Şimdi Ara

FARCRY ın kasması normal mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Kesker</i>
    <br />865pe 25-30 fps'nin kasması sana göredir,bu değerler görecelidir herkese göre.Bana göre 30 fps sana göre 60 ,sarı çizmeli memet ağaya göre 90 fps altı oynanamaz.Onun için kendi adına konuşmalısın.

    Ben 20-25 fps ile çok adam fragledim vaktiyle,voodoo2 ile 60 fps üstü alanları Quake2 Multiplayerda.[bandt]

    Alışmaya bağlıdır bu,senin alıştığın değere herkes alışmak zorunda değil,ya da tam tersi.Onun için kasma terimini bana göre lafıyla kullanmak daha mantıklı.

    Bu arada farcry'ın üst çöz. aa ve af için kesinlikle 256 mb video belleği şart..[deal]

    Zaten quake2 zamanını hatırlayanlar,ilk voodoo1(voodoo2 çıkana kadar el mahkum) ile milletin paşa paşa aylarca 20-25 fps 640x480x16 bit oynamak zorunda kaldığını hatırlarlar.Eğer sanıldığı gibi o zamanda herkes 40 fps'yi min. kabul etseydi,voodoo1 satış yapamazdı doğru düzgün,diğer oyunlardada 30-35 i aşamıyordu,glquake gibi taş devri oyunları hariç.3dfx'te o zamanki diğer 3d hızlandırıcılarının gördüğü muameleyi görürdü.Software desen o zamanki cpular 320x240 bile 30 fps anca veriyordu.Yani oynanmayacak gibi değil,tabi hızlısına alıştıktan sonra olmuyor bir daha eskiye dönmek..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> dostum öncelikle fikrine saygı duyarım. biraz yukarılara bakarsan 30fsb de rahat oynanmiyacağını ve bunun görece ile alakası olmadığını aksine senin yukarda yazdıklarının daha göreceli olduğunun farkına umarım varırsın. biz bunları rakamları kafamızdan uydurmak yerine yaptığımız testlerle görüyoruz ayrıca bu testler farklı sistemlerde farklı sonuçlar verebilir, buda görece anlamına gelmez. bunun zaten bilincinde olmayan yoktur. far cry denilen oyunun 4xAA 8xAF de 1024/768 hing detail de kasmadan oynanamiyacağı aşikardır. sen şimdi diceksinki bu görecedir eminim. ama bende şunu derim o zaman görünen köy klavuz istemez. saygılar.




  • Arkadaşım testi sen yapıyorsun,yaptığın test seni bağlar.30 fps çıktı diyelim sonucu sen oynanamaz dersin ben oynanabilir diyorum.Sonuçları değil,fps oranlarının oynanabilriliğini tartışıyoruz.

    Anlamadığın olay bu,burda 8-10 tane adam bende kasıyor 30 fps diye ben kabul etmek zorunda değilim veya başkaları..Zaten kafadan uyduruyosun demedim,ortalama 30 fps bana göre oynanabilir,bilirkişilerden öğrenecek değiliz kendi zevkimizin fps oranını :)
  • dostum öncelikle ben sadece kendi yaptığım teste göre konuşmuyorum bunu ben yabancı hardware sitelerinde ve yabancı formlarda bu konu ile ilgili çok review veya topic gezdim. tabiki benim yaptığım test beni bağlar. sana hak veriyorum buda senin bakış açın. buda sadece seni yansıtır. dediğin gibi 3-5 arkadaş değil çok daha fazla kişi aynı kanıdalar saygılar.
  • Ok ben sonuçlar doğru diyorum,herkes kendinin ölçütüne göre seçsin mesela 1280 de 30 veriyosa ben bunda oynarım,1024 te 60 veriyosa sen bunda oynarsın,800 de 100 veriyosa sarı çizmeli memet ağada bunda oynar :)
  • Soru : İnsan gözü 1000 dpi ile görüyor, peki kaç fps tazeleme ile görüyor?

