Şimdi Ara

Farları açmayı unutmak(!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
19.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kadınlar default herkese sapık muamelesi yapıyorlar direkt veya indirekt. tüm o gerginlikleri aptallıklar trafikte şuursuzca hareketler bundan. adama dikine beni taciz ediyorsun deyince kimse hoşt lan diyemiyor. türk erkeğine yüklenin bakalım vurun abalıya sağduyu kasıp duyarlı görünmek için kadın konularında gaza gelmiş çok meriç düşüyor. ben araçta ailemi gezidiriyorum kadın felan dinlemem canımı tehlikeye atana misliyle cevap veririm. anasının babasının kocasının şimarttığı tip gelecek benim canımı tehlikeye atacak? erkeklerde tehlikeli sürüyor ama bir erkeğin trafikte yapacağı tehlikeli hareketi önceden sezebilirsiniz. sağınızdan geçer makas atar sıkıştırır ama herkes farkında oluyor genelde. kadınların yapacağı şeyleri kimse ön göremiyor ayrıca asla hatalarını üstlenmiyorlar ve utanmadan tehdit ediyorlar. böyle olmaz efendim herkes hakkını hukukunu haddini hudunu bilecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi neden laf sokmadın, kapkaranlık yolda siyah bir arabanın içindekini görüp bir de kadın erkek ayıracak kadar evrimleşmedi gözlerim diye. Gerçi o arabanın farını yakmayı unutan zeka bu cümleyi tek seferde anlamaz, uff snn be slk der giderdi kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

    Bunlardan daha tehlikeli bir cins var.

    "Şehirler arası yolda gece hiç bir ışığı olmayan traktörler"
    Onları traktörle birlikte direk prese göndermek lazım hocam. Başka bir şey demiyorum.

    3 ay kadar önce otobüste şehirler arası gidiyorum gece seferindeyim. Gece 3 gibi şoförün direksiyonu kırmasıyla küfürü basması bir oldu. Zifir zindan bir yolda traktörlü dayının biri yolu da ortalamış gidiyor. Otobüsle köşeden vursak 45 kişinin hayatına mal olacak oksijen israfı yaratık. Hem ışık yok hem gelmiş yolu ortalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RizabzoN

    Motosikletlerin yeni modellerinde olay dediğiniz gibi. Kısa farlar istesek de kapanmıyor Marşa basınca açılıyor. Elbet arabaya da eklenecektir bu özellik
    Ben mümkün olduğunca mekanik arabaları kullanmayı daha çok seviyorum hocam ama trafikte her geçen gün max seviyede otonom araçları bekler oldum. Arabalara gelse trafik rahatlayacak.

    En kısa sürede direksiyonu vs hiçbirşeyi olmayan arabalar yaygınlaşır umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farsiz araba görmedim desem yeridir, yanmayanlarindan da genelde teki patlamış diğeri yanıyor oluyor. Ama şu sinek diye tabir edilen küçük motosikletler cidden yarısından fazlası farsiz dolanıyor. Plaka da yok. Hiç görmüyorum valla gece karanlığında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Baran

    Cinsiyetçilik hemen nasılda saçılmış,sanki o kadın gibi unutup trafkte tehlike yaratan hiç erkek yok,mesela kesinlikle hepsi ayık gezer,emniyet kemerleri de her daim bağlıdır...
    Herkes sussun Meriç bey gelmiş, konuş Meriç;

    quote:

    Cinsiyetçilik hemen nasılda saçılmış,sanki o kadın gibi unutup trafkte tehlike yaratan hiç erkek yok,mesela kesinlikle hepsi ayık gezer,emniyet kemerleri de her daim bağlıdır...


    Afferim Meriç artık tüm anlar senin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    quote:

    sizin bu saydığınız şeyler öküzlük. hıyarlık, davarlık vs vs. kemer takmamak kişi tercihindedir, kemeri takmazsa kendi canını tehlikeye atar başkasının değil. alkollüyken araç kullanmak da ilk söylediğim kısıma giriyor. öküzlük.


    kemer takmayan kendi canını tehlikeye atıyor diyorsun ,bu doğru
    ama iş alkollü araç kullanmaya gelince ,öküzlük deyip geçiştiriyorsun

    neden alkollü araç kullanan herkesin hayatını tehlikeye atıyor ,diyemiyorsun ?
    üstelik öküzler alkol kullanmaz ,hayvanlar kasten kötü şeyler yapmaz
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Ne yapmak lazım peki hocam:) Fiziğime de güvenirim ayrıca tecrübeyle sabit yani durum Duştan çıktığınızda buğulanmış banyo aynanıza hiç mi saç kurutma makinesi tutup buğuyu gidermediniz Aynı mantık:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    ayni mantik degil

    araba neden bugu yapar?

    disarisi soguk, icerisi sicak olursa yapar

    on cam soguktan bugu yapinca, on cama soguk vereceksin ki disariyla esitlensin isisi, boylece bugu gitsin
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum değerli hocam, peki içerinin ısısıyla ön camın ısısını eşitlesek olmaz mı? Arka camınız buğu yapınca rezistansı çalıştırıyosunuz. Rezistans camı ısıtıyor, buğuyu çözüyor. Bu şekilde de düşünebilirsiniz.

    Dediğinize katılıyorum, buğuyu çözmek için camları açıp içeri soğuk hava da sokabiliriz mesela veya dediğiniz gibi soğuk hava da üfletilebilir. Fakat benim söylediğim de bir çözüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Far açmayı unutanların atası Nissan Qashqai'dir. Bu aracı kimlerin kimlere hediye ettiğinden bahsetmek istemiyorum, zaten biliniyor. Her gün düzenli olarak bir adet görüyorum. Gündüz ledleri yola vurunca far açık sanıp geziyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda 34 fu 2851 plakalı bir kadın sol şeritten hiç ayrılmamıştı. O geldi aklıma. Yollar komple doluydu millet sağından önüne geçmeye çalışıyordu hep. Beyaz bir e90 a kala kaza yapacaktı bunun yüzünden.

