Şimdi Ara

Faizleri sıfıra indirseniz ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tayyip bey , faizlerin yüksek olduğundan bahsediyor, evet doğrudur yüksek.
    http://www.paraanaliz.com/2017/ekonomi/erdogan-yuksek-faiz-asla-enflasyonu-asagi-cekmez-17051/

    Yapsınlar bir yasa, faizleri sıfırlasın, MB başkanını kendileri atamıyor mu? versin emir!

    Ülkeyi 15 yıldır yönetip, faiz politikasından neden rahatsızlık duyuyor?

    Neden faizler sıfırlanmıyor??



  • Reel sektörün durumu gelişmekte olan ekonomilerde temel göstergedir. reel sektörde ki yapısal problemler çözülemiyor ve bu baş ağrıtacağa benziyor.

    yapısal problemlerden bazıları;

    1- eğitim sorunu; emek yoğun üretim yapan işletmeler, fabrikalar kalifiye hatta kalifiyeyi bırakın vasıfsız işçi dahi bulamıyorlar. işsizlik maaşı olması, insanların artık üretimde çalışmak istememesi sebebiyle bu açık büyüyerek devam ediyor. bu sorunun temelinde ise yanlış eğitim politikası geliyor. belli bir yaşa gelmiş insanı üretim içerisinde çalıştırıp çıraklık, kalfalık sürecine ikna edemiyorsunuz.
    2- kurlarda ki değişkenlik; hammadde alırken dahi büyük bir sıkıntı olarak işletmecinin önünde duruyor. satıcı malını satmak istemiyor, uzun vadeli kontratlar yapmıyor. alıcı ise aldığı malın fiyatını kestiremediği için satacağı malı hangi fiyattan satması gerektiğini bilmiyor. üretim için en önemli unsur olan istikarar kaybolduğu için bir durağanlık oluşuyor. en azından bu kapasite kayıplarına neden oluyor.
    3- devlet teşvikleri; devletin bazı sektörlere olan kolaylaştırıcı hamleleri üretim yapan işletmelerin sahiplerini dahi o sektörlere yönlendirip sermayelerini mevcut sektörden çıkarıp o alana yatırım yapmalarını sağlıyor. bütün tekstil firmalarının sahiplerinin ellerinde ki sermayenin bir kısmını sektörden çekip inşaat işine yatırmaları gibi. bir sektörde yatırım yapmak için o sektör için uzmanlık, yapabilirlik durumu aranmıyor. berber bile dükkan açmak için yıllarca emek harcarken, doktor muayenehane açmak için diploma, mali müşavirlerin ruhsata ihtiyacı varken parası olan herkes her istediği alana rahatça üretim yatırımı yapabiliyor. bu konu belki serbest piyasa ekonomisi anlamında tartışılabilir fakat tarım da bir sene domates fiyatlarının yüksek olması sebebiyle domates, diğer sene patlıcan ekip herkesin zarar etmesi durumu gibi. ihtiyaç olan elma ise dışarıdan alınmak zorunda kalıyor. oysa mevcut tarla miktarı göz önüne alınıp temel bir planlama yapılsa ihtiyaç fazlası ürün ortaya çıkmayacak, eksik ürün ise ithal edilmek mecburiyetinde kalınmayacak. (ürünler kafadan atılmıştır)
    4- vergi yükü; vergilerin bu kadar yüksek oranlarda olması yatırımcının yatırım, çalışanların harcama iştahını azaltıyor. piyasada gizli bir durgunluk oluşuyor.
    5-ar-ge; devlet tarafından verilen bu konuda ki teşviklerin ne kadarının gerçekten sanayicinin ihtiyaçlarına yönelik olduğu ne kadar sanayicinin ikna edildiği tam bir muamma. bir taraf norveç' i düşlüyor, diğer taraf bangladeş 'de yaşıyor. ayrı dünyaların insanları.
    6- denetim; devletin ana görevi olan denetleme işlemi, sanayici için sadece vergi ve cezalar üzerinden gidiyor. sanayiciyi bilgilendirme, yönlendirme, dünya ile irtibatlı hale getirme 0, yazıyla sıfır.
    7- son olarak naçizane bütün bu saydıklarımın da ötesinde en önemli unsur insan, insan, insan... çalışmak istemeyen birini çalışmaya ikna edemezsiniz. çalışma kültürünün oluşması gerekir. kafası ortadoğu'lu gibi olsun ama norveç'li, abd.'li kadar üretken olsun. böyle bir dünya yok. önce eğitim sisteminden başlayarak düzenlemeler gerekiyor maalesef.

    edit: kriz mi dediniz? bütün bu sorunlar hallolursa ya da petrol bulunursa....

