Şimdi Ara

Fakirleri kandırmanın yeni yolu:Kendini geliştir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
27
Favori
39.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
311 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Aynaya bak belki insan olduğunu hatırlarsın. Dünyaya gelmiş bebeklerin suçu ne? Afrikadaki yetişkinlere acımıyorum (bu da vicdansızlıktır da neyse) desen bir nebze anlarım da çocukların ne suçu var? Onların elinde mi o coğrafya da fakir bir hayata gözlerini açmak?  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbyram

    Aynaya bak belki insan olduğunu hatırlarsın. Dünyaya gelmiş bebeklerin suçu ne? Afrikadaki yetişkinlere acımıyorum (bu da vicdansızlıktır da neyse) desen bir nebze anlarım da çocukların ne suçu var? Onların elinde mi o coğrafya da fakir bir hayata gözlerini açmak?  

    Okumayi ogren okumayi

    Ben diyorum ki o cocuklar da 15 sene sonra buyuyup çocuk yapacak

    O yüzden hak ediyorlar

    Afrika nufusu gezegen icin de bir tehtit suanda 1 kusur milyar 2100de 4 milyari geçecek çünkü insan gibi uremeyi birakmiyorlar

    2 dakikalik zevk icin cocuguna acimayan senin benim girtlagimi keser ufacik bir cikar icin

    Saftirik olmayin gerceklere bakin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: psikolog2010

    Şuna açıklık getirmeliyiz "HERKES ÜNİVERSİTEYE GİTMEK ZORUNDA DEĞİL"


    Psikolojik yöntemlerle aklınıza gelebilecek her öğrenciyi öyle bir hale sokarsınız ki geçen gün sınıf arkadaşlarına zorbalık yapan ilkokul öğrencisi bir anda sınavlarına çalışmaya başlar, derslere katılmaya başlar, suskunlaşır ve en iyi yerleri de kazanır. Peki bu onun gerçeği midir? Hayır. Bir gün geldiğinde o yaşayamadığı çocukluğu patlak verir ve isterse Profesörlüğe ulaşsın, delirir. Kimi insanların gerçekten hayatı eğitimden geçmiyor, ortaokulu bitirdiği gibi torna tesviyeyle uğraşacak adama lise ve üniversite okumayı zorunlu kılarsan o adam yılda bir gün düşleyeceği intiharı (herkes gibi) 3 günde bir düşlemeye başlar.

    Hocam 2.paragraftaki olayi bizzat yaşıyorum

    Zorla hayatimi bi yola soktu ailem kafayi yemek uzereyim her gun intihari düşünüyorum

    Ne yapmaliyim?




  • Öğüt vermeye gelince insanlar sıraya giriyor.


    Zamanında gelecek nesillere güzel bir sistem bıraksaydılar da bir anlamı olsaydı, açın twitch'e bakın, İsviçre'de sandviç yapan adam, Londra'da kamyon süren adam, ABD'de amazon/uber kargoculuk taksicilik yapan adama bakın.


    Bu gençler iş beğenmiyor kendini geliştirmiyor diyen insanlar eleştirdikleri nesilde doğsalar kafayı yer.


    Ayrıca bu yazılım öğren uygulama geliştir tasarım öğren diyen insanlar, birkaç sene önce ekonomi ve toplum bu kadar çökmemişken bu mesleklere yönelen insanların iş piyasasıyla oynuyor bu alanda eğitim alanların eğitimini küçümsüyor. Bu alanlar dışında alınan eğitimleri de itibarsızlaştırıyor.


    Bir insan abartısız söylüyorum kümes hayvancılığı okuyup işini yapmalı ve insanca yaşamalı teknolojik ürünlere sağlıklı gıda ürünlerine ve otomobile ulaşabilmeli.

    Bir insan özellikle üç tarafı denizlerle çevrili ülkede su ürünleri okuyup bu alanda iş sahibi olup üretimde yerini almalı ki üç tarafı deniz olup da balık yemeyen bir ülke olmayalım biz ne yapıyoruz, dalga geçiyoruz bu bölümlerle.


    Herkes tıp, mühendislik, hukuk okumayı hedefliyor ama bu işi istedikleri için değil, işin içinde para var diye istiyorlar. Suçlamıyorum tabi aile toplum baskısı ve algısı ama sonra hekimin biri saldırıya uğrayınca saldırganları serbest bırakıyorlar adalet tecelli etmiyor vsvs. Kimse işini düzgün yapmıyor.