    Cevap : Göz bilgisayarlar gibi satır ya da sayfa taraması yapmıyor. Ancak sarı lekeye düşen bir görüntü yaklaşık 40 milisaniye süreyle orada kalıyor. Yani 40 milisaniyenin altındaki değişimleri seçemiyoruz. Bu durumda yaklaşık 25 fps diyebiliriz.

    Kaynak Bilim-Teknik
    [dry]
  • arkadaşlar 15 megabyte dosya gönderebileceğim bi server varmı çektiğim video okadar tutuyor...
    Bu arada Keyn 865 bi insan değil baksana 40 dan aşağısını gözleri seçebiliyor onun için ona video filanda izletsek anlamaz ama lütfen bana dosya uploadı için ücretsiz bi server ismi verinizzz.. FarCry ın nasıl min 25 max 40 çalıştığını gösterim makinamda 4xaa 8xaf ile...
  • Bu da PcLabs'ten ;
    " Genel olarak kabul gören fikir kabul edilebilecek en düşük hızın 30 FPS olduğudur. Bu değer ortalama değil, minimumdur... Çoğu oyun için minimum 30 FPS ve ortalama 60 FPS hemen her oyuncuyu tatmin edebilecek değerlerdir. Ama özellikle Doom türü oyunlarda hızın sınırı olmaz, hız ne kadar fazlaysa o kadar iyidir... <b>Herkesin gözü ve algılama hızı birbirinden farklı olacağı için size yumuşak gelen bir görüntüde başka bir arkadaşınıza göre atlamalar olabilir.</b> " ... [dry]
  • görüntünün kesiksizliğinden ziyade bilgisayarın verebileceği görüntü yanıtı da önemli. Bir de görüntünün değişikliğinin ne kadar kompleks olduğu önemli. kompleks görüntü değişimlerinde 25 fps de bile yine hissedilir bir titreme yaşanabilir.

    Herşeyden ötesi bir de pclerin oyunlarda refleks yanıtlarını daha çabuk algılayıp daha konforlu oynanması için bu yenileme değerinin daha yüksek olması lazım. Görme işleme refleks ve motor işlem arasındaki süreç içinde de yenileme yapılması gerekir.

    Yani 25fps de refleks yanıtları tutmayabiliyor.

    Ama görsel olarak yeterli sonucu veriyor sadece.
  • Arkadaşın (Speed-Step), anti aliasing ve anisotropic filtering ayarlarının ekran kartı sürücülerinden ya da riva tuner gibi bir programla kapatılmış olması muhtemel. Yoksa herşey very high + 4x aa + 8x af ile bu oyunu bu sistemle hızlı oynama gibi bir ihtimal yok. Bence bunlara da dikkat edilmeli...
  • Ayrıca ben imzamdaki sistemle herşey very high, ama 2x af ve aa kapalı çok hızlı oynuyorum.
  • Arkadaşlar olay gittikçe kayıyor yani kişilerin kendi belirledikleri değerlerin,başkaları tarafından değiştirilmesi diye birşey olamaz.Pclabs'te ne yazdığıda umrumda değil,ordaki genel kabul gören değer beni zerre kadar ilgilendirmiyor,ister orda 10 yazsın ister 100,böyle saçma şeymi olur,arkadaş yazmış herkesin gözü aynı değil diye bundan sonra diyecek birşey yoktur.İnsanları robot değildir.Herkes seri üretimden mi çıktıda aynı olmak zorundayız.
    Filancanın yazdığı değerle benim gözüm uyuşmuyosa bu beni ilgilendirmez ve onların yazdığı değeride kabul etmek zorunda değilim.(Aynı şey sizin içinde geçerli)

    Bal gibide oynuyorum,iddiası olan 1 milyarı cebine koyar misafirim olur,30 fps ortalama ile oyunu bitirdiğimi gösteririm alırım parasını üzülür sonra.Bitiremezsem ben ona 1 milyar vereceğim.İddiası olana hodri meydan,oynayamıyorsam bitiremem doğal olarak bedavadan para kazanırsınız.Multiplayerdada aynı şekilde 30 fps ile oynarım,beni tanıyan arkadaşlar 30 fps ilede 100 fps ilede aynı şekilde oynadığımı bilir.

