Nakiti olan konuşur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 1 Şubat 2024; 10:36:6 > |
Faiz artırımı sonrası Ev , Arsa ve Araba fiyatları ciddi düştü.

-
-
Ev piyasasında halen pek gözle görülür fark yok ama araçlarda var. Arabaların çoğu satılmıyor, satıcı da fiyat kırmaya niyetli değil zaten bu gidişle turşusunu kurarlar o hurdaların. Bunu galerici arkadaşıma sorduğumda savunması ''sen tepeden aldığın ürünü düşükten satar mısın'' oldu. Yatırım yapanın elinde patladı çok da güzel oldu, geçti o devir.
-
1 milyona kdr olan emtia yine bir sekilde alinip satiliyor memleket kisir dongude araliktan ocak ayina %25 igneden iplige zam geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kış aylarında satışlar zayıflar her sene. Bayram öncesi fiyat artışları başlar. Birde millet para cuvallarını doldurdu zaten 3 senedir. Bundan sonrası onlara koymaz
Keyifleri bilir. Nakite dönüp Yüzde 50 mevduat faizini alma imkanından faydalanamıyorlar.
Mevsim ya da sezondan ziyade araç piyasasında genel anlamda durgunluk var, bahsettiğim galeri otocenter'da büyük bir galeri, kenar mahalle mekanı değil. Bunlar bile iş yapmıyorsa gerçek anlamda bir sorun vardır, aynı zamanda kiralık araç filoları da var boşta araç yok düşmüyor da hepsi yıllık müşteri diyor. Millet anlaşılan satın almak yerine kiralıyor.
-
valla satmak istesem hiç uğraşmam , takarım d ye uçurum kenarından atarım arabyı aşşa. kasko su anda satıs bedelinin %40 fazlasını veriyor.
-
Bende geçen sene ocak ayından beri kiralık arabaya biniyorum.
Aylık kdv dahil 20.000TL ödüyorum sabit fiyat.
Şirket adına fatura aldığım için gider olarak gösteriyorum işimede geliyor.
faizler düşecek en geç 6 ay - 1 sene içinde
-
yüksek faiz döneminde piyasa yavaşlar, üretim yavaşlar... herşey yavaşlar...
banka'ya yatan paralara şişmeye çoğalmaya başlar..devran hep böyle sürmez elbet...
sonra bir denge bulunur...o paralar ile piyasaya inilir ve alışveriş başlar... bu bir süre ister...
bakalım bizde ne kadar sürecek... çok tekrar etmiştir bunu Türkiye...
-
Valla evi bilmem ama ne kadar aç gözlü para hırsı olan insan varsa hepsi de bizim ülkedeki araç sahipleridir.İlanlara bakıyorum adamda nasıl bir inat nasıl bir sabır nasıl bir hırs varsa 1 yıldır ilandaki aracı satılmıyor ama gene de satılacak fiyatı bilmesine rağmen fiyat düşürmüyor.Galericisi de,zengini de böyle,doktoru da böyle,işadamı da böyle,memuru da böyle.İki ay önce araç ararken adamı arıyorum ilanda 730 yazdığı aracı zor bela 700 e indiriyorum.50 milyon sermeye var vs diyordu. Aracı almaktan vazgeçmiştim.Şimdi ilanı 830 yapmış.50 milyon sermayen var da 50 tl yi kovalıyorsun.Benim araç piyasası hiç olmayan fıat bravo olmasına rağmen yeterki satılsın diyip 60000 lira fiyatı indirince 1 haftada satıldı.
Alimallah arabalarını mezara götürecek gibi inat edenlerin aracı zaten satılmaz.Beklesin turşusunu kursunlar.
Bende de kiralık duster var eşek niyetine biniyorum şu an . 19 bin tl kdv dahil. Araba içinde fırsat gelirse alacağım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çemkiren sensin terbiyeli ol.Kimin ne kadar parası olduğu seni ilgilendirmez.Gerçekler acıdır bazılarının zoruna gitse de.
tabi canım düştü düştü :D
dolar 30 oldu, bunlar hala düştü düşecek diye bekliyorlar.
az daha bekleyin kardeşim :D üçün birini alırsınız
-
Ocak ayına kadar biraz (en azından benim baktığım fiyat aralığında) pazarlık yapılıyordu, az da olsa fiyat düşüyorlardı ama 1 ocak döndü pazarlık / indirim bitti.
En çok 1 / 2 bin pazarlık...
aynısı evde de var. adamın 5 dairesi var 3 yıldır takip ediyorum . 750 binden koydu satamadı,fiyat artırdı satamadı, ilandan kaldırdı 2,5 m ye koydu olmadı yine kaldırdı şimdi 4.5 milyona yeniden satışta . adamlarda ne kadra para varsa çürütüyor yine satmıyor . zamanında satıp hisseye falan koysaydı o parayı kafadan 5 e katlardı hemde sıcak parası olurdu cebinde satıyorum dediğinde satarsın 2 günde de para hesabına geçer .
-
Bir tanıdım var evini 2 yıldır ilanda 1.5 milyondu şimdi 3.5 milyon alanmi yok o mu satmıyor anlamıyorum bende
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ev piyasasında halen pek gözle görülür fark yok ama araçlarda var. Arabaların çoğu satılmıyor, satıcı da fiyat kırmaya niyetli değil zaten bu gidişle turşusunu kurarlar o hurdaların. Bunu galerici arkadaşıma sorduğumda savunması ''sen tepeden aldığın ürünü düşükten satar mısın'' oldu. Yatırım yapanın elinde patladı çok da güzel oldu, geçti o devir. |
Valla evi bilmem ama ne kadar aç gözlü para hırsı olan insan varsa hepsi de bizim ülkedeki araç sahipleridir.İlanlara bakıyorum adamda nasıl bir inat nasıl bir sabır nasıl bir hırs varsa 1 yıldır ilandaki aracı satılmıyor ama gene de satılacak fiyatı bilmesine rağmen fiyat düşürmüyor.Galericisi de,zengini de böyle,doktoru da böyle,işadamı da böyle,memuru da böyle.İki ay önce araç ararken adamı arıyorum ilanda 730 yazdığı aracı zor bela 700 e indiriyorum.50 milyon sermeye var vs diyordu. Aracı almaktan vazgeçmiştim.Şimdi ilanı 830 yapmış.50 milyon sermayen var da 50 tl yi kovalıyorsun.Benim araç piyasası hiç olmayan fıat bravo olmasına rağmen yeterki satılsın diyip 60000 lira fiyatı indirince 1 haftada satıldı.
Alimallah arabalarını mezara götürecek gibi inat edenlerin aracı zaten satılmaz.Beklesin turşusunu kursunlar. |
Çemkiren sensin terbiyeli ol.Kimin ne kadar parası olduğu seni ilgilendirmez.Gerçekler acıdır bazılarının zoruna gitse de. |
bugün sorduğun ev fiyatı, bir ay sonra sorduğunda aynı fiyatta beklemiyor :) her hafta fiyatlar değişiyor. bizzat işin içindeyim... sizin gibiler ne mal ne de mülk sahibi oluyor, arkasından baka kalıyor sadece :) |
Kredi verilmeyen ortamda artık eskisi gibi yüksek fiyattan kimse satamaz. |
Benzer içerikler
- ehliyette 102 kodu kaldırma
- braxis balata yorum
- shell helix ultra 5w-40 yorum
- kia picanto otomatik şanzıman nasıldır
- astra k 1.4 turbo
- toyota sequoia türkiye fiyatı
- nissan gtr 2024
- chery sedan
- hyundai insert
- megan 4 sıfır fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X