Şimdi Ara

Eylül 2016 da 1000 euro 3.300 liraydı şimdi 8200 lira

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim hanım gurbetçi işçi kızı . O yüzden çifte vatandaş . Hamileydi . Kızımız da çifte vatandaş olsun diye baba evine yolladıydım doğuma hollanda Rotterdama . Ekim 2016 da doğdu kızım . İyi hatırlıyorum Eylül'de hanımı yollarken eline 1000 Euro para saydıydım . Iyi hatırlıyom dövizci de 3280 lira para saydıydım alırken .

    Şimdi hanım ikinciye hamile . Tekrar yollıyacam oğlan da çifte vatandaş olsun . Orda para aynı para . Ücretler üçbuçuk yıl öncekiylen aynı ücretler . Hanıma diyomki "bu sefer 500 vereyim ? " Yetmez diyor.

    Şimdi ise 1000 Euro tam 8200 lira .

    4 senede yüzde yüzelli pahalılaşmış döviz . Kardeşim kim verecek bu 5000 lira farkın hesabını ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 29 Temmuz 2020; 14:14:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 5bin lira farkla Hollanda pasaportu ister misiniz?

    Ekonomik darboğaz herkesin malumu fakat çifte vatandaşlık kadar saçma birşey yok şu dünyada.Bi insan ya oralıdır ya buralı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AB ulkelerinin yerinde olsam cifte vatandaslarin once vatandasliklarini iptal ederim sonra diger ulke vatandasligini iptal ettirdikleri takdirde 50.000 Euro'ya tekrar vatandaslik veririm.


    Al sana mis gibi gelir kapisi. 2 milyon kisiden 50.000 euro toplasan 100 Milyar Euro yapar. Bu pandemi de mis gibi havadan 100 Milyar Euro. Dagit, hibe et KOBI'lere. Ama AB ulkeleri cok gelismis ya, burnundan kil aldirmiyor ya o yuzden yapmazlar. Onun yerine para basip Destek Paket'leri tartisirlar anca.  

  • 2016 da asgari ücret 1600 liraydı şimdi 5000 lira hala söyleniyorsunuz yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim elmayla armudu birbirine karıştırıyorsun . Hollanda çifte vatandaşlığa izin vermiyor zaten . Benim hanımın babası 44 sene önce kayseriden göç etmiş . 6 tane çocuğu olmuş . Çocuklardan ilk ikisi Kayseri'de doğmuş göçmeden önce . Benim hanım 5 numara yani doğumu Rotterdamda olmuş . Hollanda kanununa göre yurtiçinde doğduysan uyruğa bakılmaksızın direkt Hollanda vatandaşısın . Çifte vatandaşlık ise şöyle oluyor . Eğer diyelim anan babandan herhangi birinin Türk kimliği var . O zaman onlar konsolosluk aracılığı ile sana Türk kimliği çıkartabiliyor . Yani bu işlemde Hollanda devletinin bir alakası yok . Nolmuş oluyor iki ülkenin de kimliğine sahip olunabiliyor . Bu özel bir imkan benim hanımımdan dolayı . Niye yaralanmasın yavrum ?

    Ama o Kayseri'de doğan ablaları almamış mesela Hollanda vatandaşlığı . Aslında alırlardı zamanında isteselerdi . Fakat devlet diyorki " Türk vatandaşlığını bırakacan o zaman " Öyle birşey yaparlarsa Türkiye'deki mülkleri hazineye aktarılaca ğı için tercih etmiyorlar . Türk pasaportları var . Süresiz oturumları var . Sadece oy kullanmıyorlar .

    Konu neydi . Burda neyi tartışıyoruz .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.