Şimdi Ara

Fas'ta 300 Bin Yıllık İnsan Kalıntısı Bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fas'ta 300 bin yıllık insan iskeleti kalıntısı bulundu. Bugüne kadar bulunan en yaşlı parça olan kemikler, insan ırkının tarihini 200 bin yıl daha geriye götürdü.


    Fas Kültür ve İletişim Bakanlığından yapılan açıklamada, Faslı bilimadamı ve araştırmacı Abdulvahid bin Nasır ve Alman araştırmacı Jan Jack Yublan'ın öncülüğünde çalışan uluslararası bir arkeoloji ekibinin, Fas'ın Yusufiye bölgesi kırsalında yer alan Cebel İhud köyü yakınlarında yaptıkları kazı çalışmalarında Homo sapiense ait iskelet kalıntılarına rastladıkları belirtildi.

    YAKLAŞIK 300 BİN YILLIK VE EN ESKİ İNSAN KALINTISI

    Kalıntıların yaklaşık 300 bin yıllık olduğu belirtilen açıklamada, yapılan testler sonucunda kalıntıların şimdiye kadar keşfedilen en eski insan kalıntıları olduğu ifade edildi.



    BİLİNEN EN ESKİ KALINTIDAN 200 BİN YIL "YAŞLI"

    Şimdiye kadar yapılan araştırmalarda en eskisi 100 bin yıllık kalıntılara ulaşıldığı kaydedilen açıklamada, Fas'ta keşfedilen kalıntılara ilişkin ilmi makalenin 8 Mayıs 2017 tarihinde Almanya'da çıkan "Doğa" dergisinde yayımlandığı kaydedildi.

    Cebel İhud civarında 2014 yılında yapılan kazı çalışmalarında 16 bin yıl öncesine ait insan kalıntıları bulunmuştu.

    KAYNAK:https://www.sondakika.com/haber/haber-fas-ta-300-bin-yillik-insan-kalintisi-bulundu-9705363/







  • İnsanların daha önce ki evrimine ışık tutabilirmiş bulunan kemik kalıntıları, bilim açısından çok güzel haber teşekkür ederim paylaştığınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlık (homo sapiens) tarihi yaklaşık olarak 100 bin yıl daha öncesine alınmış oldu.



    Asıl kaynaklarından okumak isteyenler olabilir:


    https://www.nature.com/nature/journal/v546/n7657/full/nature22336.html


    http://www.bbc.com/news/science-environment-40194150




  • Bulunan en eski kanıt bu mu oldu şimdi
  • bbc deki haber,

    http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-40198320

    Röportajdaki şu söz önemli gibi,

    Araştırmaya dahil olmayan Londra'daki Doğal Tarih Müzesi'nden Prof. Chris Stringer da BBC'ye
    "Artık insanlığın tek bir beşiği olduğu düşüncesinden vazgeçmemiz lazım" diye konuştu.

    Fas'ta 300 Bin Yıllık İnsan Kalıntısı Bulundu




  • savarog kullanıcısına yanıt
    Arap Yarımadası'ndan da çıkabileceğini söylemiş.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    quote:

    "Artık insanlığın tek bir beşiği olduğu düşüncesinden vazgeçmemiz lazım"

    İnanır mısınız uzun süredir bekliyordum ben bu haberi. Farklı iki ülkede de aynı ağaçlar, aynı karıncalar var. İnsan neden olamasın ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 10 Haziran 2017; 8:23:54 >
  • Beklenen bir sonuç, geçmişteki bulgular bir Adem ve Havvayı(bilimsel anlamda) işaret ediyordu veya bu tartışılıyordu diyelim. Bir başlangıçtan çok
    bir çok merkezde evrimsel gelişme daha mantıklı, bu bulgular bunu destekler yönde.

    Dünyanın farklı ülkelerinde aynı hayvanlar var ama bu insanlar içinde geçerli zaten, yinede hala Afrika bir başlangıç kıtası gibi duruyor.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    quote:

    Dünyanın farklı ülkelerinde aynı hayvanlar var ama bu insanlar içinde geçerli zaten, yinede hala Afrika bir başlangıç kıtası gibi duruyor.


    Aynen hocam ama kimyanın biyolojiye dönüşmesi sonucu "sıfırdan" bir canlı türemesi olayı, ya çok istisnai bir şey ya da gayet sıradan, sıkça yaşanıyor sadece nasıl olduğu fark edilemedi galiba henüz. Hangisi olursa olsun, insanın öncülü pek çok tür vardı nihayetinde. Bu canlılar benzer iklimlere sahip, farklı coğrafyalarda ikamet etmiş ve benzer şekillerde evrilmiş olabilirler. Öyleyse neden farklı zamanlarda ve farklı yerlerde, farklı Adem ve Havva'lar türeyemesin ki demek istemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 12 Haziran 2017; 2:5:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    quote:

    Dünyanın farklı ülkelerinde aynı hayvanlar var ama bu insanlar içinde geçerli zaten, yinede hala Afrika bir başlangıç kıtası gibi duruyor.


    Aynen hocam ama kimyanın biyolojiye dönüşmesi sonucu "sıfırdan" bir canlı türemesi olayı, ya çok istisnai bir şey ya da gayet sıradan, sıkça yaşanıyor sadece nasıl olduğu fark edilemedi henüz. Hangisi olursa olsun, insanın öncülü pek çok tür vardı nihayetinde. Bu canlılar benzer iklimlere sahip, farklı coğrafyalarda ikamet etmiş ve benzer şekillerde evrilmiş olabilirler. Öyleyse neden farklı zamanlarda ve farklı yerlerde, farklı Adem ve Havva'lar türeyemesin ki demek istemiştim.

    Büyük ihtimalle bir proto-homo sapiens türü Afrika'ya yayılmış durumdaydı ve artık o türden homo sapiens'e evrilmek içten bile değildi.Ya da homo sapiens belli bir alanda evrimleşti ve kısa sürede Afrika'ya yayıldı.Her şekilde açıklanacak çok şey var daha.




  • savarog kullanıcısına yanıt
    Ayrıca iskeletlere göre değerlendirme yapıldığı için o canlının doğduğu değil, öldüğü yer biliniyor. Uzun seyahatler sonucu Arap Yarımadasına ulaşmış bir Homo Sapiens yaşamını orada tamamlarsa onun orada doğduğu mu varsayılıyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.