Şimdi Ara

Fanlar İçin Tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
4
Favori
8.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim ankartım Msi z68a gd55 modeli. Kasama 3 adet akasa viper 12cm pwm fan takmak istiyorum. Anakartımın sysfan1 girişi 4 pin gerisi 3 pinli. Şimdi ben bu fanları akasa 4 pin çoklayıcı ile sysfan1 e bağlasam pwm (sıcaklığa göre otomatik devir) olarak çalışırlar mı? Yoksa 3 fanı da molex ile direk psu ya bağlayıp son devirde mi kullan dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guven5 G kullanıcısına yanıt
    Şuradan sipariş verebilirsin güvenilir .https://www.ekwb.com/shop/ek-cable-y-splitter-3-fan-pwm-10cm . Ürün Slovenya'dan geliyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 15 Eylül 2016; 13:35:10 >
  • bende sipariş verecegım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guven5


    konuyu açan arkadaş güzel ve detaylı paylaşmış, ayrıca konu evrensel ve eskimesi söz konusu değil...

    sorun şu, bu tarz kablo çoklayıcı satan yer bulmak bulma kolay degil... ben internet mağazası yerine "görüp satın alma"yı tercih ediyorum, tercihen istanbul avrupa yakasında bu tarz ürün satan yer olarak nereyi tavsiye edersiniz (olmazsa anadolu yakasında Kadıköy civarıda uyar)

    mesela ben 4 pin çoklayıcı istiyorum, son resimdeki gibi


    Fanlar İçin Tavsiyeler


    kasa soğutma sayesinde, kullandığım bir çok donanım uzun ömürlü gitti, tabi birazda şans meseles, moleksten bağlantı yapmakta bir alternatif ama seçenek varsa devir ayarlama imkanı olan pwn giriş tercihim


    kendimin kullandığı 12 cm fan anakart üzerinden elektrik alıyor
    Fanlar İçin Tavsiyeler


    not: not resim temsilidir



    benim bir sorum olacak.
    elimde çift fanlı bir soğutucum var. küçük fan 3 pin büyük fan 4 pin.
    çin'den bu çoklayıcıyı aldım.
    fanları bağlarken 3 pin fanı 3 pin çoklayıcıya,4 pin fanı 4 pin çoklayıcıya takmak mı yoksa ters takmak mı gerekli.
    sormamın sebebi sarı kablonun sadece 4 pin olan uzatmada olması.3pin 3 pine takılınca sadece siyah ve kırmızı kablolar kullanılıyor mavi ise boşta kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeisunfare -- 25 Ekim 2016; 17:20:27 >




  • Kardeş şimdi benim anakartta 2 4 pinlik fan girişi cpu-fan hariç 2 tanede fanım var (3 pin) msı command centerdan ıkısınıde kontrol edebılıyorum 3 tane daha fan eklıcem alacaklarımda 3 pin li af 120 yada sp120 sence akasa 5 li çoğaltıcı işimi görür mü
    alaccaklarımla beraber 4 tanesını o fan cogaltıcıya baglayacagım yazılımla ü birmiş gibi hespinin voltaj kontrolu yapılır mı sence
  • Elinize sağlık etkili bir konu olmuş.

    Benim size sormak istediğim konu biraz farklı. Corsair H100i de bulunan radyatör fanlarına kırmızı 5mm lik mantar led takmayı düşünüyorum. Ancak bu ledler 3v ile çalışmakta. Fanlar 5v-12v arasında çalıştığını düşünmekteyim. Çünkü fanın etiketinde dc 12v 0,26a yazmakta. Seri bağlayacağım ledler yanmadan ve fana zarar vermeden hangi direnci kullanmam gerek. Teşekkürler.
  • merhabalar sizden yardım almak istiyorum fan konusunda kasamı yeni aldım cooleramster masterbox lite 5 arkada 1 egsoz fanım var bir işlemci soğutucu fanım var birde önde 3 tane kasa fanı var egsoz fanı anakartın ortasına taktım. işlemci fanınıda cpu fana önde 3tane daha fan var anakartım b350m bazooka modeli bu arada aşşağıda system2 fan var oraya çoğaltıcı fan almak istiyorum fakat fanlarım 3pinliler ben bunları kontrol edebilir miyim ? yoksa molexden mi bağlamalıyım ? şimdiden teşekkürler
  • Merhaba.konu hort olacak ama yukarida anltilanlar acikcasi kafami karistirdi. Bilgisayarimda 5 adet pwm fan var. Fakat anakartimda 1 adet 4 pin 2 adet ise 3 pin fan girisi var (cpu fan haric) ben bu fanlarin hepsini pwm kontrole baglamak istiyorum. Elimdeki Y tipi fan coklayicilarin hepsinde birine 3 pin kablo giderken digerine 4 pin gidiyor ve 4 pine bagli olan fan donmuyorken 3 pine bagli olan fan tam hizda donuyor. Bunlarin hepsini sicakliga gore otomatik arttirmamin yolu var midir. Anakartim gigabyte ga 720 us3. Elimdeki fanlar ise 2 adet akasa viper 2 adet geil ve 1 adet akasa apache. Yardimlarinizi bekliyorum. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Cinden 3 adet pwm 120mm 4 pinli fan aldim. Anakartim hem pwm hem dc mod destekliyor, asus z97 pro wifi ac. Fan kontrolunu biostan pwm yaptim mi fanlar nasil profil ayarlarsam ayarliyayim hic durmuyor. Dc mod da ise fanin durabildigi profil ayarlayabiliyorum fan zpert3 den.
    Pwm li fani bosuna mi aldik?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.