Şimdi Ara

FORMULA 1 2020 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.613
Cevap
15
Favori
37.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özledik umarım bu sene olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Verstappen'in agresifliğini özledim resmen. Avusturya ve Brezilya gp'sini izleyip duruyorum
  • Vettel ile Ferrari sezon sonu yollarını ayırıyor. Güne mutlu başladım

    Yazılıp çizildiği gibi olursa Ricciardo veya Sainz diyorlar. Şahsi fikrim Leclerc’in önünün kesilmeyeceği bir seçenek uygundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vettel'in söylentilere rağmen devam edeceğini düşünüyordum ama haber beni yanılttı gerçekten. Her ne kadar hataları çok olsa da yakışıyordu be kırmızı üniformaya. Büyük umutlarla gelmişti Redbull'dan ama bir türlü dikiş tutturamadı. Özellikle 2017 ve 2018 sezonlarında çok yaklaşmıştı şampiyonluğa. 1 şampiyonluk yakışırdı bence Ferrari'de ama hem onun hataları hem takımın hataları üst üste gelince bu son kaçınılmaz oldu artık. Zaten geçen sene de hem üst üste hataları hem de Leclerc'in müthiş çıkışı yüzünden psikolojik olarak iyice dibe vurmuştu. Umarım yeni bir takımda kendini bulur. Büyük ihtimalle Verstappen'e yaptıkları gibi Leclerc'in yanına Sainz gibi ikinci bir pilot getirecekler. Vettel'de McLaren'e gidebilir.




  • Vettel ile Ferrari'nin yollarını ayıracağı haberini görünce çok şaşırdım. Son gelen haberler olumlu değildi belki ama ben bu anlaşmazlıkların giderilip bu birlikteliğin en az 2 yıl daha süreceğini düşünmüştüm. Ancak hiç beklenmedik bir kararla taraflar yollarını ayırdı. Severseniz sevmezsiniz Vettel gibi dört kez dünya şampiyonluğu olan bir pilotu görüşmelere başladıktan kısa bir süre sonra görüşmeleri bitirip yolları ayırma kararı oldukça cesur bir karar, Ferrari'nin böylesine cesur bir karar vermesinin ardında yatan en büyük gerekçelerden birisinin de Leclerc'in ilk sezonuna göre çok iyi bir performans göstermesinin de etkili olduğunu düşünüyorum. Her iki taraf için de hayırlısı olsun. Ferrari için konuşulan isimler şimdilik Ricciardo, Sainz ve neden isimlerinin geçtiğini anlayamadığım Giovinazzi ve Bottas. Açıkçası bana göre en iyi tercih Ricciardo olacaktır.

    Vettel'in Ferrari kariyeri Mercedes'in dominasyonu altında geçti bunu kimse görmek istemiyor. (Özellikle Vettel'den nefret eden kitle) Vettel-Ferrari birlikteliğinde en gerçekçi şampiyonluk 2018 sezonu olabilirdi. 2018 sezonunda Ferrari sezona çok iyi başlamasına karşın sezonun ikinci yarısında ortalarda yoktu. Ferrari sezonun ikinci yarısında sadece Kimi ile ABD GP'sini kazandı. Evet, Vettel'in de 2018 sezonunda ciddi hataları oldu, Almanya'da liderken yaptığı kaza, birkaç yarışta yaptığı bireysel hatalar da oldu. Ancak sezon sonunda Hamilton ile arasındaki 88 puanlık farkı bu birkaç bireysel hataya bağlamanın da biraz insafsızlık olacağı düşüncesindeyim.

    Neyse iyisiyle kötüsüyle Ferrari'de bir dönem kapanıyor, artık geleceğe bakma zamanı...




  • Günün tek güzel haberi oldu benim için. Vettel kaldığı her dakika Ferrari’ye zarar veriyordu. Baskı altında yarışamaması, spinlerin ardı arkasının kesilmemesi falan artık sıkmıştı. 2017 yılında 2018 yılında şampiyon olabileceği araçlara sahipti. Kimse kusura bakmasın Mercedes en iyisiydi ama herşeyini ortaya koysaydı SF70H ve SF71H ile şampiyonluk imkansız değildi. 2014 yılında olduğu gibi 2019 yılında genç takım arkadaşına yenilmesi tesadüf olmadı.

