Şimdi Ara

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi


    İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’un ABD'de Türkiye'ye iadesine ilişkin yargılandığı davada mahkeme iade kararı verdi.


    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamaları şu şekilde:


    "İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının ardından başlatılan adli soruşturma sonrasında ülkemiz dışına çıkarak Amerika Birleşik Devletleri'ne giden ve iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan ve tutuklanan şüpheliler Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Massachusetts Bölge Mahkemesi tarafından ülkemize iadelerine karar verilmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."


    Anne oğul Boston'da yakalanmıştı


    İstanbul'daki kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur, Türkiye'nin iade talebi üzerine 14 Haziran'da annesi ile Boston'da yakalanmıştı.


    18 Haziran'da ayrı ayrı hakim karşısına çıkan anne ile oğlunun kaçma ihtimaline karşı tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.


    Söz konusu kazayla ilgili "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslahevindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesi isteğini mahkemeye iletmiş, mahkeme de ikinci duruşmayı bir hafta öne çekerek dün için tarih vermişti.


    Eyüpsultan'daki kaza


    Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.


    Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


    Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.​​​​​​​


    TRT HABER




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 11 Şubat 2025; 23:34:50 >



    _____________________________




  • burada olsa şu ana kadar ohooo üstüne amerikada harcadığı yüzbinlerde dolar.

    _____________________________
  • En üst sınırdan da alsa 16 yıl alır ki çocuk Max 4 sene karı da 4 sene verecekler 2 sene yatar yatmaz adlı para cezası hop çıkış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • - İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ABD'ye annesi Eylem Tok ile kaçan Timur Cihantimur için vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesi, Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkındaki şikayetini geri çekti ve kısa bir açıklamada bulundu;


    "Maddi ve manevi zararımız giderildi."

    _____________________________
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Mantıklı.

    ekonomi kötü olunca, bu sonuç kaçınılmaz.

    genelde polisler bunu yapar.

    hatta somali falan filanının katlettiği kuryenin aileside

    şikayetten vazgeçmişti.


    edit, burada devlete büyük görev düşüyor.

    bu davayı sürdürüp en ağır cezayı alması sağlanmalı.

    yoksa zenginin adalet sistemi iyice işler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 21 Mayıs 2025; 19:31:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır.
  • yolunacak kadar zengin değiller demekki yoksa abd de kolay kolay bırakmazdı.

    _____________________________
  • Açıkçası ABD'de tutuklu kalsalar daha iyidi :( Orada 1 yıllık tutuklu kalma buradaki 10 yıla bedel olsa gerek.


    Çünkü burada ilk duruşmada çıkacaklardır yatsa yatsa 3-5 ay ya yatar ya yatmaz Türkiye'de... Çocuk zaten yaştan yırtar şikayette olmadığına annesi ondan bile fazla yatarsa şaşırmam.


    Çünkü bugün gelen haberlere göre Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKMİŞLER VE MADDİ MANEVİ ZARARIMIZ KARŞILANDI DEMİŞLER :(



    Bu söylemde süreci hızlandıracaktır.


    Açıkçası aileyede kızamıyorum şikayetçi olsa peşine düşse ne olacak 2-3 sene anca yatacaktır hapiste. Öbür tarafta maddi olarak yüklü miktarda tazminat almışlardır inşAllah diye kendimizi avutalım ancak...



    Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi
    Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildiwww.sozcu.com.tr
    Aci ailesi, Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkındaki şikayetini geri çekti! - Sözcü Gazetesi
    https://www.sozcu.com.tr/eylem-tok-ve-timur-cihantimur-serbest-mi-kalacak-p176199?utm_source=haberdetay_1&utm_medium=free&utm_campaign=oneriHaber
    _____________________________




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    ben böyle ailelere kızmıyorum sonuçta evlatları var ölenle ölünmüyor.


    sonuçta bilerek isteyerek öldürmede değil kaza.


    bende olsam bende alırım evlatlarımın geleceği için.

