Şimdi Ara

Fallout 76 [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
18
Favori
22.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihan4292

    bir fallout oyununa online modu nasıl yedirecekler acaba? umarım onlıneye fazla yüklenip hikaye modunu boşlamazlar. böyle yapacaklarsa oyunun ismi fallout onlıne olsun.
    Post apokaliptik dünyada hayatta kalma tarzı bir oyun. H1Z1 benzeri ama zombiler değil mutantlar olacak oyunda muhtemelen. Umarım story modu veya coop modu da olur. Ben yine de oyunun adının Fallout 5 olmayacağından memnunum. Seri dışı spin-off oyun olacak bu muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraya atıldı mı bilmiyorum göremedim ama paylaşayım

    Fallout 76 [ANA KONU]
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    H1Z1 benzeri ise neden Vault içinde geçiyor ve hikayesi var ki? Oyunun hikayesi olacağı sızıntı yapanlar söyledi. Online dinamiğini Fallout'a o şekilde yedirirler mi bilmiyorum. Ben hala co-op olacağını düşünüyorum.
  • Benim de umudum o yönde, inşallah H1Z1 tarzı olmaz. Niyeyse Fortnite gibi bir hikaye modu bir de online modu olacak gibi geliyor bana ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fallout shelter 3dlisi shelterdada üssune saldiriyorlardi ayni sekil gruplar saldiracak ve bazi bolgeleri arastiracaksin yemek muhimmat vesaire

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fallout 76 - E3 2018 Trailer

  • Arkadaşlar seriyi hiç oynamadım. Çok mu şey kaçırıyorum? Seriye hangi oyundan başlamak gerekiyor hikayeyi anlamak için?
  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    Her oyunun hikayesi ayrı, diğer oyunlar ile ilgili easter egg'ler ve göndermeler var. Bir oyunu anlamak için diğer oyunları oynamış olman gerekmiyor, hikayeleri genelde bağımsız ancak oynamış olursan bazı yerleri daha iyi anlarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft E3'te Tanıtım Videosu paylaştı!

    Neredeyse bütün oyuncular tarafından beklenilen yeni The Elder Scrolls oyununu bu sene de görmeyeceğiz gibi görünüyor. Hiç beklemediğimiz bir anda karşımıza çıkan yeni Fallout oyunu ise işleri istediğimiz noktaya götürebilir. Microsoft E3 2018 sunumu sırasında, yeni bir Fallout 76 tanıtım videosu bizlere sunuldu. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz bu video, oyunun mekanı hakkında da ipuçları veriyor.

    Batı Virginia’da geçecek olan oyun, savaşın bitiminden bir süre sonrasını konu alacak. Henüz olaylar oturmamışken ve hayatta kalmaya alışmamız gerekiyorken kontrolü ele alacağız. Oynanışı gözlemleyebildiğimiz bu tanıtım videosunun bu yönden oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Hemen aşağıdaki videonun oynat butonuna basarak heyecanınızı bizler ile paylaşmayı unutmayın.

    (leadergamer)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 11 Haziran 2018; 0:27:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıklanan bilgilere göre oyunda hala aktif halde bulunan nükleer başlıklı füze siloları varmış, kodlarını bulduğunuz anda düşmanlarınızın kafasına atılabileceklermiş ama oyun tamamen online olduğu için kalıcı ölmek yokmuş, bunu "softcore death" olarak açıklamışlar. Sanırım bir nevi "spawn" durumu söz konusu. Gelen ilk haberler ticari kaygıların öne çıkarılması sonucu oyunun özünden çok şey kaybedeceği yönünde.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Fallout 4'ün online versiyonu işte hocam. Keşke Fallout 4'e expansion pack olarak duyursalardı. Hikaye mikaye yalan. Overseer verecekmiş görevleri. NPC yok.



    Kötü bir oyun olmayacak elbette fakat ben o kadar bina yapacağım saatlerim gidecek birisi kafama nükleer bomba atacak . Ya da 12 yaşında çocuk çığlık atarak ateş edecek.



    Rustta bıktırdılar adamı. Ulan silahım yok şeyim yok ne diye gelip ateş ediyorsunuz hemen. Böyle oyunlar tam kafayı yemelik. Co op olsaydı fakat yok Bethesda efendi Rust dayz ark tuttu diye PvP oyun yapacak. Diğer oyunlarında yapamazlar zira teması en uygun bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla korktuğum oldu, bildiğin H1Z1 bu!



    Fallout 76 Tamamen Online Olacak!

