Şimdi Ara

fen 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben tm ciyim ama iyi puan almak için fen 1 de yapmak istiyorum dersanede gösteriyorlar mı?
    bide desanede görmesem kitaplardan çalışarak yapabilirmiyim?

BİM FAN CLUB
  • Bazı dershaneler hiç göstermiyor, bazıları sadece özel derece sınıflarına gösteriyor, bazıları da talep doğrultusunda 2. dönem gösteriyor. 3. durum pek gerçekleşmiyor ama. Bu durum TM'ciler, sözelciler ve yabancı dilciler için Fen-1'de, sayısalcılar için de Sosyal-1'de böyle.

@blackcountry
    Artık 28'er değil 38'er olsun, 1. bölüm, yani YGS testleri 40'ar soru oldu. Edebiyat da 56, bundan da 50+ yapmaya çalış aynı mantıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Ağustos 2009; 13:27:55 >
  • yeni sistem hakkında çok fazla bilgim yok. eskiye göre söyledim. eskiden fen1 çok etkisizdi. şimdi etkiliyse o kadar yapmak zorundasın tabi. fen1 i özel ders video setlerinden ya da internetteki ders videolarından öğrenebilrsin. kaliteli bir konu anlatımlı alırsan sorun kalmaz bence.

BİM FAN CLUB
  • güvenderin fen bilimleri - 1 konu anlatımlı kitabı var ea ve söz öğrencileri için.. Çok güzel 1 kitaptı, bu sene fen yapmasaydım ist. hukuka giremicektim

ama bayaa etüd aldım, test çözdüm.

Orijinalden alıntı: blackcountry

dostum fen1 hariç gerisini fullemeye bak. o zaman daha çok puan alırsın. türkçe mat1 edb en azdından 28er olsun. fen çalışıp zaman kaybetme. getirdiği puan götürdüğü zamanı karşılamaz.

tamamen saçmalık. bogaziçi fln gibi iyi yerlere girebilmek istiosan kesinlikle fen çalışmalısın. fen i dersanelerde göstermezler pek. ya sen hocalardan birebir isticeksn . yada kendn çalşcaksn. ben kendmden örnek veriyim sana. mat1 ve türkçem 1er ynlıştı. sos1im 22netti. edebiyatım23 netti. mat2imm 23 civarıydı. ama fenim 18di. bu sayede 348 yaptım. fenimin 18 olmadıgını düşün. direk 10 puan oynuyo. ayrıca emin olun ne kadar çalışırsanız çalışın her bölümde yanlışnız çıkabiliyor. fen i kesinlikle bırakma derim ben sana.
    not: bende giremedm bogaziçine ama şans. 3 4 soru dha rahat ypabilirdim olmadı. sınav ortamı neyin nolcagı belli olmuyo o yüzden sakın kafadan bi bölüm eksik girme sınava

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngnngn -- 16 Ağustos 2009; 13:43:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11+12 kitap tavsiyeleri+ tyt/ayt
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandenas

arkadaşlar bilkent hukukta okuyan abim war eğer fen 1 yapmazsan iyi biyere giremezsin diyo en az bi 32-33 yap dio...
    kendisi 2008 öss 15.si de

E Bilkent, ODTÜ, Boğaziçi, Galatasaray, İstanbul, Ankara, Koç, TOBB ETÜ, Sabancı, İTÜ, Marmara gibi üst üniversiteleri diyorsan tabii ki Fen-1 şart, az veya çok.

Peki liseden hiç temelin, az çok bilgin var mı? Lise 1'de ve ortaokulda fen gördü herkes. Tabii çoğu bilgi unutulmuş olabilir.

Dershaneden etüt almanı tavsiye ediyorum. Sadece konu anlatımlı kitaplarla kimyayı ve biyolojiyi hâlledebilirsin belki; ama fizik zor. Fen-1 bilgi gerektirir, sorular da genelde yorumdur. Internet'ten konu anlatım videolarını da izle.

@judith'in söylediği, Güvender'in TM ve sözel öğrenciler için olan Fen Bilimleri-1 konu anlatımlı kitabı da güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Ağustos 2009; 13:50:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ngnngn

quote:

dostum fen1 hariç gerisini fullemeye bak. o zaman daha çok puan alırsın. türkçe mat1 edb en azdından 28er olsun. fen çalışıp zaman kaybetme. getirdiği puan götürdüğü zamanı karşılamaz.

tamamen saçmalık. bogaziçi fln gibi iyi yerlere girebilmek istiosan kesinlikle fen çalışmalısın. fen i dersanelerde göstermezler pek. ya sen hocalardan birebir isticeksn . yada kendn çalşcaksn. ben kendmden örnek veriyim sana. mat1 ve türkçem 1er ynlıştı. sos1im 22netti. edebiyatım23 netti. mat2imm 23 civarıydı. ama fenim 18di. bu sayede 348 yaptım. fenimin 18 olmadıgını düşün. direk 10 puan oynuyo. ayrıca emin olun ne kadar çalışırsanız çalışın her bölümde yanlışnız çıkabiliyor. fen i kesinlikle bırakma derim ben sana.
    not: bende giremedm bogaziçine ama şans. 3 4 soru dha rahat ypabilirdim olmadı. sınav ortamı neyin nolcagı belli olmuyo o yüzden sakın kafadan bi bölüm eksik girme sınava

tamamen saçmalıkmış. fen 1 den 18 net yapmak için ne kadar çalıştın kim bilir. fen1 18 netle aldığın puanı edb 5 netle alırdın 23 yerine 27,5 - 28 yapardın. ama o senin tercihinmiş sen fen1 yapmışsın. bu benim arkadaşa önerimdi. o ister dinler. ister dinlemez. sen önce başkalarının fikirlerine saygılı olmayı öğren. sonra kendi fikrini savun. bu da bir öneri ister dinle ister dinleme. beni ilgilendirmez.

