Şimdi Ara

F/P derken? 7700K: 1660 TL Ryzen 1700X: 1850 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
7.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Sırf 4K testi değil genel anlamda AMD platformunda problem vardı okuma yazma hızlarında ve erişim zamanlarında. Düzelttilerse ne ala. O zaman tam olmuş Ryzen diyebiliriz. Alan arkadaşlar yavaş yavaş test ederler sanırım.
  • ozgboy kullanıcısına yanıt
    SSD'ye çok yük yaptırmamak lazım. Sadece okumalarda kullanılacak aygıt o, sonra trim derdine düşersiniz, iş sınıfı ssd almanız gerekir. 16 GB bellekler de 400TL; isteyen alsın, ramdisk diye fıstık gibi kullanılır.
  • Bu işlerden çok anlamam ama 1500 liralık işlemcinin performansı beni çokta ilgilendirmez, Ben oyun oynarım ve bilgisayarıma en fazla 6k veririm, bunun 2k sı ekran kartı 1k sı monitör, 1,5k sıda ıvır zıvır olur. yani işlemci+anakart 1,5k civarında olur benim için. Yani 1k üzerindeki işlemci isterse Nasanın gemilerinde kullanılsın benim için bir anlam ifade etmiyor. 700-1.000 TL arasındaki işlemci performansları oyuncular için karar vermeye yeterlidir. Bence...
  • Varsayalim ki ryzen 7 lerin alayı render cpusu iş odaklı ve f/p de intelin render islemcileri 6950yi felan sollamis diyelim, ki bencede böyle sadece render performansi odakli gittim sicaklik yazilimsal guncellestirmeler bakmadim suan onlari bilmiyoruz zaten.



    Peki sizce ryzen 5 ler i7 7700k ya rakip olarak mi çıkıcak tek çekirdeği güçlü işlemciler mi olucak?Bundan kesin emin miyiz? Bu görüşe ait elimizde doküman bilgi makale amd den sızan bir şey var mı? Hadi var diyelim oyun ve tek çekirdek üzerine kurulu bi islemci gelecek diyelim i7 7700k yi geçebilecek mi ? Beklemeye değer mi ? Bu konuda fikri olan var mi?

    Çünkü kusura bakmasin amdciler ama ryzen7leri oyun odakli bekleyen pek çok kişi vardi ve hevesleri kursaklarinda kaldı 7700k 6700k alsalardi şimdi oyun oynuyorlardi....Ben de yeni makine dizmeyi bekliyorum ryzen 5 leri beklemeli miyim ? Değer mi? Yoksa amd yine bizi ters köşe yapıp render odakli 5 serilerini mi cikartacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • X99 platformuna rakip olarak geldi 1700X ve 1800X. Ryzen R5 serisi gelmeden konuşmak için erken. 1151p için R5'leri beklemekte fayda var.
    Eğer AMD R5 serisinde 6 çekirdek 12 izlek işlemcinin çekirdek hızlarını yüksek tutarsa piyasayı süpürür geçer.

    İntel gibi her sene soket değiştirmeyeceğini de garanti edip 3 sene bu soketi kullanacağını belirtiyor AMD. Bunlar güzel şeyler son kullanıcı için. Öyle ki bundan önceki sene topladığım 1150p i5 4590 GTX 750Ti sistemim vardı onu sattım 1151p i5 6500 GTX 1060 sistem kurdum şimdi onu da sattım i5 7600k veya AMD R5 ve GTX 1070 sistem düşünüyorum.

    Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Yeni sistem için daha karar vermedim ama AMD almasam bile en azından İntel işlemcileri daha uyguna alacağım AMD'nin rekabeti sayesinde.

