Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
654
Cevap
12
Favori
341.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neyle başladıysan onla devam edeceksin arkadaş ben Q ile başladım F ile de yazabiliyorum ama Q kadar rahat değil . yeni başlayan bir arkadaşıma F almıştım burdakileri okuduktan sonra . Benliğimizi korumak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berocan -- 20 Ağustos 2008; 15:09:11 >
  • acayip gaza geldim yarın kendime Fe klavye alacam ama netten biraz bakdım istedigim gibi bişi bulamadım.
    hatta logitech olsun bizim olsun deyip tr sitesine bile bakdım logitechin ama onda bile göremedim.
    sanırım uyduruk bişile başlayacam eger alışırsam apple alırım
  • q klavyeden vazgeçememem okadar alıştımki bu yazıyı 5sn de yazdım
  • saçma ama güzel bi konu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amd_ati

    saçma ama güzel bi konu.


    saçma ama bi o kadarda komik bi cvp
  • yazı güzel bi yerde hıncal uluçtan bahsetmişler ben bu adam yüzünden gsli olduğumdan utandım onun dediklerine kim değer verir
  • Bende deniyicem hadi hayırlısı
  • hocam,güzel paylaşm,ama alışkanlık artık,f e zor geçerim
  • Çalışman çok güzel...
    Bu yazının bir muadilini-benzerini bilgisayar mühendisliği fakültesinde üniversite yıllarımdayken de okumuştum...ve sonrasında hemen Fe klavye ile çalışmaya başlamıştım.
    Tanıdığım 3-4 gazeteci arkadaşım var,onlar günde kaç kilometre yol alıyor bilmiyorum ama, hemen hemen hepsi Windows Q klavyeyi ayar değişikliği yaparak Fe klavye yapıp, sürekli ekrana bakarak, sanki onlar parmaklarını sürekli aynı yere basıyor ve klavye doğru harfte durup sürekli hareket edip, yer değiştiriyorcasına vuruş yapıyorlar...
    Bu yazıdan sonra belki tekrar Fe klavyeye geçiş yapabilirim.
    Bu arada bir arkadaş ingilizce metinlerin Fe klavye ile zor yazıldığına değinmiş. Yazının da dediği gibi bilimsel gerçekler var, ve ben de buna katılmıyorum...
    Gerçekten bilgilendirici, herkesin okumasını istediğim bir yazı olmuş...Tekrar tebrikler...
  • Arkadaşlar bu yazı ile gaza gelerek f klavyeye geçtim. Dün başladığım için zor geliyor şu anda yazmak fakat yeni başlamama rağmen hızım yine iyi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: madc0de

    Arkadaşlar bu yazı ile gaza gelerek f klavyeye geçtim. Dün başladığım için zor geliyor şu anda yazmak fakat yeni başlamama rağmen hızım yine iyi.




    Yeni başlamışsanız biraz zorlanırsınız, eğer on parmak programı ile çalışmaya başlamışsanız bileklerinizde hafif ağrılar hissedersiniz, on parmak programı ile çalışmıyorsanız kesinlikle size Logo yazılımın on parmak programını öneririm.
  • Arkadaşlar bende,lise döneminden beri Fe kullanıyorum.Q kullanan ve daha iyi olduğunu savunan arkadaşların yazılarını okudum falak sanırım onlar yazıyı fazla iyi okumamışlar, gerçekten bilimsel bi klavyemiz var,sonuçta bi araştırma sonrası ortaya çıkmış olan.Q'ya dikkat ettim ve gerçekten önemli harfler çok anlamsız yerlerde.Her yerde F bulunmadığı doğru bi durum ama F ile yazmak gerçekten bi ayrıcalık.Q ile daha hızlı yazıcağını iddaa eden bi arkadaş vardı,klavyeyi verdim koltuğunun altına zaten bizi falan boşverin, o kadar yarışma kazanılmış ve rekorlar kırılmış,bunlar bile F klavyenin ne kadar üstün olduğunu ispatlıyor...Ayrıca yazıyı hazırlayan arkadaşı tebrik ediyorum.




  • Bu konu milliyetçilikten öte geçmiyor bence.Fe klavyeyi biz ürettik Q klavye onların,onlarınkini kullanmayalım der gibi bir konu olmuş.