    Bethesda’nın E3 2018 konferansında detaylı olarak tanıtılan Fallout 76, atom bombalarının atılmasından sadece 20 yıl sonra geçiyor. 76. sığınaktan çıktıktan sonra karşımızda bulacağımız dünya, önceki Fallout oyunlarından biraz daha farklı. Her ne kadar oyunun proje lideri Todd Howard’ın söylediğine göre; Fallout 76, önceki oyunun 4 katı büyüklüğünde, ana ve yan görevlerle dolu bir dünyaya sahip olacak olsa da, bu dünya bir sunucuda yaşayacak. Evet sevgili Oyungezerler, bu komple online bir oyun.
    Fallout 76 iki ana özelliğe odaklanıyor: Üs kurma ve diğer oyuncularla online oynama. Siz Batı Virgina’da gezerken, karşınıza çıkacak sığınak gezginleri diğer oyuncular olacak. Onlarla isterseniz dost olup düşmanları avlayabilecek, isterseniz de hasım olup loot’larına el koyacaksınız.
    Fallout 4’ün ‘çok sevilen’ üs kurma sistemi de 76 ile bir üst seviyeye çıkıyor. Artık üslerinizi haritanın istediğiniz bölgesine kurabilecek ve gerektiğinde komple başka bir yere taşıyabileceksiniz. Fakat bu üsler, diğer oyuncuların gazabından güvende değil. Oyun haritasına dağılmış farklı nükleer fırlatma tesislerini ele geçiren oyuncular, haritanın istedikleri bölgesine nükleer füze atabilecek.
    (oyungezer)





    Bethesda Açıkladı:

    PC, PS4 ve XB1 için çıkış tarihi 14 Kasım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 11 Haziran 2018; 14:16:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben çok da Rust/H1Z1 gibi olacağını düşünmüyorum. Bu oyunlarda kanser olmamızın nedeni oyunların aslında kötü olması değil, oyunu oynayan kitle ve mantıksız seviyedeki hile/buglardı. Rust uzun süre TR için 15.5 lira, EU için ise 7 euro gibi bir fiyata satıldı. Çoluk çocuk da doluştu. Şu an 57TL/31EUR ancak çoktan belirli bir toxic kitle oluştu ve kurtulamıyoruz. Banlansalar dahi yan hesapla geliyorlar. H1Z1 Survival'a gelirsek ise oyunda o kadar mantıksız buglar vardı ki merak etmeyin o oyun singleplayer bir rpg bile olsa kanser olurduk.

    Bethesda'yı biliyorsak bu oyunun 30Eurodan aşağı çıkmayacağını ve uzun süre de düzgün bir indirim almayacağını biliyoruz. Bethesda'nın son oyun fiyatlarına bakarsak ise TR için 90 liradan aşağıya olmayacağı kesin gibi. Bu da çok korkulan 12/15 yaş kitleyi bir seviye uzak tutmaya yetecektir. Hile/bug gibi şeylerin de minimumda olacağını düşünüyorum. En azından yan hesap stackleyemeyecek insanlar.

    Son olarak ise Fallout 76'nın bir ara oyun olduğunu düşünmekteyim ve bu oyun çıktı diye asıl serinin devamı olacak Fallout 5 için 3-4 yıl bekleyeceğimizi de düşünmemekteyim. FO76'yı 4'ün devamı olarak değil de ara bir proje olarak değerlendirmeliyiz. Belki de seneye FO5'i tanıtırlar yine singleplayer/rpg olarak. Sonuçta FO76 projesinde bildiğim kadarıyla Obsidian yok. Belki FO5 ile uğraşıyorlardır, kim bilir. İki oyunu da oynayan insanlar olacaktır ancak ana kitlenin aynı olmayacağı aşikar. Seneye FO5'in çıkması FO76 satışlarını etkilemez. Yalnızca Fallout ismini kullanarak vurgun yapma derdindeler.

    Edit: preorder fiyatları
    Amazon.com'da pc/ps4/xbox1 60 usd
    Amazon.co.uk'ta pc 50 sterlin, ps4/xbox1 60 sterlin olarak görünmekte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve Dogs -- 11 Haziran 2018; 15:31:12 >




  • Takip.
  • Oyunla ilgili tek şey merak ediyorum şuanda. Binalara girerken yükleme ekranına ne oldu? Multiplayer oyun kaldırmışlardır umarım. Eğer doğruysa yeni çıkacak oyunlarda bu kahrı çekmeyeceğiz. Galiba bu bile beni mutlu etti.
  • Git mektubu şuraya ulaştır, şuradan şunu çal tarzı görevlere hazır olun...



    Fallout 76'da İnsan NPC Bulunmayacak!