    Bir de bugün oyunlar tek çekirdek performansına göre çalışıyor ama yarın da tek çekirdek üzerine mi kurulacak bu yazılımlar? Geleceği de düşünerek yatırım yapmakta fayda var




  • Bu forumda amd tarafı hep böyledir. Daha geçen rx 480 çıkarken 200 dolara 980ti performansı diye bagırıp cagırdılar küfürleştiler burda. 6 ay boyunca kart gelmedi. Geldi ama 200 dolara gelmedi. 970le anca kapıştı vs. İşlemci tarafı da aynı 4te 1 fiyatına 7700k performansı diyorlardı. Şimdiki durumu görüyoruz. Yine ses var görüntü yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediginiz sartlarda amd alirim ama kafamdai soru işaretleri şunlar 1 2 hafta once 1450 den 7700k alabiliyordum 5 ay sonra yani ryzen çıkana kadar 7700k nin fiyatı 1200 1300 olacaktir.Ryzen 900 den cıktı diyelim, fps farki ya %10 olursa mesela? Hem bi belirsizlik var ve hemde sadece 300 tl fark var(3 ay sonra için) oturmuş bi i7 7. nesil islemci var yeni çıkmış ryzen 5 ilk seri var? hani bunlari düşününce bana intel almak daha mantıklı geliyor bi yanım bekle diyor bilemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syn3rqy -- 3 Mart 2017; 17:38:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canok C kullanıcısına yanıt
    quote:

    4te 1 fiyatına 7700k performansı diyorlardı.


    böyle bir saçmalık olamaz bence siz böyle bir şey duymadınız.400 liraya 7700k performansı mete bile böyle bir şey söylemez.aksi yorum yapıp cool olduğunuzu mu sanıyorsunuz.
  • laptopum vardi 3. laptopumda perte çıktıktan sonra artık gına geldi masaüstü dizicem , 10 yillik pentiumum var yani masaüstü olarak....Laptoplarimda genel olarak orta üstü laptoplardi oyunlarda donmalar kasmalar oluyordu ama laptop olduğundan pek onemsemiyordum açıkcası laptopda olur bunlar diyordum. Oyun oynamayi düşünüyorum bir de bazen film renderliyorum bluraydan 1080p ye sık değil ama,oyunlar benim için değişiyor yani yeri geliyor knightta multiyle 10 20 çar actigim oluyo sırf bu pc gta 5 açar mi abi kafasiyla makine almak istemiyorum,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki söylerim, ne biliyorsun? 6950X'i tokatlayan 1700, ondan 6 kat ucuz. AMD'den herşey beklenir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Belki söylerim, ne biliyorsun? 6950X'i tokatlayan 1700, ondan 6 kat ucuz. AMD'den herşey beklenir...

    Sen olmasan bu forum cekilmez.40 yillik fantastik dunya hastasiyim senin gibi troll gormedim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol, hakaret etmediğin için. Nedense ben şikayet edince kimse ceza almıyor. İçime oturuyordu çok. En azından deli deliyi görünce sopasını saklıyor diyebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xgny58x

    Ilk once neyle neyi karsilastirsigina bak. AMD ilk zamandan beri 1800X i 6900k'nin karsisina konumlandirdi ve bundada gayet basarili oldu. 1800 multi tasking islemler ixin 7700K dan cok daha iyi kaldi ki sadece oyun performansi icin islemci alacaksan r5 serisini beklemelisin asil oyun islemcileri onlar olacak.

    Yani güçlü bir ''oyun işlemcisi'' satın almak isteyen kullanıcı (render menderle hiç işi olmayan) 7700k yerine R5 beklemeli-almalı çünkü R5 serisi 7700K'dan güçlü olacak bunu mu diyorsun?
  • İşlemci çıkalı 1 ay dolmadan, oyunlar dahi işlemciye optimize edilmeden böyle atışmalar yapmak ne kadar doğru? Nitekim ben de Ryzen 5 serisinin tek çekirdek performansıda odaklı ve yüksek frekansta geleceğini düşünüyorum. Çünkü buna yüklenebilmek için çok daha büyük bir alan açılacak işlemcide. Sadece 8 aktif çekirdekli HT olmayan en üst düzey ryzen 5 işlemci en az 4.0 ghz ile çıkar kutudan. TDP değerleri bile intel den hayli düşük. ORtalama bir soğutma ile overclock yapılacak olan Ryzen 5 işlemciler piyasayı domine edebilir. Lakin bunu görebilmemiz için daha nerden baksak 3 ayımız var. Bu arada bir zahmet artık Ryzen 7 işlemcilerinden alanlar da 1080p oyun oynayacaklarsa bütün elektronik ve teknolojik bilgilerini bir kovada yaksınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubSteq -- 3 Mart 2017; 18:12:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • single corede fark var diye 7700k yı daha iyi sanmak komik.
    r5 serisi çıkınca çekirdek sayısı düşecek ghz artacak ve single core yükselecek. bu kezde multicore düşecek bu kezde onu eleştirisiniz artık
    siz alın 7700k yarın yüksek ekran kartları çıkıp darboğaz yapınca görcem ben sizi:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Belki söylerim, ne biliyorsun? 6950X'i tokatlayan 1700, ondan 6 kat ucuz. AMD'den herşey beklenir...