    -Alıntı-




  • Sabah haberleri açtın

    ŞOK ŞOK ŞOK FAİZLER SIFIRLANDI.


    Hemen sağ alttaki Saat , Dolar, Euro ve Borsa rakamlarının olduğu kısma bak. Aman karıştırma saat azalmıyor o azalan borsa, bir de o yükselen bazı rakamları da saatin saniyesi sanma onlar dövizler.
  • 2017 yılı ikinci çeyreği itibariyle kamunun dış borcu 129,3 milyar dolar, özel sektörün dış borcu 302,2 milyar dolar olmak üzere toplam 432,5 milyar dolar olmuştur. bu borcun bir yıl içinde ödenmesi gereken kısmı ise 108,7 milyar dolardır. halbuki 2007 yılındaki bir yıl içinde ödenmesi gereken borcumuz 43,1 milyar dolardı. 2015 yılı ile 2016 yılı arasındaki dış borç artışı 8,4 milyar dolar iken, bu yılın ilk altı ayında bu artış 20,4 milyar dolardır.

    tamamen borçlanmaya dayalı bir sistem sürdürülemez. tam serbest piyasa ekonomisi gelişmiş ülkelerin bir dayatmasıdır. global pazar ne kadar serbest olursa gelişmiş ülkeler daha çok zenginleşirken, gelişmekte olan ülkeler yerinde sayar ve borç batağına saplanır. dünya bankası, imf ya da kredi derecelendirme kuruluşları gelişmiş ülkelerin piyonlarıdır ve tüm dünyada tam serbest ekonomiyi teşvik ederler. ancak bu nispeten zayıf ekonomili ülkelerde negatif sonuçlar doğurur. şöyle düşünün, bir güreş müsabakası var ve kurallar iki katılımcı için de eşit olsun. ancak katılımcılardan biri 120 kg iken diğer 70 kg olsun. aynı kurallarda güreşen bu iki güreşçiden sizce hangisi kazanır? biz 70 kg bir güreşçi olarak 120 kg güreşçilerle tam serbest piyasa ekonomisinde mücadele edemeyiz. çok da abartmadan kendimizi korumamız lazım, değil mi?

    medyada bu kuruluşlara tamamen karşı görünüp, kanunlar ve yasalarla bu kuruşların istediklerini yapmaya devam ettiğimiz sürece her yıl "201x ekonomik krizi" diye başlıklar açılmaya devam edecek. ancak bu işten bir çıkış yolu var ve çözüm batıda değil, doğuda yer alıyor.

    bu politikaların kendilerine zarar verdiğini gören ilk ülkeler uzak doğu ülkeleri oldu. kore, malezya, çin, tayland gibi ülkeler tam bir serbest piyasa ekonomisinde gelişmiş ülkelerle başa çıkamayacaklarını çok önce anladılar ve devlet planlaması yoluna gittiler. ancak yanlış anlaşılmasın bu komünizm değildir. serbest piyasa ekonomisine izin verirken, gerekli yerlerde devlet planlamasını ve müdahalesini kullandılar. bunu 80'lere kadar biz de yapıyorduk, ta ki batı destekli olduğu aşikar olan darbe olana kadar. sonrası serbest piyasa ekonomisi.

    2002 sonrasında bu serbestlik zirveye ulaştı, dış borca bağımlılık tavan yaptı ve sıcak parasız yürütülemeyecek bir sistem yaratıldı. özelleştirme ve kriz sonrası abd'nin genişlemeci politikaları bize yaradı. ancak biz bu paraları ağustos böceği misali kullandık ve elimizde para edecek bir varlık oluşturamadık. bu nedenle oluşturulan o saçma fonda 2002 sonrası oluşturulmuş bir kurum yok. zaten olamaz, çünkü öyle bir kurum yok.

