Şimdi Ara

Felsefe Dersini Istemiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
2
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Matexa

Belki manevi olarak öyle olabilir fakat hiç bir meslekle bağdaştıramayiz, hadi bana mimar insanin felsefeyi Ne yapacağını anlat

Geçmişteki bilim adamlarının bir çoğu aynı zamanda filozoftur. Örnek: İbn-i Sina, Farabi, İbn-i Haldun. Bunlar sadece Müslüman olanlardan birkaçı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathDoctor -- 10 Nisan 2014; 0:52:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikodaci

Nefret ederdim lisedeyken, nitzeymiş kantmış cartmış curtmuş. Milleti ateist yapma çabaları yunan mitolojileri. Nefret ederdim dersi kopya çekerek geçtim hocaylada birebir konuştum derste sevmiyorum hocam dedim saçma geliyor başkalarının düşüncelerini fikirlerini tekrarlamak. Adamların şeyini bize yamamayın dedim, hani dedim Yunus emre hani dedim mevlana. Meb kitabında bile yarım sayfa yer ayırmış koskoca yunus'a mevlanaya neden ? Adamların derdi Allah. Eee ateist değilsen değersizsin bu dünyada. E tükürürüm öyle derse dedim ve çekip gittim.

İslam alimleri de aslında filozof. Felsefe sizin sandığınız gibi "Tanrı vardır, tanrı yoktur." muhabbeti değil sadece. Her düşünen Ateist'te olmuyor. Siz sadece küçük bir kısmını görüyorsunuz Felsefe'nin hatta görmüyorsunuz başkalarından duyuyorsunuz. "Ulan bu Felsefeciler de ne gerizekalı adamlarmış, dinsiz herifler be!" diyorsunuz ama sadece küçük bir kısmını görüyorsunuz.

• Bizim bi felsefe hocamizvar ayiptir soylemesi her turlu kufru hakediyor. Sayisal ogrencisine 5 sayfa yazili yapilir mi? 13 klasik 10 test 10 bosluk doldurma nedir allah askina ya?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dva gerekli olupta felsefe mi gereksiz.
    O senin beceriksizligin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 10 Nisan 2014; 9:04:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

quote:

Nefret ederdim lisedeyken, nitzeymiş kantmış cartmış curtmuş. Milleti ateist yapma çabaları yunan mitolojileri. Nefret ederdim dersi kopya çekerek geçtim hocaylada birebir konuştum derste sevmiyorum hocam dedim saçma geliyor başkalarının düşüncelerini fikirlerini tekrarlamak. Adamların şeyini bize yamamayın dedim, hani dedim Yunus emre hani dedim mevlana. Meb kitabında bile yarım sayfa yer ayırmış koskoca yunus'a mevlanaya neden ? Adamların derdi Allah. Eee ateist değilsen değersizsin bu dünyada. E tükürürüm öyle derse dedim ve çekip gittim.

İslam alimleri de aslında filozof. Felsefe sizin sandığınız gibi "Tanrı vardır, tanrı yoktur." muhabbeti değil sadece. Her düşünen Ateist'te olmuyor. Siz sadece küçük bir kısmını görüyorsunuz Felsefe'nin hatta görmüyorsunuz başkalarından duyuyorsunuz. "Ulan bu Felsefeciler de ne gerizekalı adamlarmış, dinsiz herifler be!" diyorsunuz ama sadece küçük bir kısmını görüyorsunuz.

Tamam mutlaka öyle fakat ülkemizde özel çaba harcanıyor bu konuda, hiç bir hocanın islam filozoflarını övdüğünü görmedim şimdiye kadar. Başarısız olduklarından mı yoksa islami olduklarından mı ? Başarısız olduklarını sanmıyorum.

• Halkimz bu yuzden geri. Ne bilimden ne felsefeden hatta cogu kendi dininden anlamiyor. Sen sayısal goruyotsun diye sana sadece matematik yada fen lazim degil. Tarih de dil ve anlatim da felsefe de göreceksin ki cok yonlu bir insan olasin. Yoksa üniversite bitirip koyun gibi dolaşanlari görüyoruz.

• eğitim sisteminin kanayan yasasına parmak bastın. müthiş zevkli bir ders olma potansiyeli var aslında fakat okullarda felsefe yapılmıyor ki, düşünürleri, latince isimleri ezberlettiriyorlar. hele edebiyat dersinde eski şairleri ezberlemek eserleri ezberlemek ölüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin gibilere vermesinler zaten.