  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    fazla söze gerek yok görüyorsunuz

  • Kendini gelistirki uretecegin ust duzey emegin kaymagini dunyayi yoneten sermayeler yesin....

    Kurduklari duzen zaten pandemiyle birlikte çöktü. Eknomik yapida adamlar ne isterse onu yazdi bizde onu yasadik ve ilerde belkide kripto para ustune bir "yeni dunya" gelecek peki bu belirsizlikte kendimi hangi yonde gelistirecegim?Insan bir omurde kac senesini kendini gelistirmeye harcar?Birileri bir sistem kuruyor ve bizde bunun icinde yasamaya calisiyoruz.Bu sistemi kuranlar kendilerini ne kadar gelistirmis soran yok ama alt katmandakilere kendilerini gelistirmeyi ogutleyen cok.Belkide kendim icin en iyi oldugum yerdeyim zaten sen nerden bileceksin?Bana hak ettigim yasami sunabiliyormu kurdugunuz sistem orasi muamma .Birileri birseyeler planliyor ve bizde o planda kendimize yer edip duzgun ve kendimize en iyi gelecek hayati yasamaya calsiyoruz.Yasadigimiz yuz yilda olan bundan ibaret...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Dark Poison- -- 17 Şubat 2021; 14:4:12 >
  • Kendinizi gerçekten geliştirmiş olsaydınız bu ülkede yaşıyor olmazdınız beyler. Kendinizi kandırmayı bırakın. Çoğunuz vasatsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Okumayi ogren okumayi

    Ben diyorum ki o cocuklar da 15 sene sonra buyuyup çocuk yapacak

    O yüzden hak ediyorlar

    Afrika nufusu gezegen icin de bir tehtit suanda 1 kusur milyar 2100de 4 milyari geçecek çünkü insan gibi uremeyi birakmiyorlar

    2 dakikalik zevk icin cocuguna acimayan senin benim girtlagimi keser ufacik bir cikar icin

    Saftirik olmayin gerceklere bakin

    Alıntıları Göster

    Sömürülen insanlara gerekli eğitim şansı tanınmadığından mantıklı düşünme kabiliyeti elde edebileceklerini nasıl düşünebiliyorsun? Zaten o kadar kafaları çalışsa kendi kaynaklarını kullanıp zenginleşirler. 2100 yılı diyor  80 yılda dünyanın nasıl bir ekonomik şekil alacağını nasıl öngörebiliyorsun? Nüfus artışının bir devlet politikası olabileceği ve ülkenin ekonomik büyümesini sağlayabileceğini de düşünmek lazım. Okumayı senden öğrenecek değiliz yazdığın cümlenin mantıklı bir tarafı yok. Çocukları bu konuda suçlamak kadar saçma bir düşünce tarzı olamaz. Aynı hatayı yapsa bile yeni doğan çocuğun da bir suçu olamaz. Bu düşünce tarzı inancın varsa bir müslümansan müslümanın bakış açısı asla değildir. İslamı geçtim insanlıkla alakası yok.





  • hocam o kadar haklısınız ki geçen gün bi platformda görmüştüm adamın biri zenginlerin yatlarını temizleyerek biriktirdiği parayla sosyal medya reklam şirketi kurarak zengin olmuş

    programcılığa bakıyorum mesela

    bizim ülkemizde ben okumaya başladığımda turbo pascal gösteriliyodu yıl 2010 web programlamada joomla wp platformları gösteriliyodu

    soran olursa mantık aynı önemli olan mantığı kavramak yoksa birinde write yazıyosan diğerinde writeln yazıyosun gibi sözler dolaşıyordu nitekim haklı da olabilirler ama biz o kadar geri başladık ki biz mantığı kavrayana kadar elin oğlu facebook u kurdu :D


    biz devlet okulunda öyle böyle ingilizce görürken elinoğlu kolejde çatır çatır konuşmaya başladı

  • Son zamanlardaki en büyük yalanlardan biridir. Yanlışın yanlış olduğu işine gelmeyenler bunu deyip geçiyor.