    Fallout 76 komple online olacağı için, oyunda karşılacağımız insanların hepsi diğer oyuncular olacak. Fallout gibi; görevleri ve dünya inşası, karakter ilişkileri ve diyaloglardan destek alan bir oyunda, NPC’lerin olmayacak olması çok büyük bir eksiklik. Fallout 3, New Vegas, Fallout 4 ve hatta önceki oyunlardaki efsane NPC karakterleri hatırlayın. Bu gibi oyunların ekmek teknesi, o devasa yerleşim birimlerine girip, her bir NPC’nin diyalog ağacını sonuna kadar tüketmektir. Bu olmadan ne yapacağız bilemiyorum.

    ‘E peki görevleri kim verecek?’ dediğinizi duyar gibiyim. Howard’ın ona da cevabı var. Her ne kadar etrafta insan olmasa da, robotlar ve etrafta bulduğumuz terminallerden görev alabileceğiz. Fakat bu durum bana hiç güven vermiyor. İçimde sanki; Fallout 76’nın görevleri, sadece online oynanışı destekleyici, içi boş getir götürlerden ibaret olacak gibi bir his var. Umarım yanılırım.

    (oyungezer)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hiç umut vermiyor oyun ama görelim bakalım. Bir de en merak ettiğim diyelim ki iki kii karşılıklı vats kullanacak o nasıl olacak kime göre yavaşlayacak yada duracak oyunun dünyası.
  • Fallout 76'nın geliştirme süreci ile alakalı belgesel tadında bir video yayınlandı dün Noclip youtube kanalında. İzlemek isteyenler için linki bırakıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=gi8PTAJ2Hjs

    Video 39 dakika. Videoyu izlemeye üşenenler için reddit'te bir kullanıcı özet geçmiş. Onu da aşağıya bırakıyorum
    https://www.reddit.com/r/Fallout/comments/8qsx8s/complete_notes_from_the_noclip_documentary/

    Hepsini çevirecek vaktim yok ancak değinilmeyen bazı şeylere değinmem gerekiyor.

    MMO'dan daha çok co-op tarzı grup sistemi izlenecekmiş. Party 4 kişiye kadar destekleniyor. Öyle Rust gibi server seçip giremeyeceğiz. Random bir servera atacakmış bizi. Tabi random olarak atacaksa arkadaşlarımızla nasıl grup olacağız. İşte ya ana menüde grup kurulup girilecek ya da arkadaşımıza join olacağız. Bu şekilde 4 kişilik izin verilen grubun kötüye kullanımını önleyeceklermiş. Rusttan bilen bilir 5-man only serverlerde 5 + 5 şekilde takılan gruplar bolca mevcuttur.

    Serverler için 24-32 kişi aralığı düşünülüyormuş ancak stres testler daha bitmemiş. Oyun Rust gibi raid yap-öldür-parçala tarzı bir pvp yapısında olmayacakmış. İsteyen tabi ki banditliğini yapacak ancak bunu zorunluluk olarak hissetmeyecekmişiz. Sürekli oyuncu öldüren kişilerde wanted lvl tarzı bir şey olacakmış.

    Birden fazla karakter oluşturabilme confirm edilmiş. Bir karakter ile grubumuzla barışçıl bir şekilde oynayabilirken arkadaşlarımız olmadığı zaman diğer karakter ile solo-bandit gibi takılabileceğiz. İkisinin proggresi farklı olacak.

    Perk kartları olacakmış. Kendimiz için ya da grup için kullanabilecekmişiz. Örneğin crafting boostu veren perk kartı grubumuzda craftingle uğraşan arkadaşı boostlamak için kullanabileceğiz.

    Tam emin olamasam da biz offline olduğumuz zaman basemiz de kaybolacakmış. Tekrar geldiğimiz zaman bizimle birlikte tekrar oluşacakmış. Sürekli farklı servera gireceğimiz için sanıyorum çözümü bu şekilde buldular.

    Rust gibi her raid yediğimizde sıfırdan base kurma/başka servera girme devri bitti. Raid yediğimiz zaman basemiz tamamen ortadan kaybolmayacakmış. Salt yıkım odaklı bir oyun olmayacakmış. Basemizi tamir edip progressimize devam edebilecekmişiz. Aynı şekilde atom bombası ateşleme mevzusu da öyle. Atom bombalarını base aptlatmaktan çok, boş bir bölgeye atıp oradaki radyasyonla alakalı daha güçlü yaratıkların oluşmasını sağlayıp onları öldürerek farming yapmaya kullanılacakmış. Belli sürede wipe atıp herkesi sıfırlamaktan çok yaşayan bir dünya yaratmaya çalışacaklarmış. Güncellemelerle gelecek yan görev zincirleri, tekrarlanabilir questler ile karakterimiz sürekli yapacak şeyler bulacakmış.

    6 ana bölgemiz olacakmış ve bunların zorluk seviyeleri olacakmış. Daha iyi malzeme isteyen iyi bölgeye gidecekmiş.

