Şimdi Ara

F1 2015 [PS4 ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
6.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yuh ya deli gibi bekliodum kariyer modu yoksa ne varmis ya sacmalamislar resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Offf ya sinir olduk resmen kariyer modsuz f1 mi olur ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumları biraz okursan sırf kariyer modu yok diye birçok kişinin oyunu almaktan vazgeçtiğini görebilirsin. Burada oyunun küçük bir özelliğinin kaldırılmasından söz etmiyoruz, birçoklarına göre oyunun en önemli moduydu bu, sen öyle düşünmesen de. Eski nesilde olan ve sevilen bir modu, yeni nesilde kaldırmak büyük hatadır. Oysa millet yeni nesil grafiklerde kariyer oynamak hayali kuruyordu forumlarda. Hatta 2K'nın yaptığı gibi senaryolu bir kariyer modu isteyenler vardı. Neyse, istenilen satış rakamları gelmeyince seneye bu modu hemen geri eklerler zaten. Spor oyunlarının vazgeçilmez bir özelliği bu kariyer modları. Yerine daha iyisini sunamıyorsan, modu kaldırmanın manası yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela ben codemasters F1'in haklarını aldığından beri çıkartığı her F1 oyununu aldım, oynadım. Bütün oyunları oynadığım süre boyunca bir kere bile tek yarış yapmadım. Hep kariyer modunu açıp orada yarış yaptım. Dediğiniz gibi yeni nesil grafiklerde kariyer modu oynamayı o kadar çok istiyordum ki anlatamam ama gel gör ki adamlar kariyer modunu kaldırmış. Oyunun da benim için bir albenisi yok, istediği kadar gerçeğe yakın sürüş özelliği olsun beni ilgilendirmez artık.
  • Oynayan arkadaşlar oyun nasıl, eğlenceli mi? Alırı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu lastik ısısını filan gösteren gösterge vardı ekranın sağ tarafında nerde o bulamıyorum
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Katılmamak elde değil. Boynumuz bükük kaldı. Bu oyun firmalarını anlayamıyorum. Nasıl bir kafadalar çözemiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Peki oyunun kariyer modunun niçin kaldırıldığını biliyormusunuz? Codemaster forumlarında bu konu üzerine soru soruldu ve firma gerekli ilgi gösterilmediği için kariyer modunun kaldırıldığını söyledi.

    Burda asıl sorun o değil.Ben bu oyunu hem konsolda hem pc de oynamayı düşünüyorum. Pc bölümüne gidiyorum şikayet konusu olan şey SC olmaması,karakter animasyonları, kariyer yokluğu VB şeyler. Buraya geliyorum aynen.......Ya bir F1 oyununda arayacağınız kırıterlerler bunlarmıdır???? Bir kişide çıkıp şu oyunun sürüş dinamiklerinden bahsetsin....Araç fizik modellerindenden, lastik ve fren etkisinden......

    Ama yok. Her zaman olduğu gibi şekle o kadar takılıyoruzki aslı kaçırıyoruz....

    Benden ufak tavsiye. Elinizde direksiyon setiniz varsa legend modda ve tüm asistler kapalı iken yapılmış en iyi ve gerçekçi F1 oyunu ile karşı karşıyasınız........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 13 Temmuz 2015; 13:07:09 >



  • SATILIK PS4 F12015 135 TL

    Elimdeki F12015 PAL Kutulu Kutulu(2.Bölge)Playstation 4 Oyununu satmaktayım. Disk çiziksiz ve temiz olmakta olup oyun 11 Haziran 2015'te satın alınmıştır(Sadece 2saat kullanıldı). Oyun haftasonu her saat İstanbul Anadolu yakası Maltepe - Kadıköy Metro duraklarından birinden hafta içi ise civarlarında elden ya da EFT Karşılığı Kargo yoluyla teslim edilebilir. 

    NOT: LÜTFEN TAKAS  VE PAZARLIK TEKLİF ETMEYİNİZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkmdesign -- 12 Temmuz 2015; 13:24:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkmdesign

    SATILIK PS4 F12015 135 TL

    Elimdeki F12015 PAL Kutulu Kutulu(2.Bölge)Playstation 4 Oyununu satmaktayım. Disk çiziksiz ve temiz olmakta olup oyun 11 Haziran 2015'te satın alınmıştır(Sadece 2saat kullanıldı). Oyun haftasonu her saat İstanbul Anadolu yakası Maltepe - Kadıköy Metro duraklarından birinden hafta içi ise civarlarında elden ya da EFT Karşılığı Kargo yoluyla teslim edilebilir. 