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Hiçbir alakası yok. Her geliştiren üst seviyelere ulaşamaz. Kapitalist düzen buna izin vermez. Bu düzenin doğasında eleme var. Bu sefer de geliştirenlerin büyük çoğunluğu mahvolacak. Kaldı ki neye göre geliştireceksin, kime göre? Toplumsal ve kitlesel sıkıntılara bireysel yöntemlerle çözüm bulmak imkansız. Böyle yapıldığında çok çok az, yani birkaç kişi çözüm bulur. Geri kalanı yine sıkıntı içinde hayatta kalmaya devam eder. Yani kendini geliştir saçmalığı buna çözüm değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 17 Şubat 2021; 15:39:39 >
  • Parası olmayan fakir olan bir insan hiçbirzaman kendini iyi geliştiremez zaten.Gelecek kaygısı olan insanların herzaman önünen bir şekilde engel çıkar.Zengin insanın gelecek korkusu yoktur gelecek korkusu olmadığı için herşeyi yapacak özgüvene sahiptir.Bir işi batırır dierine zıplar birşeyı bırakır anında dierine başlar.Gelecek kaygısı yaşama kaygısı insanda pisikolojik sorunlar ortaya çıkartır pisikolojik sorunu olanda kendini hiçbirşekilde iyi geliştirmesi mümkün değildir önce pisikolojik sorunlarına çözüm bulması gereklidir buda ömür boyu sürer zaten.Paran yoksa kendini geliştirmek hikaye anca kpss den yüksek puan alıp memur olursun olabiliyorsan.
  • Tabiri caizse sermaye patronlarının arta kalan kemiklerinden fakirlere düşen pay kadar zengin olursun. Çevrenize bakın sıfırdan milyonluk yapan var mı? Siyasi çevresi olmayan.

    20 30 yil önce kitleleri susturmak için bol kemik attılar. Şimdi o kemikleri toplama zamanı.
  • Üniversite birinci sınıfın ikinci döneminde, bize çizilen yolun ne kadar boktan olduğunu anladım. Her şey için çok geçti ama artık. Şu an 22 yaşındayım. Fakir doğdum, fakir bir semtte büyüdüm ve akranlarımın ulaştığı eğlencelere ben hiçbir zaman ulaşamadım. İnsanların dönüp de bakacağı bir tipim de yok çünkü ailemin genleri belli. Yetersiz beslenmeden dolayı geçmişten gelen bir sorun bu. Hiçbir zaman bir kız arkadaşım olmadı. Birinin sevgisine hiçbir zaman layık olmadım. Arkadaşlarım tarafından her zaman çok sevilen biri olsam da bir insanın beni gördüğünde kalbinin atmasını hiçbir zaman göremedim ve bu bence insanda büyük bir yara açıyor. Yanlış anlamayın, bu kız mevzusu değil. Sadece insanın en temel ihtiyaçlarından olan ama göz ardı edilen sevgi ile alakalı.

    İstanbul'un en köklü liselerinden birini kazandım. Bir yıl boyunca sürekli sınava çalışarak başardım bunu. O liseden de Türkiye'nin ve İstanbul'un en köklü ve en iyi olduğu söylenen bir devlet üniversitesini kazandım. Buraya kadar o kadar umutluydum ve o kadar çok şeyi başardığımı düşünüyordum ki... Üniversitedeki derslere girmeye başlayınca gerçekler yüzüme çarpıldı. Benim üzerimdeki montun, ayağımdaki ayakkabının ne kadar dandik olduğu bir kilometre uzaktan belli oluyor. Çevredeki insanlara baktığımda, onlarla sohbet ettiğimde de ne kadar yüksek gelir seviyelerinden insanlar olduklarını fark ettim.

    Benim gibi insanların sayısı çok azdır. Belli bir emek sonucu bir yere kadar gelebiliriz ancak hiçbir zaman gerçekten yaşamış olmayız. İstediğim cep telefonunu, istediğim bilgisayarı, istediğim bir montu, istediğim bir tişörtü almam benim için büyük bir ikilemdir. Zira istediğim o şeyi almadığımda pek çok basit ihtiyacımı giderebilirim.

    Üzgünüm, hayat bu değil. Hayat sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılayıp da öleceğimiz bir yer değil. Pek çok gencin de depresyona girme sebebi budur.


    İçimi dökmüş oldum, konuyu açan arkadaşa teşekkürler.





  • Medya sektöründeyim.


    Burada sıfırdan gelip kendini geliştirip kendi dükkanını açan ve milyonluk projeler yapan bir çok insanla tanıştım.


    Yazılımcılık ciddi anlamda para kazanılacak bir sektördür.


    Benim baba tarafım zengin babamdan güzel bir mirasta kaldı ama ben hayatıma o miras yokmuş gibi devam edip kendi başıma emeklerimle kazanmaya devam ediyorum.


    Kimse kusura bakmasın herkes kendi şansını yaratır.


    Evinde oturup sabahtan akşama kadar oyun oynayan adamda hayattan para beklemesin yani.