    şimdi global pazarlar daralırken, bizdeki paralar da çekilmeye başladı. özelleştirme gelirleri de satacak bir mal kalmaması nedeniyle bitti. eğer birileri önlem almazsa bu başlıklar uzayıp gitmeye, borç boyumuzu geçmeye devam edecek.

    -Alıntı-




  • Neden para basıp borçlarımızı ödemiyoruz?












    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faizi sıfıra indir anında 1 dolar 100 tl olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İndirsin de göreyim. Dolar 10 lira olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen basak parayı ödeyek borçlarımızı? niye milleti sömürüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Billy -- 4 Ekim 2017; 18:39:57 >
  • egemena E kullanıcısına yanıt
  • 2001 krizinden sonra IMF nin isteğiyle MB özerk yapıya kavuştu sanırım...

    faiz sıfırlama kimin için olacak? merkez bankası %0 faizle paramı verecek? sıkıysa versin... merkez bankasında 1 dk. içinde para kalmaz kapısına kilit vur git artık

    peki devlet bankaları %0 la paramı dağıtacak...ziraat ,halk bankası versin o zaman herkes evini,arabasını bu şekilde alsın .Niye yapmıyor, durduran ne?

    senin ziraatle halk bankasıyla yapamadığını başka bankalardan nasıl bekleyebiliyorsun ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki yorumda, para basalım ya borcumuzu ödemek için diyen arkadaşlar bu isteklerinde ciddi mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oozed

    Bir anda olmuyor o işle.Bunu kafası yönetim,ekonomi,siyaset vb hiçbir şeye basmayan kılıçdaroğlu söyler anca.
    He ama o günler de gelecek.Merak etme.
    Bu ülkeden piyango,kumar,faiz belasını da defedeceğiz

    Müdür,

    Kumar, faiz, alkol gibi maddeleri ülkeden yarın bile def edebiliriz. Ama önce bu sektörlerden asıl parayı kazanan Mercedes'li siyasetçilerden ve imamlardan kurtulmamız lazım.

    Ülkede imamlar olduğu sürece kumar, faiz ve alkol önemini koruyacaktır. Ama dediğin gibi, o günler geliyor gibi. Sizin gibileri gören gençler ateizm ile tanışıyorlar.

    Hepinize teşekkürler...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • faizleri %22 ye çeksinler

    stopaj vergilerini %0 yapsınlar

    dolar 2 TL olmazsa bende ogameci değilim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oozed

    Bir anda olmuyor o işle.Bunu kafası yönetim,ekonomi,siyaset vb hiçbir şeye basmayan kılıçdaroğlu söyler anca.
    He ama o günler de gelecek.Merak etme.
    Bu ülkeden piyango,kumar,faiz belasını da defedeceğiz

    Ne kadar süre gerekiyor 500 yıl mı? Ne zaman gelecek o günler 30 Şubat'ta mı?

    "Bu ülkeden piyango,kumar,faiz belasını da defedeceğiz" Güzel espriydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arifomer

    İki yorumda, para basalım ya borcumuzu ödemek için diyen arkadaşlar bu isteklerinde ciddi mi acaba

    1.si gırgırına demiş 2.si ciddiye almış seninda kafanı karıştırmış sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    faizleri %22 ye çeksinler

    stopaj vergilerini %0 yapsınlar

    dolar 2 TL olmazsa bende ogameci değilim

    %22 faiz yokki şu an

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oozed

    Dinin önğndeki bütün engeller kaldırılacak,bütün din düşmanları temizlenecek işte o zaman
    2019 U BEKLE




    Sen bekle. Hatta 2023'ü de bekleyebilirsin. Forum ne kadar saçmasapan insanlarla dolmuş böyle.
  • Ripper Roo kullanıcısına yanıt
    Gülme BEKLE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oozed

    Gülme BEKLE

    1500 sene oldu, hala bekliyoruz liseli. 2 yılda mı halledeceksiniz her şeyi?
  • Türkiye'nin ekonomik olarak böyle bir gücü vardır veya yoktur orası ayrı bir tartışma konusu.İç siyasette asarım keserim ben istediğimi yaparım diyen erdoğana karşı, madem öyle faizleri de sıfırla diye yüklenen kılıçdaroğlu fırsatı iyi değerlendiriyor. Olay bundan ibaret bence.Faiz felan sıfırlanacağını pek sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.