Şimdi Ara

Fabrika çıkışından hatalı 2010 insignia mahkemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim şöye bir maruzatım var;
    2010 model sıfır olarak aldığım turbo insignia mı 2 yıl önce satmaya karar vermiştim. Sattığım adam expertize götürmüş ve expert kişiler bu aracın sıfır olmadığını, her tarafının boyalı olduğunu, hatta takla attığını falan söylemişler.(arabanın kapısındaki kaputundaki tavanındaki boya kalınlıkları bilmem kaç mikron farklıymış) Tabi adam bizi aradı ve durumu anlattı. Ben bunun üzerine şok oldum ve araştırmaya başladım durum nedir ne değildir diye. Tabi ki bir varsayım ama araç fabrikadan çıkarken vinçten veya taşındığı araçtan düşüp takla atmış ve fabrikaya geri alınıp boyandıktan sonra bize satılmış. İşin özü sıfır parasına pert araba almış gibi olmakla kalmayıp bu durum aracın değerini de bir hayli düşürmekte.
    Hemen Almanya ile görüşmelere falan başladık ve bizi arabanın sıfır olduğunu kanıtlayan bir kağıt ile kandırmaya çalıştılar, tabi bizde yemedik bu durumu ve onları mahkemeye vereceğimizi söyledik. Aradan biraz zaman geçtikten sonra mahkemeye verdik. Mahkemede de anlam veremediğimiz şekilde sonuç olarak bize 1000 lira (bin bin bildiğimiz bin) ödenmesi kararı çıktı. E tabi biz bunu da kabul etmedik ve dosyayı temyize gönderdik taa Ankara' ya. Temyizde yaklaşık 10 ay-1 yıl arası kaldıktan sonra geçtiğimiz günlerde onun da sonucu bizi şok etti. Temyiz sonucuna göre mağdur tarafa (bu biz oluyoruz) 3 bin lira verilmesi kanaatini getirmişler. (evet bu da bildiğimiz üç bin lira) işte sizin yardımınızı istediğim nokta da tam burada başlıyor.
    Sizce bundan sonra ne yapmalıyım. Bu davanın sonucu kesinlikle bu olmamalıydı benim kanaatime göre. Bilmiyorum siz ne düşünürsünüz ama.

    Mahkemeye verdik bin lira
    Temyize gitti 3 bin lira oldu (yok mu arttıran!)
    Sonraki aşama da hangi kapıya sığınabilirim acaba ?
    Bu mevzuda avukat ve mahkeme masrafları zaten 3 bin liradan fazla tutuyor tabiri caizse adamlar bizimle .. neyse ağzımı bozmayacağım.


    Tüm dh ailesine saygılarmı iletir vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.







  • Fabrikada boyayı robot atarken iki kat atmış olabilir. Bence size en az 20-25 bin tl ödemeleri lazım.
  • Yılmadan usanmadan hemen başka Adliyede tekrar dava açmanı tavsiye ederim...Hem bu işteki kararlılığını onlara bir kez daha göstermiş olursun...Vazgeçmeyeceğini anladıkları anda paranı iadeyi bile belki düşünebilirler...UNUTMAKİ MAHKEMEDEN MAHKEMEYE HAKİMDEN HAKİMEDE FARK VAR...Belkide hakime rüşvet verdiler olabilir mi herşey mümkün...BU YÜZDEN HEMEN BAŞKA ADLİYEDE İKİNCİ BİR DAVAYI PATLAT DERİM.

    TABİ DAVANDA YÜZDE YÜZ HAKLIYSAN...BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMA DERİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 24 Haziran 2015; 22:30:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde senin davana benzer bir Davam var...Metal dedektör aldım AYIPLI MAL çıktı şuan mahkemede DAVA açtım kullanıcının Saf yada Enayi olmadığını kanıtlama ve maddi manevi tüm zararlarımı Tazmin etme derdine düştüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde senin davana benzer bir Davam var...Metal dedektör aldım AYIPLI MAL çıktı şuan mahkemede DAVA açtım kullanıcının Saf yada Enayi olmadığını kanıtlama ve maddi manevi tüm zararlarımı Tazmin etme derdine düştüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal dava açtık başarılı olamadık. Temyize gittik yine başarılı olamadık. Artık bi üst düzey mahkemeye başvuracağız. Bu işin avrupa insan hakları mahkemesine kadar yolu var.
  • Sonuç ne oldu bir gelişme var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Evet var hocam dava sonuçlandı.
    Ama gerizekalı avukatımız yüzünden elimiz boş döndük mahkemeden.

    Son karar 5 bin tl verilmesi yönündeydi. Biz bu parayı kabul etmeyip davaya devam etmeyi düşünüyorduk ama avukat bize sormadan kararı kabul etmiş.
    İşin özü elimiz boş döndük yani. opel çok insanı besledi.

    Adaletine tüküreyim dünya.
  • Anladığım kadarıyla ayıp oranında bedel indirimi talep etmişsiniz mahkemeden. Bu şekilde sonuç çıkması bu yüzden normal. Sizin aracınız gizli Ayipli bir araç. Seçimlilik haklarınızdan Ayipli urunun iadesi ve bedelinin ödenmesini talep etseydiniz durum daha farklı olabilirdi. Bir de az yukarıda bir başka yerde tekrar dava açın demişler. Öyle birşey yapmayın çünkü kesin hüküm verilmiş bir dava yeniden açılamaz, karşı taraf bu itirazı ileri sürerse kaybedersiniz ve yargılama giderleri üzerinize kalır. Size bununla geçmiş olsun diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayınız. İnsanları zarara sokmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.