Şimdi Ara

Federal mahkeme, Trump’ın kömür dostu çevre planını geçersiz kıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Federal mahkeme, Trump’ın kömür dostu çevre planını geçersiz kıldıEski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğunda oturduğu dört yıl boyunca birçok tartışmalı karara imza atmıştı. İklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konulara inanmadığını açıkça ifade eden Trump, tüm bunlara ilave olarak ülkesini Paris İklim Anlaşması’ndan çıkarmış, özellikle kömür lobisini desteklemeyi hedefleyen ve 2019 yılında kabul edilen Çevre Koruma Ajansı (EPA)kararlarıyla termik santrallere yönelik sera gazı emisyon yaptırımlarını hafifletmeye çalışmıştı.



    Ayrıca Bkz.2020 yılı metan gazı emisyonlarında düşüş kaydedildi



    Başkanlık koltuğunu Joe Biden’a kaybeden Trump’ın Beyaz Saray’a vedası sonrası bir federal mahkeme, EPA’nın planını iptal ettiğini duyurdu. Mahkeme iptal gerekçesini “EPA kararı, Temiz Hava Eylem Planı’nın yanlış anlaşıldığını göstermektedir.” sözleriyle açıkladı. Mahkemenin aldığı bu karar sonrası Joe Biden’ın termik santrallere yönelik sert yaptırımları hayata geçirmesi bekleniyor.



    EPA’nın 2019 planını yönelik aynı yıl içinde açılan davada, 22 eyalet savcısı ve 8 yerel yönetim yer almıştı. Açılan davada şikayetçi taraf, “Söz konusu “Kirli Enerji” kanunu pis ve pahalı kömür santrallerini desteklemekten öte hiçbir işe yaramamıştır. Bu nedenle temiz ve sürdürülebilir elektriğin önü kesilmiş, tüm New Yorklular ve Amerikan halkı bu faturayı ödemeye mahkûm edilmiştir.” sözlerine yer verilmişti.



    ABD, Paris İklim Anlaşmasına yeniden katılıyor



    EPA kanadı ise mahkemenin aldığı karar neticesinde yaşadığı hayal kırıklığına vurgu yaptı. Kurum sözcüsü Molly Block yaptığı açıklamada, “Mahkeme kararı, ulusun mevzuata yönelik tutarlılığa en çok ihtiyacı olduğu bir anda belirsizliğe neden olmuştur.” sözlerini sarf etti.



    Federal mahkeme, Trump’ın kömür dostu çevre planını geçersiz kıldı



    Ülkenin yeni Başkanı Biden, Trump yönetiminin Kasım 2020’de çıktığı Paris İklim Anlaşmasına seçilmesi halinde yeniden katılacağını duyurmuştu. 20 Ocak tarihinden yemin eden Biden, ilk iş olarak ülkesinin Paris İklim Anlaşmasına geri katılmasını sağlayacak yeni bir genelge hazırladı. Biden ayrıca 2030 yılı itibariyle enerji sektörünün neden olduğu emisyon oranlarını %32 oranında azaltma sözü de verdi.




    Kaynak:https://www.engadget.com/new-york-trump-coal-friendly-climate-rules-134057000.html







  • Trump döneminde de susmadılar. Trump kaybetmemişken çok sayıda yargılandı. Kendisine hakaret eden vatandaşı TWİTTERDAN engellediği için Trumpa hukuk fırça attı. Çocukmuşçasına alay etti. Hakaret kaldıramayacaksan cumhurbaşkanlığı yapma dedi. Orta Doğu cehennemdir diye heryeri cehennem sanmayın.

  • sarı trup insanlığın 1 numaralı düşmanıdır neyseki tekmeyi yedide kurtulduk...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    ee çine tekmeyi kim atıcak
  • Çin bildiğim kadarıyla kömür santrallerini kapatıyor, yerine yeşil enerji ve nükleer koyuyor.

  • th9 T kullanıcısına yanıt

    kimse doğanın işi daha bitmedi... bilmem fark ettin mi virüsler nedense hep çinden aşırı ölümcül etki gösteriyor... tesadüf mü?

