Şimdi Ara

Farem Garip Davranıyor, 'Kasıyor', Donuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Öncelikle her şey Hearts of Iron IV oyununu oynamamla başladı. Bilgisayarımın kasası biraz tozlandığından oyun kasıyordu. Aynı zamanda, oyun kasarken diğer taraftan da farem kasıyordu. Ancak bu fare kasması, normal bir kasma değildi. Donma hiç değildi. Takılıyordu. Ben de "Oyun bozmuştur." deyip format attım. Bu sefer oyunu indirip oynarken yine kasmaya başladı. O yüzden tekrar format attım ancak bu sefer oyunu indirmedim. Oyunu indirmeyip başka oyunlara yönelince bile kasmaya devam etti. Ben de son kez format atıp sorunu gözardı etmeye karar verdim. Babacığım sağ olsun, beraber kasaya DVD yeri takarken farkında olmadan tozları temizlemişiz. Bu yüzden oyunlardaki kasma geçti ancak farem hala kasıyor. Sadece oyunlarda değil, her zaman kasıyor. Bazen sakinleşiyor, sakinleştiği zamanlar gerçekten uzun da olabiliyor. Ancak, örnek olarak bu forumu ararken farem oldukça kastı. Çok garip bir kasma rutini var. Ne zaman, nasıl kasacağını ön göremiyorum. Online oyunlar oynamadığımdan aşırı sıkıntı olmuyor, ancak gerçekten canımı sıkıyor.
    Farenin kabloları (ilk farem kabloluydu, diğeri kablosuz) ile ilgili hiçbir sıkıntı bulmadım. Kablosuz farede de aynı şeyi yaşadığımdan bu ihtimali geçtim. PC'de başka bir USB girişini denedim. Ancak kasmaya devam etti. Başka bir fare denedim, onda da kastı. Başka bir bilgisayarda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Lütfen, eğer önceden böyle bir şeyi yaşamış biri varsa bana tavsiye verebilir mi? Şu ana kadar denediğim her şeyi yazacağım, zaman kaybetmek istemiyorum.
    -Format attım, olmadı.
    -Farklı bir giriş kullandım, olmadı.
    -Virüs kontrolü yaptım (format + anti-virüs taraması), olmadı ancak tekrar deneyeceğim şimdi.
    -Kablolu farenin içini açıp baktım, sol tuşa basmamı zorlaştıran ve masadan düşürdüğüm için oluşan küçük bir şey dışında tamamen iyi durumdaydı. (Dediğim gibi, fareden dolayı değil.)
    -Kastığı zaman CPU değerlerine baktım, ancak hiçbir program buna sebep oluyor gibi gözükmüyor, hatta değerlerim gerçekten normal.

    Fare Modeli: Microsoft Windows Mobile Mouse 1000
    PC Özellikleri:
    İşlemci: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor 3.30 GHz
    RAM: 6.00 GB
    Sistem Türü: 64 bit
    Ekran kartı özelliklerine gerek yok sanırım.
    Şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba,

    ''Başka bir bilgisayarda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum.'' diye belirtmişsiniz.

    Sıkıntının mouse kaynaklı değil, sistem kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Muhtemelen sabit disk kaynaklı bir sıkıntı gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    Merhaba,

    ''Başka bir bilgisayarda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum.'' diye belirtmişsiniz.

    Sıkıntının mouse kaynaklı değil, sistem kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Muhtemelen sabit disk kaynaklı bir sıkıntı gibi duruyor.
    Merhaba,
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sabit disk kaynaklı bir hata ise şimdilik yapabileceğim bir şey yok. Eğer evde, elimle yapabileceğim bir şey varsa söyleyebilir misiniz? Ayrıca bir şey keşfettim bugün.
    Kasamın arkasına takıyordum kablosuz faremin girişini. Ve bugün (dün başladı) kasmaya devam ediyordu. Ama aralıksız kasıyordu bu sefer. Ben de kasanın üstünde, öne doğru olan girişlerden birine taktım. Ve şimdilik kasma gitti. Girişlerle alakalı olsa önceden fark ederdi. Acaba tesadüf mü yoksa öndeki girişler farklı mı? Yani demek istediğim, sabit diskle alakalı ise öndeki girişler sabit diskten ayrı olarak mı çalışıyor?
  • 2. Sorun guc kaynağının usbkeri tam besleyememesi sorunudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaresiKasanAdam F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, rica ederim.

    Öndeki girişlerde sıkıntı olmuyorsa; direkt anakartın üzerindeki USB girişlerinde sıkıntı olabilir. Yüksek ihtimalle disk ile alakası yoktur o zaman. Bu tarz sorunlarda deneme-yanılma yönteminden başka çözüm yolu olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Temmuz 2018; 23:49:6 >
  • Merhaba,

    Yanılmışım. Öndeki girişlerde ara sıra kasıyor. Bazen hangi girişe takılı olduğunu değiştirmem sakinleştirebiliyor. Ben pes ettim. Kassın namussuz, umrumda değil. Ben nasıl kilitleneceğini bulunca KONU KİLİT.



    Aynı sorunu yaşayanlar yukarıdaki dostların çözümlerini denesinler, onlara da teşekkürler tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.