Şimdi Ara

Fahrettin Koca:4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'dan Suriyeli doktorlar ve Türkiye'de doğan Suriyeli bebeklerle ilgili flaş açıklamalar geldi. 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının Türkiye'de istihdam edildiğini belirten Koca, hastanelerde bu güne kadar 754 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda Türkiye'deki Suriyeli sağlıkçı sayısını açıkladı. 29 şehirde 185 Göçmen Sağlığı Merkezi açıldığını belirten Bakan Koca, "Bu göçmen sağlığı merkezlerinde ülkemize göç etmek zorunda kalan 787'si hekim, 34'ü diş hekimi, bin 149'u hemşire olmak üzere yaklaşık 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı gerekli adaptasyon eğitimleri verildikten sonra istihdam edildi" dedi.

Suriyelilere verilen sağlık hizmetlerini tek tek saydı

Göçmen sağlığı merkezlerinin dışında ikinci veya üçüncü basamakta sağlık hizmetine ihtiyaç duyulması halinde doğrudan sağlık hizmeti sunulduğunu belirten Bakan koca, "Bu çerçevede bugüne kadar Suriyelilere yaklaşık 97 milyon poliklinik hizmeti verilmişken 3 milyonun üzerinde yataklı tedavi hizmeti sunulmuştur. Yataklı tedavi hizmetinin yanında 2,6 milyon ameliyat gerçekleştirilmiş" defedelerini kullandı.

Hastanelerimizde 754 bin Suriyeli bebek doğdu

"754 bin Suriyeli bebeğimiz sağlık tesislerimizde hayata gözlerini açmıştır" diyen Bakan Koca, böylesine yüksek salıdaki mülteciye verilen hizmetin Türk sağlık sistemi üzerinde ciddi anlamda ilave bir yük oluşturduğuna dikkati çekti. Koca, bu zorlukları aşmalarındaki en önemli gücün Türk insanının misafirperverliği ve sağlık çalışanlarının adanmışlığı olduğunu ifade etti.

K:

Fahrettin Koca:4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğdu
    Fahrettin Koca:4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğduınternet haber
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğdu
    https://www.internethaber.com/saglik-bakani-fahrettin-koca-acikladi-4-bin-suriyeli-saglik-calisani-istihdam-edildi-754-bin-suriyeli-bebek-dogdu-2242075h.htm

• - Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir.

- İstanbul hükûmeti aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Bu durum milletimizi yok olmuş gösteriyor.

- Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

Atam yıllar önce yapılması gerekeni söylemiş.
    Buraya tahminlerimi yazıyorum. 10 sene sonra burası kalırsa, tekrar uplarım.

2033'e kadar Suriyeli, Afgan vs. nüfusu 15 milyonu geçecek; ülkede kafa kesme, insanları taciz etme, gasp vb. sorunlar artacak; eğer şu andaki hükümet, o zaman muhalefet olursa bu olaylar hakkında yine "Kandırıldık." diyecekler. Muhalefet başa geçerse, "Bunları diğer parti getirdi." deyip, yine işin içinden sıyrılmaya kalkacaklar. Olan bize olacak.

Bir ülkenin en önemli göstergelerinden biri "demografi"dir.

Rusya, Ukrayna'ya Ruslar Donbas'ta eziliyor diyerek girdiler, şimdi ülkeyi işgal etmeye kalkışıyorlar. 10 sene sonra bunların ayaklanmayacağı veya toprak talep etmeyeceğini kim garanti edebilir? Esad demedi mi, "Hatay bizimdir" diye. Hatay'da Suriyeli nüfusu çoğunlukta olursa ne olur, tahmin edebiliyor musunuz? Daha geçen senelerde "Türkler defolsun!" tarzı eylemler yapmadı mı bunlar? Kimin ülkesinden kimi kovuyorlar?

Bu sorun, ekonomik sorundan bile önemli. Ama hala çoğu parti, 3 maymunu oynuyor, olayları görmezden geliyor.

Hayır, adam akıllı dursalar ülkede, bir şey demeyeceğim.

Hayatında kadın görmemiş olanlar, kadınların ve kızların fotoğrafını çekip TikTok'a atar, bazıları ekonomi ile dalga geçmek için topluca muz yer, boş arazilere kendi bayraklarını çekerler, yılbaşında delicesine kutlama yapıp slogan atarlar. Akşama kadar nargile kafede takılırlar. Üniversitelerde, hastanelerde, her çocuk doğumunda, evlenmelerde teşvik edilirler, hediye verilir bunlara. Yollara çıkıp, satırlarla, kılıçlarla yol keserler. Millete küfür ederler. Gençleri bıçaklarlar. Daha say say bitmez.