    _____________________________
  • - Baba Özer Aci, şikayeti geri çeken eşine tepki gösterdi:


    "Utanmadan maddi sıkıntı çektiğini söylemiş. Sıfır arabası var. Birileri alçaklık yapmışsa ben yapmayacağım evladıma. Ben davama devam ediyorum.."

    Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi
    Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildix (formerly twitter)
    🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X
    https://x.com/i/status/1925234343200387360
    _____________________________
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum. Onurun şerefin haysiyetin bedeli olduğu gibi evladında maddi bir karşılığı var muhakkak. Ne güzel ifade etmişsiniz.

    _____________________________
  • serkanugur S kullanıcısına yanıt

    hatalı olsada karşıdaki insanda 17 yaşında bir çocuk genç ,bilerek isteyerek katil olma değil bu.


    benim kocam geri gelmiyeceğine göre hayatıma bakmam normal.


    ha bilerek isteyerek katili olur canice o başka.


    17 yaşındaki çocuk seninde oğlun olabilirdi bir hatasından 40-50 yaşına kadar hapiste çürümesini istermisin birazda karşı pencereden bakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mayıs 2025; 21:15:33 >
    _____________________________
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Ölen gencin babası canlı yayına bağlanmış Zehir zıkkım olsun flan diyor ve ben kesinlikle davamı geri çekmiyorum demiş...


    Kadınıda anlayabiliyor insan ölen genç 28 yaşındaymış kadında hadi 25-26 yaşında olsun. 1 çocukla ortada kaldı davacı olsa ne olur olmasa ne olur diye bakıyor olabilir. Hayat devam edecek sonuçta diyerekten.



    Haa maddi durumu iyimiş ölen kocasının babasının söylediğine göre memur maaşı varmış villada oturuyormuş ve kocasını hayat sigortası varmış oradan para almış sıfır araba kalmış flan tabi kan parası olarak şimdide yüklü bir şey aldı büyük ihtimal ama diğer tarafta ana baba yüreğüde aklı adam canlı yayında bana İstanbul'u komple verse ne olur evladım gittikten sonra diyor ve davamın arkasındayım diyor.


    İnşAllah hak ettiği cezayı alır diyecem ama trafik kazalarında cezalar çok sıkıntı ne yazık ki :( 5-6 sene alsa öp başına koy diyorlar gördüğüm kadarıyla ama şikayet olmayınca hemen tahliye gelir diyenlerde var. Yaşı zaten kaza anında 16-17 olduğu söylendiği için alacağı cezanın bile 3 te 1 i ni anca yatar bu tutuklu kaldığı süreler düşerse yatmaz bile belki ceza alsada...

    _____________________________




  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    max 6-8 sene doğru bizim kiracıda birini ezmiş ölmüş oda o kadar yattı.



    ama sonuçta bilerek katil olma değil çok vicdanen hassas bir konu karşı tarafta bilerek öldürmüyor.


    ee benim oğlumda anahtarımı evden alır gizlice ergen kafasıyla gider birisini ezer ama bu hatasını tüm gençliğle hayatıyla ödemesi biraz fazla bence çok hassas bir konu her iki taraf içinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mayıs 2025; 21:33:8 >
    _____________________________
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yaa zaten çocuğa ceza vereceklerde sadece kazadan vermesinler. ( Çünkü yetersiz olacak o ceza bu ceza sistem ile. )


    Ambulansı aramadıkları için. Telefonları topladıkları için kaçtıkları için üstüne ülkeyi terk ettikleri için bu konulardan da ceza versinler gerekirse.


    Araç kullanırken alkol varsa ondanda ceza versinler aşırı hız varsa onuda eklesinler uyuşturucu uyarıcı madde varsa ondanda eklesinler.


    Ama zengin çocuğuyum parasını basar çıkarım anlayışıda sıkıntı. Kamu vicdanını yaralıyor bence bu iş bu yasaların değişmesi lazım. Somali Cumhurbaşkanının oğluda burada bir trafik kazasına karıştı kurye öldü mesela oradada aileye kan parası verdiler 1 gün tutuklu kalmadan çıktı gitii o zaman böylede olmamalı. Orada kurıyeninde kısmen hatası vardı sanki ama genede biraz hapis cezası olmalı.


