Şimdi Ara

Facebook, sansasyon yaratan siyasi hesapları kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dev sosyal medya platformu Facebook, platformun yanlış bilgi yaymak için kullanılmadığından emin olmak için ekstra özen gösteriyor. Önceki ABD seçimleri sırasında platformun yanlış bilgilendirme kampanyasındaki rolü sorgulanmıştı. Facebook bu konuyu ciddiye aldığını göstermek için sansasyonel yayınlar yaptığını düşündüğü yüzlerce hesabı kapattığını açıkladı.

     


    Facebook önlemleri sıkılaştırdı


    Facebook, 559 sayfa ve 251 hesabı, kurallara ve içerik politikasına aykırı içerik paylaştıkları gerekçesi ile kapattı. Facebook'un bu kararı, ABD'nin ara seçimleri öncesinde alması ise doğru bir zamanlama olarak yorumlanıyor. Bu hesapların ve sayfaların birçoğu aynı ada sahip sahte hesaplar veya birden fazla hesap şeklinde kullanıldığı da açıklanan diğer detaylar.


    Bu hesaplarda çok fazla sayıda siyasi paylaşım yapıldığı ve popülerliklerinin arttırılması için bir takım işlemler gerçekleştirildiği de belirtiliyor. Facebook bu tür kötüye kullanımları engellemek için yoğun bir şekilde yatırım yapmaya ve daha iyi bir teknoloji geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.
      







  • Türkiye'ye de el atsın..

  • Keşke Türkiye için de özen gösterse. Gerizekalı akrabalar ne görse inanıyor şu platformda. Özelllikle MİT ..... diye bir sayfa var başta onu kapatmak lazım.

  • Yine kendi islerine gelmeyen sayfalari kapatip, hirsizlari, teroristleri ve multecileri destekleyen sayfalari one cikarirlar...

  • Bu siyasi paylaşımlar, 1 beğeni bilmem kaç tl yardım, çiçeğin böceğin üstüne yazı yazıp paylaşanlar yüzünden zaten Facebook çöpe döndü. Ben de dahil çoğu arkadaşım artık kullanmıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.