• Klasik bir turk gencisin, felsefe onemli bir derstir hatta hayatina yon bile verebilir.

• quote:

quote:

quote:

Tamam mutlaka öyle fakat ülkemizde özel çaba harcanıyor bu konuda, hiç bir hocanın islam filozoflarını övdüğünü görmedim şimdiye kadar. Başarısız olduklarından mı yoksa islami olduklarından mı ? Başarısız olduklarını sanmıyorum.

Kaç tane Felsefe hocası gördün hayatında ? Tamam bizim öğretmenimiz de gayet dinle alakasız bir insandı ama zeki biri olmadığından o bizi değil biz onu yönlendirirdik o tarz konularda. Öğretmenleriniz size herhangi bir konuda baskı uyguluyorsa o konu hakkında bilgi edinip görüşlerinizi sunarsanız o da bir şekilde afallayacaktır.

• Beyler felsefe dersinde felsefe yerine salak salak onun bunun fikrini ezberlettiriyolar siz kendinizi new york ta falan mi sanıyorsunuz? Neymiş senin beceriksizliğinmismis, sen çok biliyorsun di mi, bu ülkede maalesef sayisala sayısal okutulmali ben mat fen ogrenmedikce felsefe ogrensem ne olur ? Hangi şirket felsefen iyi mi diye soruyor bu ülkede ? Boş boş konuşacağınizi terk edin konuyu

Edit : ayrıca dva dersine gereksiz demişsin, muhtemelen sen türkçe haricinde dil bilmiyorsun ve öğrenmeye de karşısındir değil mi? Dil bilgisinin gereksiz olduğunu nasıl iddia edebilirsin ? Yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 10 Nisan 2014; 12:47:21 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kaç tane Felsefe hocası gördün hayatında ? Tamam bizim öğretmenimiz de gayet dinle alakasız bir insandı ama zeki biri olmadığından o bizi değil biz onu yönlendirirdik o tarz konularda. Öğretmenleriniz size herhangi bir konuda baskı uyguluyorsa o konu hakkında bilgi edinip görüşlerinizi sunarsanız o da bir şekilde afallayacaktır.

Bizim hoca felsefeyi öyle bi tanıttı ki bize, ulan 600 kişilik okulda tek bir kişi mi felsefe sevmez?

• quote:

Beyler felsefe dersinde felsefe yerine salak salak onun bunun fikrini ezberlettiriyolar siz kendinizi new york ta falan mi sanıyorsunuz? Neymiş senin beceriksizliğinmismis, sen çok biliyorsun di mi, bu ülkede maalesef sayisala sayısal okutulmali ben mat fen ogrenmedikce felsefe ogrensem ne olur ? Hangi şirket felsefen iyi mi diye soruyor bu ülkede ? Boş boş konuşacağınizi terk edin konuyu

Edit : ayrıca dva dersine gereksiz demişsin, muhtemelen sen türkçe haricinde dil bilmiyorsun ve öğrenmeye de karşısındir değil mi? Dil bilgisinin gereksiz olduğunu nasıl iddia edebilirsin ? Yazık

Hayata bu kadar sınav/iş odaklı bakmasanız keşke. Merak etme hiçbir şirket işe girerken sana "Matematik'in iyi mi ?" diye de sormayacaklar. Bir de New York ne alaka ?

• quote:

quote:

Beyler felsefe dersinde felsefe yerine salak salak onun bunun fikrini ezberlettiriyolar siz kendinizi new york ta falan mi sanıyorsunuz? Neymiş senin beceriksizliğinmismis, sen çok biliyorsun di mi, bu ülkede maalesef sayisala sayısal okutulmali ben mat fen ogrenmedikce felsefe ogrensem ne olur ? Hangi şirket felsefen iyi mi diye soruyor bu ülkede ? Boş boş konuşacağınizi terk edin konuyu

Hayata bu kadar sınav/iş odaklı bakmasanız keşke. Merak etme hiçbir şirket işe girerken sana "Matematik'in iyi mi ?" diye de sormayacaklar. Bir de New York ne alaka ?

Türkiyede eğitim sistemi belli, mesleğine göre şirkete gireceksin ve mesleğini üniversitede okurken işlediğin konular tamamen matematik felsefe değil :) felsefe bilmeyen dusunemez konuşamaz kavramı da hani ingilizce de bullshit vardır ya tam anlamıyla o

• quote:

quote:

quote:

Türkiyede eğitim sistemi belli, mesleğine göre şirkete gireceksin ve mesleğini üniversitede okurken işlediğin konular tamamen matematik felsefe değil :) felsefe bilmeyen dusunemez konuşamaz kavramı da hani ingilizce de bullshit vardır ya tam anlamıyla o

Yav he he, tamam lan yeter arkadaş.