    Bence iki taraf için de en iyisi oldu. Vettel McLaren’e geçerse orada canlanabilir. Lando falan var ortam daha eğlencelidir en azından. Ferrari çok politik bir takım ve öyle herkes o baskıyı kaldıramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schumi sonrası en iyi 4 pilottan 3 ü de ferraride hayal kırıklığı yaşadı. Ferrari nedense siyah kırmızı rengi ile 1980 lerdeki başarısız halini hatırlıyor bana. 2017 yılında ferrari ile şampiyon falan olunmazdı. En bariz örneği SPA da hamilton güvenlik aracının ardından yanlış güç modu ile yarışı başlattı ona rağmen vettel lastik avantajı olmasına rağmen yanına gelemedi. 2017 de ilk birkaç yarışta mercedes aracı sıralama turlarına hazırlayamıyordu ferraride tam tersi lastikleri iyi hazırlıyordu. Yüksek down force sayesinde monaco avustralya gibi geçişin zor olduğu pistlerde avantajı vardı sadece. Yoksa monza da spa da silverstone da yediği fark ortadaydı o sezon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Bence Vettel'in ayrılmasına sebep olan şey Leclerc'in performansından çok Arrivabene'nin yerine Binotto'nun gelmiş olması. Binotto geldiğinden beri Vettel'in o neşesi gözle görülür şekilde kayboldu.

    Vettel'in Ferrari'deki performansı yeterince iyi değildi. Özellikle Vettel'den önceki #1 Ferrari sürücüsünün Alonso olması bunu çok ön plana çıkarttı. Alonso'nun 2010 ve 2012'deki performansına bakınca Vettel'in 2017 ve 2018'deki performansı iyi değildi. Vettel'in şampiyonluk şansına kendisi takımdan daha çok zarar verdi bence (https://www.youtube.com/watch?v=fvgWJu30r3E ) ama sebepsiz uzar gider o konu.

    Mercedes, 2000lerin başındaki Ferrari'den sonra en dominant süreci yaşıyor elbette ama Ferrari 2017 ve 2018'de Mercedes'e kafa tutabilecek bir araç verdi Vettel'in altına. O 2 sezondaki yarışların %35-40ında Ferrari Mercedes'ten daha iyiydi. Netice son 2-3 yarışa kadar dayanamayan bir şampiyonluk yarışı.




  • Ricciardo resmen McLaren'de. Sainz Ferrari'ye hayırlı olsun diyebilir miyiz? Vettel Mercedes'e gitmezse sanırım bırakacak. McLaren'in teklifini reddetmiş araç rekabetçi olmadığı için.

    Edit: Carlos resmen Ferrari’de. Sezon başlasa bu kadar heyecanlı olmazdı herhalde. Şimdi Renault’ta boş koltuk var oraya artık Alonso mu yoksa bir başkası mı döner muamma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wallcroft -- 14 Mayıs 2020; 13:2:43 >
  • Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    Binotto'nun takıma gelmiş olması da etkili olabilir ancak Leclerc ilk sezonunda çok güçlü bir performans göstermeseydi Ferrari bu kararı alamazdı gibi geliyor bana. Leclerc'in iyi performansı Vettel'in de vazgeçilebilir bir pilot olduğunu gösterdi, nitekim taraflar da birlikteliği sonlandırdı.

    Ben 2018'de Ferrari'nin senin söylediğin kadar güçlü olduğuna katılmıyorum. Sezonun ilk yarısı oldukça rekabetçiydi bu konuda haklısın ancak sezonun ikinci yarısı Ferrari için felaket geçmişti. 2018 sezonunun ikinci yarısında daha doğrusu Spa GP'si Vettel'in son galibiyet aldığı yerdi, onun haricinde Kimi'nin de ABD GP'sinde bir galibiyeti vardı. Buna karşılık Hamilton Spa'dan sezon sonuna kadar olan 9 yarıştan 6 galibiyet çıkardı. Ferrari'nin sezonun ikinci yarısında düşen performansı ve Mercedes'in yükselen performansı karşısında Vettel'in de yapacak fazla bir şeyi kalmamıştı bana göre.

    2014-2019 sezonları arasında toplam 121 yarıştan 89'unda Mercedes galibiyetle ayrılmış, bu 89 galibiyetin 62'sini ise Hamilton kazanmış. Muhtemelen 2014-2019 arasındaki toplam 6 sezon tüm F1 tarihinde bir takımın en dominant olduğu dönem olabilir. En uzun soluklu olduğu kesin de belki oran olarak 2000-2004 arası Schumacher'in galibiyet oranı Hamilton'dan daha iyi olabilir ama o dönem de zaten 5 yıl sürmüş, (sezonlar da 16-17 yarış arasında değişiyordu) o sezonlar arası çekişmenin 1-2 sezonu nispeten daha yakın geçmişti. Vettel'in Ferrari kariyeri Mercedes'in sezonları domine ettiği bir döneme denk gelmesi kendisi ve Ferrari açısından kötü oldu haliyle. Vettel'in hataları oldu mu tabii ki de oldu. Ama 2018 sezonunda Hamilton ile arasındaki 88 puanlık fark yaratacak kadar hata yapmadı.




    Ferrari, Sainz ile anlaşmış ve resmi açıklama da gelmiş. Ben olsam Ricciardo'yu tercih ederdim açıkçası. Gerçi o da McLaren'in yolunu tuttu.

    Bakalım şimdi sıra Vettel'de. Açıkçası Mercedes'e gitmesini çok isterim. Hamilton-Vettel ikilisinin aynı takımda olması ve birbirlerine karşı yarışacak olması muazzam olurdu. Ancak Hamilton'ın böylesi bir karara karşı çıkacağını tahmin etmek de çok anlamsız olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 14 Mayıs 2020; 17:57:25 >




  • 5 Temmuz baslangıç olacak gibi hadi hayırlısı bakalım hasret kaldık :)
  • Ve sonunda takvimin ilk sekiz yarışı açıklandı. Buna göre;

    5 Temmuz - Avusturya
    12 Temmuz - Avusturya
    19 Temmuz - Macaristan
    2 Ağustos - İngiltere
    9 Ağustos - İngiltere
    16 Ağustos - İspanya
    30 Ağustos - Belçika
    6 Eylül - İtalya

    10 haftada 8 yarış var, geri kalan yarışlar da daha sonra açıklanacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaldı 8 gün :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 ve 12 Temmuzdaki Avusturya yarışlarımı Verstappen kazanır.
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Antrenmanlara bakarak söylenecek şeyi çok erken söylemişsiniz, tam bir fan edasıyla.
    Perşembe Cuma bi bakmışsın verso pite bile çıkamamış, sabırla beklemek lazım.

    Avusturya GP
    2 Tem - 5 Tem

    FP1 Cum 3 Tem 12:00

    FP2 Cum 3 Tem 16:00

    FP3 Cmt 4 Tem 13:00

    Sıralama Cmt 4 Tem 16:00

    Yarış Paz 5 Tem 16:10
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01Mrt

    Antrenmanlara bakarak söylenecek şeyi çok erken söylemişsiniz, tam bir fan edasıyla.
    Perşembe Cuma bi bakmışsın verso pite bile çıkamamış, sabırla beklemek lazım.

    Avusturya GP
    2 Tem - 5 Tem

    FP1 Cum 3 Tem 12:00

    FP2 Cum 3 Tem 16:00

    FP3 Cmt 4 Tem 13:00

    Sıralama Cmt 4 Tem 16:00

    Yarış Paz 5 Tem 16:10
    Hocam her ikimizde biliyoruz ki araçta arıza veya pitte bir sıkıntı olmadığı sürece Verstappen orayı alır. Geçen sene Redbull Ringde neler yaptığını hepimiz biliyoruz.
  • Practice 1 başladı. Mercedesler bu sezon da çok ilerde gibi gözüküyor. Eforsuz 1-2'yi alırlar gibi.
  • Maalesef öyle görünüyor, bakalım yarın ve sonrasında ne olacak göreceğiz.
  • İlk sıralama turu başladı. Herkese hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.