Şimdi Ara

Felsefe sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Salı günü felsefe sınavı var...11.sınıf felsefe ilk sınavında çıkabilecek soru tipleri nelerdir??Hiç bir fikrim yok ezber mi yapsam yoksa kitabı okuyarakmı çalışsam kararsız kaldım...

Not:Doğruluk ve gerçeklik ayrımı var bize hoca belki sorabilirim demişti ama tam olarak anlamadım bilen varsa örnek vererek anlatabilir mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayatın Anlamı -- 27 Kasım 2011; 19:20:39 >

• Nereye kadar işlediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neseeeli

Nereye kadar işlediniz?

septikler ve dogmatikler en son orayı işledik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayatın Anlamı

quote:

Nereye kadar işlediniz?

1 saat kadar bekleyebilirsen yardımcı olucam hocam
  • quote:

quote:

quote:

Nereye kadar işlediniz?

1 saat kadar bekleyebilirsen yardımcı olucam hocam

teşekkürler...
  • Apriori nedir,apesteriori nedir diyebilir
    Filozof sözlerinden birini söyleyip bunu kim söylemiştir ve ne anlatmak istemiştir diyebilir,
    Bilgi türlerini sorabilir(sanat,dini,teknik vs.)
    Bilimsel bilgi 3'e ayrılır formel,doğa,sosyal bilimler bunların özellikleri
    felsefi bilginin özellikleri(eleştirel,öznel vs.)
    Septikler neyi savunur ve bunlar kimlerdir,doğmatikler neyi savunur bunlar kimlerdir(ayrıntıya inen bir hoca ise atıyorum gider septiklerden gorgias'ın düşüncesini sorar ki bize sordu pyrrhon'un düşüncesini)

aklıma gelen bunlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Apriori nedir,apesteriori nedir diyebilir
    Filozof sözlerinden birini söyleyip bunu kim söylemiştir ve ne anlatmak istemiştir diyebilir,
    Septikler neyi savunur ve bunlar kimlerdir,doğmatikler neyi savunur bunlar kimlerdir(ayrıntıya inen bir hoca ise atıyorum gider septiklerden gorgias'ın düşüncesini sorar ki bize sordu pyrrhon'un düşüncesini)

aklıma gelen bunlar..

fen öğrencisiyim ama hocaya belli olmaz...Teşekkürler gerçekten bu sorular çıkabilir.Bişey sormak istiyorum Apriori nedir,apesteriori nedir biz bunu öğrenmedik...

• Buradaki anlatımlar işine yarayabilir.
    Soru olarak felsefenin tanımı, felsefenin doğduğu yer, filozoflar ve onların düşünce türleri var. Yani septik düşünce vesaire. Ve bunların karşılaştırmaları.
  • birader test soracaksa test soruları çöz
    klasik soruların hepsi doğru benım testten çaktım 56 geldi sınav bizde septikler dogmatikleri işlemiştik en son.
  • benim de yarın felsefe sınavım var. mesajım bulunsun..
  • quote:

quote:

aklıma gelen bunlar..

fen öğrencisiyim ama hocaya belli olmaz...Teşekkürler gerçekten bu sorular çıkabilir.Bişey sormak istiyorum Apriori nedir,apesteriori nedir biz bunu öğrenmedik...

Bir bilginin deney yapılmadan bilinmesi yani sen karpuzu yemeden tatlı ve sulu olduğunu biliyorsun.apesterioride tam tersi ama derste işlemediyse sormaz.formel bilimleri incelerken açıklamış olması gerekir.

• Takip. Haftaya Salı sınavım var sınav öncesi bakarım. teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

aklıma gelen bunlar..

Bir bilginin deney yapılmadan bilinmesi yani sen karpuzu yemeden tatlı ve sulu olduğunu biliyorsun.apesterioride tam tersi ama derste işlemediyse sormaz.formel bilimleri incelerken açıklamış olması gerekir.

tamam şimdi hatırladım teşkkürler bu arada felsefen iyi galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayatın Anlamı -- 27 Kasım 2011; 19:08:40 >

• "felsefe yolda olmaktır" sözünü açıklatmıştı hoca bize
  • up
  • Felsefe zor ya ben 16 aldm :D , kavramlar var aciklamalarina calisin ve bunlarin uzerinden gelebilcek yorun sorulari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2burak4

Felsefe zor ya ben 16 aldm :D , kavramlar var aciklamalarina calisin ve bunlarin uzerinden gelebilcek yorun sorulari

kavramlar ve açıklamaları derken??
  • FELSEFE Kitabı ölçme değerlendirme
    testlerde + klasikte 90 puan ordan gelecek yarın inş. Sınav var
  • Ayrıca formel bilimleri açıklayın gibi bilgi soruları çıkıyo onlara iyi çalış. Felsefe dil ilişkisi filan çıkar %90 . 1 tanede yorum sorar yok aristonun şu sözü hakkındaki yorumunuz nelerdir filan.
  • Benimde yarin felsefe sinavim var, sevgilimle aram bozuk Onu dusunmekten ve 3gundur onunla tartismaktan, uykusuzum, mutsuz ve uzgunum.. Bu saat oldu hala tek kelime bilmiyorum calismadim. Simdi oturdum masanin basina ama nafile. İnternetten buldum birseyler isterseniz pm atin link gondereyim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.