Şimdi Ara

Fazla yemek yemenin nedenleri üzerine araştırma yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fazla yemek yemenin nedenleri üzerine araştırma yapıldı



    Yakın zamanda Nutrion 2021 Live Online'da sunulan bir araştırmada "fazla yeme" sorunu farklı açılardan masaya yatırıldı. Çalışmaya göre fazla yiyen insanların daha büyük lokma alma ve daha hızlı yeme eğiliminde oldukları bulundu. Çalışmada ayrıca verilen porsiyonların büyüklüğünün de etkisi olduğunun altı çizildi. Araştırmada kişilerin öğünündeki porsiyonların %75 arttırıldığında, yeme boyutları da %43 arttığı gözlemlenmiştir. 



    Çalışmanın birinci yazarı olan Pennsylvania Eyalet Üniversitesi doktora öğrencisi Paige Cunningham'a göre büyük porsiyonlar servis edilen insanların daha fazla yediği bilinse de, bunun neden olduğu ve neden bazı insanların diğerlerine göre fazla porsiyon yemeye duyarlı olduğuyla ilgili az şey biliniyor. 



    Araştırmacılar 44 erkek ve kadından 4 hafta boyunca, haftada bir kez her öğle yemeğini laboratuvarlarında yemelerini istediler. Çalışma katılımcıları her öğün için rastgele farklı bir porsiyon makarna ve peynir aldılar. Bu yemek esnası boyunca araştırmacılar da herkesin öğününü videoya kaydettiler. Böylece herkesin ısırık boyutunu ve yeme hızını ölçebildiler.  



    Ayrıca Bkz.Forza Horizon 5 duyuruldu: İşte çıkış tarihi ve oynanış görüntüleri



    Cunningham göre bu fazla yeme sorunu porsiyon büyüklüğüyle yakından ilişkili. Bu anlamda araştırmacılar çözüm olarak kişinin porsiyon boyutunun farkında olması gerekiyor. Ayrıca yerken yavaşlamak ve daha küçük yiyecekler almak, aşırı tüketimi ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. 



    Her ne kadar birçokları için küçük sorunlarmış gibi görünse de günümüzde yeme bozuklukları, obezite, anoreksiya çok öncel problemler. Hatta çoğu gıda bilimcisi için yüzyılımızın (Covid-19'a rağmen) hala en büyük salgını yeme problemleri. Kuşkusuz bunun ortamını birçok fast-food sektörü hazırlarken, bir taraftan da beslenme ve diyetetik alanı da büyüyen bir piyasa haline geldi. Bu anlamda bu çalışmalar bizlere küçük görünse de, birçok çalışmaya oranla kapsam ve etkile gücü çok daha yüksek. 




    Kaynak:https://scitechdaily.com/trying-not-to-overeat-researchers-videotaped-people-eating-and-discovered-that-how-you-eat-matters/







  • Tamamen beyinle ve psikoloji ile ilgili bir durum. tabi midenin genişlemesi ile fiziksel hale geliyor.

    Seks ve yemek anlık tatminlerdir. Hormonları beyin kontrol eder.

  • Yüksek bir ilişki var ama biraz metabolizma ile de ilgili bir durum bu; dünyaları yemesine rağmen kilo almayan ve tam aksine doğru düzgün hiçbir şey yemediği halde kilo alan insanlar da var.

  • Obez bir maymun yada goril gördünüz mü göremezsiniz ? Çünkü bizdeki gibi beyaz yağ hücresi yerine kahverengi yağ hücresi kullanıyor. Olay tamamen bu değil fakat yüksek oranda bunun ile alakalı obezite vb. Ha birde bağırsak miyobu ve florası da önemli. Yani ne yiyorsanız yiyin ama 200 gram et yiyorsanız 300 gramda salata yiyin.

  • Hayatta kalma dürtülerimiz eski ama dünya modern ve gıda arzı fazla maaşımızla obez olana kadar yemek yiyebiliriz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.