    Bu topicte başka birşey yazmayacağım.İddiası olan pm atsım adresimi alsın,misafirim olsun.Ben demiyorum 60 fps ile bitiren 30 lada bitirir diye,ben 30 la oynadım,oynuyorum ve oynacağım.




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Speed-Step</i>
    <br />arkadaşlar 15 megabyte dosya gönderebileceğim bi server varmı çektiğim video okadar tutuyor...
    Bu arada Keyn 865 bi insan değil baksana 40 dan aşağısını gözleri seçebiliyor onun için ona video filanda izletsek anlamaz ama lütfen bana dosya uploadı için ücretsiz bi server ismi verinizzz.. FarCry ın nasıl min 25 max 40 çalıştığını gösterim makinamda 4xaa 8xaf ile...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> dostum sen gerçekleri kabul etmiyorsun ortada bir gerçek varki buda bu oyunun 4xAA 8xAF tüm detailler very hing de bu oyunu rahat oynamanın inandırıcı asla olamiyacağıdır ama sen hala israr ediyorsun gerçekleri nasıl ve nezaman kabul etceksin bilmiyorum? min 25 max 40 diyorsun halen. sanırım senin elin ile gözün arasında bir iletişim problemi var. max 40fsb ile oynuyorsun güzel bak şimdi oyunda öyle yerler varki sen max 40 diyorsan o yerlerde burak 20 yi 10 a bile düşer ama sen genede rahat oynarsın değilmi? sonuç olarak sen bu oyunu eminim 1600/1200 de 4xAA 8xAF de ve tüm detailler very hing dede rahat oynarsın. hatta min 100 max 150 fsb bile basarsın eminim [^] artık polemiğe girmek istemiyorum çünkü gerçekler kabul görmüyor maalesef videolara gelince kim nerden anlicak oyunu oynarken hangi çözünürlüktr AA-AF lerin açık olsa dahi hangi durumda olduğunu? bunun mantığı yok dostum üzgünüm sana kolay gelsin çok uğraştın emek verdin genede sağol.




  • ben fx5200 e gece kuarayım dedim ama 4. cd de data3.cab hatası verdi ve sinir oldum kuramadım.bir kere bile goremedim su oyun nasıl ama 5200 de nasıl olcak bakalım kurunca herhalde 1 fps olur hatta varsa yarım.cegrege duser belki
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by 865pe</i>
    <br />dostum öncelikle ben sadece kendi yaptığım teste göre konuşmuyorum bunu ben yabancı hardware sitelerinde ve yabancı formlarda bu konu ile ilgili çok review veya topic gezdim. tabiki benim yaptığım test beni bağlar. sana hak veriyorum buda senin bakış açın. buda sadece seni yansıtır. dediğin gibi 3-5 arkadaş değil çok daha fazla kişi aynı kanıdalar saygılar.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    865pe arkadaşım senin aklın karışmış sanırım. Yukarıda yabancı forumlarda da bu konuda birçok topic gezdim falan demişsin fakat bu sitelerin hiçbiri ingilizce değildi heralde, çünkü bu topicte ilk postundan beri sürekli fsb(front side bus) ve hing detail diyosun. Sakın onlar fps(frame per second) ve high detail olmasın. Neyse, buna insanlık hali deyip geçiyorum. Şu meşhur fps olayına gelince, Kesker'e benden +1 çünkü ben de 6-7 sene önce 512x384 voodoo1 ile 15-25fps Q2 çok oynadım. Ve şuna emin ol ki, 15 fps ile bile hala q2'de ortalama bir oyuncuyla rahatça mücadele ederim. 25fps'yi geçtim, 15fps nedir ki sanki benim 200mmx ve dial-up 200 pingle zaten 1.5sn sonra ateş ediyor ve ortalık birazcık kalabalıklaşınca fps yerlerde sürünüyodu. O halde bile saatlerce büyük zevkle oynardım. Farcry'a gelince bu oyunun Q3 gibi aşırı aktif bir yanı yok, Q3'te 90'dan 75fps'ye bile düşse yavaşlığı hissedebilirken(bu q3 motoru ile de alakalı), farcry'da 30-40 fps arası gayet güzel oynanıyor(9600XT ile bizzat denedim). Saygılar...




