Şimdi Ara

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg’den Evrensel Temel Gelir çağrısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankaland

    quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Avrupa bütün servetinin tamamını afrikaya harcasa dahi hiçbir sorun çözülmez, çözülmediği gibi büyür geri kalmış fakir toplumların en temel problemi kontrolsüz nüfus artışıdır.

    tam bir siyonist zihniyetinin tezahürü sözler o iman ettiginiz batı sömürüyü bıraksa kontrolsüz nufus artışı sorun olmaz .. mesele nüfus artışı deil mesele daha iyi bri yaşam mottosu altında vahşilik barbarlık düzeni bunların başındada iman ettiginiz batı var

    muhammed peygamberin 10-20 çocuğu yoktu.. sizce neden?? çünkü çocuk hakkı diye bir şey.. islam böyle emrediyor.. islam çekirge sürüsü gibi çoğal demiyor.. her babanın çocuğuna vermek zorunda oldukları var.. bir babanın çocuğuna iyi bir isim, dini bilgi ve geleceğe yönelik eğitim vermesi zorunludur.. veremiyorsa çocukları boy boy dizemez.. tüm gezegeni genleri ile doldurmak isteyenler şimdi diyecekler ki ayet çocuklarınızı öldürmeyin diyor.. aynen ayet öyle söylüyor, öldürmek görece bir kavramdır, geleceğe yönelik ve mevcut inanç akaidini hakkıyla çocuğa vermemek/verememekte cinayettir..
    facebook sahibi mark bir yahudidir.. ama evrensel gelir dağılımı tamamen islamın ana mihenk taşıdır.. komşusu aç yatan bizden değildir diyor islam.. yahudilikte amaca giden her yol mubahtır diyor.. sanki resim ters olmuş gibi.. yinede islamın ana omurgasında bulunan adalaet ve eşitlik ilkesine bir yahudinin büyük harflerle söylemesi gerçekten güzel..

    Adam ırksal olarak yahudi diye biliyorum ama diğer türlü hardcore ateist adam.
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    +5

  • Bu lafında samimiyse belirlediği insanları gelire bağlasın da görelim. Birçok devletin yıllı geliri kadar büyük bir serveti var, ama bu öneriyi devlete veriyor. Evet devletler 1 milyar dolardan fazla parası olan her insandan yıllık %10 eşitlik vergisi alsa, bu proje önemli bir oranda gerçekleşmiş olurdu.

    http://www.mirror.co.uk/news/world-news/top-eight-richest-men-worth-9629700

    Ama bu 2013 haberine göre dünyanın en zengin 8 insanının servetinin toplamı, dünya nüfusunun %50'sinin sahip olduğu toplam paradan daha fazla.

    Ve bu haber üzerine, Zuckerberg'ün yıllık ne kadar vergi verdiğini de araştırdım. 2013'te 2 milyar dolar vergi vererek, birçok milyarderden fazla vergi vermiş olmuş. Ama o yazıyı okurken çok adaletsiz bir detayla daha karşılaştım ki o da, en zengin 400 insanın verdiği toplam vergi miktarının 16 milyar dolarcık olduğu. Elit kesimin verdikleri ortalama vergi de 46 milyon dolarmış. Yani uzun lafın kısası, para devletleri kandırmaya da yetiyor. Olan da orta ve alt kesime oluyor.
  • Özellikle robotların insanları işinden edeceği düşüncesiyle son dönemde sıkça tartışılmaya başlayan Evrensel Temel Gelir fikri için daha önce Bill Gates ve Elon Musk, otomasyonun işsiz bıraktığı insanlara ödeme yapılması gerektiğinden bahsederek bu düşünceye yeşil ışık yakmıştı. Geçtiğimiz günlerde Harvard Üniversitesi’nde bir konferansta konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için aldığı standart bir ‘’maaş’’ olan Evrensel Temel Gelir düşüncesine farklı bir açıdan yaklaşarak bu fikri desteklediğini dile getirdi.

    güzel fikir ama imkansız,
  • siyonist kelimesinden rahtsız olunmuş yorumumum silinmiş bildirm bile yok siyonist ler dünyayı karıştıran alçak karanlık zihniyetlerdir siyonist dendi diye rahatsız olanlar onlardan daha alçaktır ... hemde tescilli

  • sorunun kaynağına inmeden sorunu çözemezsiniz. Kanı temizlemelek ile uğraşacaklarına yaraya pansuman yapılmalı. Sorun tamamen KAPİTALİZM'dir. kapitalizm ile dünya nüfusunun %20si dünya zenginliklerinin %80ine hakimken geriye kalan %20lik kısım dünya zenginliğinin %20sini paylaşmaktadır. Bunun nedeni ise kapitalizmdir. sermayeciliktir insan sömürmektir, insanın insana köle olmasıdır. bir insan sahip olduğu en değerli varlığını yani dünyada iken zamanının çoğunu enerjisinin büyük bölümünü sermayesi olan godomanların sermayelerine sermaye eklemek için çalışmaktadır. eline geçen para sadece ve sadece bir sonraki ay aynı çabayı sartf etmesi için yetercek kadardır. yani az vereceksin ki yine sana muhtaç olsun felsefesidir. bunun içine işsizliği ekle az maaşı ekle hepsi insanı sermaye sahiplerine yani kapitalistlere muhtaç etmek için kapitalizmin şartlarıdır. Örneğin işsizlik kapitalizmin sonucu değildir aracıdır. işsizlik olmazsa masada üstün olan işveren değil işçi olurdu.. ahh ulan ahhh... şu sosyolojiyi herkese okutmak lazımda insanlara dayadılar işletme bölümünü, miadı dolmuş iktisat bilimini yaptılar kapitalistlerin hazır yetişmiş kalifiye kölesi haline getirdiler.. kapitalizmin egemen olduğu bir ortamda kimse kapitalizmin gerçeklerinin öğretilmesini istemez.. kim kendine düşman yetiştirmek isterki?

  • çözüm sosyalizm aç köpek zukerberg.
  • hakkında konuştuğun kişi ile ilgili biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.