Şimdi Ara

Fallout 76 [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
18
Favori
22.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anisotropic kullanıcısına yanıt
    Çünkü Fallout serisini severim ve konuyu ilk ben açtım. Açtığımda oyunun online olacağı dahi bilinmiyordu.Tüm mesajlarımda da Bethesda'nın oyunu daha iyi hale getireceğini belirttim. 6-8 aya oynanabilir hale gelir muhtemelen. Ben objektif şeyler yazıyorum, kendi yorumlarıma göre değil, resmi verilere dayalı şekilde. İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 9 Aralık 2018; 21:20:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anisotropic

    Yalan mı söylüyorum?



    76 saat Appalachia'da vakit geçir achievementinin SS'ini eve varınca atacağım buraya.



    Adam destan yazmış bir de cevap olarak, okumadık malesef durumumuz yoktu.
    yalan söyleme, npc yok bu oyunda. izometrik de değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeiden

    ben oyunun sorunsuz olduğunu iddia etmedim. yalnızca oyunun sorun olarak bahsedilebilecek hiçbir kısmından bahsetmediğinizi, bunun yerine yanlış ve yersiz yorumlarla haksız bir muamele gösterdiğinizi söylüyorum. 'npc ne biliyor musun' diye bir ithamda bulundunuz, ben de size yanlış bildiğiniz bir şeyi açıkladım.



    oyun puanlamayı da sizin gibi düşünen insanlar yapıyor zaten. oyun resmi olarak çıktıktan otuz dakika sonra metacritic'de yüzlerce 'tarihin en kötü' oyunu yorumu vardı. otuz dakika bak. karakter yaratmak otuz dakika sürüyor.



    super smash bros 95 puan üzerinde şu an. bu işler para/sponsorluk meselesi artık.



    ha oyun kusursuz mu, elbette hayır. eleştirdiğim tek nokta hem genel survival hem de fallout evreninde geçen bir yan oyun olarak 6.5-7/10'luk bir oyuna vaat etmediği şeyler üzerinden değerlendirme yaparak eleştiri(?)de bulunmak.





    'ben robot karakter sevmiyorum, o zaman npc sayılmaz' gibi bir şey söylediğiniz için tartışmayı bırakıyorum. ben de saint's row'daki dubstep gun'ı seviyorum, o yüzden bence fallout 76'da silah yok. aslında undead de sevmiyorum, acaba dark souls diye bir oyun var mı?

    ve son olarak, hayır. hiçbir robot npc, bilgisayar terminali şeklinde çalışmıyor. bilgisayar terminalleri oyunun ayrı bir parçası zaten. bence fiyatı ucuzlayınca bir alın, en azından beş-on dakika iki gözünüzle görün. aynı oyundan bahsetmiyor bile olabiliriz.

    Alıntıları Göster
    Bilgisayara geçtim şimdi. Daha kesin bir cevap yazabilirim. NPC konusunda Todd Howard bizzat söyledi bunu.

    "Fallout 76'da NPC olmayacak, diğer insanlar, robotlar, terminaller ve holoteypler olacak."

    Kendisi bizzat NPC ile robotları ayırdı. Ben kafama göre yazmıyorum yazdıklarımı. Ha inanmanız için hemen orjinal ropörtaj kesitini aşağıya bırakıyorum.

    quote:

    How does the quest management system work? Can we expect non-player characters that offer main and secondary missions?

    There are no non-player characters but only other players. There are robots, terminals, holotape. And there are events that appear periodically and can be joined by all the players. There are radio stations. These are all things you've already seen in previous Fallouts but for us the most interesting part is this replacement of NPCs with other players. It's a much more interesting dynamic in this game.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çaydanlık02

    Todd Howard abimiz de yanlış biliyor belli ki. Mesela oyun spinoff değil ama prequel olduğunu söylüyordu. Geoff Keighley ile yaptığı röportajda NPClerle (ki olmadığnı duyurduk diyordu) robotları, terminalleri ayırıyordu. Todd bir şey bilmiyor. Hmm...

