Şimdi Ara

Fatih Altaylı: Gençler artık çalışmak istemiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Gençler artık çalışmak istemiyor Peki neden? bu soruyu sormadığınız sürece hem gençleride yok ediceksiniz hemde kendinizi? Zannediyosunuzki bu durumdan siz zarar görmüyorsunuz hayır bu durumdan en çok Ekonomi zarar görüyor. Benim yaşım 30 arkadaşım Askerden önce hep sömürü işlerde çalıştım Çağrı Merkezi Mağaza bunlar insanı asgari ücrete haftanın 6 günü boğanaz işe yaramaz yöneticilerin baskısı altında çalıştırdı beni sabrettim Askerliği yaptım artık isyan ettim yaşım oldu 29 dedim elimde hiçbirşey yok boşuna okudum boşa kursalara para verdim die pisikolojim bozuldu bir ara intihar etmeyi düşündüm ne için bu hayatı yaşamak zorundayım sorusunu sordum kendine sonra birşey oldu Artık Allahmı yardım etti Evrenmi yardım etti bilmiyorum bir iş buldum şimdi eskisinde göre daha huzurluyum ama gene asgari ücrete çalışıyorum.Yani bu benim hayatımın kısa bir özeti Bu Ülkede ben çok eminim Milyonlarca insan yaşıyor.Gençlere ölmek ve köle olmak arasında iki seçenek bıraktılar 3. bir seçenek asla yaratmadılar.Gençlerde bu şekilde ölümü seçmesi onların ilerde felaketı olucak herşeyi insanlar kendi elleriyle yaratıyor bu böyle.Sen bir isverensin ( daha önce öyle söylemiştin çok kez karşılaştım bu ifadene ) sen kendini düşünüyosun herkez kendini düşünüyor Gençleri işyerinde köle olucaksın diyerek bir noktaya varamıyacaksın hiçbirzaman e sende kendine göre haklısın Benim firmam nasıl.kar edicek ben nasıl para kazanacam sorusunu kendine soruyosun illaki ama bizim Ülkenin genel komple sorunu budur.Bu duruma siz işverenler bir el atmassınız çalışmayan gencin hiçbirşekilde el atma şansı yok ya bunu kabul ediceksiniz yada bu böyle devam edicek kimse ağlamasın.
    Kimse ağlamıyor ki zaten.
    İşine gelen çalışır işine gelmeyen oturur evinde ondan bundan sigara parası dilenerek yaşar.
    Şahsen türkün 2500 e yapmadığı işi 1800e afgan yapıyorken niye türkü çekeyim bide mızmızlar. Öbür adam şikayet bilmez yoruldum sıkıldım demez , sen işveren olsan sende en karlısı neyse onu yaparsın.
    Türk gençleri çalışmıyor diye karalar bağlayacak halimiz yok daha işimize geliyor bunda ayıp bir şeyde yok bugün vatan millet sakarya tribi yapanlar yarın para bulup 50 kişilik iş kursa eleştirdiği işverenlerden bin beter olur nereden kısacağını arar sürekli . Bu sistemin işleyişi bu hayrına para dağıtısan 2 seneye milyonlarca borçla batar bu sefer sen kafana sıkarsın , işçiye bi şey olmaz gider başka yerde çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyanDervis -- 13 Ocak 2020; 17:13:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünüyorsun herkezi kendin gibi zannetme.Tabi kişi herkezi kendi gibi bilirmiş orasıda doğru.Gün gelicek birgün göreceksin yaptığının sonuçlarını nediyim.Herkez kendi gemisini kurtarmayı düşünürse Ana gemi de batar su tesisi su yolunda kırlır ilerde görüceksiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devir patronların devri..Gerçekten asgarinin altında en ağır işlerde çalışan onbinlerce suriyeli var bu ülkede ve patron kesimi bu tip ihçileri çok seviyor zira sigortası,sosyal hakları yok bu insanların,tabiri caizse vur kafasına iş yaptır mantığında çalıştırılıyor.Türk gençleri bu noktada aşırı sabırsız ve talepleri farklı farklı olunca patronlar da arap ihçilere yöneliyor.Şuan asgari ücretle bir kişi işe alsanız sigortası yolu yemeği filan 3000 tl yi geçiyor,patronlarda 1500 tl kuru paraya araplara yöneliyor.Yani sürekli eleştirdiğimiz mülteci sorununa patronlar bellerini bağlamış vaziyette dolayısıyla sıkıntı temelden bozuk.Kiralık evi-dükkanı olanlarda fahiş fiyattan araplara veremeye başlamasıda ayrı bir problem.Kısaca patronlar ve mal sahipleri daha fazla kazanmak için ırkı dini ne olursa olsun aldığı paraya veya cebinde kar ettiği meblağa bakıyor ne yazıkki..Bana göre en büyük problemde bu zira işsizliğinde ve mülteci akımınında temel sıkıntısı iş sektöründeki "patronların tercihleri" noktasındadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Devir patronların devri..Gerçekten asgarinin altında en ağır işlerde çalışan onbinlerce suriyeli var bu ülkede ve patron kesimi bu tip ihçileri çok seviyor zira sigortası,sosyal hakları yok bu insanların,tabiri caizse vur kafasına iş yaptır mantığında çalıştırılıyor.Türk gençleri bu noktada aşırı sabırsız ve talepleri farklı farklı olunca patronlar da arap ihçilere yöneliyor.Şuan asgari ücretle bir kişi işe alsanız sigortası yolu yemeği filan 3000 tl yi geçiyor,patronlarda 1500 tl kuru paraya araplara yöneliyor.Yani sürekli eleştirdiğimiz mülteci sorununa patronlar bellerini bağlamış vaziyette dolayısıyla sıkıntı temelden bozuk.Kiralık evi-dükkanı olanlarda fahiş fiyattan araplara veremeye başlamasıda ayrı bir problem.Kısaca patronlar ve mal sahipleri daha fazla kazanmak için ırkı dini ne olursa olsun aldığı paraya veya cebinde kar ettiği meblağa bakıyor ne yazıkki..Bana göre en büyük problemde bu zira işsizliğinde ve mülteci akımınında temel sıkıntısı iş sektöründeki "patronların tercihleri" noktasındadır.
    İşçinin çok olduğu yerde işçi her zaman sömürülür. Az olan şey değerlidir ve kıymete biner. Bugün bu ülkede en kolay bulunan şey insan gücü olmuş durumda. Böyle bir ortamda çok özel bir niteliksel durumunuz yoksa her türlü ezilirsiniz.

