Şimdi Ara

Facebook yüz binlerce uygulamanın kişisel verilere erişimini engelledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Cambridge Analytica ile başlayan veri sızdırma skandalları Facebook’un başını öyle ağrıttı ki platform çok sert tedbirleri hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda yüz binlerce uygulamanın kişisel verilere erişimi engellendi.


     


    Süre sona erdi


     


    Bugüne kadar Facebook üzerinde hoşunuza giden bir uygulamaya kayıt olduğunuzda kişisel bazı verileriniz izninize göre işlenmeye başlıyordu. Ne kadar çok uygulamaya kayıt olursanız o kadar çok kişisel verileriniz dağılıyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Google’dan üreticilere: Çentik sayısı en fazla iki olacak

    Facebook geçtiğimiz Mayıs ayında uygulama geliştiricilere uyarı göndererek uygulamalarını yeniden değerlendirmeye sokmalarını istemişti. Böylece kişisel verilerin kullanımı konusunda talimatlara uyulup uyulmadığı incelenecek ve yeniden karar verilecekti.


     


    1 Ağustos son tarih olarak verilen başvurular sona erdi ve incelemeler başladı. Bu tarihe kadar herhangi bir başvuru yapmayan ve pasif olarak görülen yüz binlerce uygulamanın verilere erişimi ise engellendi.


     


    Facebook inceleme süreci sonrasında başvuru yapan uygulamaların yeterliliğine karar verecek ve bu uygulamalar verileri işlemeye devam edecek. Uygun görülmeyenler ise yukarıdaki uygulamaların akıbetine uğrayacak.


     







  • Çanlar facebook için çalıyor, biraz geç kaldılar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gecti bolu pazari sur essegini nigdeye

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.