Şimdi Ara

Facebook'u silin kampanyasına Elon Musk'tan büyük destek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    WhatsApp kurucusu Brian Acton'ın ardından Tesla ve SpaceX firmalarının CEO'su olan Elon Musk'tan da Facebook'u silin kampanyasına destek geldi. 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan sosyal medya devi Facebook'u silin kampanyasına atmış olduğu bir Tweet ile destek veren Musk, Tesla ve SpaceX firmalarının Facebook hesaplarını kapattı. Musk, Brian Acton'ın atmış olduğu Tweet'e yorum yaparak Facebook'u silin kampanyasına destek olacağının sinyallerini vermişti. 
     

     
    #deletefacebook hashtagı ile başlayan Facebook'u silin kampanyası Londra merkezli bir veri analiz firmasının, 2015 yılında 50 milyon Facebook kullanıcısının izni dışında veri topladığının ortaya çıkmasıyla başladı. Facebook tarihinin en büyük veri sızıntısı olarak nitelendirilen skandalın anlaşılmasıyla birlikte Facebook'a tepkiler çığ gibi yağdı. 
    Facebook CEO'su Marc Zuckerberg: "Açıkçası bu bir hataydı. Bu tür hataların ileride gerçekleşmemesinden emin olmamız lazım. Yaşanan veri sızıntısı olayından dolayı gerçekten çok üzgünüm. İnsanların verilerini korumak için sorumluluğumuz var." demişti. Facebook tarafından yapılan bu açıklama kamuoyu nezninde hiç de hoş karşılanmadı. Bakalım Facebook'u silin kampanyasının ucu nereye kadar gidecek. 







  • Görünen o ki birileri Facebook'un fişini çekmiş...

  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Mark Bey haracını aksattı herhalde.
  • Büyük skandal bu işten nasıl sıyrılacak Facebook merak ediyorum. Davalar da başladı..
  • İnternetteki bir bilginin güvenli durması mümkün değil zaten tartışıyorsanız bu bilgilerin toplanmasını tartışacaksınız. Aynı bilgilerin çok daha fazlasını google topluyor kimse bir şey söylemiyor.

  • Sonu bir yere gitmeyecek. Sessiz sedasız tekrar aktif edilecek hesaplar ve olay kapanacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzaya göndersin Mark'ı..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemciler kapı arkasından veri sızdırırken bilgisayar kullanmayın diyen oldu mu?

  • Sorun Mark Abimizin yapay zeka çalışmalarının Amerikan Devleti kontrolünde olmamasını istemesi.

    Daha önce de yazdım;

    Elon Musk haberlerinden beyni sulanmış kitle o zaman da Mark'a saldırmıştı. Oysa o tartışmada Zuckerberg sonuna kadar haklıydı.

    Filmlerden örnekler verilip Zuckerberg küçümsenmeye çalışılmıştı. Oysa filmlerde dünyayı ele geçirmeye çalışan yapay zekaların hemen hemen hepsi devlet destekli veya devlet kontrolünde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 24 Mart 2018; 0:47:5 >
  • Cortingen şıtrayze yani :)

  • Bir SpaceXBook açsın da gelelim bari. Facebook olmadan facebookta yaptığımız işleri nerede yapacağız? Yıllardır görmediğimiz, konuşmadığımız insanlara işimiz düştüğünde nereden ulaşacağız? Onların bize işi düştüğünde nasıl yardım edeceğiz? Nerede aynı ilgi alanına sahip insanları toplayıp kolayca gruplar oluşturacağız? Oyun, teknoloji, donanım, yazılım, bilim, eğlence, siyaset, gündem takip etmek için her bir kategoride 10 tane siteyi mi takip edeceğiz? Haber takip etmek için her gün 50 ayrı sitede sayfa sayfa vakit geçirene kadar hepsini tek çatı altında takip etmek var. Bu habere bile DonanımHaber'in facebook sayfasından ulaştım da geldim. Telefonlara da zırt pırt reklam mesajı geliyor ama konuşmak, mesajlaşmak, hat sahibi olmak bedava değil. Mail var desen, onu da instant messaging olarak kullanan tek millet Japonlar heralde, katlanır kapaklı tuşlu telefondan bile birbirilerine mail atıyorlar; dünyanın geri kalanında mail yalnızca bir siteden üyelik almak, şifreni unutursan hesap kurtarmak ve resmi ticâri ilişkilerde kullanılmak üzere tutuluyor. He bir de sağdan soldan bildirim, kampanya, reklam geliyor ama onların da %99'u spam gelmişçesine bakılmadan toplu toplu siliniyor; yani o iş de olmaz.

    Elon'u severiz, açsın SpaceXBook gelelim; yoksa "ben sildim, siz de silin" ile bir yere varamayız, anca boş yapar.





  • Amerika'da birilerine saldırılıyorsa bilin ki o kişi masum.

  • Adamsan silersin ne :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnstagram ını da kapatsın
  • Facebook'u kim adamakıllı kullanıyor ki artık :D

  • eulogy kullanıcısına yanıt
    Evet gördük sonra Facebook un yapay zekası yeni dil yaratıp onla konuşmaya baslayinca kapatmislardi valla Facebook u 5 yıldır instagram i 1 yildir kullanmiyordum ergen isi snapchat ile isim bile olmadı Twitter WhatsApp YouTube üçlüsü ile mutlu mutlu yaşıyorum daha fazla sosyal medya = Mutsuzluk ve zaman kaybı ayrica mobil İnternetini farkında olmadan hizlica sömürüyorsun Instagramda saatlerimi harcıyorum onu sildigimden beri o vaktimi kitap okuyarak film izleyerek geçiriyorum. Bana kalırsa yapay zeka basit isleri fonksiyonlari yapmak icin programlanmali örneğin araba kullanmak uçak ucurmak vb gorevler insandan daha zeki ve dusunebilen bir makineye ihtiyacımız yok olacaksa bile oldurmemeye ve insanlara itaat uzerine programlanmali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2673E0F4 -- 24 Mart 2018; 17:44:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar geçici şeyler

  • Elon Musk zaten Mark'ı yapay zeka konusunda saçma sapan konuştuğu, çok bilmişliği yüzüneden sevmiyordu. Facebook'a bir tokat'ta o çaktı. Helal olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.