    İnternet kafelerde Fe klaveye ye dikkat eden yok ki ya da yurt dışına çıktığınızda sen Türk'sün sana Fe klavye getirelim onda daha hızlı yazarsın gibi bir tepki de alamayacağımıza göre,bu ayrım sadece ve sadece alışkanlık olayı ile bağdaşyor.Kişi ilk başta Fe klavye ile başlamışsa Fe ile devam eder Q ile başlamışsa Q ile devam eder.Birbirlerine üstünlükleri kişisel olarak kalır.Kişiden kişiye göre değişir.

    Ben Fe klavye kullanmaya çalıştım ama alışkanlığıma tam olarak zıt bir öğrenim süreci olduğundan sıkılıp bıraktım .Bu benim için zaman kaybı olmuş oldu.

    Sonuçta herkes kendi alışkanlığına göre seçmeli.
  • @Knisath arkadaşım o düşünce senin için geçerli olabilir ama olayın milliyetçilikle alakası yok burada türkçe yazımın F klavye ile daha kolay yapılabileceği çünkü F klavyenin türkçeye göre düzenlendiği söylenmeye çalışılıyor ama tabi herkes kendine göre yorumluyor ama bahsettiğim gibi olayın ana noktası budur.

    bu arada bende F klavyeye adalet bakanlığının zabıt katipliği sınavına girecektim biliyorsunuz hızlı yazma şartları var. Bu şarta F klavyle ile çok rahat ulaşacağımı düşündüğüm için ilk defa F klavyeye başladım. Sınava 8 gün vardı, 8 gün çalıştım sınavda istenen 3 dk da 90 kelimeyi ne yazıkki yapamadım 74de kaldım. Ancak hızlı yazmanın tadını almıştım bir kere ve boşa uğraşıyorum diye bocalayıp caymadım sabit fikirli bir insan değilimdir bu böyledir illa böyle kalacaktır demem asla.. bir sonraki yıl yapılan zabıt katipliği sınavında 3 dk 146 yazdım aslında çok daha iyi yazıyordum ama heyecan yüzünden 146da kaldım. Ama baraj 90dı tabiki barajı geçtim ama mülakatta torpilliler öne geçti (adalet meslek yüksek okulları öncelikli)

    işte böylece F klavyeye başladım. başlarken klavye alacak param yoktu. Q klavyeyi F klavyeye göre tuşları çıkararak yeniden düzenledim. Bi ara bilgisayar için teknik servis çağırmıştık gelen adamda şok olmuştu tuşların yerini bulamıyodu :) durumu onada anlattım. Artık Çok Feci Fciyim. Jet gibi yazıyorum. Q da benim gibi hızlı yazabilmek için benim verdiğim zamanın 10 katını harcamaları gerekir ki zaten rastladıklarım hep öyle diyor 7-8 yıldır yazıyorum diyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedinumara -- 23 Eylül 2008; 22:56:10 >




  • @yedinumara

    Dostum herkes milliyetçilik anlamında düşünmüyor ama bu konuyu bu alana çekenler de var

    Her neyse sonuçta kim hangi klavyede rahat ediyorsa onda yazar,yazmalıdırda
  • F klavye yazabilmek için illaki klavyenin f olması gerekmiyor. Benim gibi on parmak yazabilenler q klavyede dahi f standardında yazabilir. Çünkü on parmak yazarken klavyeye bakma ihtiyacı hissedilmiyor.
  • Bundan 1.5 yıl önce Zabıt katipliği sınavına girmiştim. Önümüzde bir metin yanlışsız olarak bilgisayarda en az 3 dk da 90 kelime istiyorlardı. Ben On parmak Q kullanıcısıyım 135 kelime yazmıştım Q klavye içinde en iyilerden biriydim ama 1. olan çocuk F klavye kullanıyordu
    Tam 178 kelime yazmıştı hiç unutmam. Q klavye elbette yazım hızı açısından berbat ama işte her yeri sarmış durumda özellikle notebooklarda çok sorun oluyor. Ülkemizde baştan tedbir alınmış olsaydı Q klavyeleri hiç bir şekilde pazarımıza sokmasalardı en azından F klavye standartlaşana dek bu noktaya gelinmezdi.
  • Yaşasın f klavye canavar gibi yazıyorum..İş yerinde herkes hayran kalıyor..Merak ediyor özeniyorlar..Azıcık havamız olsun da...
  • Q klavyeye başlamadan önce F e başlamak isterdim. Daha çekici geliyor nedense
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.