Şimdi Ara

fan dızılı mı nasıl yapıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kasa 382 onumde 2 secenek var 4 fan takıcam

a) 1 on ıcerı 1 arka dısarı 1 yan ıcerı 1 ust dısarı

b) aynısı yan ıcerı yerıne alt ıcerı

bıde egzoz fanları oluyomus alırken egzoz fan dıye mı alıca yoksa ters cevırınce adı egzoz olarak mı geçıyo bıde mm relerı kac olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş 2 gram'damı türkçe yok . hiç bir şey anlamadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Kardeş 2 gram'damı türkçe yok . hiç bir şey anlamadım

mobılden yazdım ama duzgun olmus 1on ıcerı derken 1 tane kasanın önünden içerı ufleyem ornek

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1996amd

quote:

mobılden yazdım ama duzgun olmus 1on ıcerı derken 1 tane kasanın önünden içerı ufleyem ornek

Kasa bumu,
    http://www.vatanbilgisayar.com/asgard-382-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa.html

• quote:

quote:

quote:

Kasa bumu,
    http://www.vatanbilgisayar.com/asgard-382-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa.html

evet

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kasa bumu,

evet

Eğer egzos fanı yeniliyeceksen şöyle yap . ne yazzıkki kaç mm olacaklarını bilmiyorum

• Kasanın önüne 2 tane içeri hava üfleyen fan koy, işlemcinin üstüne bir tane egzoz fanı koy, zaten işlemcinin yanında da bir tane egzoz fanı olur kasada bunun dışında istersen yan kapağada koyabilirsin yada öne 1 tane fan koyup yan kapağada koyabilirsin senin tercihin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 4 Nisan 2014; 22:19:11 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kasa bumu,

evet

Eğer egzos fanı yeniliyeceksen şöyle yap . ne yazzıkki kaç mm olacaklarını bilmiyorum

cok tesekurler zahmet ettın bıde bu fanlar egzoz felan olarak ıkıye mı ayrılıyo yoksa bız ters takıp adı egzoz olarak mı gecıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: creative13

Kasanın önüne 2 tane içeri hava üfleyen fan koy, işlemcinin üstüne bir tane egzoz fanı koy, zaten işlemcinin yanında da bir tane egzoz fanı olur kasada bunun dışında istersen yan kapağada koyabilirsin yada öne 1 tane fan koyup yan kapağada koyabilirsin senin tercihin

ıslemcının ustu derken kasanın ustumu kasanın yanı mı

• kasanın üstü işlemci fanının üstüne denk gelen yere bir egzoz fanı koymanız sizin yararınıza olur
  • Alta fan koymaktansa yan kapağa koy (içeri üflesin). Ön tarafa kaç fan destek veriyorsa içe üfleyecek şekilde koy. Üst kısma işlemcinin denk geldiği bölgeye egzoz fan koy. Arkadaki fan da egzoz olsun. Herhangi fanı ters çevirerek egzoz fan yapabilirsin. Alta fan koyma bence çünkü tozu olduğu gibi içeri çeker filtren varsa ayrı tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milesbroke

Alta fan koymaktansa yan kapağa koy (içeri üflesin). Ön tarafa kaç fan destek veriyorsa içe üfleyecek şekilde koy. Üst kısma işlemcinin denk geldiği bölgeye egzoz fan koy. Arkadaki fan da egzoz olsun. Herhangi fanı ters çevirerek egzoz fan yapabilirsin. Alta fan koyma bence çünkü tozu olduğu gibi içeri çeker filtren varsa ayrı tabi.

hocam saol da vatan a bakıyorum egzoz fan dıye gecmıyo hıc bırı nerden anlıcam bıde egzoz fanla normal fanı ters cevırdımde ne gıbı fark olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: milesbroke

Alta fan koymaktansa yan kapağa koy (içeri üflesin). Ön tarafa kaç fan destek veriyorsa içe üfleyecek şekilde koy. Üst kısma işlemcinin denk geldiği bölgeye egzoz fan koy. Arkadaki fan da egzoz olsun. Herhangi fanı ters çevirerek egzoz fan yapabilirsin. Alta fan koyma bence çünkü tozu olduğu gibi içeri çeker filtren varsa ayrı tabi.

hocam saol da vatan a bakıyorum egzoz fan dıye gecmıyo hıc bırı nerden anlıcam bıde egzoz fanla normal fanı ters cevırdımde ne gıbı fark olur

Yok hocam zaten normal fanı çevirince egzoz olur dedim. Özel egzoz fanlar var ama normal kullanıcılar için gereksiz. Sizin yapacağınız normal bir fanı ters olarak montajlamak.

• Hocam ısınan havanın yükselmesi özelliğinden dolayı ön alttan 1 veya 2 adet fan hava girişi yapmalı. 2 olması daha uygun olur diye düşünüyorum, çünkü takacağın ekran kartı performanslı bir şeyse bayaa bi uzun olacak ve kasanın hava sirkülasyonunu kesecektir. Ön alttaki fan anakartın alt metallerine vererek anakartın sıcaklık değerini düşürecetir. Havanın kalan kısmı da power ve ekran kartına ulaşacaktır. Öte yandan ön üstteki fandan giren hava da ekran kartının üst tarafından anakartın cipsetine ve ramlere ulaşacaktır. Hard diskin de havadan faydalanmasını sağlaman yararına olur, çünkü hard disk de çabuk ısınan bi parçadır. Kasanın yan kapağına da işlemcinin tam üstüne gelecek şekilde bir fan yerleştirmelisin. Hattaa fanın altına, işlemcinin fanını tam kaplayacak şekilde bir honi yerleştirirsen hava direk işlemcinin sırtına vuracaktır. Girişleri sağladıktan sonra hava çıkışı yapan fan taksan da olur takmasan da. Hava bir yolunu bulup zaten çıkacaktır. Tabii bu kasadan kasaya ve parçaların dizilimine göre değişir. Ben şehsen çıkış yapan fan (egzoz fanı) kullanmıyorum. Denedim takmadığımda daha fazla sıcaklık düşüşü oluyor. (Zaten powerım üstte olduğu için çıkışı o sağlıyor. Bazı eski powerlar giriş yapar.) Bunu ancak deneme yoluyla öğrenirsin. Sistemi çalıştırıp biosdan sıcaklık değerlerine bakarak anlayabilirsin. Bir de windows açıkken core temp adlı programdan da çekirdek sıcaklığına bakabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.