  • Küresel ısınmanın baş sorumlusu kesinlikle Trump'tı.

    O gittiğinden beri zangır zangır titriyor ve üşüyorum...

    Geri getirsek fena olmaz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevengeRain

    Küresel ısınmanın baş sorumlusu kesinlikle Trump'tı.

    O gittiğinden beri zangır zangır titriyor ve üşüyorum...

    Geri getirsek fena olmaz bence.
    Üşüyoruz reis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    çinde çıkıyoda adamları etkilemiyor,olan bizim gibi zayıf ülkelere oluyor.doğanın işi filan bu işleride geçin adamları durduramayınca şimdide doğaya bel bağladınız.
  • Buradan da anlıyoruz ki hiçbir yerde adalet yok. Aynı mahkemeler Trump döneminde susarken, şimdi sesini çıkarabiliyor. Bunları da es geçmeyelim. Şimdi de Biden karşıtı karar bulamayız artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cngiz

    Buradan da anlıyoruz ki hiçbir yerde adalet yok. Aynı mahkemeler Trump döneminde susarken, şimdi sesini çıkarabiliyor. Bunları da es geçmeyelim. Şimdi de Biden karşıtı karar bulamayız artık.

    Trump döneminde de susmadılar. Trump kaybetmemişken çok sayıda yargılandı. Kendisine hakaret eden vatandaşı TWİTTERDAN engellediği için Trumpa hukuk fırça attı. Çocukmuşçasına alay etti. Hakaret kaldıramayacaksan cumhurbaşkanlığı yapma dedi. Orta Doğu cehennemdir diye heryeri cehennem sanmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede doğduğum güne tüküreyim çok gerici insan var lanet olsun ya bitmez bunların sayısı bitmez alın ülkeyi dahada batırın adamlar Abdyi eleştirecek yüze sahip utanmazlar hadi ırkçılığı eleştirirsin ama hukuk ekonomi çakacan ağızlarına kürekle bunların

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse yinede güzel bir adım çevre için
  • Diş mihraklarin oyunuydu
  • Amerika’nin da makyaji akti..
  • Federal mahkeme, Trump’ın kömür dostu çevre planını geçersiz kıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 22 Ocak 2021; 8:13:8 >
  • Bu ortadoğu kafası gibi bir şey trump nasıl böyle düşünmüş ilginç. Amerika ve dünya kurtulmadı belki ama bu karar resmen saçmalık. 2021 dünyasının insanının olmaması gereken bir zihniyet ah trump ah kendi kendini yedi bitirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Federal mahkeme, Trump’ın kömür dostu çevre planını geçersiz kıldı
  • Elektrik kömür santralinde üretilmiyor. Termik santral, baraj, solar power, wind power, nükleer santralde de üretilmiyor.Kömür gaz nehir rüzgar yel ile 7 24 kesintisiz elektrik üretemezsiniz zaten. Elektrik sehir dışında gördüğümüz pilonlara asılı çıplak kablolar ile atmosferik elektrik cekilerek üretiliyor. Atmosferik elektrik onbinlerce Volt ve sınırsız. Şehrin dışında 20 metre yükseklikte her biri 6 kablolu pilonlarda 20km kablo dolaştır, tüm şehrin ihtiyacını karşılayacak elektrik hazır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    sen derhal o halojenik maddeleri bırak bak çok uçmuş durumdasın... elektrik nasıl üretilir bilmediğin halde sallıyorsun...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugah6aiw -- 22 Ocak 2021; 12:26:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meola147of

    Bu ülkede doğduğum güne tüküreyim çok gerici insan var lanet olsun ya bitmez bunların sayısı bitmez alın ülkeyi dahada batırın adamlar Abdyi eleştirecek yüze sahip utanmazlar hadi ırkçılığı eleştirirsin ama hukuk ekonomi çakacan ağızlarına kürekle bunların

    sen türksün batıya özenme kendine gel ülkeni koru ve sahip çık!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.