Mülteci sorununu, sadece Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi önemsiyormuş gibi gözüküyor. Millet ittifakında bulunan bazı parti başkanları bile Suriyelilerin gitmemesi gerektiğini söyleyip duruyorlar(Ali Babacan).

Ondan sonra mülteci istemeyenlere, ırkçı ve faşist diyorlar. Şimdi düşünün. Evinizde oturuyorsunuz. Apartman sahibi diyor ki, "Şu kadar insan gelecek, evlere belirli bir sayıda dağıtılacak." Siz de bunları ağırlamak zorundasınız. Hiç tanımadığınız kişileri, evinizde neden ağırlayasınız? Neden bunun için harcama yapasınız? Bunu kim kabul eder? Ama durum ülke genelinde olunca, herkes susuyor. Şimdi bu anlattığım olayla ne farkı var mülteci sorununun. Tek farkı gelen insan sayısının çok daha fazla olması.

Normalde bu kadar yazmazdım ama gerçekten milli bir mesele haline geldi bu.

Madem demokrasi aşığısınız, madem bu kadar çok halkçısınız; yapın bir referandum. "Suriyeliler gitsin mi kalsın mı?" diye. Bakalım halk ne diyor? Sonuç ne çıkarsa, onu yaparsınız.

Önümüzdeki seçimlerde oy atmak için çok iyi düşünün, ona göre oy atın. Çünkü ülkenin ileride olacağı durumu, oy atanlar belirleyecek.
  • Millet suriyelileri istemiyoruz dedikce bunlar su kadar is verdik su kadarini ise aldik su kadar bebek geldi diyor
    Sanki buyuk bir basariymis gibi
    Suriyeli afgan vs istemiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kapıları çalan benim kapıları birer birer.
    Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler.
    Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar.
    Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar.
    Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu.
    Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk.
    Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.
  • - Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir.

- İstanbul hükûmeti aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Bu durum milletimizi yok olmuş gösteriyor.

- Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

Atam yıllar önce yapılması gerekeni söylemiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Akıl tutulması mı, ihanet mi nedir bu?

Türk ordusunda en seçme ve kahraman unsur daima Kastamonu, Çankırı, Taşköprü, Tosya ve havalisinde yetişen neferlerdir. Niçin? Çünkü buradaki Türkler Orta Asya’dan nasıl geldilerse öyle kalmışlar, hiç karışmamışlardır. Savaş meydanlarında yüzde hesabıyla en çok şehit düşenler de bunlardır. Halbuki Kastamonu ve civarı köylüsü ne gösterişsiz mahluktur. Demek ki Türk vatanı için kendisini harcayan hep Türkler olduğu gibi en sakınmadan harcayanlar da en karışmamış Türkler oluyor. Nihal Atsız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her eve 5 Suriyeli olana kadar devam edelim diyorlar galiba. Beyaz eşya sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 18 Mart 2022; 8:39:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir de iyi bir şey yapmışlar gibi açıklama yapıyorlar, ya sabır.

2033'e kadar Suriyeli, Afgan vs. nüfusu 15 milyonu geçecek; ülkede kafa kesme, insanları taciz etme, gasp vb. sorunlar artacak; eğer şu andaki hükümet, o zaman muhalefet olursa bu olaylar hakkında yine "Kandırıldık." diyecekler. Muhalefet başa geçerse, "Bunları diğer parti getirdi." deyip, yine işin içinden sıyrılmaya kalkacaklar. Olan bize olacak.

Bir ülkenin en önemli göstergelerinden biri "demografi"dir.

Rusya, Ukrayna'ya Ruslar Donbas'ta eziliyor diyerek girdiler, şimdi ülkeyi işgal etmeye kalkışıyorlar. 10 sene sonra bunların ayaklanmayacağı veya toprak talep etmeyeceğini kim garanti edebilir? Esad demedi mi, "Hatay bizimdir" diye. Hatay'da Suriyeli nüfusu çoğunlukta olursa ne olur, tahmin edebiliyor musunuz? Daha geçen senelerde "Türkler defolsun!" tarzı eylemler yapmadı mı bunlar? Kimin ülkesinden kimi kovuyorlar?