    NOT: LÜTFEN TAKAS  VE PAZARLIK TEKLİF ETMEYİNİZ


    Niye satıyorsun dostum?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Turismo 7 -- 12 Temmuz 2015; 14:21:41 >
  • Merhaba arkadaslar... F1 e fazla ilgim yoktur sezonlari olarak eski ea oyunlarini cok oynardim... F1 lerde de yenilige gidildigini biliyorum daha sessiz motor (hibrit mi deniyordu herneyse :) ) atmosferi cok etkilemis.....
    Oyuna geliceksek gameplaylerini izledim bir de ps3 doneminde cikan 2006 yapimi f1 championship (cok oynamistim) bir daha izledim... Grafik ve atmosfer olarak CM nin oyunlarini begenmiyorum nedense (CM F1 serisini oynamadim fakat videolarla karsilastiriyorum)... Tabi surus olarak birsey diyemiyorum varmi benim gibi dusunen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Zuha -- 12 Temmuz 2015; 14:05:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Oyunu 15 saate yakın oynadım görüşlerim şöyle;
    Artılar;
    -Yeni sürüş dinamikleri harika olmuş.Kafanızda bir f1 aracının nasıl sürüleceği varsa aynen öyle tasarlamışlar.Hızladığınızda downforce etkisini, aracın yere yapışmasını hissediyorsunuz.Farklı takımlar arasındaki sürüş dinamiklerinin değişmesi de çok gerçekçi olmuş.Örneğin Mclaren hem düzlüklerde hem de virajlarda yavaş değil.Sanki motorun gücü kısılmış bir mercedes gibi virajlarda gayet iyi ama düzlüklerde 70 beygir eksikliğinden dolayı yavaş.Ferrari kontrol etmesi zor ama düzgün kontrol edilğinde neredeyse bir Mercedes kadar güçlü olabiliyor.Son olarak Mercedes ise öyle bir araç olmuş ki a
    racı pite hiç götürmeyip sürekli sürmek istiyorsunuz.
    -Yarış mühendisiyle konuşma özelliğini ilk duyduğumda o kadar önemsememiştim ama yarışların yüzde 70 i pit duvarıyla konuşarak geçiyor.Benzin miktarım nasıl?Arabın durumu nasıl?Hava durumu nasıl olucak?Araçta çok fazla kıç atma var, ne yapmalıyım? Gibi çok değerli bilgileri sadece mühendisinize sorarak öğrenebiliyorsunuz ki bence bu çok gerçekci ve zevkli bir özellik olmuş.
    Eksileri;
    -Online da oyun yeni olduğundan büyük ihtimalle çok fazla yarış bulamıyorsunuz.Lobiyi seçtiğinizde uzun süre bekletip yarış bulunamadı diyor bunun dışında kendi arkadaşlarınızla yarış yapma yönünden sıkıntısı yok hatta online da artık practice özelliğiyle beraber eleme öncesi antreman yapabiliyorsunuz.
    -Kariyer modunun olmaması eksiklik mi evet öyle ama büyük bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum.Şöyle bir kıyaslama yapalım, Her yarış, Antreman, Eleme öncesi Spiker ve yorumcuyla anlatılan yarış sonunda podyumda seçtiğiniz sürücünün sevinmesi ve mantığın bozulmadan her şeyin o sürücü etrafında dönmesi yoksa İsminin Mustafa olduğu bir Vettelin, Hamiltonın çıkıp podyumda sizin adınız altında sevinmesi mi?Bu söylememin sebebi oyunun baş yapımcısının yaptığı açıklamayla alakalı.Oyunun sürüş dinamikleri fizik gibi kısımlarına çok büyük yatırım ve zaman harcadıklarını bu yüzden ya eski kariyerlede olduğu gibi spikersiz, sabit suratlı veya yerine oynadığınız sürücünün direk kendisinin olduğu bir kariyer ya da daha gerçekçi kendi içinde çelişmeyen bir mod yapmak arasında kaldık dedi.
    Kısacası bana göre oyun gelmiş geçmiş en iyi sürüş dinamiklerine, yapay zekasına sahip F1 oyunu olmuş.Oyunu almadan önce kariyerin olmamasına çok üzülüyordum, ama oyunda amaçsızca çıkıp arabaları sürmek bile o kadar zevkli olmuş ki kariyer modunu hiç aramadım.
    Not: Bunlar tamamıyla benim görüşüm, kimisine göre kariyer modu her şey demektir araç sürmekten bile önemlidir ona göre bu oyun tabii ki de kötü olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jigsaw999 -- 12 Temmuz 2015; 15:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F12015 bundan yaklaşık 1,5 ay önceden DVD – Ön Sipariş olarak elime ulaştı. İlk kez kendime ait yorumları yapabildiğim için sevinçliyim. Yazının sonunda sonuç kısmında kararımı belirttim.
    Codemasters’ın bu 6. Serisi Bundan önce EA Sport’un yapmış olduğu serileri zevkle oynamıştım. EA sport döneminde Rfactor’e geçip geçmeme konusunda beni oldukça zorlamıştı. Ancak Rfactor’un sunduğu sürüş ve setup simülasyonu ile sürekli geliştiricilerin mod yazıyor oluşundan sonra 2007 yılında rFactor’e geçmiştim. Bu yıllar içinde ondan hiç ayrılmadım ama bir yandan Codemaster’ın çıkartmış olduğu yapımları yine PC’deneme fırsatım oldu özellikle 2011 ve 2013 biraz kendine bağlayıcıydı. F12014’ü ise PS3 te ve yine PC’de deneme şansım oldu. F12014 tam bir hayal kırıklığı olmuştu bende, ancak seriye bağlanmadığım için çok önemsemedim.
    Bu sırada Gelişen teknoloji ile rFactor’de yavaş yavaş grafik olarak çok geride kalmıştı işte o sırada Project Cars’ın betası ile tanıştım PC’de apayrı bir dünya sundu bana ve PS4 ile beraber bu seriyi beklemeye başladım çıkışında ilk etapta alışması zor direksiyon ayarları dışında beni olumsuz yönde şaşırttığı bir yan olmadı, Onu da oyun yapımcılarının tavsiyesleri ve yurt dışındaki forumlar sayesinde aşmayı başardık özellikle 2.00 güncellemesinden sonra müthiş keyifli bir oyuna dönüştü.

    F12015 ise,
    F12014’ün aksine daha fazla sim özellikler taşımakta. Özellikle Formula-1’de Aerodinamik değerler kadar Fren ve Viteslerin ne kadar önemli olduğu oyunun içine iyi bir şekilde adapte edilmiş. Çevre sesleri ve motor sesleri oldukça başarılı. Özellikle Start düzlüğünde mekanikerlerin dağılmasına kadar geçen sürede çevredeki anonslar, seyircilerin uğultusu çok başarılı. Forumda ve Facebook sayfasımızda motor sesleri ile ilgili eleştiriler olmuştu aslında F1 2015 motor sesi olarak tam da olması gereken düzeyde. Oyunu iyi bir kulaklık ile oynayıp oyun içindeki efekt sesleri ve radyo telsiz konuşmaları kısılılıp araç sesi arttrıldığında motor sesi oldukça fazla ön plana çıkabiliyor. Yine de Frenajdaki kuyruğu kıstırılmış kedi cıyaklaması birkaç tur sonra kulağınızı tırmalar hale geliyor. Gerçeği bu şekilde olduğunu düşünenler varsa bile beklentim yapımcının bunu biraz egzajere edip hiç olmazsa dayanılır bir noktaya çekmesiydi ancak maalesef yapılmamış. Devir seslerini duyabilmek için göstergeleri tamamen unutup aşırı derecede yarışa odaklanmanız gerek,duymak oldukça güç.
    Sürüş hissi olarak F1 2014’ten oldukça ileride, Artık Pist dışınıza çıkmanızın tek sebebi bir viraja olması gereken hızdan daha yükseğiyle girmeniz değil yolda kalma mücadelesi hem frenleri koruma, hem de frenlere doğru miktarda güç vermek aynı zamanda da doğru vites aralığında sürüp sürmediğinizle ilintili hale getirilmiş. Oyundaki Legend moda uzanan zorluk değerleri var, açıkçası asistlerin oyuna çok fazla etkisi görünmüyor. Otomatik çekiş kontrol sisteminin fonksiyonu sürüş ve kalkışlarda hissedilir değil.
    F2014’teki FPS atlamaları birazda PS3 ün artık oyunun grafiklerini taşıyamamasındandı FPS atlamaları konusunda PS4 sayesinde iyileşme olduğu aşikar çünkü F12014’ün PC Versiyonunda bu tür hatalar zaten yoktu. Ancak F12015’te oldukça üst düzey bir Grafik motoru ve modelleme beklememe rağmen bu iki konuyla ilgili herhangi bir gelişme olmadığı bariz. Araç modellerinin keskinliği çok kötü durumda, Lens flare ve ışık geçişleri optimize edilmemiş. Açıkların kapatılması adına oyun yer yer blurlaştırılmış.
    Özellikle kariyer modunun iptal edilip Şampiyona mantığının getirilmesi nedeniyle yapılan Yarışçı ve Mekaniker modellemeri vasatın altında.
    Çevre modellemeleri daha oyunun girişinde sırıtıyor. Çoğu insan diyebilir ki simülasyonlarda çevre modellemeleri çok önemli değil, Simülasyon olmayıp ona yaklaştırılmaya çalışılan bir oyunda çevre modellemesi son derece iyi olmalıydı. Grafik olarak araçların dışından çıkan yanan benzin ve Pistteki kirli kısımlar dışında hiçbir artısı yok.
    Özellikle pistin kirli tarafından kalkışın farkını test etmek istedim zira bir çok arkadaşım kalkışta patinaja geçtiğini söylüyordu. Pistin kirli tarafının sürüş olarak en ufak bir etkisi olmamakla beraber hala 15.turda Pistin kirli tarafının yine kirli kalıyor olması oyuna eklenmeye çalışılan iyi yönü bir anda alıp götürdü. Oyun grafik olarak F12014’ün remastered versiyonu gibi duruyor.
    Doğru bir sürüş için Kokpit kamerasına muhtaç olup bu tip oyunları TV Kamerasından oynayanlar için oldukça güçleşiyor. Oyunun grafik olarak yenilik getireceği düşünülen bir yanı da Yağmurlu hava koşullarıydı bu konuda rakipleriyle arasında oldukça uçurum var, emsallerinin çok gerisinde kalmış.
    Kokpit kamerası içinde yarışırken ön lastikten sürücüye doğru gelen çakıl taşları adeta kaya ebatlarında, insan kendini “Truck Simulator” sürücüsü gibi hissediyor. Simülasyon mantığında sürücüye veri aktarımı elbet teki en çok telsiz konuşmaları ile verilir ancak dil desteği konmamış bir oyunda bu seçim işkenceden başka bir şey olmuyor. Alt yazıyı okumaya çalışırken konsantrasyonunuz kayboluyor. Gösterge seçimi için ok tuşlarıyla uğraşmanız gerekiyor. Sadece aracın genel bir göstergesi var ancak araçtaki çekiş kaybı için sürekli voice kontrol kullanmanız gerek.(Yani kırmızılaştığında eğer konuşmayı kaçırırsanız neden olduğunu anlama şansınız yok) Benim eleştirim bunu neden koyduklarından ziyade bunu neden kişinin seçimine bırakmamış olmaları, grafik kontrolü tercih etme şansı hiçbir şekilde tanınmamış.
    Yapay Zeka konusuna gelince,
    Bu benim için en büyük hayal kırıklığı oldu. Önde başladığınız yarışta startta geçtiğiniz rakibiniz size arkadan çarpıp bariyerlere gönderiyor ve cezayı siz alıyorsunuz. Önceleri sürekli çekiş kontrol ile ilgili bir sıkıntım olduğunu ve aracı toparlayamadığımı sanıyordum ancak en geriye düştüğümde bunun hiç olmaması dikkatimi çekti ve replayleri izledim sonuçta tam bir yapay zeka zafiyeti olduğu anlaşıldı. Her yarışta her pistte tekrarlanınca zaman kaybından başka bir şey olmuyor. Yarışta kimi durumlarda gaza %30 basarken yavaş hızlanıyor(hızlanmıyor bile), %35-40 a kadar bastığımda arka kopuyor. Düz yolda yada viraj dönüldükten sonraki çıkışta %30 dan yavaş yavaş %60 lara gelirken bir titreme olması gerekirken düz yolda yağmurlu bir havada olacak kontra şeklinde bariyere çekiyor. Bunun çekişin düştüğü noktalarda ya da hatalı vites geçişlerinde olması gerekmiyor mu? Bariyer demişken pist dışındaki durumu da hissettiğim kadarıyla paylaşmak istiyorum. Pist dışına çıkıldığında girerken araçta çekişle ilgili herhangi bir farklılık yok gibi ,kerblerin çoğunu hissedemedim defalarca üstünden geçtim ama yol tutuşu zerre etkilemedi. Oyundaki zorluk Yapay zekanın kopup gitmesi ise gayet iyi başarmışlar, alıp başlarını gidiyorlar birbirleri içinde çok büyük atak yada hata yapanı görmedim açıkçası.

    Daha önceki Codemasters oyunlarında hızı çok hissedemediğimizden yakınırdık, sanki araç sabit yol durup yol giderdi. Burda bunu düzeltemeye çalışırken aşırı yüklenmişler gibi geldi bana. Kamera açısını değiştirseniz bile algılanan hız aşırı (en azından benim algıma göre).
    Kariyer modunun olmamasını açıkçası çok umursamadım, sonuçta yarattığınız adamda bir takıma transfer olup sonunda bir F1 aracını sürüyor onun yerine Manor takımı ile bir şampiyona ardından da Red bull ile başka bir şampiyonada yarışabilirsiniz. Ama PRO sezon koyuyorsanız ve siz F1’in lisanslı bir ürünüyseniz Güvenlik aracını o yuna koyacaksınız bunun için belki gelir diye kimseye güncelleme bekletmeye hakkınız yok.
    Online serverlar’daki problemlerin zamanla düzeltileceği kanısındayım, serverda 7-8 kişi varken gridde bazen birkaç araç görünüyor. Forcefeedback konusunda çok yavan bir simülasyon. Bir Project cars gibi detay beklemiyordum açıkçası hatta öyle bir detayla boğuşmanın işleri daha da karmaşıklaştıracağını düşünüyordum.


    Gel gelelim benim açımdan sonuca,
    En önemli şey benim açımdan Atmosfer’di kendimi bir yarış hafta Sonu atmosferinde hissedemedim. Beni alıp istanbul’dan Shangai’ya ya da Belçika’ya götürmedi. Nerdeyse hiçbir hissiyat uyandırmadı. Üzerinde çalışılmış bir oyun gibi değil, sanki stüdyo şartlarında hazırlanmış gibi ham, soğuk…
    Sonuçta yukarıdaki yorumlar beni bağlar ve oyunu almak almamak ya da oynamak oynamamak kişilerin kendi ellerindedir. Yukarda olumlu görüşlerde var olumsuz görüşlerde var zaten bende bu konuda yanlı olduğumu düşünmüyorum konu hakkındaki kendğme ait düşüncelerimi paylaşıyorum ki bir arkadaşımın dediği gibi “Zevkler ve renkler tartışılmaz” Ama Maalesef F12015 bana hiçbir zevk vermedi,renkleri soluk geldi… Kötü bir sürücü yada simülasyon oyuncusu olabilirim belki, ama bu oyunu asistleriyle bile oynamak,yarış kazanmak bile bana zevk vermeyecek.
    Playstation da çok fazla alterntifin olmadığının farkındayım mevcut oyunlar içinde Project cars’tan oldukça zevk alıyorum ve gelecek olan Asetto Corsa’dan da ümitliyim ancak bir de işin ekonomik boyutu var bundan sonra hiçbir şekilde herhangi bir “Codemasters” ürünü almayı düşünmüyorum. Alanlara da saygı duyarım kişilerin kendi tercihidir. Bunca para verdikten sonra elbette beni eğlendirecek bir yapımı seçme özgürlüğüm olacak, bu nedenle onca para bayıldığım F12015 PS4 Diskini satıyorum... Umarım Project cars gibi beni daha çok eğlendirecek,simülasyon zevki verecek başka yapımlar gelecekte çıkar...


    Herkese iyi pazarlar…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkmdesign -- 12 Temmuz 2015; 16:33:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videolarda izliyorum gördüklerim

    1. Efsane grafikler
    2. Kolay sürüş hissi
    3. Başarılı atmosfer

    Ben alırım bu oyunu 1 sene oynarım gelistiririm kendimi sonra gelsin online kapışmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi sana satayım o zaman :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkmdesign

    İyi sana satayım o zaman :-)

    Ben dijital alıyorum sağol 😃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 15dk önce sattım valla :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkmdesign kullanıcısına yanıt
    Niye sattınız hocam?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.