koymamız lazım


    Avrupa'da basarisizligin sebepleri
    Ffp
    Kiralik oyuncular almak zorunda kalmak her sene yeniden takim kurmak. Herkes birbirine alisoncaya kadar bizim icin sl bitiyor
    Kiralik oyuncularin psikolojisi bozuluyor ozguveni azaliyor. Oynatmaya baslayinca hamladigi icin 3 mac sonra sakatlaniyor

    Fatih hocanin tam olarak rakiplere konsantre olamaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 25 Şubat 2020; 23:55:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz iyi top oynasak bile saydığın takımlar gibi lige ambargo koymamıza izin vermemek için her yolu denerler. Türkiye'de futbol federasyonları zaten geçmişten beri Beşiktaş ve Fenerlilerin çoğunluğunun kontrolünde. Bu hep böyle oldu. Şampiyonluk gelirlerinin tek bir kulübe toplanması diğer takımları kökten bitirir. Yayıncı kuruluşlar için de felaket olur diğer takım taraftarı almayı bırakır Digitürk vs. Her şeye rağmen ligde uzun yıllar dominasyon kurmaya en yakın takım Galatasaray. Bunu başardığı takdirde dediğin sorunlar da asgariye inecektir. Tabii planlı, "vizyon" lu bir yönetim ve modern futbola uyum sağlayabilmiş bir hoca şart. Fatih Hoca bunu ne kadar yapabilir bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olasılıksız238 -- 26 Şubat 2020; 0:28:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.