    eroinman olmadığınızı tahmin ediyorum o yüzden söylemez dedim söyleyemez demedim.deli olup 400 liraya 7700k performansı demek başka, kafa milyonken demek başka ama ben forumda kimseden böyle bir cümle duymadım o arkadaş acıtasyon yapıyor.hani böyleydi kandırdın bizi amd... küçükemrah.gif şeklinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    single corede fark var diye 7700k yı daha iyi sanmak komik.
    r5 serisi çıkınca çekirdek sayısı düşecek ghz artacak ve single core yükselecek. bu kezde multicore düşecek bu kezde onu eleştirisiniz artık
    siz alın 7700k yarın yüksek ekran kartları çıkıp darboğaz yapınca görcem ben sizi:)

    bu başlıkta yorum olarak vermişler SLI incelemesi var bence göz atın.dediklerinizde haklı çıkacaksınız çünkü 7700k daha yüksek fps veriyor ama işlemci kullanımı yüksek.çok değil seneye çıkacak yüksek kartlarda zorlanacaktır 7700k ama ryzen sorun olmayacaktır.

    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-7-1800x-ile-core-i7-7700k-oyun-performans-testleri-tomshardware--124437365

    multicore düşmesi oyun performansını düşürmeyecektir r5 r3 serileri daha iyi oc olabilir ve çekirdek azalınca işlemci kullanımı artacaktır bu da daha yüksek fps demek.8 core 16 thread işlemciyi BF1 gibi bir oyunla ne kadar zorlayabilirsiniz ki incelemede gösteriyor %30.r5 serisi oyunlarda r7'leri tokatlayacak çünkü %50-60 çalışacak çekirdeğin azalması daha fazla fps demek anlamına gelecek.r7 serisi multicore işler için düşünülmüş kış için cat bot alıp yazın iyi koşulmuyor bununla demek gibi bir şey oyun performansını yermek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    F/P işlemci demek, sadece performansına göre parasal değeri ucuz olan cpu demek değildir. Aldığın Cpu'yu ilerde daha üst seviye bir cpu ya geçebiliyorsan eğer F/P oranı yüksek demektir. Sadece performans/fiyat olarak düşünmemek lazım. Ben defalarca kez yazdım intel alıp üzerine takacağın cpu olmayan , upgrade yaparken komple soket değiştirmeniz gereken sistem kurmayın diye.

    4790K - 6700K - 7700K , alanlar ne oldu şimdi ? Sadece işlemci değişikliğiyle işlemci gücünü arttırabiliyorlar mı ?


    Mevcut işlemcinizi ilerde değiştirebilecek olmanız o işlemciyi F/P işlemcisi yapmaz o sistemi ''bütünüyle'' F/p sistemi haline getirebilir. Eğer bu mantıkla yola çıkarsak ekran kartlarının tamamı 3-4 sene sonra satılma şansına halihazırda sahip. Bu yüzden biz bütün ekran kartlarına F/p kartı demiyoruz. Mevcut işlemcinizi satıp üzerine para koyup daha iyisini sisteminize takabilecek olmanız o işlemciyi değil o sistemi F/p sistemi haline getirebilir bilmem anlatabildim mi. Ben zaten işlemci,bellek,anakart ayırmadan sisteme bütün olarak bakılması gerektiğini düşünüyorum. Aslında farklı şeyleri söylemiyoruz da Amd söz konusu olunca F/p işlemcisi yerine F/p sistemi demek daha mantıklı gibi geliyor. Ayrıca anakartlar da biraz daha ucuz oluyor(hala öyle mi göz atmadım)Inteldeki muadillerine göre.
    Ayrıca şu da var herkes bizim gibi sürekli sistem değişikliği,güncellemesi yapmak istemeyebilir o zaman o kişi için Amd yerine Intel daha kârlı da olabilir.
    Ne olursa olsun F/p derken tüm sistem ve günün koşulları göz önünde bulundurulmalı. Herkesin hızaşırtma yapacağı,sistem güncelleyeceği gibi varsayımlarla hareket edip öneride bulunmak yanıltıcı olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuoni


    quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    single corede fark var diye 7700k yı daha iyi sanmak komik.
    r5 serisi çıkınca çekirdek sayısı düşecek ghz artacak ve single core yükselecek. bu kezde multicore düşecek bu kezde onu eleştirisiniz artık
    siz alın 7700k yarın yüksek ekran kartları çıkıp darboğaz yapınca görcem ben sizi:)

    bu başlıkta yorum olarak vermişler SLI incelemesi var bence göz atın.dediklerinizde haklı çıkacaksınız çünkü 7700k daha yüksek fps veriyor ama işlemci kullanımı yüksek.çok değil seneye çıkacak yüksek kartlarda zorlanacaktır 7700k ama ryzen sorun olmayacaktır.
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-7-1800x-ile-core-i7-7700k-oyun-performans-testleri-tomshardware--124437365

    multicore düşmesi oyun performansını düşürmeyecektir r5 r3 serileri daha iyi oc olabilir ve çekirdek azalınca işlemci kullanımı artacaktır bu da daha yüksek fps demek.8 core 16 thread işlemciyi BF1 gibi bir oyunla ne kadar zorlayabilirsiniz ki incelemede gösteriyor %30.r5 serisi oyunlarda r7'leri tokatlayacak çünkü %50-60 çalışacak çekirdeğin azalması daha fazla fps demek anlamına gelecek.r7 serisi multicore işler için düşünülmüş kış için cat bot alıp yazın iyi koşulmuyor bununla demek gibi bir şey oyun performansını yermek.

    yaw ben niye single corede 5 fps fazla veriyor diye 7700k alayım. gider kralını alırım çoklu çekirdek performansım olur. üstelik 500lira fark ile. kaldıki tomshardware sitesinin ne kadar tafalı olduğunu eskiler çok iyi bilir hatta tr sitesi bile kapandı. 100 tane test sitesi var 5 tanesi inteli övüyor neden acaba?

    üstelik ben şu an 2k asuspq279 kullanıyorum. bir an öncede 120hz üstü 4k monitör alacam. çıkmadı daha. benim fhd ile işim biteli 1 sene oldu. fhd oyun oynayacak olsam 15 milyar niye vereyim pc ye. amd zen geleck odaklı bir işlemci ve optizasyonlar ve düzeltmeler ile önü çok açık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 3 Mart 2017; 19:18:23 >




  • ortalık güzel karışmış

    intel-amd savaşında yıllarca intel ezdi

    bu normal

    bütçesi düşük olan gitti amd aldı

    intel meydanı boş buldu amd yeni işlemci çıkaramadı derken düşük bütçelete i3 ve pentium işlemciler önerildi o kadar düştü yani...

    şimdi amd çıkıp diyor ki ben size hem bütçe dostu hemde param var al paramı ver performansı tipli işlemciler sunuyorum

    intel cephesi herşeyi yapar baltalar, fiyat düştü geçenlerde

    bunun fiyat/performans olmaması mümkün değil...

    f/p dolar başına alınan verimdir bana göre

    gerisi hikaye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.