Şimdi Ara

Fahri Müfettiş Trafik Cezası İptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Fahri Müfettiş tarafından ceza yazıldı, ben de itiraz ettim. Hakim cezayı iptal etti ancak sistemde hala görünüyor. Bu ne zaman silinir, bilgisi olan yaşayan var mı?

e-imza sahibiyim. UYAP üzerinden dosya oluşturup kanıt olarak gördüğüm belgeleri ekine koyup dilekçemi e imzalayarak sisteme yükledim. Hakim Emniyete ceza yazmak için elinizde kanıt var mı diye sordu. Emniyet Fahri Müfettişin yazdığı cezada kanıt aranmaz diye geri döndü. 1 gün sonra hakim iptale karar verdi. Gerekçesi de kanıtsız olarak usulsüz bir şekilde ceza yazılmasını gösterdi. 1 hafta sürdü ya da sürmedi. Fahri müfettiş benim tali yoldan ana yola, ana yoldan geçen arabalara yol vermeden çıktığımı iddia etmiş. hakim de bunun için kanıt istedi. EGM de kanıt yok diyince hakim iptal etti.

• Nasıl iptal ettirdin biraz anlatırmısın bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen insan çok. dilekçe falan mı yazdın?

eğer cezayı ödediyseniz size gelen evrakla birlikte vergi dairesinde bir dilekçe doldurarak para iadesini talep ettiğiniz ibana yatırıyorlar.

itiraz etmek için örnek dilekçeler mevcut, kendinize göre doldurup adliyeye giderseniz yönlendirirler sizi.

selamlar,

e-imza sahibiyim. UYAP üzerinden dosya oluşturup kanıt olarak gördüğüm belgeleri ekine koyup dilekçemi e imzalayarak sisteme yükledim. Hakim Emniyete ceza yazmak için elinizde kanıt var mı diye sordu. Emniyet Fahri Müfettişin yazdığı cezada kanıt aranmaz diye geri döndü. 1 gün sonra hakim iptale karar verdi. Gerekçesi de kanıtsız olarak usulsüz bir şekilde ceza yazılmasını gösterdi. 1 hafta sürdü ya da sürmedi. Fahri müfettiş benim tali yoldan ana yola, ana yoldan geçen arabalara yol vermeden çıktığımı iddia etmiş. hakim de bunun için kanıt istedi. EGM de kanıt yok diyince hakim iptal etti.

ödeme yapmamıştım zaten, ara ara sistemden kontrol edeyim. teşekkürler.

Bende bu cezaya itiraz etmek istiyorum ama bana gelen cezayı fahri müfettiş değil polis memuru yazmış.

Bende Uyap üzerinden itiraz edebilir miyim?

İtiraz edebilmek için önce cezayı ödüyor muyuz yoksa ödemeden itiraz edebilir miyiz?

• Mahkeme tarafından iptal edilen bir trafik cezasının sistemden silinmesi için kararın ilgili Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne veya cezanın işlendiği birime gönderilmesi ve sistemde gerekli düzeltmenin yapılması gerekir. Kararın kesinleşmesiyle birlikte, UYAP ve Emniyet Genel Müdürlüğü veri tabanında güncelleme yapılması gerekir ancak bu süreç bazen otomatik işlemeyebilir ve ilgili birime dilekçeyle başvurmanız gerekebilir. Mahkeme kararının tebliğ edildiğinden emin olup, halen sistemde görünüyorsa ilgili trafik birimine veya Vergi Dairesi’ne başvurarak kararın işlenmesini hızlandırabilirsiniz.

Belediye Park Cezası Yetkisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt

İspatlayabiliyorsan itiraz et yoksa bir şey çıkmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 04.03.2025 tarihinde ışıklarda elimde telefon olduğu (73/C) için 2167 TL Araç Plakasına ceza yemişim. Sanırım Mobeseden gördüler.

Kaç gün içerisinde ödersek %25 indirimli öderim? bir yerde 15 gün diyor, bir yerde 1 ay diyor. Kesin NET bilgi nedir arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 11 Mart 2025; 22:43:33 >
  • Ödemesini yapmıştım, haksız bir şeyi iptal ettirdim. Devlet kaydı falanda var ellerinde kamera ama haksız şekilde yazılmıştı. İptal başvurum 3.duruşmadamı ne kabul edildi. Paramı geri almam gerek.

Şimdi yatırdığım ceza parasını nasıl geri alıcam bilmiyorum? birkaç ay oldu.

vergi dairesine dilekce yaz

ok, Gidicem vergi dairesine iadesi için dilekçe yazıcam, ekinede mahkeme sonucuyu koyayım..

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.