|
Merhaba arkadaşlar, bir motosiklet sever olarak oldukça rahatsız olduğum bir konudan bahsetmek istiyorum. Evet hepimiz motosiklet fiyatlarının yüksek olmasında dolayı şikayetçiyiz ama uzun zamandır bana mantıksız gelen bir durum var, bundan bahsetmek istiyorum. Ben 2018 yılında 0 km bir Yamaha Tracer 700 almıştım, o zaman ki liste fiyatı 42.000 TL civarı idi ve pazarlık ile 40.500 TL'ye almıştım. Ve alırken avrupa fiyatlarını karşılaştırmıştım , ülke olarak almanya fiyatlarına bakmıştım. Almanyada 7.000 - 7.500 Euro civarı fiyata satılıyordu sıfır, benim o dönem aldığım fiyat ise 7.000 euro civarına denk geliyordu. Yani Almanya fiyatına yakın hatta daha düşük bir fiyata, bunuda aldığım motor sıfır olmasına rağmen 2017 modeldi buna bağlamıştım. Bakım şimdi durum nasıl, Almanyada Yamaha Tracer Fiyatı 9.924 Euro, Türkiye fiyatı 561.000 TL ve Euro karşılığı 14.600 euro. Bu fark nereden kaynaklı? O dönem 250 cc üstü motosikikletlerde ÖTV oranı %37 ve KDV %18 idi. Yamaha Tracer 700 Fransa üretimi olduğu için ek vergi yok. Bugün motosikletlerde ÖTV oranı halen %37 KDV oranı ise %20 olmuş ve Tracer 700 eğer değişmediyse hala fransa üretimi. Yaklaşık 4300 euro civarı bir fark oluşmuş, bu fark nasıl oluştu sizce? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zetzetto -- 26 Şubat 2025; 16:57:24 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı