Şimdi Ara

Fan Her Şeyi Affeder mi? / Gelin, bu tartışmaya siz de katılın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayranı olduğun birinden ya da bir şeyden bir süre sonra koptuğun hiç oldu mu?

     


    Bugünlerde birilerinin ya da bir şeylerin fanı olmak lazım. Neden mi? Aksiyon orada da ondan. Fanlar artık her yerde. Sadakatleri, bilgileri ve üretkenlikleriyle herkesin gözü de üstlerinde. Önceleri kendi kendilerine yazıp, çizen bir alt kültür olarak görülen fanlar artık kelam bilirlikleri, kendi aralarındaki sıkı ilişkileri ve fanı oldukları kişi ya da fenomene bağlılıklarıyla gerek medya patronlarının, gerekse markaların ilgisini çekiyor. Fanlar tutkularıyla, bağlılıklarıyla, teknolojiye yakınlıklarıyla ve yazar çizerlikleriyle dijital ortamda en fazla ve en ilginç üretimi yapan kişiler.

     


     


    Marvel-DC’nin her karakterini ezbere bilen, Game of Thrones’un tek bölümünü kaçırmayan, favori oyun konsolunun önünden saatlerce kalkmayan veya Elon Musk’ın her hareketini takip eden fanlar gerçekten de yaratıcılıkları ve üretkenlikleriyle sanal alemi çok daha eğlenceli ve ilginç kılıyor. Kendi dinamikleri olan ve kendi içinde de hiyerarşisi bulunan fandomlar ciddi yaptırımları olan kitleler olarak her geçen gün biraz daha güç kazanıyor.

     

     
     


    Peki çoğu zaman bağlılıkları ile göz yaşartan fanlar nasıl oluyor da bir gün gelip de fan olmaktan çıkıyor ya da fanlığı bırakıyor? Birini ya da bir şeyi bu kadar çok severken ne oluyor da ondan kopuyor?
     


    Bir şarkıcıyı ya da müzik grubunu düşün. Takipçilerden bir kısmı onu/onları o kadar çok seviyor, o kadar hararetle izliyor ki kendilerini fan olarak tanımlıyor. Sonra gün geliyor, bu fanlardan bir kısmı artık ondan/onlardan koptuğunu söylüyor. Yani, ex oluyor. Peki neden? Bu kişi/grup ne yaptı ya da ne oldu da onun/onların arkasından giderim diyenler, artık ondan/onlardan koptu? Yoksa, fan her şeyi affetmez mi?

     

    Eğer sen de özellikle müzik, oyun ya da dizi hayranı idiysen ve daha sonra ideolojik sebeplerden, fandomdaki toplulukla ilgili dinamiklerden, hayatın akışındaki gelişmelerden ve/ya kişisel sebeplerden hayran olmaktan çıktıysan, bu süreç nasıl ilerledi? Hayran olmaktan çıkışın bir anda mı oldu yoksa zaman içinde yavaş yavaş mı koptun?
     


    Anlat, dinleyelim.
     
    Orijinal yazar: Tuğba Yazıcı 







  • Hayat fani, ölüm ani. Gerek yok bu kadar kasmaya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Hayat fani, ölüm ani. Gerek yok bu kadar kasmaya

    Üstad konuya yorum gelmeyecek şimdi böyle de yazılmaz ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Hayat fani, ölüm ani. Gerek yok bu kadar kasmaya

    Konuyu kilitleyin arkadaslar konu kapandi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanların bağ kurduğu üretici ile bağlarını koparması, tüketim toplumunun doğal bir getirisi.

    Tüketici dediğimiz şey adı üstünde tüketmek istiyor, tüketmekten haz duyuyor. Burada anahtar kelime "sıkılmak" heralde. Üretici, kendisine bağlı tüketiciyi yeniden heyecanlandırabilecek ve haz duymasını sağlayabilecek yeni içerikler geliştirmesi lazım. Bu yüzden sürekli bir şekilde yeni bir telefonda tırt özellikteki yeni şeyler asrın icadıymış gibi sunulmaya çalışılıyor. Eğer üretici bu yeniliği ve değişimi sağlayamaz ise fan'ın gönlünü yeni bir üretici fethediyor.

    Burada tüketicinin karakteri de çok önemli. Örneğin bizim millet şöyle cümleleri çok sever.

    Bir kaç örnek vereyim;

    1- Plastik şirketleri Nikola Tesla'nın önünü kesti.
    2- Petrol şirketleri Elon Musk'ın önünü kesti.
    3- One solosunda James Hetfield tarak kemiğini çatlatmış.
    4- Adam filmde psikopat veya şizofren karakterini inanılmaz canlandırmış.


    Bizim milleti bu tarz cümlelerle aptal yerine koyup kandırmak çok kolaydır. Çünkü bizim millet aşırı duygusaldır. Anında düşünmeyi bırakıp teslim olurlar. Bu yüzden mesela bizim millet, Tesla'ya taparken aslında benzer meziyetlere ve fazlasına sahip Boltzmann hiç bir zaman Tesla kadar insanların gönlünde yer etmeyecek.

    Amaç üreticinin tüketiciye yeni bir şey kattığına inanması. Mesela merak ediyorum; mac osx'e tam ekran özelliği geldiğinde burada inançlı bir şekilde bunu son 30 yılın en büyük devrimi olarak tanımlayan ve buna inanan bir eleman vardı, şu an kendisine gülümsüyor mudur acaba?

    Edit: Dil olarak çok özensiz, karmaşık ve bozuk bir yazı olmuş. İdare ediverin :)

    Aklıma geldi de

    Ben de bir Dream Theater fanıyım. 25 yıl geçti, bu gruba olan heyecanım 1 gram eksilmedi. Grup bende azıcık dahi eskimedi. Fanatiklik bir kişilik bozukluğudur ama bazen çok güzel oluyor be :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 22 Ocak 2018; 19:44:47 >




  • love/hate yazan koca resim olmasaydı çözemeyecektim işi. şaka bir yana hayranı olduğunuz kişi vb size sadece o duyguyu verdiği için hayransınız.o olduğunda baika bir duygu hissetmeyeceğini sanıyor insan.sadece o duyguları körükleniyor.bu doğrultuda bakınız tarikatler.sonra gelsin bana bir hay bile demedi diyenler,hüngür hüngür ağlayanlar.justin biber de gün içinde gaz çıkarıyor tuvalete şaaptırıyor.dikakt ederseniz alçak gönüllü star göremezsiniz.kitleler halinde beğenilenler hep atarlı gderli janjanlı olan kişiler.zeki alasyanın dediği gibi meitn de star ışığı vardı.

  • Affetmez,Person of Interest fanıydım ama dizinin ağırlığı Root denen iğrenç karaktere kaymaya başladıkça tiksindim (DİZİYİ TAM İZLEDİM,KİMSE BOŞ YAPMASIN)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanatik dediğin hele salaksa (başka nasıl anlatılır bilmiyorum) asla vazgeçemiyor hani bağımlılık gibi bir şey yani şarkıda ki gibi "bekle dedi ben beklemedim, o da gelmedi, ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi" yani öylece devam ediyorsun ot gibi öbür türlüsü hatalı yada eksik hissediyorsun kendini bir şeyin fanıysan orada mantığı bırakıyorsun... :]

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Hayat fani, ölüm ani. Gerek yok bu kadar kasmaya

    Oldu o zaman biz kalkalım
  • Nedense onedio sitesi geldi aklıma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Hayat fani, ölüm ani. Gerek yok bu kadar kasmaya

    Yaktım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naytsniffır

    Affetmez,Person of Interest fanıydım ama dizinin ağırlığı Root denen iğrenç karaktere kaymaya başladıkça tiksindim (DİZİYİ TAM İZLEDİM,KİMSE BOŞ YAPMASIN)

    bende hayrandım aynı senin gibi o kız ortaya çıkıp ukala ukala gülmeleri konuşurken milletin yüzüne bakmaması, değişik değişik hareketler yapması benide tiksindirdi. ama john reis hatrına izleyip bitirdim.
  • Fanlar ve pervaneler, vantilatörler ilginç şeylerdir.

  • Eksi verme özelliğini kaldırdıklarından beri Donanımhaber’in tadı kaçtı. Her yer troll doldu. Sitede normal üye kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi şaşırdım hocam,ana konuda malum elemanı ölümüne savunan "dahi(!)" elemanlardan birinin yorum yazacağını düşinmüştüm.Demek ki dizileri "ooo karılar güzelmiş" mantığıyla izlemeyenler varmış.O kadının ne mal olduğunu gören birilerini bulmak güzel oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naytsniffır

    Vallahi şaşırdım hocam,ana konuda malum elemanı ölümüne savunan "dahi(!)" elemanlardan birinin yorum yazacağını düşinmüştüm.Demek ki dizileri "ooo karılar güzelmiş" mantığıyla izlemeyenler varmış.O kadının ne mal olduğunu gören birilerini bulmak güzel oldu

    saçından tutup kafasına tekme atasım geliyor önüne bakarak yürüyüp giderken sırıtıyor ya tam o anda.




  • Naytsniffır N kullanıcısına yanıt
    itiraf etmeliyim son bölümde john reisin canını feda etmesi gözlerimi yaşarttı. adam gibi adamdı be.
  • O kadını eşşek sudan gelinceye kadar dövüp sonra brazzerteki tüm erkek...



    Neyse,devamını getirirsem ban yerim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu yorumu silin,spoilere giriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanların anlayamadığı şey herkesin kendine has bir beğenme yetisi olduğudur.

    Ama işte bunu kabullenmeyip eğer onların beğendiğini beğenmezsen sana saldırırlar sonra da fanı olduklarına toz kondurmamak için saçmalayıp dururlar ve bunu farkedemezler,işte tam olarak böyle bir şeydir fanlık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.