BİM FAN CLUB

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ngnngn

quote:

tamamen saçmalıkmış. fen 1 den 18 net yapmak için ne kadar çalıştın kim bilir. fen1 18 netle aldığın puanı edb 5 netle alırdın 23 yerine 27,5 - 28 yapardın. ama o senin tercihinmiş sen fen1 yapmışsın. bu benim arkadaşa önerimdi. o ister dinler. ister dinlemez. sen önce başkalarının fikirlerine saygılı olmayı öğren. sonra kendi fikrini savun. bu da bir öneri ister dinle ister dinleme. beni ilgilendirmez.

tmmda demek istedigim şu. ben zaten mat2 yede edebiyata da yeterince çalştım. ama sınav psikolojisi belki sorular ters gelicek ona. ayrıca çok ta fen çalşmadım merak etme sayısal çıkışlıyım ortak alan tercih ettm. ama öyle olmasada çalışırdım. çnkü kafadan 17 puan eksik girmek sınava büyük hata. ben bundan bahsediyorm. 17 puanı hata yapıp kaybetmek var. kafadan sınava başlarken silmek var. düşününce mantklı olucagını görürsün. tabiki fikrine saygım var ama biraz düşünrsen belki anlarsn ne dmk istedigimi

• ben fende oks de 22 doğru 3yanlış yapmıştım lise 1 fiziğim mütişti ama kimyacı yüzünden tm girdim fenle aram iyi gibi hepinizin tavsiyelerişnize teşekkür edrim

yeni sistem hakkında çok fazla bilgim yok. eskiye göre söyledim. eskiden fen1 çok etkisizdi. şimdi etkiliyse o kadar yapmak zorundasın tabi. fen1 i özel ders video setlerinden ya da internetteki ders videolarından öğrenebilrsin. kaliteli bir konu anlatımlı alırsan sorun kalmaz bence.

Etkisi düşük olabilir ve belki alan derslerinden daha yüksek yaparak telafi edilebilir belki; ama "çok etkisiz" lafı abartı geliyor bana.

Hukuk fakültesi yeni sistemde TM-2 ile alacak. Eski sistemde EA-2 puanına Fen-1'in etkisi %5'miş, şimdi de bütün TM puanlarına %5. Değişmemiş aslında.

• sayısal çıkışlı olman büyük avantaj olmuş fen1 de. benim de arkadaşım sayısal çıkışlı izmir ekonomi işletmeyi burslu kazandı. fen 1 21 falan yaptı. ama sayısal olmayan birinin bunu yapması çok zaman alır. ama 15 puan eksik başlamak tabiki dejavantaj yapabiliyorsa yapsın.

BİM FAN CLUB
  •  fen 1

Hadi coşalım, okul 1.'si olduğunu da düşünelim.

EA-2 yerleştirme puanı: 284,776 + 80,000 = 364,776

(Sanırım 2008'in katsayılarını kullanıyor.)

Galatasaray'a yetmiyor, Bilkent'e ite kaka, hukuk fakültesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Ağustos 2009; 14:25:55 >

arkadaşlar ben tm ciyim ama iyi puan almak için fen 1 de yapmak istiyorum dersanede gösteriyorlar mı?
    bide desanede görmesem kitaplardan çalışarak yapabilirmiyim?

İyi puandan kastın nedir ? Eğer 330-340 gibi puanlar yapmak istiyorsan fene gerek yok.Ancak ben derece çıkarcam diyorsan o zaman elbette gerek var.

ben diğer yapamadıkları fenden telafi etmeyi düşünüyorum

Fenden ne kadar çalıssan da yapacağın 10 soru olacaktır.Bunun da bir Ea'cıya getirisi nedir onu düşün Fene vereceğin zamanı matematiğe,edebiyata verip daha az hata yaparsan çok daha kârlı çıkarsın.

Orijinalden alıntı: qraff

quote:

Fenden ne kadar çalıssan da yapacağın 10 soru olacaktır.Bunun da bir Ea'cıya getirisi nedir onu düşün Fene vereceğin zamanı matematiğe,edebiyata verip daha az hata yaparsan çok daha kârlı çıkarsın.

10 soru yaklaşık 5 puan

bu da üst sıralarda yaklaşık 4000-5000 kişiye tekabül ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: judith

quote:

Orijinalden alıntı: qraff

quote:

10 soru yaklaşık 5 puan

bu da üst sıralarda yaklaşık 4000-5000 kişiye tekabül ediyor.

Fenin verdiği puanı ben de biliyorum.Demek istediğim fen çalışacağı zamanı edebiyata,matematiğe verse 5-6 soruyu kaçırmasa daha fazla puan gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.