Faiz Artırımı Neden İşe Yaramadı

-
-
“Ben ekonomistim.”
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ha bu sarı yüzünden oluyor hep
-
Faiz arttırımını piyasa artık yemiyor. 0 güven politikasıyla ne hukuk ne ekonomi düzelebilir.
-
insanlar tl ye guvenmiyor akp liler bile oy veriyo ama guvenmio az parasi olan bile hemen dolar alip stokluyor en ak partiliyim diyende tl tutmuyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 18 Nisan 2025; 18:24:59 > -
Dolar da bu ara şanzımanı dağıttı aslında euro dolar paritesi arttı
Dolar 37ye inse haftaya alim firsati olur mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
borsa zaten fiyatlamamıştı hatta dün olumlu bile karşılandı borsada faiz artırımı siz hesap edin
ancak siz gidip 50 milyar dolar yakarsanız kumarhanede maks win almışsınız ve bir daha mı gelecez dünyaya misali tabi ki o kur gi de cek
anca 1-2 ay geciktirip yine maliyetini millete ve şirketlere ödetirsiniz, daha da zararı derinleştirirsiniz. faiz artırımı zaten tutuklanma sonrası acil toplantı ile yapılmıştı bunun çok etkisi olmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 18 Nisan 2025; 18:30:24 > -
Ülkede hukuk ve adalet olsa, liyakate önem verilse, rüşvetin önüne gecilse ve belirlenen politikalarda dansözler gibi kivirtilmasa faize gerek herşey kendiliğinden çözülür
Parayı faize koy, %25'ini ye, %75 ile gram altın stokla. Her ay yettiği kadar gram altın satın alacaksın. Bir süre sonra, daha az gram altın satın alabiliyorsun ama satın aldığın eski altınlar zaten değerleniyor. Birkaç yıl sonra TL paran pul olacak ama bu altın birikimin zararını karşılayacaktır hatta bir miktar kara geçebilirsin bile. Faizler çok düşerse bir miktar zarar edersin ama kesinlikle para pul olmaz. Onu yediğine sayacaksın.
Neyse sonra bankadaki paran pul oldu mu? Artık ne faiz getiriyor, ne bir şeye yarıyor. Sonrasında sen altın birikiminin yarısını yine TL'ye çevir faize yatır, sistemi tekrar et. Bu şekilde giderek minimum zararla faizi yiyeceksin.
Iste faiz böyle yenir.
Yattığın yerden beleş para kazanmanın güzel bir taktiğidir.. Fakat disiplinli olacaksın faizin hepsini yersen paran erir ama bu taktikle sorun oluşmaz. Çünkü altın TR enflasyonunu yenebiliyor ya da en azından sabit kalıyor. Bu genelde hep böyledir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Nisan 2025; 15:58:7 >
-
tlde asla ve asla ahmakça durmam durulmaz elime para geçtikçe hemen dolar euro altın almaya bakar gerisini düşünmem bile böyle saçma sapan faizleri yükselterek kandıramazlar aklınızı kullanın
-
Faiz arttırımı doları düşürmek için değil rezervleri toparlamak içindi
Çünkü zamanında yapılmayınca fonksiyonu kalmadı, daha beter olmasın çabasıydı, yurtdışı yatırımcıya kaçış kıyağıydı, son 1 ayda 20 yılın parası kadar para basıldı, yani enflasyona devam.
Altın dünyada çıkacak, Türkiye'de daha çok çıkacak, doları asıl değerinde değil zorlamayla kalıyor ama zorlayacak kaynak kalmadı, yani birkaç senede azar azar çıkmak yerine birden fırlayacak, geleceği fiyat aynı olsa da ani olduğundan dolayı etkisi fena olacak. egonomistim ben, diplomam bilem var ama hayatımda hiç lazım olmadı, kitaplık süsü :)
-
Ülkede hukuksuzluk, adaletsizlik gırla. Bir adamın iki dudağının arasından çıkacak lafa bakıyor her şey. Plan yok program yok. Faizle de günü kurtarmak için ülkenin geleceğinden çalıyorlar zaten. Ne bekliyorsun ki? Tam iyiye gidecek gibi oluyor derken yine ülkenin içine bir yerden etmeye başlıyor AKP. Adeta kriz yaratıp o krizden nemalanmak için var olmuş gibi AKP. Yoksa bir insan neden düzeltmeye çalıştığı şeyi bozsun ki?
Abi bu piyasanin hali ne Allah kahretsin ya
Daha yeni 3900du faiz de artti
Lan dussun su altin borcumuz var hadi ya
Nolacak faizi yuzde 70 mi yapsinlar omg
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ulan 4200 oldu...
ABİ DÜŞÜRÜN SUNU ÇILDIRACAM KUYUMCUYA GİTTİM BORCUMUZ ARTTİKCA ARTİYO OMG
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü reel değerden çok uzakta. Artırılması gerektiği zamanda inatlaşılıp ben ekonomistim diyerek düşürüldü sonuç ortada. Bu enkaz hemen kalkmazzzz kalkamaz...
Ellikiye selam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
“Ben ekonomistim.”
|
Ülkede hukuk ve adalet olsa, liyakate önem verilse, rüşvetin önüne gecilse ve belirlenen politikalarda dansözler gibi kivirtilmasa faize gerek herşey kendiliğinden çözülür
|
Faiz arttırımını piyasa artık yemiyor. 0 güven politikasıyla ne hukuk ne ekonomi düzelebilir. |
insanlar tl ye guvenmiyor akp liler bile oy veriyo ama guvenmio az parasi olan bile hemen dolar alip stokluyor en ak partiliyim diyende tl tutmuyo |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X