|
Birader matematiğim ilkokuldan beri çok iyiydi, hep fule takın çektim sınavlarda. Ekonomi ve finansım da iyiydi ama senin ya okumada sorun var ya da fazla ateşlisin. Yazımın 2 bölümü var. Bir eyt iptal meselesi. Bunun mümkün olmadığını ifade ediyorum. Biz hukukun cok üstün tutulduğu bir ülkede yaşamıyoruz ama bu iptal bizi bile aşar. Ikramiyesini alan, işi bırakan, yıllardır maaş alan insanlar var. Eyt'nin mevcut haliyle doğru olmadığını da ifade ettim zaten. Bana göre en az 50 yaş ve çalışmayı bırakma şartı olmalıydı. Eyt talep nedeni, insanların primlerini doldurdukları halde iş bulamadıkları, emekli de olamadıkları için yaşadıkları mağduriyetti. Devlet fazlasını verdi. Halihazırda çalışan insana bir de emekli maaşı ödemeye başladık. Bu yanlış oldu. İkinci husus, mevcut emeklilik yaşının ülke gerçekleriyle bağdaşmadığı hakikati. Hele bir 10 sene, 20 sene geçsin, dediklerim o zaman daha iyi anlaşılır. Devlet bile yaşlı çalışan istemiyor. Bu ileride ciddi sosyal patlamaya neden olabilir. İş bu noktaya gelmeden siyaset yine eyt benzeri bir formül bulacaktır toplumu yatıştırmak için. Diğer bir nokta da, ülkede verimi düşük yaşlı insanları çalıştırıp enerjik gençlerin işsiz kalması da problem. Bunu da düşünmek lazım. Ben mevcut tablonun farkındayım ama bu hakikatle yaşamak zorundayız. Diğer kalemlerden, giderlerden kısabildiğimiz kadar kısacağız, sağlık hizmetlerinden belki fedakarlık yapacağız, israfı engelleyeceğiz, gözlük hakkı ile güneş gözlüğü alanlara dur diyecegiz, boşanıp babasının maaşını alanlara mani olacağız vs vs ama bunu yaşamak zorunda kalacağız. Bu konuda belki uzun çalışmayı özendirici, erken emeklilikten caydırıcı tedbirler olabilir. Emekli maaşı kişinin hizmet yılına göre belirlenebilir mesela. 40 yıl prim ödeyen ile 25 yıl ödeyen aynı maaşı almamalı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 5 Şubat 2026; 8:55:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt