Şimdi Ara

FORMULA 1 2020 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.613
Cevap
15
Favori
37.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok iyi bir sezon başlangıcı oldu. Hamilton Albon'a izin verseydi 1. çok rahat olabilirdi. Racing Point bu sene bayağı hızlı 3. bile olabilirler.
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    Hamilton sevmem ama burada suçu yok daha fazla direksiyonu kıramazdı. Albon başka fırsat denemeliydi.
  • - Hamilton Albon'un olası yarış 1. ğine kan doğradı. Cezası +5 sn. Daha caydırıcı cezalar lazım.

    - Güvenlik aracı periyotları ve doğru zamanda, doğru lastik değişimi ile sürünen Ferrariye rağmen Leclerc'e büyük ikramiye çıkmasına sevindim.
  • Vettel baba spin atmasa ilk 5 te bitirebilirdi. Adam Ferrari ye geldiğinden beri vurdum duymazlığı ve umursamazlığı ile şu takıma hiç bir pilot kadar zarar vermedi. Leclerc bile kötü bir araca sahip olmasına ve genç olmasına rağmen, sabır ve dikkatinin ödülünü aldı bu yarışta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roberto Baggio -- 5 Temmuz 2020; 18:58:45 >
  • Gazdan çekmek zorundasın. Apexte dışardaki adam öndeyse yer bırakman şart.
  • vettelin açıklaması bomba. daha fazla spin atmadığı için mutluymuş.
    aynı araçla adam fırsatlarla 2. oldu. yaptığı yorum feci.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamilton bilerek çarptı vs. demiyor kimse ama Albon'un dışarıdan atak yaptığını gördükten sonra olası bir temastan kaçınması pistteki konumu nedeniyle Hamilton'a aitti. Onun gibi bir pilot o mücadelede temastan kaçınabilecek tecrübeye fazlasıyla sahip. Bu olayda problemli taraf Hamilton'ın cezasının hafif kalması. 2018 Fransa GP'de Vettel ile Bottas temas etmiş, her ikisi de bu temastan olumsuz etkilenmiş, Vettel bu temas nedeniyle 5 sn ceza yemişti. 2018 İngiltere'de ise Hamilton ile Raikkonen ilk turda temas etmiş, Raikkonen bu temastan sonra 1-2 sıra geri düşüp yarışına devam ederken Hamilton spin atıp gerilere düşmüş, bu temas sebebiyle Raikkonen'e 10 sn ceza gelmişti.

    Bu iki örnekten bugünkü temas daha çok 2018 İngiltere'de yaşanan Raikkonen-Hamilton temasına benzediği için burada da sporseverler olarak 2018'de çıkan cezaya (10 sn) benzer bir ceza bekledik ama maalesef burada komiserlerin çifte standardı devreye girdi ve Hamilton 5 sn ceza ile kurtuldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 20 Temmuz 2020; 13:26:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Pulse_

    vettelin açıklaması bomba. daha fazla spin atmadığı için mutluymuş.
    aynı araçla adam fırsatlarla 2. oldu. yaptığı yorum feci.
    Yarış içinde 40 kere arkayı tutmakta zorlandım demiş. Araç çok kötü eyvallah da. Eee o zaman niye geç frenlemeyle bodos giriyorsun. O aracın neyine güvenipte riske giriyorsun. Boş açıklama. Başka birşey değil. Bir sene aramı veriyor, o arada rehabilitasyona mı girer, ne yapar bilemem. Ama değişik kafalar yaşıyor 2 senedir.
  • Hamilton, F1 tarihinin en sinsi ve bir o kadar da ağlak pilotu! Geçmişte bunun gibi birçok an vardı hep görmezden gelindi. Albon'un yerinde olsam Schumi'nin Coulthard'a yürüdüğü gibi dalardım Mercedes garajına.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rektangular

    Hamilton sevmem ama burada suçu yok daha fazla direksiyonu kıramazdı. Albon başka fırsat denemeliydi.
    Aynı fikirde değiliz.

    İçeriden girmişsin, adam seni dışarıdan geçmiş. Tekrar dışarı doğru gitmenin mantığı yok ('G' mi denecek belki ama hikaye). Direksiyonu çeviremiyorsa gaz kesmeliydi. Kurala göre kapatamadıysa yol vermeli. Neyse zaten ceza aldığına göre suçlu. Konu, yaptığına göre az ceza alması.

    https://www.youtube.com/watch?v=EHBgQw5OecA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 5 Temmuz 2020; 21:46:30 >




  • Hamilton bir Bernie Ecclestone projesidir.

    Ecclestone 2 İngiliz ismin önünü açtı.

    2009'da Brawn'a verdiği gizli bilgiler sayesinde Brawn GP ortalığı kavurdu difüzör ile. Button şampiyon oldu.

    2012'de ise Mercedes'e Turbo Hybrid geleceğinin bilgisini verip(Ross Brawn aracılığı ile gene) Hamilton'ın Mercedes'e geçmesine vesile oldu.

    Millet boşuna 2-3 sene uğraşmadı Mercedes'i yakalayacağız diye.

    Kaç senedir Hamilton zorda kalsa komiserler yardımına koşuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erwin -- 5 Temmuz 2020; 22:48:27 >
  • Leclerc çöp denilen Ferrari'ye ikinciliği getirmiş. Sağlam çocuk bu sağlam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Leclerc çöp denilen Ferrari'ye ikinciliği getirmiş. Sağlam çocuk bu sağlam.
    Kendisini bu sezon öncesi daha bir sevdim açıkcası. Twitch yayınlarına denk geldim çoğu kez. Cem bölükbaşı ile falan f1 2019 oyunu oynarken denk geldim birçok kez,eğlenceli idi sohbet,muhabbetler falan.
  • Çok güzel bir başlangıç oldu. Özlediğimiz yarışa değdi gerçekten. Kasap Hamilton, Albon'u doğradı resmen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yarış ile yıllar sonra yeni bir heyecan yakaladım. Lando Norris umarım bizlere benzer performanslar sergiler.

    Son turda yarışın en hızlı turunu atıp Hamilton ile farkı 5 saniyenin altına düşürüp hem 3.lük kazandı hem en hızlı tur puanını kazandı hem de birçok insanın kalplerinde yer etti.

    RedBull araçlarında önemli sıkıntılar var gibi duruyor. Ayrıca bir ara pistte bir şeyler var sandım. Herkes ya fren sorunu ya vites sorunu yaşamaya başladı.
  • Hamilton'ın tek hatası yarışın başlarında ilk virajda Albon'u dışarıdan geçmeye çalışırken Albon'un kendisini pist dışına süpürdüğü gibi dışarı süpürmemesi idi. Albon için yeterli boşluğu bıraktı ama Albon çok acele etti geçmekte. Hamilton bir plotla yan yana gelince hep çarpışmadan kaçması gereken kişi mi olacak? Diğer plotlar da temastan kaçınsa olmaz mı?
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Ağlak konusunu dün telsiz konuşmalarında da gösterdi. Sensörlerde oluşan arıza yüzünden iki pilota da kerb ikazı yapıldı. “Bottas benden daha fazla kerb kullanıyor” diye telsizde yakındı. 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnuviel37

    Hamilton'ın tek hatası yarışın başlarında ilk virajda Albon'u dışarıdan geçmeye çalışırken Albon'un kendisini pist dışına süpürdüğü gibi dışarı süpürmemesi idi. Albon için yeterli boşluğu bıraktı ama Albon çok acele etti geçmekte. Hamilton bir plotla yan yana gelince hep çarpışmadan kaçması gereken kişi mi olacak? Diğer plotlar da temastan kaçınsa olmaz mı?
    Yan yana derken neyi kastettin? Albon orada hamilton'ı geçmişti zaten. Pozisyonu yukardaki açıdan izlediysen görmüşsündür, hamilton,albon'un arka lastiğine doğru sürüyor bunun formula 1'de herhangi bir mantığı yok. En azından şu pozisyonda bile fanatiklik yapmayı bırakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnuviel37

    Hamilton'ın tek hatası yarışın başlarında ilk virajda Albon'u dışarıdan geçmeye çalışırken Albon'un kendisini pist dışına süpürdüğü gibi dışarı süpürmemesi idi. Albon için yeterli boşluğu bıraktı ama Albon çok acele etti geçmekte. Hamilton bir plotla yan yana gelince hep çarpışmadan kaçması gereken kişi mi olacak? Diğer plotlar da temastan kaçınsa olmaz mı?
    Hamilton'ın ceza sebebi savunmada tehlikeli sürüş sonucu temasa sebebiyet. Ayrıca yanyana gibi bir durum söz konusu değil. Albon bariz şekilde önüne geçti. Hamilton'ın yapabileceği tek savunma hamlesi vardı. Oda Albon'un viraja giriş açısını daraltmaktı. Başarılı oldu ama daha viraja girmeden Albon Hamilton'la yanyana geldi ve o dar açıdan girerek Hamilton'ı geçti. O dk'dan sonra hız kesmesi gerekir. Araçlar yanyana yada Albon geride olsaydı Albon'un virajda daha genişe açılması yada yavaşlaması gerekirdi. Ortada yarış kazası yok. Salağa yatan bir Hamilton var. Yukarıda arkadaş videoyu paylaşmış. Hamiltonın araç kamerasında 0.25 yavaşlatıp izleyebilirsiniz.




  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Yarışın başındaki Albon-Hamilton mücadelesi ile ikisinin temasının yaşandığı mücadele o kadar farklı ki kıyas kabul etmez. Çünkü ilk turdaki ve ikisinin temas yaşadığı mücadelenin her ikisinde de Albon öndeydi. İlk turda Albon, Hamilton daha yanına bile gelmeden dışarıyı kapattı ve Hamilton'ın atağını savuşturdu ancak ikisinin temas ettiği mücadelede Albon, Hamilton'ı geçmişti.

    İlk tur Albon-Hamilton mücadelesinde her iki pilotun konumu: https://prnt.sc/tcryky

    İkilinin temas ettiği mücadelede her iki pilotun konumu: https://prnt.sc/tcrzzm

    Her iki mücadeleyi de pistin aynı noktasındayken almaya çalıştım. Görüldüğü üzere her iki mücadelede de Albon, Hamilton'ın önünde. Zaten temas ettikleri mücadelede otomobillerin konumu ilk turdaki gibi olsaydı Hamilton, ilk turda Albon'un kendisine yaptığı savunmayı yapar ve onu geçmesine müsaade etmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 6 Temmuz 2020; 17:0:2 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.