    Angry joe o incelemede sadece buglardan bahsetmiyor. Bunun üstüne 1 saatlik bir video daha yaptı adam. Angry joe AAA oyunların erken erişim gibi değil düzgün bir şekilde çıkmasını savunan birisi.
    Hikayeyi tapelerden dinlemeyi sevmemek bir eksiklik değil, zevk meselesidir.
    Rust ile Fallout 76 karşılaştırmak

    Bu arada bir şeyi merak ediyorum. Desem ki "Fallout 76 oyun değil" ama burada bunu derken aslında Fallout 76'nın kötü bir oyun olduğunu ifade etmek için diyorum. Bana cevap olarak Fallout 76'nın aslında bir oyun olduğunu mu yazarsın ? Yani bi insan ne kadar düz olabilir ? NPC yok dendiğinde bunu yazabilmek gerçekten çok ilginç.
    arkadaşım, lütfen bir kavram hakkında bir şeyler iddia etmeden önce en azından google araştırması gibi saniyelik bir şey yapın.

    prequel = bir markanın/bir serinin mevcut olan başlangıç yılından/hikayesinden öncesini konu alan, yine aynı markanın elemanı olan bir diğer ürün.

    spin-off = basitçe bir markanın ana ürünleriyle direkt bağlantı kurması zorunlu olmayan yan ürünü.

    yani bir spin-off, aynı zamanda prequel olabilir. anladın mı? prequel demek, 'bu oyunun geçtiği dönem ilk fallout oyununun dahi öncesi' demek. 'bu oyun ana serimizin devamı!!!' demek değil.




  • Leş gibi bir oyunu sırf satın aldım oynuyorum diye övmeyin be kendinize yazık satır satır yazmışsınız bide oynayın gitsin işte ne polemiğe giriyorsunuz.
  • Zeiden kullanıcısına yanıt
    Aksini iddia etmiyorum ama bir spin-off olmadığını söylüyorum. Hiç bir yerde spin-off olarak duyurulmadı.
  • Anladık para verdiniz bu çöp yığınını övmek istiyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeiden

    yalan söyleme, npc yok bu oyunda. izometrik de değil.

    Alıntıları Göster
    Ben oyunda npc var demedim, oyun izometrikte demedim, kafan mı güzel senin?

    Edit:

    Bu kadar iddialı konuşan birisinin Black Desert Online gibi P2W'in alası bir oyun oynuyor olması ise ayrı ironi. Ayrıca sanırım çalıntı steam hesabı satış işiyle uğraşıyorsunuz gerçek hayatta profil aktivitenize göre?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 10 Aralık 2018; 9:9:5 >
  • Oyun harika 10/10 çünkü para yatırdım. =)
  • Oyuna para verip burada ağlayan arkadaşlar, bir dahaki sefere internetten biraz inceleme okuyun, sonra yatırın kıymetli paranızı oyunlara. Adam para verdim, o yüzden oynuyorum sadece diyor, sanki kafana silah dayadıkta verdirdik oyuna para.

    Oyunda Human NPC olmadığı ve oyunun tarzının üç aşağı beş yukarı böyle olacağı oyun çıkmadan önce de belliydi, sana hitap etmiyorsa vermeyecektin o parayı.

    Ayrıca bir tarafta oyunu büyük bir zevkle oynayan tayfa var (Serverlar hala dopdolu, oyunun reddit sayfası da fazlaca aktif), bir tarafta oyunu 5 dakika bile oynamamış, ama bizden çok oynamış gibi burada saçma sapan konuşan tayfa var. Allah akıl fikir versin size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeiden

    yalan söyleme, npc yok bu oyunda. izometrik de değil.

    Alıntıları Göster
    Kaç yaşındasın sen?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everesee -- 10 Aralık 2018; 15:29:45 >
  • oyunda vault 76 harici vaultlar var mı ? varsa hikayeleri neler ? new vegastaki gibi ilginç vaultlar gelmedi sanırım bir daha..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihan4292

    oyunda vault 76 harici vaultlar var mı ? varsa hikayeleri neler ? new vegastaki gibi ilginç vaultlar gelmedi sanırım bir daha..
    henüz yok. ilerleyen zamanlarda 'raid' içeriği olarak farklı vaultlar da gelecek.
  • Buraya çıkıp iki kelimeyle/cümleyle üstün körü gelip "oyun çöp berbat F76 ile ne halt etmiş kafayı yemiş pis Bethesda" vb yorumlara nazaran, bu oyunu gerçekten oynamış olsun/olmasın buraya gelip görüşlerini hiç öyle 'çer çöp pis berbat' demeden tamamen sade bilgilendirerek açıklamaya anlatmaya detaylandırmaya çalışanların düşünceleri daha önemli okunası oluyor, öncelikle bunu belirtmek istedim, böylesi bilgilendirerek detaylıca yorum yapan artı-eksi bildirimde bulunan F76 oyuncularının hepsine teşekkürler ellerinize sağlık.