Bu sorun, ekonomik sorundan bile önemli. Ama hala çoğu parti, 3 maymunu oynuyor, olayları görmezden geliyor.

Hayır, adam akıllı dursalar ülkede, bir şey demeyeceğim.

Hayatında kadın görmemiş olanlar, kadınların ve kızların fotoğrafını çekip TikTok'a atar, bazıları ekonomi ile dalga geçmek için topluca muz yer, boş arazilere kendi bayraklarını çekerler, yılbaşında delicesine kutlama yapıp slogan atarlar. Akşama kadar nargile kafede takılırlar. Üniversitelerde, hastanelerde, her çocuk doğumunda, evlenmelerde teşvik edilirler, hediye verilir bunlara. Yollara çıkıp, satırlarla, kılıçlarla yol keserler. Millete küfür ederler. Gençleri bıçaklarlar. Daha say say bitmez.

Mülteci sorununu, sadece Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi önemsiyormuş gibi gözüküyor. Millet ittifakında bulunan bazı parti başkanları bile Suriyelilerin gitmemesi gerektiğini söyleyip duruyorlar(Ali Babacan).

Ondan sonra mülteci istemeyenlere, ırkçı ve faşist diyorlar. Şimdi düşünün. Evinizde oturuyorsunuz. Apartman sahibi diyor ki, "Şu kadar insan gelecek, evlere belirli bir sayıda dağıtılacak." Siz de bunları ağırlamak zorundasınız. Hiç tanımadığınız kişileri, evinizde neden ağırlayasınız? Neden bunun için harcama yapasınız? Bunu kim kabul eder? Ama durum ülke genelinde olunca, herkes susuyor. Şimdi bu anlattığım olayla ne farkı var mülteci sorununun. Tek farkı gelen insan sayısının çok daha fazla olması.

Normalde bu kadar yazmazdım ama gerçekten milli bir mesele haline geldi bu.

Madem demokrasi aşığısınız, madem bu kadar çok halkçısınız; yapın bir referandum. "Suriyeliler gitsin mi kalsın mı?" diye. Bakalım halk ne diyor? Sonuç ne çıkarsa, onu yaparsınız.

Önümüzdeki seçimlerde oy atmak için çok iyi düşünün, ona göre oy atın. Çünkü ülkenin ileride olacağı durumu, oy atanlar belirleyecek.

• Müstahak bu halka aga umarım bu suriyeliler akapelileri işlerinden evlerinden eder inşallahhh!!!

Acil Erken seçim 'i Bekliyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Şöyle bir olasılık var 18 haziran ve öncesi. Olduki seçimler 18 inde değil öne alındı. Bu durumda eğtim öğretim son ders, muhtemelen 16 haziran olacaktır. Yani Z seçmeni o an okulu hangi ilde ise orada olacak. Bu durumla karşı karşıya kalan öğrenci ne yapmalı. Şimdiden uyarayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 18 Mart 2022; 11:19:51 >

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Ne dedilerse x 10 = Tahmini Ortalama Veri

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Konumuza gelirsek ben çok fazla akp den duydum CHP liler iyi partililer gitsin Suriyeliler kalsın diyen.
    Bu saatten sonra ben bu ülkenin düzeleceğine innamiyorum cunki turkiye bir devlet gibi görünüyor ama aslında ikiye bölünmüş.

Bilerek böldüler bilerek yaptılar bunu.

• Türkiye:'de doğunca yine suriyeli olarak mı nüfusa geçiyor.Yoksa Türk nüfusu mu çıkarılıyor nereden anlaşılacak bu.Netlik nerede ayrıca.750 bin ki açıklanan bile feci bir rakam.Bu büyüklükte ülkeler var yahu.

Bu inanılmaz bir sorun yaratacak bakınız.90lardaki ırak kürtleri gibi.

Zaten orada Rus olması, zamanında Stalin’in vb. uyguladığı yerleştirme politikası. Nasıl Osmanlı Rumeli’ne falan Anadolu’dan aileler yerleştirdi, Stalin kat kat fazlasını yaptı; oradaki halkları sürdü, yerine Rusları koydu. Bugün de oradaki Ruslar üzerinden kendine hak arıyor Putin.

Bugün bir şekilde Suriyeliler geldiyse, yarın Esad hak aramasa bile ya Suriyeliler ya da bir başkası ülkede hak arayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 18 Mart 2022; 12:10:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fahrettin Koca:4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğdu

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.