    Kendimi, işimi geliştirmek için bazen günde 20 saat çalışıyorum herkesin öğrendiğinden daha fazlasını öğrenmek için çabalıyorum iyi bir şirkette müdür olarak çalışıyorum.


    Bunlar tesadüf mü ?


    Kim ne derse desin herkesin şuan bulunduğu konum kendi çabası kadardır.

    Ayrıca ne kadar başarılı olursanız olun burada olumsuz yapan insanlar her zaman çevrenizde "bu böyle olur mu ya" diyen insanlardır kendileri başarının ne demek olduğunu bilmez ama başarılı insanlara sadece laf söylerler.





  • 20 yıl önce dünyada doğal gaz sadece belirli ülkelerde ısınma amaçlı kullanılırken.

    Şimdi gelişen boru taşımacılığı ile elin afrikalısı bile evine bağlatabiliyor.

    Dünyadan bir haber cahil bir sığır olarak yaşarsanız bunu büyük bir başarı olarak görebilirsiniz.

    Keza dünyada 1000 yıl öncesine gitmeniz ile 1. dünya savaşının biraz öncesine gitmeniz arasında ciddi bir fark yok.


    "Dünyadan bir haber cahil bir sığır "ileriye dönük planı bu şekilde yapıyor. Değersiz ömründe biriktirebildiği iki kuruş parasına bir ev alıyor ve kiraya veriyor.

    Ve gerçekten 2020 ile 2030 arasında hiçbir fark olmadan yaşayabileceğini zannediyor.


    "Dünyadan bir haber cahil bir sığır " böyle davranınca elbette ki yönelimde bu yönde oluyor ve sizin gibi insanlar gelip buraya fakirleri kandırmanın yeni yolu diye post açabiliyor.


    Ancak gelişmiş bir ülkedeki en azından ortalama yaşayan bir insan dünyanın sürekli devinim içerisinde olduğunu biliyor. Ve bu yönde hareket ediyor.


    Sonuç:

    Akşama kadar televizyonda DEVLET PARASIYLA parti sohbetleri yaptıracak kadar yükselen bir güç varsa, senin sonunun bu olması gayet normal. Sığır çok olunca sonuç böyle oluyor.


    Ve birde şöyle komik adamlar var

    Alıntı

    metni:
    ben önce kendimi kurtarayım da diğer insanların ne yaptığına kafa yormuyorum

    Piaget'e göre bunlar 0-5 yaş arasındaki ahlak'a sahip kişiler. Gördüğünüz gibi alt sınıftan bir insanı yüksek yerlere getirseniz dahi düşünce biçimi değişmiyor. Çünkü adam halen survival modda. Üretim, katma değer moduna geçememiş. Ve geçemeyecek. Bugün yağ kuyruğu diye gezen adamları ömrü 200 yıl olsa aynı kafada şükür minnet gezecekler.


    Buradan yola çıkarak neden alt sınıftan gelen insanlara güç vermemeniz gerektiğini anlıyorsunuz. Çünkü eline biraz para geçse arge değil depocu elemanlar bunlar.


    gece gündüz çalışıyorsunuz, mevzun olunca alacağınız ortalama maaş 1400 dolar. Ve bir çoğunuz güncel sağlık yayınlarını takip etmekten aciz, ezberlediğiyle yetinen... Zaten laflarından belli oluyor doktor olmak için değil maaşına baktığın.





  • Kendinizi geliştirin lafını sadece zengin olmak tavsiyesi olarak görmeyin. Torpil vs bunlara da çok takılmayın. Para kazanmak için patronun işi iyi bien çalışanlara ihtiyacı var. Mesleğinizden kovulabilirsiniz bir sürü şey başınıza gelebilir. Öğrenip yapabileceğiniz başka bir meslek size çıkış kapısı olabilir. Her şey sadece zengin olmak için değil. Paranız yoksa da yok durumu kabullenip daha iyi ne yapabilirim dememiz lazım. Spor da yapın sağlık için iyidir. Yazılım da öğrenebilirsiz ilginiz varsa yoksa zorlamaya gerek yok kolay bir şey değil zaten özellikle belli bir yaştan sonra.

    Kendinizi geliştirmenin hiçbir zararı yok. Artısını da göremeyebilirsiniz ama bir gün ihtiyacınız olursa şıp diye olmayacak o iş. Sistem falan düşünmeyin öne ekmek sonra keyif. Basit düşünün bence.
  • kingofpotatoes kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 19 Şubat 2021; 1:11:26 >
  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 19 Şubat 2021; 1:12:26 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.