    Aracı tanıyan varsa fotoğrafları hala duruyor. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bir andavalda bana denk geldi , 2 şeritli yolda sol şerit sola dönüş için olduğundan o esnada sola kırmızı sağ şeride yeşil yanıyor bende sağ şeritteyim, bizim şerit akarken solda yerinde duran 2015 mercedes in biri cart diye önüme kırdı az daha kaldırıma çıkıyodum adama çarpmayayım diye ... kornaya abandım sonra bide sinyal veriyor (ilk başta sinyalde yoktu ortalıkta, zamanında sinyalini verse ben yol veririm o kadar öküz değilim) , dövermisin sabahamı bırakırsın .. Bir sonraki kırmızıda yanıma denk geldi , gözünün içine bakıyorum camı açtı hayırdır diye kafa sallıyor, konuşma şu şekilde devam etti;

    Ben: Dayı ne yapıyorsun ?
    Dayı: Amma stres yaptın sinyal verdim şerit değiştirdim ne var yani.
    Ben : Dayı sizin köyde muhtara selam verene ehliyet mi veriyorlar ?
    Dayı : Nasıl yani?
    Ben : Haydi ben farketmesem senin kırdığını , geçirsem yandan tutanağı tutsak o durumda %100 hatayı sana geçirirler, üstüne ikimizde en az 1-2 hafta arabasız kalırız..
    Dayı: Eee ?
    Ben : Senin işin gücün yokmu ? sen işsiz misin ? hani öyle araba kullanılmaz , şahsen benim işim gücüm var ben 2 hafta arabasız kalmakla uğraşamam dayı....
    Dayı : Amma büyüttün evladım en fazla iki sıyrık olurdu kaskodan hallederdik..
    Ben : ........ (burdan sonra sağ taraftaki camı kapayıp dayıyla iletişimi kestim sigarayı yaktım...)

    Yurdum öküzü bu kadar umursamaz oluyor..

    Bu muhabbetler olurken 6 kırmızı ışık bekledik, insanı böyle geriyorlar siz siz olun trafikte sakin durun..

    Ha içimden bir ses diyor bilinçli olarak durma, göm adama hem tamponu filan yeniletirim beleşe diye ama arabasız kalacak olmayı gözüm yemiyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonelizm

    Herkes sussun Meriç bey gelmiş, konuş Meriç;

    quote:

    Cinsiyetçilik hemen nasılda saçılmış,sanki o kadın gibi unutup trafkte tehlike yaratan hiç erkek yok,mesela kesinlikle hepsi ayık gezer,emniyet kemerleri de her daim bağlıdır...


    Afferim Meriç artık tüm anlar senin.

    Alıntıları Göster
    Anladım anladım, sen şu kemer takmayan "erkeksi"lerdensin. Bak bunu kabul etmen akıllıca olur, aksi durumda geriye her fırsatta cinsiyetçilik yapan,kadınları aşağılayan kadın katili şerefsizlerle,tecavüzcüler yada çocuk istismarcılarının tarafı kalıyor.Yinede sen bilirsin tabi zeki çocuk,istersen devam et ama benden nokta

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Insallah ben de ceza alirim,moderatorler beni sinirsiz uzaklastirin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten yeni arabaların neredeyse hepsinde gündüz (led veya halojen) farları var. Artı çoğu arabada opsiyon olarak otomatik far alınabiliyor. Gündüz led farlar daha çok görsellik için diye düşünülüyor ama halbuki çok gerekli bir özellik fark edilebilirliği önemli ölçüde arttırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

    CRV'de otomatik far olmaması pek mümkün değil. Kurcalayıp kapatmıştır, sonra da unutmuştur. Ama insan far açık olmadığını nasıl anlamaz hayret.
    Farlar halojen ise bazen insan anlamıyor açık mı kapalı mı olduğunu, sokak lambaları da aynı renk olduğu için. Bir kaç kere başıma geldi şehir içinde, yani kadrana bakmasam farların kapalı olduğunu anlamayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cseyfe

    Geçen sabah Ankara çok soğuktu, sürekli sıcaklığı ayağa verdim. Camlar buğulandı, aynalar gözükmez oldu tabii, hal böyle olunca hemen ön cama verdim sıcağı.

    yalniz bu cumlede bir fizik hatasi var

    soguk cama sicak hava verirsen bugu gitmez, artar
    Bence onun sıcak veya soğuk ile alakası yok eğer iç sirkülasyon açıksa buğu yapar, dış sirkülasyonu açmak lazım. Gerçi o zaman da illaki arabanın içine pis koku doluyor ya arabaların egzoslarından ya da etraftaki fabrikaların pis kokuları lağım gibi kokuyor. O yüzden iki de bir iç-dış sirkülasyon değiştiriyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cricet

    Zaten yeni arabaların neredeyse hepsinde gündüz (led veya halojen) farları var. Artı çoğu arabada opsiyon olarak otomatik far alınabiliyor. Gündüz led farlar daha çok görsellik için diye düşünülüyor ama halbuki çok gerekli bir özellik fark edilebilirliği önemli ölçüde arttırıyor.
    Hocam o gündüz ledleri daha kötü oldu aslında. Önde evet yanıyor ama arkalarda yanmıyor.

    Birde gece bu ledleri kullanarak gidenler türedi. Adam gece gündüz lediyle gidiyor. Önden iyi de arkadan belli olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınmıymış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.