    Neyse gelelim esas meseleye meşhur Online-MP konulu Fallout 76'ya:
    Yani sizler de fark etmişsinizdir değil mi, Online ya da MP kelimeleri bile Fallout isminin yanında nasıl da iğreti duruyor hiç yakışmıyor yakışık almıyor. Baştan beri bu oyuna (kaskatı buz gibi)soğuk yaklaşanlardanım bir Fallout oyununda Online/MP ne alaka yahu saçmalık diyenlerdenim, fakat burada bazı F76 oyuncularının da bahsettiği detaylıca uzun uzun anlattığı konulara dikkat edince hani bir Fallout 4 DLC'siymiş kıvamında diye düşünüp F76 oynayasım gelmedi değil canım çekti yani. Saatlerce gameplay youtube videolarını da izledim ve karakter yaratımı o Vault ortamından çıkış sonraki teyp konuşmalarıyla alınan görevler ortam mekanları keşfede keşfede ilerleyişimiz vb derken hani içimden bir F76 olsa da oynasam dedim.

    Burada yazılanlara bakılırsa oyun bir şekilde single ilerlemeye izin veriyor her ne kadar (o bilindik alışkın olduğumuz anlamda npc'lerin var olmadığı) sadece teyp dinleme üzerinden de olsa önceki Fallout'lardan alışkanlığımız çoğu şey hoşumuza gidecek gibi de duruyor, gameplay videolarından bakınca bile "ne güzel ya F4 gibi single olarak ilerlenir sanki F4 sonrası F76 iyi gider" dedirtiyor.

    ---
    F76 çıktığı günden beri aklımda şu düşünce var; Acaba diyorum F76'yı şöyle The Elder Scrolls: Online(ESO) tarzı bir oyun yapsalarmış nasıl olurmuş?. ESO'nun oyun dinamiklerini düşünün, devasa oyun haritasında küçüklü büyüklü ulaşabildiğiniz gezdiğiniz her bir nokta özenerek bezenerek yaratılmış dizayn edilmiş (ESO oynayanlar bilir) ESO'daki o atmosfer ortam mekanların yoğunluğu ve en önemlisi Singleplayer(SP) olarak bile ilerlemeye izin verecek ölçüde MMORPG tarzında bir Fallout 76, yani sizce kulağa çok hoş gelmiyor mu?. Burada önemli olan "MMORPG" oynayışı değil, bakın aslında ESO'yu Singleplayer oynayış ile çok güzel bağdaştırmışlar (F76 için de çok önemli) gayet "The Elder Scrolls" ortamına has görevleri alıyorsunuz görevlerin arka planı etkileyici kotarılmış sizi hemen kapıyor büyük bir senaryo işlenişi sunulmuş bunu hissediyorsunuz.

    Açıkçası itiraf edeyim F76'nın şu anki hali yerine ESO tarzı (Singleplayer ilerlenebilecek ölçüde) MMORPG bir Fallout 76 bana daha cazip geliyor, doğrusu F76 böyle yapılsaymış eğer (ESO tarzı "Fallout: Online" mesela) daha ilk günden alıp oynama isteğim olurdu. Şunu tekrar edeyim, burada yaptığım önerilerde "F76'yı böyle görmek isterdim şu an ki haline göre daha sevilesi oynanılası olurdu" dediğim şeylerde benim için "MMORPG" ve "online/MP" olayının hiç bir önemi yok Fallout'un ya da The Elder Scrolls'un online olmuşmuş/olmamışmış hiç umurumda değil; benim tek umurumda olan madem online Multiplayer vb diye ısrar ediyorsun madem önünde ESO gibi nefis bir örnek var ee o zaman Fallout'a yakışan Single ilerleyişe has ortamlar görevler yarat ki (hem online isteyenlere hem eski Fallout'çulara) sırıtmasın yakışsın, işte TES: Oblivion & Skyrim sonrası online'da ESO'da bunu başarmışsın e neden Fallout 76'da böyle yapmadın yüzüne gözüne bulaştırdın milletin ahını beddualarını alıyorsun Bethesda :)




  • Bethesda oyunu toparlamaya başladı an itibariyle;

    https://fallout.bethesda.net/article/1EDxoSmqFye0QYa2GyQw2u/fallout-76-patch-notes-december-11-2018

    Push To Talk desteği, DOF ve FOV slider'lar, C.A.M.P için bulldozer özelliği, server değiştirirken kendi C.A.M.P'ınızın yerinde başkası varsa uyarı özelliği gibi bir sürü özellik gelmiş. Ayrıca Level 50'den sonra Respec özelliği gelmiş.

