Şimdi Ara

Fanlar Donup Geri Duruyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar dun bilgisayarima yeni anakarti takdim 20 ve 4 pinlik kablolari bagladim islemcide gelecegi icin daha takmamistim ama f panel ve diger kablolari takdiktan sonra powere basiyorum fanlar 3 4 saniye donup duruyor ledler yanip sonuyor. Anakarti uzay montaj yapip sadece hicbi bilesen eklemeden calistirdim yine ayni power az donuyor geri duruyor. Acaba sorun nerede kisa devre gibi bir durum soz konusu.

• Güncellll
  • bios pilini sök 30 sn bekle sonra tekrar tak bir daha dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

bios pilini sök 30 sn bekle sonra tekrar tak bir daha dene
    hocam şimdi bu sisteme cpu takılı mı değil mi, takılıysa işlemci hangisi , yanısıra anakart marka/model ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

bios pilini sök 30 sn bekle sonra tekrar tak bir daha dene

anakart sıfır be abi H81M-D Asus
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

hocam şimdi bu sisteme cpu takılı mı değil mi, takılıysa işlemci hangisi , yanısıra anakart marka/model ?

abi sadece powerla anakartı çalıstırdıgımdada aynı duurm var işlemcilik bi durum yok İ5 4440 işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilavuzgursel

quote:

abi sadece powerla anakartı çalıstırdıgımdada aynı duurm var işlemcilik bi durum yok İ5 4440 işlemci.

Alıntıları Göster
    hocam işlemci takılı değilse fanların durması normal hatta spekaer takılıysa 8 veya daha fazla beep sesi gelmesi lazım, ancak işlemci takılı ise bazı işlemciler bazı anakartlar tarafından desteklenmediği için ekrana görüntü gelmemekle birlikte fanlar bi çalışır bir durur, böyle bi durumda olabilir.

bir başka seçenek her şey denkse işlemci anakart uyumsuzlugu yoksa ramlerde frekans ayarsızlıgından da olabiliyor örneğin 1600 mhz lik ram 1333 veya 1866 mhz şeklinde ayarlanmışsa bunlarda sebep teşkil edebilir..

• quote:

hocam işlemci takılı değilse fanların durması normal hatta spekaer takılıysa 8 veya daha fazla beep sesi gelmesi lazım, ancak işlemci takılı ise bazı işlemciler bazı anakartlar tarafından desteklenmediği için ekrana görüntü gelmemekle birlikte fanlar bi çalışır bir durur, böyle bi durumda olabilir.

bir başka seçenek her şey denkse işlemci anakart uyumsuzlugu yoksa ramlerde frekans ayarsızlıgından da olabiliyor örneğin 1600 mhz lik ram 1333 veya 1866 mhz şeklinde ayarlanmışsa bunlarda sebep teşkil edebilir..

kardes işlemciyle bi alakası yok açılmasa bile elektırıgın birden bire kesılmemesı lazım. Led lambalar 2 sanıye kadar yanıyor sonuyor. güç kaynagı fanıda 3 4 sanıye kadar calısıp duruyor geri. bir kısa devre vs anormallık var. işlemciyi takmasam bile dan doner pc acılmazdı eski anakartta işlemcisiz denedım çalıştı.

• quote:

quote:

kardes işlemciyle bi alakası yok açılmasa bile elektırıgın birden bire kesılmemesı lazım. Led lambalar 2 sanıye kadar yanıyor sonuyor. güç kaynagı fanıda 3 4 sanıye kadar calısıp duruyor geri. bir kısa devre vs anormallık var. işlemciyi takmasam bile dan doner pc acılmazdı eski anakartta işlemcisiz denedım çalıştı.

Alıntıları Göster
    PSU yeterlimi?

• quote:

PSU yeterlimi?

460 watt 400 gerçek güç power. anakarttan baska bilesen takmadıgım halde acılmıyor.
  • quote:

quote:

PSU yeterlimi?

460 watt 400 gerçek güç power. anakarttan baska bilesen takmadıgım halde acılmıyor.

Alıntıları Göster
    işlemci ve anakart uyumu hakkında bi araştırma yap istersen ben ilk bunu buldum

https://www.technopat.net/sosyal/konu/asus-h81-plus-ve-core-i5-4460-uyumu.79308/

• quote:

işlemci ve anakart uyumu hakkında bi araştırma yap istersen ben ilk bunu buldum

https://www.technopat.net/sosyal/konu/asus-h81-plus-ve-core-i5-4460-uyumu.79308/

benmı anlatamıyorum sizmi anlamıyorsunuz aldıgım anakart 0 ve i5 4440 işlemciyi destekliyor en işlemciyi takmadan önce bi powerda denedım ledler 2 sanıye yandı durdu fanlar 3 4 sanıye donup duruyor. sorunun işlemcıyle bi alakası yok baglantısı yok. ıslemcıyı takmadıgım halde ram ekran kartı vs takmadııgım halde kasa dısında uzay montaj 4 pin atx ve 24 pin atx i takıp calıstırdıgım halde 3 4 sanıye fan donup duruyor hepsını taksam yine aynı.

• Size verilecek tek tavsiye başka bir psu ile sistemi çalıştırmayı denemeni. Tabi elinizde başka psu varsa,,,
  • Islemci ve ram yoksa normal bunlar o birkaç saniyede bileşen testi yapiyor bileşen bulamayınca kapatıyor bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Size verilecek tek tavsiye başka bir psu ile sistemi çalıştırmayı denemeni. Tabi elinizde başka psu varsa,,,

Arkadaşlar Sorun Çözülmüş Durumda ancak suankı sıkıntı bütün parçalar calısıyor. ancak sadece işlemci fanı 2 tur donup pc acılırken bırden hızlıca donuyor ve sonra normal çalışıyor. bide ram 1600 mhz anakart 1600 mhz işlemci 1600 mhz ancak 1333 ünü kullanıyor pc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

Islemci ve ram yoksa normal bunlar o birkaç saniyede bileşen testi yapiyor bileşen bulamayınca kapatıyor bu kadar basit

sistem suan normal calısıyor ancak bilgisayar komple kapatılıp tekrar acılınca işlemci fanı 2 kere donup duruyor ve birden hızlıca donuyor ve sonra normal donus hızına gelıyor. bide 1600 mhz ram 1333 hızında çalışıyor. anakartta 1600 işlemcide 1600 ram de 1600 mhz oysakı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

Islemci ve ram yoksa normal bunlar o birkaç saniyede bileşen testi yapiyor bileşen bulamayınca kapatıyor bu kadar basit

sistem suan normal calısıyor ancak bilgisayar komple kapatılıp tekrar acılınca işlemci fanı 2 kere donup duruyor ve birden hızlıca donuyor ve sonra normal donus hızına gelıyor. bide 1600 mhz ram 1333 hızında çalışıyor. anakartta 1600 işlemcide 1600 ram de 1600 mhz oysakı.

H81 m serisi 1333 diye biliyorum ama ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

H81 m serisi 1333 diye biliyorum ama ?

asus un sitesinden bakabilirsin karde h61 olupda 1600 olan bile var.

• GÜNCELL
  • cevap
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.