    Bir ölümlü kazaya karıştımı hiç yoktan 4-5 yılda olsa hapis cezası verilmeli bu kadar da futursuz olunmamalı ağır kusurlu ise tabii sürücü bu ceza düşebilir. Parasını verdim çıktım işi vicdanları yaralıyor bence.

    _____________________________




  • - Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkındaki şikayetini geri çeken Oğuz Murat Aci'nin eşi Şükriye Aci:


    "Kimse beni dinlemedi, davanın asıl muhatabı benim. Haklıyken, haksız duruma düştüm. Bir sürü linçe ve iftiraya maruz kalıyorum."

    _____________________________
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum kaçmadan yesinler o konuda haklısın zaten kaçtıklarına bin pişman olmuşlardır :)


    Orası doğru kan parası veren yırtıyor hapisten onada işte dinende var diyorlar ortalık karışık biraz, bence herkes cezasını çekmeli bazıları 20-30 sene yatsın istiyor orası bana abartı geliyor sonuçta bilerek katil olma değil bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mayıs 2025; 22:0:41 >
    _____________________________
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Verilen kan parası 100 milyon TL imiş nasıl paralar bunlar !





    Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi
    Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildimynet
    Oğuz Murat Aci’nin babasından Şükriye Aci'ye tepki! "Oğlumun kanını sattı" diyerek 100 milyon TL aldığını iddia etti
    https://haber.mynet.com/oguz-murat-aci-nin-babasindan-sukriye-aci-ye-tepki-oglumun-kanini-satti-diyerek-ne-kadar-para-odendigini-acikladi-110107211101
    _____________________________
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Kiracınızın öldürdüğünün insan olduğunu yani birinin babası birinin evladı birinin kocası olduğunu düşünüp bu kadar kolay ifade ettiğinizi görünce donup kaldım ama sonra normal dedim. Malum sizin için normal ifadeler bunlar. Bakın hukuk sistemimizde 15-18 yaş aralığının hukuki ehliyeti tamdır. Sadece verilecek cezada bu yaş aralığı için indirim uygulanır. Ölüm cezasının olduğu ülkelerde 17 yaşında idam cezası uygulanmış ve uygulanmaktadır. Yani hiçbir hukuk sisteminde 17 yaş için cezai ehliyet sorgulaması yapılmaz. Size kalsa keyif verici madde altında araba sürmenin ne ile sonuçlanabileceğini öngörebilecek birinin eylemi sonucunda bir baba bir evlat öldürülmüş önemli değil ama eylemi gerçekleştiren kişinin geleceği hayatı önemli öyle mi? Bir daha babasına sarılamayacak bir bebeğin geleceği de önemli değil Öldürülen kardeşimizin anası babası da önemli değil muhakkak ki size göre Merak ettim siz ki 13 yaşında bir çocuğun Cumhurbaşkanına hakaret ettiği için gözaltına alınmasını savunan siz nasıl olur da 17 yaşında cezai ehliyeti tam keyif verici madde alarak trafiğe çıktığında birilerini öldürebileceğinin farkında olan birinin cinayetini nasıl savunabilirsiniz? Siz Kızılay başkanının kızının cinayetini de savunmuşsunuz. Aslında neyi kimi savunduğunuzu hepimiz biliyoruz. (Merak eden Eylem TOK' un kitaplarını kim satın almış araştırıversin.) O yüzden aklımızla alay etmeyin. Saygılarımla.

    _____________________________




  • serkanugur S kullanıcısına yanıt

    kaza ile cinayeti aynı kefeye nasıl koyuyon hayret kazara dikkatsizlikle herkes birini öldürebilir sonucu cezası hayatını karartmak olmamalı ben karşıyım.

    _____________________________
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Ne güzel 100 m TL al ölen öldü de , o paraya en 10 lux daire alırsın, üstüne 1 sene geçmeden tokmak ci da bulur miss


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.