    Ultima Online oyununda görevli olan bir abi de oyunun geliştirilmesinde üst seviyede görevliymiş. (Chris Mayer)

    Fallout 4'e göre recipe ve canavar sayısı olarak daha zengin bir oyunla karşılaşacakmışız.

    Oyunun steame gelip gelmeyeceği konusunda kesin bir bilgi yok. Reddit yorumlarına göre Elder Scrolls Online ile denediği ancak kendisini ayrı bir uplay-origin olarak kabul ettiremeyen Bethesda'nın bu sefer daha güçlü bir oyunla bunu tekrar başarmaya çalışacağı dile getiriliyor. Kesinliği yok tabi.

    Oyunun fiyatı pahalı gözükse de yıllarca başka bir ücret ödemeyecekmişiz. GTA Online'deki gibi büyük güncellemler dahi ücretsiz olarak oyuna eklenecekmiş. Tabi kozmetik ile alakalı ödemeler mevcut olacakmış. Açıkcası oyun steame gelmeyecekse 60 euroyu (325 TL) adamların shopuna vermektense kutlu olarak amazon/shopto kovalamayı tercih ederim. Aral'ın dahi 325 liraya satacağını düşünmüyorum bu oyunu. Hem kutulu almış olursunuz.

    Başlangıçta mod desteği sunmayacakmış ancak ilerleyen zamanlarda destek verebiliriz diyor. Burada daha çok private world oluşturmaktan bahsedilmiş. Yani bir nevi dolaylı offline solo oyun tecrübesini sunacaklar.

    Yazılanları anlamış olsam da Türkçe'den bozma bir şekilde yazmış olduğumun farkındayım. Çeviri biraz da yetenek istiyor. Ayrıntılı olarka bilgi almak isteyenler reddit linkine bakıp ayrıca belgeseli izleyebilir.

    Eklemeler: Taslak harita: https://hizliresim.com/8zgAEQ

    West Virginia özellikle seçilmiş. Hikayesel olarak doğu kıyılarına en yakın ve atom bombası atılmamış bölge olduğu için seçilmiş. Burada amaç wasteland tarzı bir yer yerine yeşil bir yerde başlatmakmış. Çünkü burada amaç dünyayı tekrar inşa etmekmiş. En azından Vault 76'nın inşaa görevinden sorumlu olanların sığınağı olarak yapıldığı belirtiliyor. Onun için potansiyel atom bombası yeme ihtimali en yüksek olan Washington'un yıkıcı etkilerinden uzak, ancak bir o kadar da merkezi sayılan bölge seçilmiş.

    Bölgesel değişken hava değişikliği sisteminden bahsediyor.

    Ekibin başındaki Todd Howard abimiz özellikle Reddit'i takip ettiğini belirtmiş. Kullanıcıların makul isteklerinin değelendirileceği belirtiliyor. Daha şimdiden radyo kulesi isteyenler olmuş.

    VATS'lar evet olacak ancak bunlar FO4'teki gibi yavaşlama şeklinde değil gerçek zamanlı olacakmış. Aimi çok iyi olmayan oyunculara bir çeşit yardımcı olması açısından eklenmesi düşünülmüş.

    12v12 deathmatch modundan bahsediliyor ki umarım bunu iptal ederler. 4 kişi co-op bir yere kadar ancak deathmatch tarzı bir kapışma gerçekten seriye zarar verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve Dogs -- 14 Haziran 2018; 15:13:34 >




  • Çok ileri düzey fallout fanı olarak. Resmen evrenin içinde yaşayan biri olarak söylüyorum tamamen online olursa, bundan caymazlarsa fallout 4 deki dialog nedeniyle sıçmalarına şimdide online muhabbettiyle sıvama yaparlar. 8 yılı aşkındır bu forumdayım ilk kez sıçmalı sıvamalı yorum yapıyorum. Yahu isteğimiz sadece fallout new vegas ya. Fallout 4 deki yerleşim yeri kurma crafting vs yle hiç işim olmadı ve eminim çoğu oyuncunun da bu yönde beklentisi yoktu ama insan pas geçiyordu ne güzel. Sen yine yeni nesil veletler için online koy, ama diğer insanlar içinde bir zahmet offline ı mümkün kıl. Isteyen rahat rahat tek başına oynasın ve tüm senayoyu side questler vs dahil olmak üzere offline bitirebilisin.



    Şayet projenin mihenk taşı multiplayerse, ona göre şekiilendiyse berbat bir oyun bizi bekliyor. Ama offlinesa offline olarak bitirip sonradan online hedeler eklendiyse tercih meselesi herkes kendi zevkine bakar sonuçta.



    Not: berbat ötesi de olsa season pass lı full paket alıcam o ayrı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.