    Bunun yanında upuzun bir bug fix listesi var ki bir sürü sinir bozucu durum çözülmüş.




  • Anisotropic kullanıcısına yanıt
    Bunlar çok iyi gelişmeler, en geç 1 yıla baya iyi bir oyun haline getirir bethesda bunu. Kendi marka değerlerini de zedelediler çünkü bu oyunla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TESO da ilk ciktiginda tokezlemisti ama sonradan isi kurtardilar. Oyunun baska stüdyoya devredilmesinin de bunda bir etkisi vardir illaki. Aynisi bu oyun icinde gecerli olur umarim demek istiyorum lakin bir turlu diyemiyorum. MMO tarzi oynayis,NPC'siz harita, gorevlerin hikaye kisminin, cogu oyuncunun birakin anlamayi dinlemeyi bile denemeyecegi holodiskler seklinde yedirilmeye calisilmasi ama en onemlisi ki benim icin affedilemez bir gunah ORJINAL FALLOUT LORE'unun yok sayilmasi. Yok efendim 2076'da BoS varmis hemde Bati Virginia'da. lan bu adamlarin ortaya cikisi 2102 zaten ki hardcore fanlar oyunun orjinal lore'a kiyasla bircok hata daha barındırdigini belirtiyor. Resmen oncesini unut yeni online oyun yaptik artik canon bu demis adamlar.Onumuzdeki yil kritik bir yil olacak. Oyunu guncelleyi on yargilarimizi kiracaklar belkide. Yapamazlarsada bu diyardan bir fallout gecti deriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Royal Flush

    TESO da ilk ciktiginda tokezlemisti ama sonradan isi kurtardilar. Oyunun baska stüdyoya devredilmesinin de bunda bir etkisi vardir illaki. Aynisi bu oyun icinde gecerli olur umarim demek istiyorum lakin bir turlu diyemiyorum. MMO tarzi oynayis,NPC'siz harita, gorevlerin hikaye kisminin, cogu oyuncunun birakin anlamayi dinlemeyi bile denemeyecegi holodiskler seklinde yedirilmeye calisilmasi ama en onemlisi ki benim icin affedilemez bir gunah ORJINAL FALLOUT LORE'unun yok sayilmasi. Yok efendim 2076'da BoS varmis hemde Bati Virginia'da. lan bu adamlarin ortaya cikisi 2102 zaten ki hardcore fanlar oyunun orjinal lore'a kiyasla bircok hata daha barındırdigini belirtiyor. Resmen oncesini unut yeni online oyun yaptik artik canon bu demis adamlar.Onumuzdeki yil kritik bir yil olacak. Oyunu guncelleyi on yargilarimizi kiracaklar belkide. Yapamazlarsada bu diyardan bir fallout gecti deriz.
    Başka stüdyoya derken? TESO'yu sıfırdan geliştirip halen yeni içerek üreten stüdyo Zenimax Online Studios.




  • Anisotropic kullanıcısına yanıt
    Fallout 76'i Bethesda Game Studios yapmis Fallout 3 ve 4 u gelistiren ekip yanilmiyorsam.TESO'yla ugrasanlarsa ZeniMax Online Studios. Farkli bir ekip ve farkli bir oyun motoru kullanilmis hatam yok ise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu güne kadar hiç bir oyuna kim ne puan vermiş kim ne yazmış neden yazmış diyerek para vermedim bence bu kişisel bir durum çok beğenilmemiş ama ben beğendim sevdiğim tarzda bir yapısı var hayatta kalma oyunlarını her zaman severim dayz de çok severek uzun saatler oynadım oyunun sıkıntıları yok demiyorum ama benim için tek sıkıntısı teknik problemler oda canımı sıkmıyor çünki eğleniyorum onun dışında npc yok muş fallout evrenine aykırıymış hiç önemli olmadı benim için garip olan severek oynayan insanların olduğu bir oyuna çöp oyuna para verdiniz ondan oynuyonuz fanboy düşüncesüne sahip olanlar anlam veremediğim oyunu sevdik diye neden bu kin ben onu çözemedim seven oynar sevmeyen oynamaz sen sevmedin de neden ana konuda satın bile alıpta oynamadığın bir oyunu oynayanlara saldırı yapıyosun o çok garip :D
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.