• adamı ateist yaptırır

• Sana hangi şirket matematiğin nasıl, şu konuyu çok iyi biliyor musun diyor? Diplomayı aldıktan sonra o kağıdın üzerinde ne yazıyor ona bakıyorlar. Gerisi onlar için önemli değil. Bu mantaliteyle o zaman gördüğün tüm dersler gereksiz. Sadece iyi notlar alman kâfi geliyor. Okumayı çalışma yaşamı odaklı gören birisi olduğun için senin adına üzüldüm.

Felsefe bir ders değil bir bakış açısıdır. Belki gösterilen konular ve içerikleri yavan kalıyor olabilir. Ama iyi kötü herkesin bir felsefi inancı vardır. Sen farketmesen de, arkadaş çevrenden ya da internetten duyduğun ya da gördüğün bir davranışı iyi kötü hayatında alışkanlık haline getirmişsindir. Bu alışkanlıklar bir yerde felsefi olarak açıklanabilir durumlardır. Senin inacından bakış açına kadar bir çok düşünce bundan binlerce yıl önce bazı insanlar tarafından ortaya atılmış onlar tarafından tanımlanmıştır. Sen her ne kadar bu tanımları bilmesen de öyle ya da böyle hayatının bir noktasında felsefi bazı terimleri yaşıyorsun onları gerçekleştiriyorsun. Ayrıca şu an senin bu sınav sistemine girmeni sağlayan resmi kuruluşların, devletin, politikanın, adalet sisteminin temelleri felsefe tarafından atılmış ve geliştirilmiştir. Modern kelimelerle süslendikleri için artık felsefi yönleri görülmez hale gelmiş olsa da sen şu an felsefi bir düşünce ile yönetiliyorsun ve böyle bir düşünce üzerine okuyorsun. Hazırlanan eğitim sisteminin belirli standartları ve ekolleri vardır. Bunlar yine o beğenmediğin felsefi dönemlere dayanır ve filozoflar tarafından ortaya atılmıştır. Günümüz eğitimcileri oralardan ilham alınarak hazırlanan programlara uyarak ders anlatırlar ve kendilerini eğitirler.

Özetle felsefe dünya üzerindeki en kapsamlı bilimlerden birisidir. Her dalda her alanda izine rastlamak mümkün. Sayısal ders olarak okutulan konuların temelleri felsefi düşüncelere dayanır. Sözelci dersi değildir. İyi kötü her bireyin bir felsefe görüşü ve geçmişi bilmesi olmak zorunludur. Sadece diploma peşinde koşan bir insansanız ve ömrünüzün kalanını bitki gibi yaşamak niyetindeyseniz sizin için gerekli gördüğünüz dersleri çalışın bu tip konuları kenara bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 10 Nisan 2014; 13:20:19 >

• İnanın hayat ÖSS ve konularından ibaret değil. Keşke hocanız iyi olsaymış biraz da, keyif alsaymışsınız felsefe dersinden. Ben de sayısalcıydım ama Felsefe ve Sosyoloji derslerinden çok keyif alırdım, kültürlü ve birikimi yüksek bir hocanız varsa gerçekten size bir şeyler katabiliyor bu dersler.
  • Felsefeyi sizin okulda iyi anlatmamaları felsefenin gereksiz olduğunu göstermez. O öğretmenin kabahatidir. Felsefe sadece ders değil, hayatın her alanını ilgilendirir.
  • ya arkadaşım siz ne saçmalıyorsunuz ? felsefeyi o kadar büyütmeyin gözünüzde.marjinal olucam diyede çok kasmayın kendinizi.ben felsefeyi gereksiz buluyorum insanlığa kattığı olumlu şeyler yok denecek kadar az.felsefeyi sevmeyenleri yobaz zanneden - hemen hergün felsefeye kafa patlatan - filozoflarımızda konuya damlamış.
    çıkın artık ya benim düşüncemdesin ya da zıt görüştesin mantığından.siz bu kafayla felsefeyi savunsanız , felsefe yapsanız ne fayda ? ne dindar biriyim ne de felsefeye değer veriyorum ama size kalsa ikisinden birini seçmeyen ot gibi yaşıyor değil mi ? oturduğunuz yerden 1 cümleye bakarak insanları yargılamak bu kadar kolay olmamalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.