Şimdi Ara

Faturasız Cep Telefonu Kullanıcıları İnternet Kullandıkça Kontör Sahibi Olacaklar! (Ötv İadesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.pamukkalehab...or-sahibi-olacaklar/295 den alıntıdır

    Özel İletişim Vergisinin (ÖTV) tarihçesi; cep telefonları ve internetin yaygınlaşmaya başladığı 2003 yılında eski bir verginin (PTT Hizmetleri Vergisi) isim değiştirmesi şeklinde olmuştur. Mevcut durumda ÖTV oranları, ev telefonlarında % 15, cep telefonlarında % 25 ve internet hizmetlerinde ise % 5 şeklinde uygulanmaktadır.
    Faturalı hat kullanıcılar mobil iletişimleri için %, internet kullanımları içinse % 5 ÖTV’yi ayrı ayrı ödemektedirler. Fakat ön ödemeli hat olarak tabir edilen Kontörlü hat kullanıcılarında durum farklıdır. Onlar cep telefonlarına kontör yüklemesi yaptıkları zaman direkt olarak satış üzerinden % 25 oranında ÖTV ödemektedirler.Özetle faturalı hat kullanıcıları paket dâhilinde bile olsa internet kullanımları için % 5 oranında ÖTV öderken Kontörlü hat kullanıcıları internet kullanımları için % 25 oranında ÖTV ödemek durumunda kalıyorlar.
    Söz konusu haksızlığın farkına varan Maliye Bakanlığı 05 Nisan 2016 gün ve 29675 sayılı resmi gazetede yayınlanan Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (Seri No.:14) ile sorunu çözüme kavuşturmuştur. Tebliğ hükümlerini inceleyerek makalemize devam edelim.
    Kontörlü hat kullanıcıları tıpkı faturalı hat kullanıcıları gibi internet kullanımları için % 5 ÖTV ödeyeceklerdir. Kontör yükleme esnasında ödemiş oldukları % 25’lik peşin ÖTV ödemelerinden internet kullanımlarına ilişkin kısım hesaplanacak ve kontörlü hat kullanıcılarına iade edilecektir. İade işlemi aylık şekilde yapılacaktır. İnternet kullanılan aya ilişkin ÖTV farkı hesaplanacak ve takip eden ayın sonuna kadar iade edilecektir. İade işlemi nakden veya kontör yüklemesi şeklinde yapılabilecektir. Abonelerin iadeye ilişkin yapacakları tercih sonraki dönemlerde de geçerli olacaktır. Nakden iade veya kontör yüklemesi şeklinde iade yöntemini abone talep etmesi halinde değiştirebilecektir. Abonelerin söz konusu hatlarını kapatmaları veya operatör değişikliği yapmaları halinde ise ÖTV fark iadesinin nakden yapılması şarttır.
    Sonuç olarak Kontörlü hat kullanıcıları haksız yere ödedikleri ÖTV farklarını geri kazanma hakkında kavuşmuş bulunmaktadırlar. Özellikle günümüz şartları ve teknolojisi göz önünde bulundurulduğu zaman mobil kullanım ile internet kullanımı arasındaki % 20’lik ÖTV farkı azımsanmayacak bir bedele tekabül etmektedir. Tabii söz konusu uygulamasının faturalı hat kullanıcılarında uygulanması bunun yanında Kontörlü hat kullanıcılarına bu hakkın tanınmamış olması da aşikârdır. Söz konusu uygulama 05 Nisan 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girmektedir. Burada Kontörlü hat kullanıcıların aklına geçmiş dönemlere ilişkin iade sorusu gelecektir. Geçmiş dönem iadesi tebliğde yer almamaktadır. İnternet kullanımı fazla olan kontörlü hat kullanıcılarının konuyu hukukçulara danışabileceklerini ve gerekirse dava açarak haklarını arayabileceklerini de hatırlatmak isteriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • iadeler başlamış
    Fakat nasıl olacak ne olacak ya da nasıl liraya dönüşecek net değil galiba

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Faturasız Cep Telefonu Kullanıcıları İnternet Kullandıkça Kontör Sahibi Olacaklar! (Ötv İadesi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç ay oldu iade falan yok nerden bakıcaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone için kalan kullanımların bölümünde cep avansın altında gösteriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iadelere başlandı mı? turkcell de bir hareket göremedim.
  • Kafalarina gore iade yapiyorlar. Benim haziranda bit kez 1 kusur lira iade oldu. Sonra baska bir sey gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da 3 küsür lira hattınıza yüklemiştir diye mesaj geldi.1 haftadır bi değişiklik yok bakiyede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana dün tl yukleyince ve paket yapınca 98 kursu geldi. Oncedennpaketi 22ye alıyordum artık 15 liraya aliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.