Şimdi Ara

Facebook'un Mobil Cihaz Kamerasından Takip ile Reklam Çıkarması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook un kullandığımız cihazların mikrofonunu kullanarak sürekli olarak dinleyerek bu dinlediklerinden kelime analizi ile bize sosyal medya uygulamalarında reklam çıkardığı daha önce paylaşılmıştı. Benim yaptığım diğer tespitte kamera. Evet kamerayıda kullanarak bize reklam çıkarıyor.

    Bunu nasıl tespit ettim açıklıyım. Odamda bir çay firmasının hazır paket çayını aldım ve mobil cihazımın arka kamerasının gördüğü pozisyonda yerleştirdim. İstemsizce yapıldı bu aşama. Dediğim gibi mikrofondan konuşmalara göre instagramdan yada facebook tan reklam çıkıyordu buna alışmıştım. Ama sürekli o satın aldığım ürünle ilgili reklam çıkmaya başladı, facebook ve instagramda.

    Ya noluyoruz dedim, halbuki onunla alakalı hiç konuşmamıştım diye düşündüm ki mikrofonu dinleyerek reklam çıkardığı daha önce çok defa oldu. Benim ne satın aldığımı nereden bilebilir diye düşünmeye başladım. Ve aklıma kamera geldi, kameranın gördüğü açıdaydı aldığım o ürün ve devamlı o ürünle ilgili reklamların geldiğini fark edince köfteyi çaktım.

    Evet, facebook sadece mikrofon değil kamerayında açarak etrafımızdaki şeylerle ilgili reklam çıkarıyor.

    İnanılmaz. Bu konu daha önce konuşuldumu bilmiyorum, ama bir konu açarak bunu belirtmek istedim.

    kalın sağlıcakla.







  • Akıllı olarak addedilen telefonlar, aslında birer casusluk görevi görmektedirler. İnternet tabanlı olan her cihazın bir ucunun da istihbarat örgütlerinin elinde olduğunu bilmek ve ona göre davranmak, mahrem bilgilere dikkat etmek gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.