  • güzel kardeşim fsb- fps yanlış yazmışım doğru. benim baktığım siteler genelde almanca bende almanyada doğduğum ve uzunca süre kaldığım için okumasını yazmasını iyi bilirim merak etme. ikinci konu Q3 ile far cry arasında nasıl bir bağlantı yapabiliyorsun merak ettim? şu anda çıkmış oyunlar içinde kartı en çok zorluyan oyunların başında far cry geliyor ve Q3 deki fps oranı ile far cry deki fps oranını beraber baz almak çok mantıksız. burda yanlışın var.
  • Yarış oyunlarında nfsde mesela 30 fps iyi geliyo çok kastırmıyo ama far cry tarzı oyunlarda 30 fps pek akıcı gelmiyo oyundan oyunada değişiyo bncee
  • Burada benden güçlü makinası olduğunu iddia eden 865pe de 20 kare gözüküyor bende 25
    FARCRY ın kasması normal mi ?

    Burada Dahada aşağı düşeceği iddiasında FPS de artış söz konusu
    FARCRY ın kasması normal mi ?

    Burdada Başka bi görüntü
    FARCRY ın kasması normal mi ?


    Sonuç olarak oyun 25 in altına inmiyor makinamda ama arkadaşların dikkat etmesi gereken bir konu var benim makinada 1024 mb ram var yani oyun esnasında yükleme yaşamıyorum sağa ve sola dönerken 512 mb ramli makinalarda herşey High Detail yapıldığında makina ne yazıkki arasıra oyun esnasında Hard Diskten Texture dosyaları okumak zorunda kalıyor buda belki bazı kişiler tarafından kasma olarak nitelenebilir çünkü yumuşak ve kayan bi oyuna engel teşgil ediyor bu durum ben oyunu çok rahat oynuyorum kasma filanda yok grafiklerde yukarıdaki gibi benden bu kadar çatlayan çatlasın patlayan patlasın kasanda kassın iyi oyunlar. bu arada çektiğim video kesintisiz ayarlar menusunden tutda atinin ayarlarına kadar girip çıkıyorum ve bu arada kamera hep açık Ben insanlara ne yalancı diyecek kadar düşerim nede kandıracak kadar rezilim benim böyle şeylere ihtiyacım yok. 865pe arkadaş ok?




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by 865pe</i>
    <br /><font size='2'></font id='size2'><font color='blue'></font id='blue'>BUYRUN BAKIN NE GÜZEL KASIYOR ( ALL - VERY HİNG 4xAA 8xAF 412/364 xt saat hızında, cpu 3400 mhz
    FARCRY ın kasması normal mi ?

    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>




  • şimdi tüm arkadaşlara sesleniyorum lütfen söyleyin benim verdiğim screenshot ile speed-step arkadaşın verdiği screenshot u çok dikkatli inceleyin kalite aynımı beyler? yerdeki zemine dikkat edin biraz bekle speed- step arkadaşın nasıl bir oyun oynadığını az sonra resim ile göstercem senin verdiğin aynı yerden screen shot vercem bekle.
  • Ehehehe 865pe sen sahildesin ben dağın üstündeyim. Hızlı çalıştığını görünce şaşırdın tabi bide sahilden çekerim söz yarın görürsün burda ok [bandt]
    [bgdnc2][djsm][rockbnd][bgdnc2]
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.