Şimdi Ara

Fazla koyulan motor yağı sorun yaratır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
135.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yetkili serviste bile musluk suyu le dolduruyorlar tamamlıyorlar düzgün bir yer bulmak zor
  • Madem bunu yapan adamlar usta(!) niye fazla koyuyor? Üretici ne yazmış ise onu koyması lazım. Fazla kalan da araç sahibine verilir -ki kontrollerde eksiltme yaparsa tamamlayabilsin.


    Ben çok dikkat ederim fazla yağ koydurmam. min-max çizgi arası 1lt, fazla yağ var ise oradan miktarı tahmin edilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Yağını fazla koyarsan motor yatak yapar...

    fazla yağ yatak yapar ki bu düşük olasılık olanıdır. keçeleri patlatması cabası sonra motor kucakta artık iş sandık motorla kurtulur. yukarıda bir arkadaş demiş fazla yağı motor atar daha fazla yağı atan motor üretilmedi diye biliyorum.
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Araç sahibi şanslıysa fazla yağı motor yakar. Benim araca 250ml fazla yağ konuldu. Sıkıntı olmaz sanırım sabah yağ çubuğuna bakacağım seviyeyi anlamak için. Adam bir de yanlış yağ koyacaktı başında bekledim görünce uyardım. Görmesem çay kahve içmeye gitsem iş işten geçecekti. Bir daha gitmem o servise.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 9 Nisan 2017; 6:34:43 >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Benim aracımın kitapcığında lastiklere 33 psa hava basın yazıyor. Bunu lastikçiye söylediğimde öyle hava olmaz abi diyor 34 basıyor inandıramıyorum. Ustaların %99 u kafadan kırık zaten. Ustaya güvenmek allaha emanet gezmek demek bana göre. Mühendisim ve piyasada ustalardan çektiğimi hiç kimseden çekmedim daha.
  • sanırım , fazladan 250 ml yağ zararı olmaz ,
    kafam rahat olsun diyorsanız ,yağ çubuğunun oradan
    şırınga ve ince hortumla fazla konulan yağıçekebilirsiniz ,
    yarım lıtre yağ çekmiştim ,benim aracın motorundan ,
    4,5 lt yerıne 5 lt koymuşlardı ,hemde yetkılı serviste
  • Max seviyenin tam 1.5 cm yukarısında yağ koymuşlar. Bunlar ustaysa biz neyiz acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonersec

    Benim aracımın kitapcığında lastiklere 33 psa hava basın yazıyor. Bunu lastikçiye söylediğimde öyle hava olmaz abi diyor 34 basıyor inandıramıyorum. Ustaların %99 u kafadan kırık zaten. Ustaya güvenmek allaha emanet gezmek demek bana göre. Mühendisim ve piyasada ustalardan çektiğimi hiç kimseden çekmedim daha.

    Tabi bizim usta(!) lastikçilere göre tüüüm lastiklerin ebatları ve hamurları vs. aynı, araçların kiloları da aynı. B sınıfı oldu mu 30psi C sınıfı oldu mu 32psi, bas gitsin. Hava sıcakken mi bastı lastik soğuk mu, bu lastiğe bastığı hava lastik yol şartında ne basınçta olur? Önemli değil...


    ek.
    Dijital bir basınç ölçer aletim var, kitapçıkta ne yazıyorsa ona göre ayarlarım(lastikler soğukken). Herkese de kendisinin yapmasını tavsiye ederim. Çevremdeki istasyonları deneyip en doğru kalibrasyonu olanı bulurum hep orada havaları tamamların, dijital ölçer ile kontrol eder, aracın basınç ölçer ayarını da sıfırlarım(benzincilerdeki hava genelde 0.5psi kadar fazla oluyor)

    Aracın yağını da kesinlikle fazla koydurmam. Eğer esneklik olsaydı 4.5lt yağ koyun ibaresi yerine, 4.5-4.8lt koyabilirsiniz yazardı. Net rakam olduğuna göre, ne tavsiye edilmiş ise o olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 9 Nisan 2017; 12:45:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonersec

    Max seviyenin tam 1.5 cm yukarısında yağ koymuşlar. Bunlar ustaysa biz neyiz acaba.

    Fazla yağı çektirmeniz iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartucan

    arkadasım cızgının 1cm yukarısı ne kadar yaga denk gelıyor bılmıyorum ama yagın cok olması ıyı degıl fazla yagın yaptıgı basınc kecelerı patlatıyor dıye bılıyorum bır sekılde motor fazla yagı atıyor ben yagı max cızgısının yarım cm altına kadar dolduruyorum su ana kadar bı sorun yasamadımeger yag cok fazla olursa motorun devrının tehlıkelı sevıyelere cıkarak araca zarar verdıgını okumustum boyle bır durumda kontagı kapasan bıle motorun durmadıgı yazıyodu tek caresının 5. vıtese takarak gaz vermeden stop edilmesiymıs senın aracında bu olur demıyorum bu cok fazla yag konursa olusan bı durummus senın dedıgın kadar fazlalıgın zararı olacagını sanmam ama rahat etmezzsen bırazını aldır yagın......

    motorun abale olması farklı bir durum, yagın pistonlara girmesi lazım, buda turbonun yag kacırmasıyla olusuyor
  • yaratılanlar sorun yaratamaz sadece soruna neden olurlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın yağı konmadan araştırın her aracın haznesi farklı. fazla olması durumunda serum hortumu takılı şırıngayla fazlayı çekin. fazla yağ tabiki zarar verir fazla yani

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.