    Zaten ABDli bir iktisatçı da bunu çok güzel özetlemiş. Sabah 9'da iş başı yapıp akşamda 19'da çıkıyorsanız her türlü sömürülüyorsunuz vs. şeklinde. Durum böyle.




  • Türkiye de, sömürü düzeni var, gençler haklı bence.
  • Hak verilmez alınır

    İngiltere'de işçiler 16 saat çalışıyordu sonra gücünü gösterdiler ve daha rahat çalışma koşullarına kavuştular

    Sende hakkını ara ve kazan... Gencim diyorsun 14 milyon ssk'lı var işverenle birlik ol hakkını al. Sen hakkını aramıyorsun kimse sana iyi çalışma koşulu sağlamaz . Bugün vergiler %80e dayanmış bu işveren ve çalışandan çıkacak. Man adasındaki ,İsviçre bankasındaki kasalardaki paralar alın teriyle oluşmadı kıyak emeklilik 40 yaşında emekli olanların maaşları nasıl ödeniyor düşün. Halkın parasıyla mutluluk çubuğu taktıranların kimi becerdiğini hâlâ anlamadın mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Ocak 2020; 18:18:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda gördüğüm en boş yazılarda ilk 3 e girer.
  • Ana babadan gelen gelir kesilsin, ya çalışacak ya da intiharı seçecek iki seçenek var şuan gençler bu modda. Seçimlerini yapsınlar. Bir tanıdığım diyor babam okumayacak mısın vereyim sanayiyeye diye diye korkutarak liseyi bitirdim ve iş sahibi oldum diye anlatıyor bir abimiz 50 yaşlarında yaşlarında şuan kendisi ama çocuğu 4 yıllık okuyor şuan okuduğu bölümün sonucu daha okulu bitirmeden işsiz olduğunun garantisi olan bir meslek okuyor keza polis asker bekçiliği seçerse iş sahibi olur ama aksi hal de işsizler ordusuna katılacak hal de ama çocuğu okusun diye ses etmiyor oğluna neden aman çocuğum yorulmasın aman ben gece gündüz çalışayım o derslerine çalışsın aman biz lise de iken sanayilerde çalıştık o 4 yıllık okuyor ayıp olur sanayiye vermeyelim diye diye ki kendisi de söyleniyor artık çocuğu saldık gezsin tozsun iphonesini de aldık kız arkadaşları da olsun hatta ve hatta ayrı ev de tuttum yurtlarda ders çalışamıyor rahat etsin diye arkadaşları ile kız arkadaşı ile daha iyi vakit geçirsin dedim diye söyleniyor ama yanlış yaptım diye de başladı söylenmeye bugün evladım beni para bitince arıyor ve para için alo diyor bana diye sitem ediyor o kadar koparmış ki bağı baba evlat ile arasını artık ne yapsa o evladı kazanamaz. Birazda aileler yaptı bunu böyle keza bende yer yer bunların içinde yer alırım.




  • ne is begenmemesi, ne genclerin is begenmiyor durumu?
    09.00-21.00 calisma saatine 60 lira veren karaktersiz is sahipleri, tarikat gibi aile sirketi olmus is bilmez fabrikalar, 10/10 cv ye is vermeyip, adam kayiran patronlar?
    kim is begenmiyor? gencler is degil, isverenleri, sartlarini ve sirketlerini begenmiyor
    su olaylara at gozluguyle bakanlara takmayin ya cidden agir bos yapiyolar
    bu ulkede instadan cakma kiyafet/ayakkabi satan bos beles hangi irktan olduklari belli olmayan tipler gunluk 10-15k ciro yapiyor
    odtu den mezun muhendis is bulamayip intihar ediyor
    7/24 calisip haftalik 50 lira alan gurculer, ozbekler, suriyeliler vs irklar oldugu surece is sektoru yurumez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dead -- 15 Ocak 2020; 15:58:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücrete kölelik yaptırmaya kalkarsan o leş çalışma koşullarında kimse çalışmak istemez. Gençleri bu konuda destekliyorum. İyi yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmak istemiyorlar değil, kölelik yapmak istemiyorlardır. Haftada 6 gün köpek gibi süründürülmek ne zamandan beri çalışmak oldu ki ? Birilerinin insan olduğumuzu hatırlaması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence doğru..Neden mi ?
    Çocuklar bizi görüyor çırpın çırpın çırpın elde avuç Sıfır..Onlar napıyor ?
    Açıyorlar yutup kanalı yapıyorlar tiviç yayını gelsin paralar.Üretim ? SIFIR.
    Keşke bende böyle başlasaydım
  • Rant varken..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.