Şimdi Ara

Facebook’a Türkiye'de inceleme başlatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook'a Türkiye'de inceleme başlatıldı. Türkiye genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Facebook konusunda bir açıklama yapan Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir "Özel komisyon kuruldu. Biz bilgilerimizi sosyal medya kuruluşlarına açık rızamızla vermiş olabiliriz. Veriler amaç dışı kullanılırsa bunun adı veri istismarı olur" dedi.

     

    Yapılacak çok yönlü inceleme kapsamında verilerin izinsiz kullanıldığı tespit edildiği taktirde sosyal medya devine ülkemizde 1 milyon 200 bin liraya kadar idari para cezası kesilecek. Kişisel veri ihlali hakkında en çok GSM, bankacılık, finans ve sigorta, telekomünikasyon, hastane ve sosyal medya alanlarından şikayet geldiği belirtiliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Google Play Store web sitesinde garip bir sorun yaşanmaya başladı
    Bilir bu konuda yaptığı açıklamada "Bankalar, hastaneler, vergi dairelerinde isim, kimlik numarası gibi bilgiler herkesin duyabileceği şekilde alınıyor. Sıramatik ve kiosklardan sıra numarası verilmesi gerekir. İlgili bakanlıklarla bu konuda çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

     


    Biyometrik kimlik doğrulama tehlikesi


    Güvenlik nedeniyle parmak izi, yüz tanıma, avuç okuma, retina gibi uygulamalara dikkat çeken Bilir "Parmak izi biyometrik ve önemli bir veridir. Diğer taraftan yüz tanıma, retina gibi önemli veriler var. Bunları kaydettiğiniz zaman kanunda silme yok. Bunlar bir şekilde siber âleme yansıdığı zaman silmek o kadar kolay değil" dedi.

     

    Ayrıca parmak izinin kaldırılması konusuna da değinen Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı "Bu konudaki şikâyetleri ölçülülük ilkesine göre değerlendireceğiz. Parmak izi almak son çare mi? Başka yöntemlerle eğer işleme amacını gerçekleştirebilecekseniz öncelikle o yöntemleri kullanmalısınız. Bunlar başka yöntemlerle olmalı. Mesela bir kart verirsin o okutulup, girilsin" açıklamasında bulundu.

     

    2018 yılının Nisan ayında Facebook'a yönelik olarak başlatılan incelemeden de bahseden Bilir "Çok yönlü bir araştırma yapıyoruz. Özel komisyon kuruldu. Diyelim, buraya bir resim ekledik. Amacım profil oluşturmak. Ancak oradaki resimlerden algoritmalarla bir profilleme yapılması doğru değil. Benim hakkımda 'ayın 15'inde alışveriş yapar, genelde takım giyer, taksit yaptırır' şeklinde profillemeye izin verilmiyor. Bunlar araştırılacak" dedi.







  • Ne kadar ezik bir toplum olduğumuz, böyle bir sosyal medya devine kesilmek istenen cezadan bile belli oluyor. Vatandaşa vergi adı altında kesilen ceza ile bunu oranlarsak, kat kat daha fazla sömürüldüğümüz ortaya çıkacaktır. Kısacası bu hükümet, parayla oynayan yabancı bir sosyal medya devini bile kendi vatandaşından daha çok kayırmaktadır.
    3-5 atın der gibi ceza... Kurunun yanında yaş yanar, yaş kaldıysa ortadoğu ülkesinde yaşadığımız her gün şansa bakar. Yolda yürürken şansa, araba ile giderken şansa, bir mekanda kahveni yudumlarken şansa, evde oturursun şansa, telefon açayım dersin şansa, tuvalete gidip ihtiyacını gidermek zorundasın şansa, nefes alırsın şansa, sigara yakarsın şansa, ayran içersin şansa, evde viski kalmamış dur gideyim alayım dersin şansa... ... yaşıyoruz bu hayatı valla şansa bala... Ha bu arada 1 değil 6 değil tam 10 kilo bal... evet evet... Şanslı kişi sensin. Şansa şansa yanlış anlama, arka planda tebrikler kazıklanmaca...... :D
  • 1.2 milyon lira nedir yahu adamların gunluk sakız parası

  • Adamlar der uğraşmayın bizide uğraştırmayın peşin vereyim. Adamlar dolar kazanıyor biz TL den ceza kesiyoruz. 1 milyona bi tarafıyla güler.

  • Çok erken davrandiniz ya (!)

  • USA seçim skandalından sonra ;
    TR seçmene facebookta CHP reklamı çıkıyor diye mi dir nedir ! :)

  • Ben olsam yabancı sermayeye vururum kırbacı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Verilerimiz bu kadar ucuz işte..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam başı 1.2m olsa bi nebze.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    sen ne diyorsun ya. Çok zamansız oldu bu olay =)

  • Aslında bedavaya her yerden ulaşılabiliyor
    Pahalı bile olmuş bu bedel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xD 1.2 milyon lirayı ben sana verim araştırma la ... bizden de ancak bu kadarı beklenirdi

  • Magdur olan 1 kisi/hesap uzerinden olsa gerek. Cok dusuk bir ceza. Caydirici da degil...

  • Ne kadar ezik bir toplum olduğumuz, böyle bir sosyal medya devine kesilmek istenen cezadan bile belli oluyor. Vatandaşa vergi adı altında kesilen ceza ile bunu oranlarsak, kat kat daha fazla sömürüldüğümüz ortaya çıkacaktır. Kısacası bu hükümet, parayla oynayan yabancı bir sosyal medya devini bile kendi vatandaşından daha çok kayırmaktadır.

  • hahah 1.2 milyon. yarın öbür gün peşin peşin 20 milyon falan verip siz en iyisi susun derler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3-5 atın der gibi ceza... Kurunun yanında yaş yanar, yaş kaldıysa ortadoğu ülkesinde yaşadığımız her gün şansa bakar. Yolda yürürken şansa, araba ile giderken şansa, bir mekanda kahveni yudumlarken şansa, evde oturursun şansa, telefon açayım dersin şansa, tuvalete gidip ihtiyacını gidermek zorundasın şansa, nefes alırsın şansa, sigara yakarsın şansa, ayran içersin şansa, evde viski kalmamış dur gideyim alayım dersin şansa... ... yaşıyoruz bu hayatı valla şansa bala... Ha bu arada 1 değil 6 değil tam 10 kilo bal... evet evet... Şanslı kişi sensin. Şansa şansa yanlış anlama, arka planda tebrikler kazıklanmaca...... :D

  • Verin cezasını, alın vergisini.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tarihin en büyük iki casusu: Google ve Facebook
  • O para değil ki Facbook için.. İnsan koparmışken, parmağını filan götürür..

  • Kişisel veri hırsızlarına ne büyük ceza ama.. Tamamen erişim engellenmeli. Zaten popülaritesini kaybetti, bir tekme de biz vursak ne kaybederiz ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.